Skocz do zawartości

WAKACJE A COVID podróże w 2021 roku

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, fluber napisał(a):

Bo zakładam, że nie planujesz wyłącznie najpopularniejszych atrakcji w dzień (te są dobrze strzeżone), ale również aktywności po zmroku. Ryzyko napadu, kradzieży, czy pobicia jest olbrzymie. Przyjaciółka mieszka tam od 20 lat i to co opowiada o tym mieście przez jakieś 5 ostatnich lat jest przerażające. Mam nadzieję, że zdasz relację jak wrócisz 

Przesadzasz 

Koleżanka koleżanki też opowiadała jak to groźnie w metrze Paryża 

Bywa różnie ale lubimy z poziomu Polski ugladac  filmiki jak to u nas bezpiecznie 

Edytowane przez ignazz

1 minutę temu, fluber napisał(a):

Bo zakładam, że nie planujesz wyłącznie najpopularniejszych atrakcji w dzień (te są dobrze strzeżone), ale również aktywności po zmroku. Ryzyko napadu, kradzieży, czy pobicia jest olbrzymie. Przyjaciółka mieszka tam od 20 lat i to co opowiada o tym mieście przez jakieś 5 ostatnich lat jest przerażające. Mam nadzieję, że zdasz relację jak wrócisz 

Czemu?

Francja to cywilizowany, nowoczesny, tolerancyjny kraj. Mało tam Polaków. 

Kto by miał mnie napaść?

Mogę się mylić 

Teraz, agresywnychomik napisał(a):

Nie do końca, mam paru znajomych mieszkających we Francji (większość na północy) wszyscy zgodnie potwierdzają że Marsylia to syf, kiła i mogiła, przypuszczam że to takie Birmngham na sterydach.

Ale nie tam gdzie turysta jedzie. 

Opublikowano (edytowane)

Fajny temat tu też zaraz będzie zajechany polityka? Wbijając się na tralala do Marsylii mając drobinę rozumu aby nie pchać się tam gdzie nie trzeba będzie kultowo a nie groźnie 

Co te Media  robią z ludzi? 

Fluber pojedź do Marsylii to się zdziwisz 

12 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Nie do końca, mam paru znajomych mieszkających we Francji (większość na północy) wszyscy zgodnie potwierdzają że Marsylia to syf, kiła i mogiła, przypuszczam że to takie Birmngham na sterydach.

A ja się nie zgadzam 

Edytowane przez ignazz

45 minut temu, RappaR napisał(a):

Lecę do Marsylii w niedzielę na 3 dni, polecacie coś szczególnie?

Plan pierwszy dzień Marsylia, drugi cały ten park narodowy obok i trzeci muzeum kultury śródziemnomorskiej. 

Zarcie gdzieś w Noailles, tamtejszy klimat od razu poczujesz. Ogólnie kuchnia pln afrykanska, lewantynska i arabska tam jest top. W sumie każda kuchnia tam jest top tbh. Potem pokręcić się w okolicach Vieux Port.

Posiedzieć na murku pod Notre Dame i Palais du Pharo, ładne widoki. Pod Notre Dame ludzie chodzą zachód słońca oglądać, chociaż nie wiem czy o tej porze roku akurat będzie pod dobrym kątem.

Drineczki na La Plaine i Cours Julien.

Marsylia jest ogólnie dużo bezpieczniejsza niż np. Barcelona, bo w Barcelonie głównym targetem przestępczości są turyści, a w Marsylii przestępcy nabijają statystyki na innych przestępcach.

ja sie zasiedzialem w Bosni.

wyjechalem w srode z Bukaresztu tydzien temu, pierwotnie mialem byc jutro w Polsce, ale jakos sie zebrac nie moge.

mecz cvezdy zvezdy z Zalgirisem w Belgradzie,  Srebrenica, 4 dni w Sarajewie, tera 2 w Mostarze i chyba jade do Dubrovnika...

noclegi za 5 dyszek, pizza za 20, zero turystów, granie o 1 w nocy w kosza z jakimis bosniackimi talentami w Mostarze 

Edytowane przez człowiek...morza

1 minutę temu, człowiek...morza napisał(a):

ja sie zasiedzialem w Bosni.

wyjechalem w srode z Bukaresztu tydzien temu, pierwotnie mialem byc jutro w Polsce, ale jakos sie zebrac nie moge.

mecz cvezdy zvezdy z Zalgirisem w Belgradzie,  Srebrenica, 4 dni w Sarajewie, tera 2 w Mostarze i chyba jade do Dubrovnika...

noclegi za 5 dyszek, pizza za 20, zero turystów, granie o 1 w nocy w kosza z jakimis bosniackimi talentami w Mostarze 

Jak dobrze pójdzie podobny plan zamierzam realizować za 3 lata :D 

jeszcze z czapy trafilem na jakies melo w Mostarze ledwo po przyjdzie z muza elektroniczna  (maja jakies holiday po chorwackiej stronie miasta i przebieraja sie ala karnawal), za bardzo sie najebalem przez co przedluzylem sobie tu pobyt. ale no nie zaluje, bo pieknie tu

w Sarajewie poszedlem do najpopularniejszego klubu techno, to byly 2 osoby xd

+ ramadan zaczeli pare dni temu i to troche zmienia w Bosni

2 minuty temu, Koelner napisał(a):

Mostar top. Dubrovnik może Cię zawieść, mocna komercha 

hmmm moze poza sezonem bedzie inaczej?

chce chyba po prostu podbic na pare godzin przejsc sie gra o tron i potem na polnoc wzdluz wybrzeza i do parkow narodowych.

w splicie mam nagrana jakas laske z tindera wiec pewnei sie tam zatrzymam (w Bosni apliakcje randkowe wieja pustka jbc)