Skocz do zawartości

WAKACJE A COVID podróże w 2021 roku

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

15 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

hmmm moze poza sezonem bedzie inaczej?

chce chyba po prostu podbic na pare godzin przejsc sie gra o tron i potem na polnoc wzdluz wybrzeza i do parkow narodowych.

w splicie mam nagrana jakas laske z tindera wiec pewnei sie tam zatrzymam (w Bosni apliakcje randkowe wieja pustka jbc)

Ze Splitu spróbuj się dostać się przynajmniej na wyspę Hvar do Stari Gradu albo na Korcule, jak Chorwacja to tylko wyspy :) 

17 minut temu, Koelner napisał(a):

Ze Splitu spróbuj się dostać się przynajmniej na wyspę Hvar do Stari Gradu albo na Korcule, jak Chorwacja to tylko wyspy :) 

Nie o tej porze. Takie wypady to wiosna lub jesień. Mam uprawnienia więc można jacht forumowy zabrać i pokazać jak się bawią chłopaki z forum. Te wyspy mam dosyć dobrze rozpoznane bo to must be 

Jak ktoś ma ochotę to niech kręci temat wspólnego wyjazdu 

15 minut temu, ignazz napisał(a):

Nie o tej porze. Takie wypady to wiosna lub jesień. Mam uprawnienia więc można jacht forumowy zabrać i pokazać jak się bawią chłopaki z forum. Te wyspy mam dosyć dobrze rozpoznane bo to must be 

Jak ktoś ma ochotę to niech kręci temat wspólnego wyjazdu 

Jak już tam jest to lepiej niech sobie podpłynie niż siedzi w Splicie 

29 minut temu, ignazz napisał(a):

Oj nie.  Niech baluje w Splicie tam na pewne bicie 

To miasto stworzone na melanż. 

Wyspy ryzyko dziś 

Balet poza sezonem w pld krajach lol 

28 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

tam jak rozumiem nie ma zadnego przejazdu i trzeba jakis prom brac?

ja tam byłem na żaglach ale były jakieś środki transportu żeby się tam bujać  

14 godzin temu, RappaR napisał(a):

Lecę do Marsylii w niedzielę na 3 dni, polecacie coś szczególnie?

wpisz w google Cassis / Calanques

trek na te Calanques z najlepszymi widokami jest długi, słońce w nich jest tylko w określonych godzinach (warto sprawdzić jeśli się idzie), poza tym cień bo te skały wokoło są bardzo wysokie, woda w październiku była przeraźliwie zimna (czyli w marcu będzie dużo zimniejsza) więc to nie jest takie oczywiste żeby tam jechać.... ale klimat samego miasteczka też jest bardzo fajny, a te Calanques bliskie miasteczku też są ładne : ) 

co do Marsylii to faktycznie lekka patalogia, siedzieliśmy na kolacji w fajnej knajpie w okolicach portu, przybysze postanowili odpalić fajerwerki chyba bez szczególnego powodu, miejscowym się to nie spodobało (no surprise, kilka knajp w tarasami tuż obok), akurat to było za winklem więc nie widziałem dokładnie tylko podchodziłem sprawdzać sytuację ale ogólnie wyszła z tego gruba inba, kilka samochodów policji przyjechało uspokajać towarzystwo. Ponoć typowy niedzielny wieczór w Marsylii

przeszliśmy sobie wieczorem jedną z Maghrebskich (?) ulic, przez 20 min żadnej kobiety na ulicy, majo tam porządek : )

Edytowane przez rw30

17 godzin temu, josephnba napisał(a):

Wracając do Berlina 

Co można ciekawego

Rüyam Gemüse Kebab - najlepszy kebab na świecie

Mustafa's Gemüse Kebap - najbardziej kultowy kebab na świecie

Curry 61 - najlepsze currywurst 

NBA Store Berlin, LEGO® Store Mall of Berlin

Godzinę temu, rw30 napisał(a):

przeszliśmy sobie wieczorem jedną z Maghrebskich (?) ulic, przez 20 min żadnej kobiety na ulicy, majo tam porządek : )

Ta, kiedys tam poszedlem na rog pod Alcazarem (X kawiarni ze stolikami na zewnatrz w zasiegu wzroku) policzyc w celach naukowych ile bedzie tam siedzialo facetow i ile lasek.

Z mojego punktu obserwacyjnego przy stolikach bylo ok 200 typow, 0 kobiet-klientek i 1 kelnerka.

Dziwne spoleczenstwo.

14 minut temu, RappaR napisał(a):

https://wmeritum.pl/szefowa-pah-gdyby-przecietny-muzulmanin-zobaczyl-sie-polsce-traktuje-kobiety-by-sie-przerazil/139054

– Gdyby przeciętny muzułmanin zobaczył, jak się w Polsce traktuje kobiety, to by się przeraził. Przeraziłby się tym maltretowaniem, poniżaniem

Lmao

Klasyczny przyklad Chickens For KFC

7 minut temu, RappaR napisał(a):

Nie bardzo, tutaj tak naprawdę nie wyraża poparcia dla muzułmanów, ale nienawiść do mężczyzn i nienawiść do Polski

Ochojska z pewnością od 2016 roku zmieniła zdanie 

1 godzinę temu, RappaR napisał(a):

https://wmeritum.pl/szefowa-pah-gdyby-przecietny-muzulmanin-zobaczyl-sie-polsce-traktuje-kobiety-by-sie-przerazil/139054

– Gdyby przeciętny muzułmanin zobaczył, jak się w Polsce traktuje kobiety, to by się przeraził. Przeraziłby się tym maltretowaniem, poniżaniem

Kolejny przykład na to że lewactwo jest gorsze nawet od prawactwa 

Godzinę temu, Chytruz napisał(a):

Lmao

Klasyczny przyklad Chickens For KFC

To tylko potwierdza ze ci ludzie są odklejeni do sześcianu. Brzmi jak totalne lewactwo ale trzeba pamiętać że to ko ją popierała. 

Ja już nawet nie pamiętam czy Ochojska się odkleiła czy ona zawsze pierdoliła takie bzdury. A może to jest kwestia wejścia do polityki i skierowania na nią kamer. No i się wylało to o czym przedtem wiedziało tylko bliskie otoczenie.  

Teraz, jack napisał(a):

Ja już nawet nie pamiętam czy Ochojska się odkleiła czy ona zawsze pierdoliła takie bzdury. A może to jest kwestia wejścia do polityki i skierowania na nią kamer. No i się wylało to o czym przedtem wiedziało tylko bliskie otoczenie.  

To sprzed wejścia do polityki to z ciekawości kiedy?