RappaR Opublikowano 9 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2024 17 minut temu, agresywnychomik napisał(a): Byłeś po obu stronach? Moim zdaniem Cypr meh straszna wilgotność gorące powietrze od Sahary. Nic specjalnego ogólnie, Aya Napa to taka mini Ibiza. Byłem w Aya Napa w grudniu. Zero skojarzenia z Ibiza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 10 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2024 W dniu 9.12.2024 o 18:59, RappaR napisał(a): Byłem w Aya Napa w grudniu. Zero skojarzenia z Ibiza Miałem na myśli miasto imprezowe w wersji lite, a nie bycie "posh". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 11 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2024 W dniu 9.12.2024 o 02:45, człowiek...morza napisał(a): no potem busem do Erzurum i stamtąd samolot do Stambułu i ostatecznie do domu do bukaresztu busem Bliżej masz do Van i lecisz za 40 EUR do Stambułu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 11 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2024 W dniu 9.12.2024 o 13:27, RappaR napisał(a): Byłem 4 razy w Hiszpanii, za każdym razem w innym miejscu, poziom raczej ok. Z ciekawości gdzie byłeś? Portugalię też uwielbiam, nawet myślałem o kupnie mieszkania, ale w Hiszpanii tez mam taki plan. PS. Jakby co Ibiza/Baleary to nie jest Hiszpania wg lądowych Hiszpanów, z czym się nawet trochę zgadzam W dniu 9.12.2024 o 18:31, człowiek...morza napisał(a): przejechałem wzdłuż i wszerz miasta obskurne lub nudne starówki/deptaki Ciekawa opinia i myślę, że po prostu wielu rzeczy nie widziałeś, bo choć nie cierpię upałów i byłem sceptyczny do Cypru, to zachwyciła mnie ta wyspa bardziej niż większość Greckich czy Włoskich. Cypr to przede wszystkich piękno natury, od plaż, ukształtowania terenu przy wodzie (skały, okna, laguny), wodospadów, wąwozów po zabytki "greckie", po kompletnie inny klimat w górach gdzie królują klimatyczne miasteczka i klasztory. Najmniej okazałe na tym tle są same miasta jak Pafos (historyczne), Larnaka - zdecydowanie miasto imprezowe bardziej od AyaNapa, która jest taka rodzinnie turystyczna czy Limassol i Nikozja, ale nawet w nich każdy znajdzie cos dla siebie. Szczególnie Limmasol sie rozwija w trybie ekspresowym - trochę jak Batumi w Gruzji. Gdyby ktoś chciał zwiedzić Cypr Południowy w 10-14 dni, wrzucam mapkę poglądową https://maps.app.goo.gl/R7WAkYLGJxvskQgs5 wyrzuciłbym z niej tylko Łaźnie Afrodyty (nie warto, śmierdzi), ale są takie widoki jak sie idzie po cyplu akamas, i w okolicy Blue i Green Lagoon, że zostawiłem ;D W dniu 9.12.2024 o 19:41, agresywnychomik napisał(a): Moim zdaniem Cypr meh straszna wilgotność gorące powietrze od Sahary. Sahar ma tu mniej do rzeczy, największe ciepło idzie od Bliskiego Wschodu, ale potwierdzam - upał straszny, nigdy więcej lipiec-sierpień, nawet w lutym jest fajnie, ale taki październik czy maj to sztos ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 11 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2024 2 godziny temu, dannygd napisał(a): Bliżej masz do Van i lecisz za 40 EUR do Stambułu. Tak, plan w trakcie ewoluował na Van jeszcze Igrid jest. Ale dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 12 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2024 10 godzin temu, dannygd napisał(a): Z ciekawości gdzie byłeś? Portugalię też uwielbiam, nawet myślałem o kupnie mieszkania, ale w Hiszpanii tez mam taki plan. PS. Jakby co Ibiza/Baleary to nie jest Hiszpania wg lądowych Hiszpanów, z czym się nawet trochę zgadzam Majorka, Ibiza, Barcelona i Malaga 11 godzin temu, dannygd napisał(a): Sahar ma tu mniej do rzeczy, największe ciepło idzie od Bliskiego Wschodu, ale potwierdzam - upał straszny, nigdy więcej lipiec-sierpień, nawet w lutym jest fajnie, ale taki październik czy maj to sztos ;D Byłem maj ponad 30 stopni, byłem grudzień po 24 stopnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano 14 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2024 W dniu 27.11.2024 o 19:43, Koelner napisał(a): ja tam wolę Porto, Lizbona pełna brudnych brudasów jak w centrum warszafki Update: w Porto ubogacacze jak wszedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 14 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2024 22 minuty temu, Chytruz napisał(a): Update: w Porto ubogacacze jak wszedzie. to sporo się pozmieniało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jordan20 Opublikowano 26 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2024 W styczniu lece do turcji z lotniska w berlinie i szukam parkingu na tydzien czasu. Lecial ktos z Was osatnio berlina i zostawial tam auto na parkingu-macie jakies namiary na strone gdzie mozna sobie taki parking zalatwic online i by bylo w miare tanio i blisko lotniska ? Dodam,ze chodzi o lotnisko ,,Berlin Brandenburg Willy Brandt`` Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 26 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2024 @jordan20 obczaj na forum fly4free, tam majo takie rzeczy rozkminione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 9 Stycznia Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia Jestem w 5 gwiazdkowym, nowym hotelu na Malcie. Darmowy alkohol od 17-19, darmowe napoje i przekąski całą dobę, śniadanie w pakiecie, z atrakcji basen na dachu od 8 do 8 i całodobowy w środku. Pokój 32m2 bardzo nowoczesny i ładnie zaprojektowany Cena? 211 euro i 20 euro napiwku za dwa dni W Polsce za tyle bym w czymś takim nocy bym nie wziął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 10 Stycznia Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 7 godzin temu, RappaR napisał(a): Jestem w 5 gwiazdkowym, nowym hotelu na Malcie. Darmowy alkohol od 17-19, darmowe napoje i przekąski całą dobę, śniadanie w pakiecie, z atrakcji basen na dachu od 8 do 8 i całodobowy w środku. Pokój 32m2 bardzo nowoczesny i ładnie zaprojektowany Cena? 211 euro i 20 euro napiwku za dwa dni W Polsce za tyle bym w czymś takim nocy bym nie wziął. I tak i nie, H15 w Krakowie teraz widze pokoje <$200/dobe. Krakow to nie Malta ale metraz i standard sie zgadza, pokoje tez mieli fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 10 Stycznia Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 16 godzin temu, RappaR napisał(a): Jestem w 5 gwiazdkowym, nowym hotelu na Malcie. Darmowy alkohol od 17-19, darmowe napoje i przekąski całą dobę, śniadanie w pakiecie, z atrakcji basen na dachu od 8 do 8 i całodobowy w środku. Pokój 32m2 bardzo nowoczesny i ładnie zaprojektowany Cena? 211 euro i 20 euro napiwku za dwa dni W Polsce za tyle bym w czymś takim nocy bym nie wziął. gdzie na Malcie? 16 godzin temu, RappaR napisał(a): W Polsce za tyle bym w czymś takim nocy bym nie wziął. bardzo możliwe, te turystyczne miejsca które mają (strzelam) obłożenie <10% w low season muszą coś robić by przyciągać ludzi pewnie w Polsce na zadupiu się coś znajdzie w podobnej jakości i cenie (znowu strzelam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 10 Stycznia Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 6 minut temu, rw30 napisał(a): gdzie na Malcie? Pacevilla 6 minut temu, rw30 napisał(a): bardzo możliwe, te turystyczne miejsca które mają (strzelam) obłożenie <10% w low season muszą coś robić by przyciągać ludzi pewnie w Polsce na zadupiu się coś znajdzie w podobnej jakości i cenie (znowu strzelam) Dla mnie Malta to nie jest zadupie turystyczne w Polsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 10 Stycznia Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia (edytowane) 17 minut temu, RappaR napisał(a): Pacevilla Dla mnie Malta to nie jest zadupie turystyczne w Polsce Malta super My byliśmy pod koniec października w Buggibie w St. Pauli. Polecam megality na Gozo, jaskinie po symboliczne 5 Euro u lokalsów w piwnicy, czy Błękitną Lagunę na Comino. Edytowane 10 Stycznia przez Alonzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 23 Stycznia Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia Brakuje na booking opcji nie ile osób, a ile łóżek. Jak jedziesz z kumplami w 5 osób to wyskakują same opcje 3 łóżek podwójnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 8 Lutego Udostępnij Opublikowano 8 Lutego @Pan A. Wspomniał o wycieczkach do Niemiec i pomyślałem żeby wziąć dzieciaki do zoo w Berlinie bo nie widziały pand Macie jakieś sprawdzone stronki na których szukacie tanich biletów na pociąg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 8 Lutego Udostępnij Opublikowano 8 Lutego (edytowane) 7 minut temu, josephnba napisał(a): @Pan A. Wspomniał o wycieczkach do Niemiec i pomyślałem żeby wziąć dzieciaki do zoo w Berlinie bo nie widziały pand Macie jakieś sprawdzone stronki na których szukacie tanich biletów na pociąg? O k**** ! Zoo Pociąg BERLIN Dzieci https://lubimyczytac.pl/ksiazka/47662/my-dzieci-z-dworca-zoo To już lepiej je bij xD (jak sugeruje uparcie jeden z użytkowników) Edytowane 8 Lutego przez agresywnychomik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 8 Lutego Udostępnij Opublikowano 8 Lutego (edytowane) 10 minut temu, agresywnychomik napisał(a): O k**** ! Zoo Pociąg BERLIN Dzieci https://lubimyczytac.pl/ksiazka/47662/my-dzieci-z-dworca-zoo To już lepiej je bij xD (jak sugeruje uparcie jeden z użytkowników) Książkę czytałem kilka razy i sam byłem tam dwa Film zresztą też bardzo mocny Pomijając historię- zoo w Berlinie to najbliższe zoo z pandami A użytkownika trzeba zgłosić na psy że nie robi nic mając wiedzę o krzywdzie małoletnich Edytowane 8 Lutego przez josephnba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 8 Lutego Udostępnij Opublikowano 8 Lutego Godzinę temu, josephnba napisał(a): Wspomniał o wycieczkach do Niemiec i pomyślałem żeby wziąć dzieciaki do zoo w Berlinie bo nie widziały pand W Berlinie są pandy? Myślałem że najbliżej z Polski to w Holandii w Ouwehands. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi