fluber Opublikowano 17 Czerwca Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 8 minut temu, LAF napisał(a): Nieprawda. Tu i tu są knajpy gorsze jak i lepsze. Chętnie się dowiem, gdzie serwują nad morzem śniadania takiej jakości jak w Meat & Sandwich w Zakopanem. 14 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): still to wciąż wygodne narzędzie aby chociaż zjeść godnie, dziwne, że tyle ludzi wciąż nie ogarnia nawet takich podstaw Różnie z tym bywa. Deli Sandwich na dworcu w Krakowie na 2,4 na google, a jadłem tam znakomite pizza slices. Z kolei kebab line czy pizzarium 01 w Gdańsku na google 4,7 a jakość bardzo średnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 17 Czerwca Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca (edytowane) 21 minut temu, fluber napisał(a): Chętnie się dowiem, gdzie serwują nad morzem śniadania takiej jakości jak w Meat & Sandwich w Zakopanem. Różnie z tym bywa. Deli Sandwich na dworcu w Krakowie na 2,4 na google, a jadłem tam znakomite pizza slices. Z kolei kebab line czy pizzarium 01 w Gdańsku na google 4,7 a jakość bardzo średnia to jak ze wszystkim znajdziesz wyjatki w tamtym roku byłem z ojcem na tripie Wro-Tarnów-,Kraków-Koszyce-Poprad-Ostrawa i w sumie to nie pamiętam abym się naciął specjalnie, no może poza Krakowskim Balatonem gdzie ich placek po Węgiersku był naszym rodzinnym celem nr jeden od zawsze, a teraz jest juz mocno średni i dobrze, że przynajmniej gulaszowa była smaczna Edytowane 17 Czerwca przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 20 Czerwca Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca @jack @Koelner Od jutra będę prawdopodobnie w Grano Solmarina, jest tam coś ciekawego w najbliższej okolicy? Którym wejściem najlepiej na plażę? Jak najlepiej dojechać do centrum nie używając ubera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 20 Czerwca Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 34 minuty temu, SlaKB napisał(a): @jack @Koelner Od jutra będę prawdopodobnie w Grano Solmarina, jest tam coś ciekawego w najbliższej okolicy? Którym wejściem najlepiej na plażę? Jak najlepiej dojechać do centrum nie używając ubera? Po drugiej strony Martwej masz Ptasi Raj i dobrą rybę , na Sobieszwie masz plaże ale bardziej popularne są Stogi i blisko masz do Mikoszewa jak lubisz taki klimat wakacyjny dojazd nie mam pojęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 20 Czerwca Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 1 godzinę temu, SlaKB napisał(a): @jack @Koelner Od jutra będę prawdopodobnie w Grano Solmarina, jest tam coś ciekawego w najbliższej okolicy? Którym wejściem najlepiej na plażę? Jak najlepiej dojechać do centrum nie używając ubera? W okolicy czyli na Wyspie Sobieszewskiej masz najładniejsze plaże w trójmieście, po prostu kieruj się na północ . Na zachodnim i wschodnim krańcu wyspy są rezerwaty ptaków a na tym wschodnim można spotkać (z daleka) foki. Można wejść na wieżę widokową ale trzeba zarezerwować termin i kupić bilet: https://szlak.gda.pl/zbiornik-wody-kazimierz/ Co 20 minut masz autobus 112 i 186 do centrum. Bilet kupisz w aplikacji jakdojadę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 20 Czerwca Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca Jeszcze jakiś klub, żeby w nocy pochulac i nie było zbyt mocnej patologii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 20 Czerwca Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 3 godziny temu, SlaKB napisał(a): Jeszcze jakiś klub, żeby w nocy pochulac i nie było zbyt mocnej patologii? Na kluby to jak już za stary jestem, nie pomogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 20 Czerwca Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca (edytowane) 4 godziny temu, SlaKB napisał(a): Jeszcze jakiś klub, żeby w nocy pochulac i nie było zbyt mocnej patologii? crackhouse, wczoraj wyszedłem o 8 rano. i na patio masz kosza, takze jak grasz, mzoesz sie popisac przed dziewuchami a w niedziele masz fajny event za dnia tu na elektryków: https://www.facebook.com/events/1365857194473339 Edytowane 20 Czerwca przez człowiek...morza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 21 Czerwca Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca W dniu 17.06.2025 o 21:36, ignazz napisał(a): Z boku wygląda groźnie dla portfela. Jest zagrożenie że drogo. Że bufonada. Że porcje małe. Ale czy nie lepiej wbić w takie miejsce? https://morskizajac Dokładnie. https://morskizajac.pl ale ceny podbiło. Szok. Wycofuje polecenie bo było dużo taniej Miejsce fajnie ofotografone i wyglada ze ktos o to dba. Ale ceny 75-120pln to jest poziom water frontowych w Cannes (20-30€). To samo desery i alko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 21 Czerwca Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 18 godzin temu, SlaKB napisał(a): Jeszcze jakiś klub, żeby w nocy pochulac i nie było zbyt mocnej patologii? Stocznia, elektryków a alternatywa dla fanów rocka wydział remontowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 21 Czerwca Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 9 minut temu, memento1984 napisał(a): Miejsce fajnie ofotografone i wyglada ze ktos o to dba. Ale ceny 75-120pln to jest poziom water frontowych w Cannes (20-30€). To samo desery i alko Ceny gastro w Polsce już całkiem pojebało. Ale to całkiem. W centrum Katowic drożdżówka 24 złote. Ciastko w dosłownym znaczeniu tego słowa, taki piegusek większy - 12 zł. A nawet u mnie w Kauflandzie w piekarni jakąś małą bezę kawową sprzedają za 12 zł. Śmiałbym się, gdyby to nie był dramat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 21 Czerwca Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2 minuty temu, RappaR napisał(a): Ceny gastro w Polsce już całkiem pojebało. Ale to całkiem. W centrum Katowic drożdżówka 24 złote. Ciastko w dosłownym znaczeniu tego słowa, taki piegusek większy - 12 zł. A nawet u mnie w Kauflandzie w piekarni jakąś małą bezę kawową sprzedają za 12 zł. Śmiałbym się, gdyby to nie był dramat. https://podroze.onet.pl/aktualnosci/ile-to-nie-zart-polak-pokazal-ile-kosztuje-pizza-we-wloszech/rz97d38 Indeed PL ceny gastro są kosmiczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 21 Czerwca Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 6 minut temu, RappaR napisał(a): Ceny gastro w Polsce już całkiem pojebało. Ale to całkiem. W centrum Katowic drożdżówka 24 złote. Ciastko w dosłownym znaczeniu tego słowa, taki piegusek większy - 12 zł. A nawet u mnie w Kauflandzie w piekarni jakąś małą bezę kawową sprzedają za 12 zł. Śmiałbym się, gdyby to nie był dramat. @P_M lake garda, najbardziej fajne miescowki (objechane do okola) pizza 7-14€, pasta 10-16€, piwko 5-7€. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 21 Czerwca Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca w domu jedźcie zdrowsi będziecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 21 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 35 minut temu, memento1984 napisał(a): Miejsce fajnie ofotografone i wyglada ze ktos o to dba. Ale ceny 75-120pln to jest poziom water frontowych w Cannes (20-30€). To samo desery i alko Te ceny teraz tak wyskoczyły. Fajne miejsce na kitę jak ktoś lubi bo noclegi tam też są i po prostu od paru lat tam zawsze na coś smacznego wjeżdżałem i było taniej. Stąd moje zdziwienie że aż tak mocno podwyższyli. Ale jakość zawsze była świetna i podałem to w kontekście koszenia na paragony grozy w smażalniach z kiblem na froncie gdzie inni w tłumie podobnych sobie przepłacają za tłustą rybę. Szkoda tych cen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 21 Czerwca Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca Teraz patrzę. Zwykły kebab w Stodole w zamówieniu 42 złoty. Co k****? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 21 Czerwca Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 15 minut temu, ignazz napisał(a): Te ceny teraz tak wyskoczyły. Fajne miejsce na kitę jak ktoś lubi bo noclegi tam też są i po prostu od paru lat tam zawsze na coś smacznego wjeżdżałem i było taniej. Stąd moje zdziwienie że aż tak mocno podwyższyli. Ale jakość zawsze była świetna i podałem to w kontekście koszenia na paragony grozy w smażalniach z kiblem na froncie gdzie inni w tłumie podobnych sobie przepłacają za tłustą rybę. Szkoda tych cen. Nadal by sie wydawalo ze nie ma takiej ilosci niewystraszonych niemcow ktorym nikt samochodu nie “wypozyczyl” za ich wschodnia granice ~90s, zeby jechac do “bezpiecznej” Polski na najzimniejszy wypoczynek letni i z tych swoich 55k € brutto/rok placic 100€ za jedno doznanie gastronomiczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 23 Czerwca Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca myślałeś @Koelner, że Cie nie wyczaję co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 23 Czerwca Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 4 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): myślałeś @Koelner, że Cie nie wyczaję co? miły kotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 23 Czerwca Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 3 minuty temu, Koelner napisał(a): miły kotek nom, kotek mnie prawie zmylił, genialna zagrywka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi