Skocz do zawarto艣ci

TOP3 w skali All-Time (ANKIETA)

Go艣膰 eF.

TOP3... i nie tylko  

95 u偶ytkownik贸w zag艂osowa艂o

1. 1. Kt贸ry z tych graczy powinien znale藕膰 si臋 w TOP3 w skali ALL-TIME?

• Bill Russell
    • Magic Johnson
    • Kareem Abdul-Jabbar
    • Wilt Chamberlain
    • Tim Duncan
    • Shaquille O'Neal
    • Larry Bird
    • Hakeem Olajuwon
    • Kobe Bryant
  2. 2. Kt贸ry z obecnie graj膮cych zawodnik贸w ma najwi臋ksze szanse na to, aby po zako艅czeniu kariery dosta膰 si臋 do TOP10 All-Time?

3. 3. VS to VS (przyznam szczerze, 偶e ciekawi膮 mnie wyniki)

4. 4. M艂odzi i gniewni. Kt贸ry z tych m艂odych graczy zrobi najwi臋ksz膮 karier臋 w NBA?

5. 5. Na kt贸rego z nich by艣 postawi艂 jako GM?

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, 偶e ten temat ju偶 by艂 i sobie znikn膮艂. To po cz臋艣ci moja wina, dlatego zacznijmy od nowa. I nie ma ingerencji w pytania zawarte w ankiecie, bo mod nie jest w stanie tego zmieni膰 (ja tym bardziej).

Dobra, do meritum. (przy okazji przepraszam tych forumowicz贸w, kt贸rzy zag艂osowali wcze艣niej)

Na forum trwa za偶arta dyskusja - Michael Jordan czy LeBron James... i fajnie, ale w艂a艣nie dlatego powinni艣my si臋 skupi膰 na tych, kt贸rzy w tej lidze co艣 znaczyli, ale nie s膮 wymieniani jako Ci, kt贸rzy mogliby by膰 tym mitycznym GOAT'em. Powiedzmy, 偶e to ten trzeci na podium - wci膮偶 wielki gracz. Oczywi艣cie jestem w stanie sobie wyobrazi膰, 偶e dla kogo艣 zar贸wno Jordan jak i James nie s膮 najlepszymi w skali All-Time, bo widz膮 co艣 wi臋cej w tym graczu, kt贸rego tutaj wybior膮. Dla mnie to 偶aden problem.

Dlatego zrobi臋 jawn膮 ankiet臋, kt贸ra da nam par臋 odpowiedzi, a przy okazji dorzuc臋 ekstra pytania, co by ankieta nie by艂a zbyt uboga. Enjoy!

Zach臋cam do g艂osowania i dyskusji, nie tylko o TOP3.

Ps. @Braveheart22 dzi臋ki, hehe :D <zdr贸wko>聽

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Bill Russell, Jabbar, Jordan i LeBron. Ka偶dy ma argumenty do top3/GOAT i wszystko zale偶y od kryteri贸w.聽

Raczej nale偶y wywali膰 obu i zrobi膰 ankiet臋 kto po nich, bo akurat dyskusja Shaq/Duncan/Bird/Magic jako kolejny po nich jest du偶o ciekawsza.

Odno艣nik do komentarza

26 minut temu, RappaR napisa艂:

Bill Russell, Jabbar, Jordan i LeBron. Ka偶dy ma argumenty do top3/GOAT i wszystko zale偶y od kryteri贸w.聽

Raczej nale偶y wywali膰 obu i zrobi膰 ankiet臋 kto po nich, bo akurat dyskusja Shaq/Duncan/Bird/Magic jako kolejny po nich jest du偶o ciekawsza.

Bill Russell, czyli center rzucaj膮cy na 44% w karierze (w PO podobnie), hmmm / w jego czasach Wilt rzuca艂 na 54% ;)

GOAT defensywy? W swoich czasach jak najbardziej. GOAT All-Time? Nie ma opcji. To oczywi艣cie moje zdanie, wi臋c prosz臋 si臋 nie z艂o艣ci膰, hehe.

