RappaR Opublikowano 16 godzin temu Udostępnij Opublikowano 16 godzin temu Japonia jest czysta niesamowicie, żadnych śmieci na ulicy, co jest o tyle dziwne, że prawie nigdzie nie ma koszy na śmieci, często chodziłem z czymś po kilka kilometrów do najbliższego kosza. Za wyjątkiem Osaki - w Osace jest mnóstwo koszy na śmieci. A i tak śmieci się dosłownie walają po ulicach, idziesz centrum i masz po prostu po bokach ulicy Hałdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) W dniu 28.06.2025 o 13:33, RappaR napisał(a): W Seulu jest cały czas smog, widok jest przez to brzydki, może tak trafiłem, ale faktycznie widoczność była brzydka. Ceny - polskie, minimalnie taniej. Ale sporo drożej niż w Japonii. Czytałem, że Korea jest najbardziej podzielona płciowo na świecie i skupiłem się obserwując to - bardzo mało par, ludzie się trzymali w grupkach ze swoją płcią. Naprawdę widać to było. W Japonii jest normalnie, dziewczyna idąca z facetem za rękę to coś tutaj naturalnego, w Seulu - nie. Pamiętam jak byłem w Japonii dwa lata temu zdziwiło mnie, że nie ma tam grubych ludzi - w Korei właśnie sporo osób z nadwagą, ogólnie takie europejskie standardy. Budynki? Wydawało się, ze to Korea jest gospodarką świeżo rozwiniętą, a Japonia się cofa. A jednak budynki w Japonii są w lepszym stanie, nowsze czy może częściej remontowane. Nie widzę nigdzie w czym Korea nie jest gorsza. W skrócie, co było najlepszą rzeczą jaką zobaczyłem w Seulu? Samolot do Japonii moja ulubiona kategoria postów na forum czyli wrzutka po paru latach że a nie mówiłem W dniu 19.09.2022 o 21:22, RappaR napisał(a): Chyba właśnie Seul to mega zajebiste miejsce W dniu 19.09.2022 o 20:21, rw30 napisał(a): Kuźwa, Seul do Cape Town to jak Katowice do Krakowa, jakbyś podał że się nastawiasz na jakiś kozak kierunek to spoko, ale Seul? LOL, no ale co kto lubi. Edytowane 6 godzin temu przez rw30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi