Eld Opublikowano 24 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2020 (edytowane) Po wpisaniu wszystkich graczy do roosterów w naszym arkuszu, Rada będzie dokładnie wiedzieć kto i ilu zawodników będzie potrzebował. Po zebraniu takich informacji podamy dokładne szczegóły danego wężyka ale już mogę napisać parę rzeczy. wężyk zacznie się od klubu z najlepszym bilansem z zeszłego roku i będzie schodził w dół, by w następnej rundzie kolejność odwrócić drużyna bierze udział w wężyku do momentu osiągnięcia 14 graczy nie będzie dobierania 15 gracza poprzez wężyk. Podpiszecie go sobie po T1, albo jak zrobicie jakąś wymianę która da Wam gracza więcej kluby mające po zamknięciu IV tury 14 lub 15 zawodników w roosterze nie będą mogły brać udziału w wężyku poprzez zwolnienie, lub dokonania transferu celem zejścia do 13 lub mniej graczy aby wziąć w owym wężyku udział Kolejność i daty wyboru podamy tak szybko jak to będzie możliwe - może mnie się uda jutro przed Wigilią wklepać wygranych zawodników do arkusza i kto się do wężyka łapie i będziemy znali wstępną kolejność. A no i żeby nikt nie miał wątpliwości bo widziałem, że ktoś tam ruszył już z TW. Wybór w wężyku > wybór na TW. Edytowane 25 Grudnia 2020 przez Eld Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 25 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2020 (edytowane) W nocy, po Wigilii siedziałem nad tym: W dniu 25.12.2020 o 01:58, Eld napisał: No i teraz najważniejsza rzecz. Podsumowanie roosterów, które jest nam niezbędne do wężyka ( jakikolwiek by on nie był ). Na 30 teamów - 27 drużyn ma zamknięty rooster. Oznacza to, że mają wymaganych przynajmniej 14 graczy. Wśród Tych 27 drużyn, dwie drużyny mają nawet 16 graczy więc do jutra jeden do zwolnienia, lub oddania. Są to Wolves @Qcin_69 / @mac, oraz Jazz @elwariato. Z pozostałych 25 drużyn mających 14 lub 15 graczy, maksymalną liczbę piętnastu graczy osiągnęło 17 teamów, w tym uwaga - za co wielkie brawa - @Sylvinho.. Da się? Da się. Nie sądzę aby teamy z 15 graczami nagle chciały brać udział w wężyku poprzez zwolnienie kogoś, a tym samym zwiększenie sobie dead money i ograniczenia zarobku/wydatków. 8 drużyn ma wymaganych 14 graczy - jeśli jakiś team z drużyn posiadających wcześniej wymienioną liczbę graczy pragnie wziąć udział w potencjalnym rozszerzonym wężyku ( nic nie obiecuję, bo na Radzie nie zostało jeszcze podjęte w takim kształcie !!! ) - proszę o krótkie PM do mnie. Chcę wybadać zainteresowanie, bo ktoś przede wszystkim ze względów finansowych woli pozostać przy roosterze 14-osobowym, ale może jednak ktoś chce sobie dobrać 15 gracza. A teraz pozostałe trzy teamy. W największej dupie ( i nie sorry za słownictwo ) są Bucks i @SlaKB. Potrzebują do domknięcia aż 5 graczy. Pozostała dwójka to Denver i @LeweBiodroSmoka któremu brakuje dwóch zawodników do domknięcia roosteru oraz Knicks i @człowiek...morza któremu również brakuje 2 zawodników do domknięcia roosteru. Moje rozwiązanie, przed ostateczną formą wężyka. Póki możecie jeszcze robić transfery ( do jutra, do 20:00 ), Bucks, Denver i Knicks łapać za telefony i dzwonić do Wolves i Jazz po zawodników. Tu będziecie mieli typowy win-win. Oddający nie będą zmuszeni ładować gracza w dead money, a zyskujący pozyskają gracza do rotacji. Drugie wyjście - podpisujcie 2nd roundowców z 2020 ( Ronnie! ), lub jakiś sensowne stashe. Trzecie - ewentulanie dzwonić do drużyn z 15 graczami i montować wymiany dwóch za jednego. Znamy szczegóły - Rada jak się pobudzi - wyciągnie wnioski i poda ostateczne rozwiązanie. Obiecałem ostateczne rozwiązanie i właśnie je Wam prezentujemy. Nie będzie pobłażania dla kombinatorstwa i lenistwa. 27 GMów potrafiło domknąć rooster w IV tury. Trzech jakoś nie. A w sumie to czterech, bo Sylwek sam się dopisał do tej listy ale za złamanie punktu: "kluby mające po zamknięciu IV tury 14 lub 15 zawodników w roosterze nie będą mogły brać udziału w wężyku poprzez zwolnienie, lub dokonania transferu celem zejścia do 13 lub mniej graczy aby wziąć w owym wężyku udział" poniesie stosowną karę. Zanim ogłoszę wężyk i argumentację dla kolejności na początek jedna rzecz - dzisiaj rano zadałem pytanie, że kto chce się zgłosić z 14 graczami do wężyka, proszę o stosowną informację. Zrobili to tylko Lakers i tylko oni w wężyku będą brać udział. Skoro zostało napisane, że wężyk leci po bilansie to wygląda on następująco, ale z jednym zastrzeżeniem. Bucks za zlekceważenie okresu FA dostają karę w postaci wybierania jako ostatni. Każdy team ma 12 godzin od poprzedniego wyboru na wybranie swojego zawodnika. Nie wybierze - zrobi to za niego Rada. Pierwszy rok ma być w pełni gwarantowany Kontrakty mają być jednoroczne. Kolejność: Lakers - Ben McLemore, 1y/min Denver - Isaiah Stewart ( own 2nd rounder ), 1+1TO min Denver - Juan Toscano-Anderson, 1y/min Knicks - Timothe Luwawu, 1y/min Knicks - Justina Jacksona, 1y/min Wizzards - Joshua Obiesie ( own stashed ), 1y/min Bucks - Elfrid Payton, 1y/min Bucks - Kent Bazemore, 1y/min Bucks - Solomon Hill, 1y/min Bucks - Thon Maker, 1y/min Bucks - Bryn Forbes, 1y/min Na pytanie dlaczego Knicks nie dostali żadnej kary - dla nich karą samą w sobie jest wybieranie za Januarym i jego Lakers oraz za Denver. @january - zaczynasz. Edytowane 6 Stycznia 2021 przez Eld Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 25 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2020 4 minuty temu, Qcin_69 napisał: Jordan Nwora dla @LeweBiodroSmoka @człowiek...morza Hawks go wybrali w drafcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 26 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 Juan Toscano-Anderson Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 26 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 Po człowieku_leniu będzie z mocno ograniczonej puli wybierał @Sylvinho. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 26 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 3 minuty temu, MarcusCamby napisał: Po człowieku_leniu będzie z mocno ograniczonej puli wybierał @Sylvinho. dej se na wstrzymanie przyjacielu lakers. z pieskiem na plazy bylem. tera trwa analiza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 26 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 Teraz, człowiek...morza napisał: dej se na wstrzymanie przyjacielu lakers. z pieskiem na plazy bylem. tera trwa analiza Tak Ci tylko przypomnę, że zostało Ci na analizę 7 godzin a później Rada sama Ci wybierze graczy. Radzę nie testować tej opcji bo jeden z Radnych jest wielkim fanem Łukasza Koszarka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 26 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 Nie spamować mi tu łajzy dwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 26 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 Kiedy ja będę wybierał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 26 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 Teraz, SlaKB napisał: Kiedy ja będę wybierał? A trzeźwy już jesteś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 26 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 I jakie zlekceważenie okresu FA? Zawsze składałem oferty i głosowałem, chyba jaja se robicie że coś zlekceważyłem Teraz, MarcusCamby napisał: A trzeźwy już jesteś? Nie, ale chcę to zaplanować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 26 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 Teraz, SlaKB napisał: Kiedy ja będę wybierał? Musisz dziś do północy, bo zamykamy ostatecznie składy na I trymestr nie licząc 2way. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 26 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 W okresie FA działałem na tyle ile mi pozwolił czas wywiązując się z obowiązków, bardzo nie podoba mi się takie przedstawienie sytuacji Chociaż oczywiście muszę podziękować @Eld i @MarcusCamby za przypominajki i odpowiedzi na pytania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 26 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 @człowiek...morza sabotuje, ale Alize Johnson i Stanley Johnson już czekają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 26 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 Teraz, Alonzo napisał: Musisz dziś do północy, bo zamykamy ostatecznie składy na I trymestr nie licząc 2way. Ale jak ktoś ma wybierać jeszcze przede mną to jak mam się do północy wyrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 26 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 Teraz, SlaKB napisał: Ale jak ktoś ma wybierać jeszcze przede mną to jak mam się do północy wyrobić? Możesz mi na PW wysłać listę graczy, których chcesz podpisać, bo człowiek_szwindel tnie w chuija. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 26 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 2 minuty temu, SlaKB napisał: Ale jak ktoś ma wybierać jeszcze przede mną to jak mam się do północy wyrobić? Napisz 7 na wszelki wypadek w kolejności w jakiej ich chcesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 26 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 3 minuty temu, SlaKB napisał: I jakie zlekceważenie okresu FA? Zawsze składałem oferty i głosowałem, chyba jaja se robicie że coś zlekceważyłem No chyba Ty sobie jaja robisz. W III turze mogłeś złożyć łącznie 9 ofert, złożyłeś 3. No naprawdę wielka niespodzianka, że teraz nie masz kim grać. Ja też jestem zaskoczony i nie wiem jak to się stało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 26 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 1 minutę temu, karpik napisał: No chyba Ty sobie jaja robisz. W III turze mogłeś złożyć łącznie 9 ofert, złożyłeś 3. No naprawdę wielka niespodzianka, że teraz nie masz kim grać. Ja też jestem zaskoczony i nie wiem jak to się stało. Jest gdzieś w regulaminie napisane, że za brak złożenia 100% możliwych ofert ktoś będzie karany gorszym miejscem w wężyku lub w ogóle jakkolwiek karany? Jeśli tak to ok, zwracam honor i Was przepraszam, ale jeśli nie to nie walcie w c***a z ustawianiem zasad i wymyślaniem kar jak Wam się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 26 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 1 minutę temu, SlaKB napisał: Jest gdzieś w regulaminie napisane, że za brak złożenia 100% możliwych ofert ktoś będzie karany gorszym miejscem w wężyku lub w ogóle jakkolwiek karany? Jeśli tak to ok, zwracam honor i Was przepraszam, ale jeśli nie to nie walcie w c***a z ustawianiem zasad i wymyślaniem kar jak Wam się podoba honorowo, żeby odwzorować realizm gry, moge dac Ci wybrac pierwszego grajka. potem ja drugiego, Ty trzeciego, ja czwartego i potem lecisz do konca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi