Skocz do zawartości

[2032-2033] Draft i Free Agency - Komentarze

julekstep

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, julekstep napisał:

raczej trzymaniem się sztywno zasad :)

jeden komisz by na to przymknął oko drugi podejdzie do tego na sztywno - i pewnie patrząc na 'big picture' to ten drugi ma rację (komisz powinien przede wszystkim egzekwować zasady)

tak więc może to będzie impuls żeby następnym razem chociaż przejrzeć zasady które są przeklejane przed każdym etapem FA (i choć jest tam parę rzeczy które wg mnie  mogą być trochę meh to akurat fragment z maksymalną ilością ofert do złożenia jest jasny jak słońce :P )

nie no ok, ale ja błędów nie powielam, z raz prosiłem chyba o przymknięcie oko na swoje niedopatrzenie, a tu się nagle dowiaduję, że notorycznie łamie jakieś zasady. Dla mnie to jest zwykła zabawa w której powinna się liczyć frajda uczestników, ale widzę że niektórzy traktują to z goła inaczej, cóż wypada im tylko współczuć :P 

7 minut temu, january napisał:

To słabo, bo według bukmacherów mniej więcej właśnie w latach 80ych Pacers powalczą w końcu o PO.

styknie mi, że to będzie przed C's :P 

6 minut temu, Qcin_69 napisał:

Myślisz ze 50letni Wariat zacznie ogarniac?

yhm tak mniej więcej jak ty pod ten wiek ogarniesz że chowasz cudze dziatki  :) 

1 minutę temu, Krzemo napisał:

Nie mierz innych swoją miarą :)

po owocach ich poznacie :P 

Teraz, ignazz napisał:

@elwariato jesteś zbytnim romantykiem w tej grze. Akurat popieram komiszow bo przecież jakikolwiek wyjątek od reguły tworzy niebezpieczny precedens i otwiera 9 wrota. 

przesadzasz @Igi, taki wyjątek to jakbym do szacownego komisza Krzema napisał żeby mi wszystkich grajków wklepał, albo zamiast 7 dał 8, a tutaj przez niedopatrzenie po prostu rozpędziłem się z ta listą. Tak znacznie bym ją ograniczył, a dany grajek poszedł by i tak za najlepszą ofertą. @matiwrona też spóźnił się 3 min, kaski miał w ch. można gościa obciąć, ale powiedzmy sobie uczciwie dla dobra gry nie byłbym taki przekonany, że ścisłe trzymanie się litery zasad jest słuszne przy tego rodzaju przewinieniach. Wątpię żeby ktoś z userów to oprotestował 

7 minut temu, Qcin_69 napisał:

Jebac to FA, lud wola Wina i Campow :D No i dobrze ze Czcigodny Krzemo simuje, bo No nie oszukujmy się, Komisarz Julek nie ma ręki do takich rzeczy 

Ja tam się mogę wykłócać w różnych tematach ale do głowy by mi nie przyszło aby któryś z komiszow grał nieczysto. Bez sensu. 

2 minuty temu, elwariato napisał:

przesadzasz @Igi, taki wyjątek to jakbym do szacownego komisza Krzema napisał żeby mi wszystkich grajków wklepał, albo zamiast 7 dał 8, a tutaj przez niedopatrzenie po prostu rozpędziłem się z ta listą. Tak znacznie bym ją ograniczył, a dany grajek poszedł by i tak za najlepszą ofertą. @matiwrona też spóźnił się 3 min, kaski miał w ch. można gościa obciąć, ale powiedzmy sobie uczciwie dla dobra gry nie byłbym taki przekonany, że ścisłe trzymanie się litery zasad jest słuszne przy tego rodzaju przewinieniach. Wątpię żeby ktoś z userów to oprotestował 

Nie takie deale w beGM padały 0:01

1 minutę temu, Qcin_69 napisał:

Chyba nie zrozumiałeś o co mi chodziło :)

Na tym forum często to widzę. Zgadzam się w ciemno. /zmiana taktyki/ 😀

5 minut temu, ignazz napisał:

Nie takie deale w beGM padały 0:01

Na BeGM to bym się nie powoływał, bo tu też różnie bywało. Czasem puszczano by było lepiej dla gry i bez wypaczeń czy znaczącej szkody dla klubu, a czasem odrzucano wszelkie ustępstwa.

A czasem nawet zmieniano regulamin post factum, by wiadomo kto zyskiwał ;)

Mi w sumie rok temu komisze poszli na rękę z Barbosą, chociaż ciągle im nie mogę wybaczyć Calderona :P Inna sprawa, że powierzenie teamu Qcinowi to był fatalny błąd.

Edytowane przez MarcusCamby

21 minut temu, elwariato napisał:

powiedzmy sobie uczciwie dla dobra gry nie byłbym taki przekonany, że ścisłe trzymanie się litery zasad jest słuszne przy tego rodzaju przewinieniach

Jest słuszne, bo istnieje opcja, że twoje nieważne oferty byłby teraz skutecznymi przebiciami (Dunleavy), albo skutkowałyby przebiciem przez następne bidy (Jackson), zegar byłby resetowany. Etap nie zamknąłby się tak jak został zakończony, oferty matiego byłby w czasie i ważne, a inni nie mieliby możliwości reakcji itd.

Druga sprawa inni (wszyscy) userzy, stosując się do tej zasady, limitowali ilościowo swoje oferty. Grajmy fair. Nie grasz od wczoraj.

Edytowane przez Krzemo