Koelner Opublikowano 7 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2024 15 minut temu, ignazz napisał(a): Jeżeli nie planujesz wracać do Turcji w najbliższej przyszłości to Kapadocja warta zmęczenia. Tylko że możesz ją zaliczyć też kiedy indziej nawet będąc w hotelu na plaży i wykupując kiedyś fakultet. Po prostu jest to dostępne nawet gdy życie zmienia się z trampowego stylu życia na rodzinne. Więc bym poszedł jak masz swobodę w inne opcje wiedząc że ta kiedyś łatwo nadrobisz z wakacji ;€ W Kapadocji chodząc po grotach pierwszych chrześcijan dopiero uzmysławiasz sobie jak mało dzisiejszy kk ma z tym wspólnego, te łączenie Sol Invictusa z Jezusem piękne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 7 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2024 (edytowane) 23 minuty temu, ignazz napisał(a): Jeżeli nie planujesz wracać do Turcji w najbliższej przyszłości to Kapadocja warta zmęczenia. Tylko że możesz ją zaliczyć też kiedy indziej nawet będąc w hotelu na plaży i wykupując kiedyś fakultet. Po prostu jest to dostępne nawet gdy życie zmienia się z trampowego stylu życia na rodzinne. Więc bym poszedł jak masz swobodę w inne opcje wiedząc że ta kiedyś łatwo nadrobisz z wakacji ;€ Tak jasne ale dzieci musza być większe bo z małymi tego nie zrobisz, choćby przez to że nie polecisz z resortu na 1-2 dni w inne miejsce + powrót, ja bym zrobił teraz z prostego powodu - nie wiadomo kiedy będzie kolejna okazja. Edytowane 7 Grudnia 2024 przez agresywnychomik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 7 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2024 1 minutę temu, agresywnychomik napisał(a): Tak jasne ale dzieci musza być większe bo z małymi tego nie zrobisz, choćby przez to że nie polecisz z resortu na 1-2 dni w inne miejsce + powrót, ja bym zrobił teraz z prostego powodu - nie wiadomo kiedy będzie kolejna okazja. z dzieciakami to jebac wakacje, trzeba na ten czas sprzedać cyganom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 7 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2024 2 minuty temu, Koelner napisał(a): z dzieciakami to jebac wakacje, trzeba na ten czas sprzedać cyganom Razem z żoną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 7 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2024 2 godziny temu, agresywnychomik napisał(a): Razem z żoną da się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 7 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2024 2 godziny temu, Koelner napisał(a): da się? To ten przypadek gdzie im dłużej trwa sprzedaż to może się wszystko rozsypać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 7 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2024 a coś panowie na wschodzie kraju dokąd można łatwo się dostać z Kars, a jest warte przedłużenia pobytu o dzień/dwa? xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 9 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2024 (edytowane) teraz wymyśliłem jeszcze koncepcje taka, żeby pojechac z kars do Doğubayazıt, żeby chociaz zobaczyc z oddali górę Ararat i dojść do Pałacu Ishaka Pasz. no potem busem do Erzurum i stamtąd samolot do Stambułu i ostatecznie do domu do bukaresztu busem https://paliparan.com/2022/05/06/review-kars-ankara-night-train/ a tu macie z grubsza opis jazdy pociągiem na linii Ankara-Kars szkoda kurna, ze tak malo czasu, to i bym może jakoś Iran zahaczył, ale kwestie wizowe ograniczają. Edytowane 9 Grudnia 2024 przez człowiek...morza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 9 Grudnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2024 O to jest dobre. Popieram. Sprawdź tylko raporty pogodowe bo kapryśnie jest Fajnie zobaczyć w słońcu jak na zdjęciu. Ja miałem farta ale nie sprawdzałem prognoz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 9 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2024 Madera jest zajebista. Znaczy no dalej nie jest w top 3 moich ulubionych wysp, ale i tak piękne miejsce. Portugalia>>>>Hiszpania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 9 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2024 2 minuty temu, RappaR napisał(a): Portugalia>>>>Hiszpania bold statement Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 9 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2024 1 minutę temu, rw30 napisał(a): bold statement Byłem 4 razy w Hiszpanii, za każdym razem w innym miejscu, poziom raczej ok. Byłem 3 razy w Portugalii, za każdym razem byłem oczarowany i zachwycony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 9 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2024 Przede wszystkim Portugalczycy >>>>>>>>>> Hiszpanie @RappaR pojedź w normalnych warunkach do Paryża i 100% wykreslisz go z top3 więc może coś z Por wskoczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 9 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2024 52 minuty temu, agresywnychomik napisał(a): Przede wszystkim Portugalczycy >>>>>>>>>> Hiszpanie @RappaR pojedź w normalnych warunkach do Paryża i 100% wykreslisz go z top3 więc może coś z Por wskoczy Tokio, Paryż i Lizbona, Portugalia już ma miejsce w top3 Jeśli chodzi o miasta. Wyspy to Japonia, San Andres i Cypr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 9 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2024 2 godziny temu, RappaR napisał(a): Tokio, Paryż i Lizbona, Portugalia już ma miejsce w top3 Jeśli chodzi o miasta. Wyspy to Japonia, San Andres i Cypr. a co jest fajnego w cyprze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 9 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2024 21 minut temu, człowiek...morza napisał(a): a co jest fajnego w cyprze? Cypryjki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 9 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2024 25 minut temu, człowiek...morza napisał(a): a co jest fajnego w cyprze? Ciepło, ładnie, świetna kuchnia, perfekcyjna pogoda, bardzo dobre hotele przy niskiej cenie, taka Grecja/Balkany w wersji lux Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 9 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2024 (edytowane) 2 minuty temu, RappaR napisał(a): Ciepło, ładnie, świetna kuchnia, perfekcyjna pogoda, bardzo dobre hotele przy niskiej cenie, taka Grecja/Balkany w wersji lux a co tam ładnego? wiadomo, coś jest, ale też nic nadzwyczajnego. w sensie byłem tam i jedyna zaleta dla mnie to fajna pogoda. that's all. a przejechałem wzdłuż i wszerz miasta obskurne lub nudne starówki/deptaki Edytowane 9 Grudnia 2024 przez człowiek...morza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 9 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2024 16 minut temu, człowiek...morza napisał(a): a co tam ładnego? wiadomo, coś jest, ale też nic nadzwyczajnego. w sensie byłem tam i jedyna zaleta dla mnie to fajna pogoda. that's all. a przejechałem wzdłuż i wszerz miasta obskurne lub nudne starówki/deptaki Byłem dwa razy i za bardzo nic nie zwiedzałem poza typowymi krajobrazami śródziemnomorskimi. Ale jedzenie, pogoda, woda - wszystko top. Ogólnie bardzo przyjemnie i miło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 9 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2024 (edytowane) Godzinę temu, RappaR napisał(a): Ciepło, ładnie, świetna kuchnia, perfekcyjna pogoda, bardzo dobre hotele przy niskiej cenie, taka Grecja/Balkany w wersji lux Byłeś po obu stronach? Moim zdaniem Cypr meh straszna wilgotność gorące powietrze od Sahary. Nic specjalnego ogólnie, Aya Napa to taka mini Ibiza. Edytowane 9 Grudnia 2024 przez agresywnychomik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi