Skocz do zawartości

WAKACJE A COVID podróże w 2021 roku

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, LAF napisał(a):

Nieprawda. Tu i tu są knajpy gorsze jak i lepsze. 

Chętnie się dowiem, gdzie serwują nad morzem śniadania takiej jakości jak w Meat & Sandwich w Zakopanem.

14 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

still to wciąż wygodne narzędzie aby chociaż zjeść godnie, dziwne, że tyle ludzi wciąż nie ogarnia nawet takich podstaw

Różnie z tym bywa. Deli Sandwich na dworcu w Krakowie na 2,4 na google, a jadłem tam znakomite pizza slices.

Z kolei kebab line czy pizzarium 01 w Gdańsku na google 4,7 a jakość bardzo średnia 

21 minut temu, fluber napisał(a):

Chętnie się dowiem, gdzie serwują nad morzem śniadania takiej jakości jak w Meat & Sandwich w Zakopanem.

Różnie z tym bywa. Deli Sandwich na dworcu w Krakowie na 2,4 na google, a jadłem tam znakomite pizza slices.

Z kolei kebab line czy pizzarium 01 w Gdańsku na google 4,7 a jakość bardzo średnia 

to jak ze wszystkim znajdziesz wyjatki

w tamtym roku byłem z ojcem na tripie Wro-Tarnów-,Kraków-Koszyce-Poprad-Ostrawa i w sumie to nie pamiętam abym się naciął specjalnie, no może poza Krakowskim Balatonem gdzie ich placek po Węgiersku był naszym rodzinnym celem nr jeden od zawsze, a teraz jest juz mocno średni i dobrze, że przynajmniej gulaszowa była smaczna

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

34 minuty temu, SlaKB napisał(a):

@jack @Koelner 

Od jutra będę prawdopodobnie w Grano Solmarina, jest tam coś ciekawego w najbliższej okolicy? Którym wejściem najlepiej na plażę? Jak najlepiej dojechać do centrum nie używając ubera? 

Po drugiej strony Martwej masz Ptasi Raj i dobrą rybę , na Sobieszwie masz plaże ale bardziej popularne są Stogi i blisko masz do Mikoszewa jak lubisz taki klimat wakacyjny 

dojazd nie mam pojęcia

1 godzinę temu, SlaKB napisał(a):

@jack @Koelner 

Od jutra będę prawdopodobnie w Grano Solmarina, jest tam coś ciekawego w najbliższej okolicy? Którym wejściem najlepiej na plażę? Jak najlepiej dojechać do centrum nie używając ubera? 

W okolicy czyli na Wyspie Sobieszewskiej masz najładniejsze plaże w trójmieście, po prostu kieruj się na północ 😉 . Na zachodnim i wschodnim krańcu wyspy są rezerwaty ptaków a na tym wschodnim można spotkać (z daleka) foki. Można wejść na wieżę widokową ale trzeba zarezerwować termin i kupić bilet: https://szlak.gda.pl/zbiornik-wody-kazimierz/

Co 20 minut masz autobus 112 i 186 do centrum. Bilet kupisz w aplikacji jakdojadę. 

4 godziny temu, SlaKB napisał(a):

Jeszcze jakiś klub, żeby w nocy pochulac i nie było zbyt mocnej patologii?

crackhouse, wczoraj wyszedłem o 8 rano. i na patio masz kosza, takze jak grasz, mzoesz sie popisac przed dziewuchami

a w niedziele masz fajny event za dnia tu na elektryków:

https://www.facebook.com/events/1365857194473339

Edytowane przez człowiek...morza

W dniu 17.06.2025 o 21:36, ignazz napisał(a):

Z boku wygląda groźnie dla portfela. Jest zagrożenie że drogo. Że bufonada. Że porcje małe. Ale czy nie lepiej wbić w takie miejsce? 
https://morskizajac

Dokładnie. 

https://morskizajac.pl

ale ceny podbiło. Szok. Wycofuje polecenie bo było dużo taniej 

Miejsce fajnie ofotografone i wyglada ze ktos o to dba. Ale ceny 75-120pln to jest poziom water frontowych w Cannes (20-30€). To samo desery i alko

9 minut temu, memento1984 napisał(a):

Miejsce fajnie ofotografone i wyglada ze ktos o to dba. Ale ceny 75-120pln to jest poziom water frontowych w Cannes (20-30€). To samo desery i alko

Ceny gastro w Polsce już całkiem pojebało. Ale to całkiem.

W centrum Katowic drożdżówka 24 złote. Ciastko w dosłownym znaczeniu tego słowa, taki piegusek większy - 12 zł.

A nawet u mnie w Kauflandzie w piekarni jakąś małą bezę kawową sprzedają za 12 zł. Śmiałbym się, gdyby to nie był dramat. 

att.1T_8avcy9za5hkP0fFp1bds7nGSfYvVplt1r2F9w6OA.jpeg

2 minuty temu, RappaR napisał(a):

W centrum Katowic drożdżówka 24 złote. Ciastko w dosłownym znaczeniu tego słowa, taki piegusek większy - 12 zł.

A nawet u mnie w Kauflandzie w piekarni jakąś małą bezę kawową sprzedają za 12 zł. Śmiałbym się, gdyby to nie był dramat. 

https://podroze.onet.pl/aktualnosci/ile-to-nie-zart-polak-pokazal-ile-kosztuje-pizza-we-wloszech/rz97d38

Indeed PL ceny gastro są kosmiczne.

6 minut temu, RappaR napisał(a):

att.1T_8avcy9za5hkP0fFp1bds7nGSfYvVplt1r2F9w6OA.jpeg

@P_M lake garda, najbardziej fajne miescowki (objechane do okola) pizza 7-14€, pasta 10-16€, piwko 5-7€.

35 minut temu, memento1984 napisał(a):

Te ceny teraz tak wyskoczyły. 
Fajne miejsce na kitę jak ktoś lubi bo noclegi tam też są i po prostu od paru lat tam zawsze na coś smacznego wjeżdżałem i było taniej. Stąd moje zdziwienie że aż tak mocno podwyższyli. Ale jakość zawsze była świetna i podałem to w kontekście koszenia na paragony grozy w smażalniach z kiblem na froncie gdzie inni w tłumie podobnych sobie przepłacają za tłustą rybę. 

Szkoda tych cen. 

15 minut temu, ignazz napisał(a):

Te ceny teraz tak wyskoczyły. 
Fajne miejsce na kitę jak ktoś lubi bo noclegi tam też są i po prostu od paru lat tam zawsze na coś smacznego wjeżdżałem i było taniej. Stąd moje zdziwienie że aż tak mocno podwyższyli. Ale jakość zawsze była świetna i podałem to w kontekście koszenia na paragony grozy w smażalniach z kiblem na froncie gdzie inni w tłumie podobnych sobie przepłacają za tłustą rybę. 

Szkoda tych cen. 

Nadal by sie wydawalo ze nie ma takiej ilosci niewystraszonych niemcow ktorym nikt samochodu nie “wypozyczyl” za ich wschodnia granice ~90s, zeby jechac do “bezpiecznej” Polski na najzimniejszy wypoczynek letni i z tych swoich 55k € brutto/rok placic 100€ za jedno doznanie gastronomiczne