Tim Duncan bardziej do mnie przemawia. Ba, Duncan m贸g艂by by膰 w dyskusji z Jabbarem, bo czemu nie?

EDIT -

mo偶na przecie偶 co艣 takiego zrobi膰 w dyskusji, 偶e odrzucamy tych czterech wymienionych przez Ciebie graczy, dla mnie nie ma problemu... tylko widzisz - Bill Russell mi tu nie pasuje, i jestem przekonany, 偶e nie ja jeden nie widzia艂bym go w TOP3/GOAT dyskusji, bo to by艂 cz艂owiek od defensywy. On nigdy nie przekroczy艂 18ppg. Za to mia艂 w Celtics HOF'贸w, kt贸rych inni nie mieli. Think about it.

Edytowane przez eF.
Odno艣nik do komentarza

>ja to bym si臋 zastanawia艂 czy Curry ju偶 nie podgryza Wilta na ko艅cu top 10, wi臋c pewnie on i mo偶e gdzie艣 tam Durant, ale boj臋 si臋, 偶e on moze mie膰 jakie艣 艣mieciowe sezony w Nets i ugrz臋藕nie w jakim艣 top 15 albo ni偶ej, za wymienianie Bryanta w top 10 艂adowa艂bym za to bany

>bardzo ci臋偶ki spot, bo ofensywnie to KAT zjada i wysrywa Bama, jednak problem pojawia si臋 po drugiej stronie i na ile on jest reliable, bo brakuje mu wielu podstawowych reads, z drugiej strony Joki膰 to te偶 wafel a taki Millsap pi臋knie to ukrywa,

> p贸ki co bior臋 Donci膰ia, ale uwa偶am, 偶e Trej mo偶e narobi膰 sporego bum bum w Atlancie, go艣膰 ju偶 teraz potrafi pomimo Huertera prowadzi膰 naprawd臋 mocn膮 ofensyw臋, nie wierz臋 natomiast w Tatuma, no chyba 偶e Ainge go naprawd臋 dobrze obuduje, bo on ma sporo problem贸w (przede wszystkim passing i playmaking), kt贸re wymagaj膮 dobrego otoczenia w celu stworzenia mocnej ofensywy. Morant to nowy KJ, wi臋c ciekawe jak d艂ugo b臋dzie zdrowy.聽

> solid聽MVP tier AD bior臋 nad health issues Embiida oraz D issues Jokera

5 minut temu, eF. napisa艂:

Bill Russell, czyli center rzucaj膮cy na 44% w karierze (w PO podobnie), hmmm / w jego czasach Wilt rzuca艂 na 54% ;)

lepiej powiedz co on z tym Wiltem robi艂, bo to troch臋 nie przystoi a偶 tak statpaddowa膰

6 minut temu, eF. napisa艂:

BTW mo偶na przecie偶 co艣 takiego zrobi膰 w dyskusji, 偶e odrzucamy tych czterech wymienionych przez Ciebie graczy... tylko widzisz - Bill Russell mi tu nie pasuje, i jestem przekonany, 偶e nie ja jeden nie widzia艂bym go w TOP3/GOAT dyskusji, bo to by艂 cz艂owiek od defensywy. On nigdy nie przekroczy艂 18ppg. Za to mia艂 w Celtics HOF'贸w, kt贸rych inni nie mieli. Think about it.

no spoko, je偶eli ppg to jedyne kryterium to wtedy ma to r臋ce i nogi, inaczej ni c***a. Go艣膰 by艂 dominatorem w艂asnych czas贸w. Problem przy takiej ocenie pojawia si臋 wtedy, kiedy zacznie si臋 omawia膰 to co sta艂o si臋 z St Louis kiedy Bill dozna艂 urazu (spoiler bez problemu wygrali a Pettit zrobi艂 im jesie艅 艣redniowiecza z ****). Natomiast w 1967 spotkali Philly, kt贸ra mo偶e pretendowa膰 do najmocniejszego sk艂adu wszechczas贸w a sam Wilt gra艂 inaczej ni偶 wczesniej i przez to by艂 tak gro藕ny, pi臋kny przyk艂ad impactu trenera (Alexa Hannuna) na zesp贸艂, kiedy bez 偶adnych zmian mo偶na go odmieni膰 o 180 stopni. Overall masz 11 tytu艂贸w 12聽fina艂贸w w 13 lat kariery. Trudno natomiast oceni膰 to, bo to by艂a zupe艂nie inna dyscyplina a samo 44FG% nie mo偶e by膰 tutaj problemem, bo wtedy wszyscy tak ceglili a TS% osi膮ga艂 absurdalne warto艣ci

Odno艣nik do komentarza

Jabbar zdecydowanie trzeci i to ju偶 wyja艣ni艂em w skasowanym w膮tku. :)

Russell za bardzo by艂 upo艣ledzony w ataku i nie powinien si臋 liczy膰 w walce o podium. To tak jakby z Paulo Maldiniego robi膰 GOAT pi艂karza.聽

聽Magic na pewno przed Birdem. Pokona艂 go dwa razy w trzech podej艣ciach, przy podobnych supportach i to w dodatku gdy obaj byli w prime. Rywalizacja w warunkach niesamowicie obiektywnych, wr臋cz ,,laboratoryjnych".聽

Hakeem, Shaq i Duncan to bardzo podobny poziom do Magica. Z t膮 czw贸rk膮 mam najwi臋ksz膮 rozkmin臋.聽

Odno艣nik do komentarza

7 minut temu, polishllama69 napisa艂:

>ja to bym si臋 zastanawia艂 czy Curry ju偶 nie podgryza Wilta na ko艅cu top 10, wi臋c pewnie on i mo偶e gdzie艣 tam Durant, ale boj臋 si臋, 偶e on moze mie膰 jakie艣 艣mieciowe sezony w Nets i ugrz臋藕nie w jakim艣 top 15 albo ni偶ej, za wymienianie Bryanta w top 10 艂adowa艂bym za to bany

Problemem Curry jest brak finals MVP. Dla mnie to mo偶e by膰 nie do przeskoczenia, bo o ile ten zawodnik zmieni艂 gr臋 i to fakt, o tyle indywidualnie ju偶 nie jest tak dobrze. Je艣li kto艣 z obecnych graczy m贸g艂by gry藕膰 Wilta (w za艂o偶eniu, 偶e dajemy sobie te 4 sezony)... to b臋dzie Kawhi Leonard. Je艣li tylko zdrowie mu dopisze i zrobi mocne sezony z Clippers.

ps. Wiadomo, jestem teamGiannis, ale on jeszcze ma czas, cho膰 czuj臋, 偶e dopadnie TOP10, a mo偶e i p贸jdzie wy偶ej. Zobaczymy jak to b臋dzie w Bucks.

11 minut temu, polishllama69 napisa艂:

no spoko, je偶eli ppg to jedyne kryterium to wtedy ma to r臋ce i nogi, inaczej ni c***a. Go艣膰 by艂 dominatorem w艂asnych czas贸w. Problem przy takiej ocenie pojawia si臋 wtedy, kiedy zacznie si臋 omawia膰 to co sta艂o si臋 z St Louis kiedy Bill dozna艂 urazu (spoiler bez problemu wygrali a Pettit zrobi艂 im jesie艅 艣redniowiecza z ****). Natomiast w 1967 spotkali Philly, kt贸ra mo偶e pretendowa膰 do najmocniejszego sk艂adu wszechczas贸w a sam Wilt gra艂 inaczej ni偶 wczesniej i przez to by艂 tak gro藕ny, pi臋kny przyk艂ad impactu trenera (Alexa Hannuna) na zesp贸艂, kiedy bez 偶adnych zmian mo偶na go odmieni膰 o 180 stopni. Overall masz 11 tytu艂贸w 12聽fina艂贸w w 13 lat kariery. Trudno natomiast oceni膰 to, bo to by艂a zupe艂nie inna dyscyplina a samo 44FG% nie mo偶e by膰 tutaj problemem, bo wtedy wszyscy tak ceglili a TS% osi膮ga艂 absurdalne warto艣ci

jeba膰 FG, ale Russell to by艂 GOAT defensywy, bo w ofensywie wyr臋cza艂 go cho膰by Havlicek... nie r贸bmy tu szumu, Bill to pewniak w TOP10

ale taki KAJ czy Duncan to wy偶szy level, przynajmniej dla mnie (podkre艣lam, 偶e to tylko moje zdanie)

Odno艣nik do komentarza

6 minut temu, eF. napisa艂:

Problemem Curry jest brak finals MVP. Dla mnie to mo偶e by膰 nie do przeskoczenia, bo o ile ten zawodnik zmieni艂 gr臋 i to fakt, o tyle indywidualnie ju偶 nie jest tak dobrze.

narracja, kt贸ra je wywo艂a艂a jest absurdalna i imho to jest tak samo absurdalne FMVP jak 2005, spokojnie m贸g艂 mie膰 dwa i nikt by si臋 s艂owem nie zaj膮kn膮艂, go艣膰 sw贸j boxscore po艣wi臋ci艂 偶eby Durant m贸g艂 t艂uc te swoje punkty, by艂 filarem 5-letniej dynastii, kt贸ra zmieni艂a obraz NBA (pod wzgl臋dem ogl膮dalno艣ci na gorsze) i sprawi艂, 偶e Durant zosta艂 sprowadzony do roli elitarnego rolesa (te偶 ma swoje miejsce w panteonie gwiazd).

12 minut temu, Artlan napisa艂:

Russell za bardzo by艂 upo艣ledzony w ataku i nie powinien si臋 liczy膰 w walce o podium. To tak jakby z Paulo Maldiniego robi膰 GOAT pi艂karza.聽

to Magica te偶 wypierdolmy z tej dyskusji, bo s艂abo broni艂, w walce o podium nie mo偶e liczy膰 si臋 gracz jednej strony, nosz k**** paranoja

13 minut temu, eF. napisa艂:

jeba膰 FG, ale Russell to by艂 GOAT defensywy, bo w ofensywie wyr臋cza艂 go cho膰by Havlicek... nie r贸bmy tu szumu, Bill to pewniak w TOP10

ale taki KAJ czy Duncan to wy偶szy level, przynajmniej dla mnie (podkre艣lam, 偶e to tylko moje zdanie)

co mnie obchodzi twoje zdanie jak nie umiesz go uzasadni膰, take najlepszych defensyw polega na tym, 偶e one musza byc "wystaczaj膮co" dobre w ofensywie aby sobie poradzi膰 i jak wida膰 starczy艂o. Kto艣 mo偶e powiedzie膰, 偶e聽to by艂y czasy ma艂o atletycznych bia艂as贸w, ale wtedy z ch臋ci膮 pok艂贸c臋 si臋 oto, ze wtedy gra艂o kilku all-time wysokich jak Wilt Pettit Bellamy Reed Thurmond Lovelette

jak mia艂 bym atakowa膰 Billa to bym powiedzia艂, 偶e peak nie by艂 jako艣 okaza艂y, z drugiej strony ci臋偶ko b艂yszcze膰 pe艂nym 艣wiat艂em w stacked teamie

Odno艣nik do komentarza

1 minut臋 temu, polishllama69 napisa艂:

narracja, kt贸ra je wywo艂a艂a jest absurdalna i imho to jest tak samo absurdalne FMVP jak 2005, spokojnie m贸g艂 mie膰 dwa i nikt by si臋 s艂owem nie zaj膮kn膮艂, go艣膰 sw贸j boxscore po艣wi臋ci艂 偶eby Durant m贸g艂 t艂uc te swoje punkty, by艂 filarem 5-letniej dynastii, kt贸ra zmieni艂a obraz NBA (pod wzgl臋dem ogl膮dalno艣ci na gorsze) i sprawi艂, 偶e Durant zosta艂 sprowadzony do roli elitarnego rolesa (te偶 ma swoje miejsce w panteonie gwiazd).

Generalnie si臋 zgadzam ale mam jedno ale - Durant zas艂u偶y艂 na swoje MVP, bo by艂 absolutnie ob艂臋dny :)

2 minuty temu, polishllama69 napisa艂:

co mnie obchodzi twoje zdanie jak nie umiesz go uzasadni膰, take najlepszych defensyw polega na tym, 偶e one musza byc "wystaczaj膮co" dobre w ofensywie aby sobie poradzi膰 i jak wida膰 starczy艂o. Kto艣 mo偶e powiedzie膰, 偶e聽to by艂y czasy ma艂o atletycznych bia艂as贸w, ale wtedy z ch臋ci膮 pok艂贸c臋 si臋 oto, ze wtedy gra艂o kilku all-time wysokich jak Wilt Pettit Bellamy Reed Thurmond Lovelette

jak mia艂 bym atakowa膰 Billa to bym powiedzia艂, 偶e peak nie by艂 jako艣 okaza艂y, z drugiej strony ci臋偶ko b艂yszcze膰 pe艂nym 艣wiat艂em w stacked teamie

No widzisz, tylko Bill Russell by艂 co najwy偶ej niez艂y w ofensywie i ten fakt powinien go z TOP3 wykre艣li膰. I nie wmawiaj mi, 偶e tak siedzia艂e艣 w 60's, 偶e jeste艣 w stanie wymieni膰 ka偶dego, kt贸rego zatrzyma艂 Russell, jak i ka偶dego, kt贸ry Russellowi nawrzuca艂. No i przede wszystkim nie zwr贸ci艂e艣 ani razu uwagi na jego 'pomoc', tak jakby John Havlicek to by艂 jaki艣 pionas w tamtych czasach, a tamci Celtics byli jak GSW z Durantem. Nie zrozum mnie 藕le, ja uwa偶am, 偶e Bill Russell zas艂uguje na uznanie, ale krzyczysz tutaj o defensywie, nie skupiasz si臋 w og贸le ofensywie (ewentualnie robisz z Russella lepsz膮 wersj臋 Draymonda) i chcesz z niego robi膰 TOP3 All-Time? Mi si臋 to nie widzi. :)

btw - Chamberlain dominowa艂 bardziej, ale Chamberlain nie mia艂 takiego supportu (nie, nie jestem teamWilt)

...dlatego KAJ czy Duncan powinni by膰 wy偶ej od Russella, bo opr贸cz defensywy dawali o wiele wi臋cej w ofensywie...

BTW - ale偶 Adebayo jest mia偶d偶ony w tej ankiecie, troch臋 smutne :D

Odno艣nik do komentarza

48 minut temu, eF. napisa艂:

Generalnie si臋 zgadzam ale mam jedno ale - Durant zas艂u偶y艂 na swoje MVP, bo by艂 absolutnie ob艂臋dny :)

jakby dosta艂 jedno z nich Curry nic by si臋 nie sta艂o, chocia偶 szkoda, 偶e jak nast臋pne pokolenia nie b臋d膮 zbyt rozwa偶ne to tak b臋d膮 to pami臋ta膰 :(

49 minut temu, eF. napisa艂:

No widzisz, tylko Bill Russell by艂 co najwy偶ej niez艂y w ofensywie i ten fakt powinien go z TOP3 wykre艣li膰. I nie wmawiaj mi, 偶e tak siedzia艂e艣 w 60's, 偶e jeste艣 w stanie wymieni膰 ka偶dego, kt贸rego zatrzyma艂 Russell, jak i ka偶dego, kt贸ry Russellowi nawrzuca艂.

niby tak, ale wiesz, zgodnie z zasad膮 Bill nie, bo tylko defensywa to Magic te偶 nie, bo tylko ofensywa, to jest takie albo albo聽

50 minut temu, eF. napisa艂:

No i przede wszystkim nie zwr贸ci艂e艣 ani razu uwagi na jego 'pomoc', tak jakby John Havlicek to by艂 jaki艣 pionas w tamtych czasach, a tamci Celtics byli jak GSW z Durantem. Nie zrozum mnie 藕le, ja uwa偶am, 偶e Bill Russell zas艂uguje na uznanie, ale krzyczysz tutaj o defensywie, nie skupiasz si臋 w og贸le ofensywie (ewentualnie robisz z Russella lepsz膮 wersj臋 Draymonda) i chcesz z niego robi膰 TOP3 All-Time? Mi si臋 to nie widzi. :)

no Bill akurat bardzo du偶o dobrych poda艅 dawa艂, wi臋c mo偶e nienajgorsze por贸wnanie ;)聽problemem tamtych czas贸w jest te偶 to, 偶e dru偶yn by艂o ma艂o i do A$G nie by艂o si臋 trudno za艂apa膰 jak by艂e艣 topowym grajkiem zespo艂u. Co do top 3, no to skoro Jordana argumentem s膮 tytu艂y i dominacja w najlepszymz espole ligi to nie widz臋 problemu dlaczego nie mia艂by na podobnej narracji korzysta膰 Russell聽

52 minuty temu, eF. napisa艂:

btw - Chamberlain dominowa艂 bardziej, ale Chamberlain nie mia艂 takiego supportu (nie, nie jestem teamWilt)

odkopa艂em w czelu艣ciach telefonu tak膮 grafik臋 i nie s膮dz臋 aby to pomaga艂o Wiltowi

Brak dost臋pnego opisu zdj臋cia.

53 minuty temu, eF. napisa艂:

...dlatego KAJ czy Duncan powinni by膰 wy偶ej od Russella, bo opr贸cz defensywy dawali o wiele wi臋cej w ofensywie...

ja z KAJem mam problem, bo jak kto艣 ju偶 w tamtej dyskusji wspomnia艂 gra艂 on w bardzo s艂abych czasach a i tam si臋 do PO potrafi艂 nie z艂apa膰 i dopiero przyj艣cie Magica odmieni艂o mu karier臋, chocia偶 z drugiej strony vs Philly to FMVP powinien dosta膰 i wygl膮da艂oby lepiej w gablotce

55 minut temu, eF. napisa艂:

BTW - ale偶 Adebayo jest mia偶d偶ony w tej ankiecie, troch臋 smutne :D

KAT to offensive unicorn a Bam tylko dobry grajek z 2 way impactem, pytanie co lepsze ;)

Odno艣nik do komentarza

odkopa艂em w czelu艣ciach telefonu tak膮 grafik臋 i nie s膮dz臋 aby to pomaga艂o Wiltowi

Brak dost臋pnego opisu zdj臋cia.

No i wszystko, GOAT mo偶e by膰 tylko jeden, hehe 鉂わ笍

A tak na powa偶nie... Bill Russell jako TOP3 to nieporozumienie. KAJ by艂 mocny i mia艂 longevity, Duncan by艂 mocny i mia艂 longevity... mo偶emy tu wrzuci膰 O'Neala, bo dominowa艂 jak chyba nikt od czas贸w Chamberlaina (tylko z O'Nealem mam taki problem, 偶e jego peak to - kozacki Robin i s艂aby Wsch贸d). Mo偶emy tu wrzuci膰 Olajuwona, ale on jest mega tricky, bo jego tytu艂y to przerwa Jordana. Mo偶emy tu wrzuci膰 Magica, ale on mi nie pasuje jako TOP3 ALL-Time. Za du偶o kozackich pomocnik贸w w ok贸艂 i nie najlepsza obrona. Larry Bird by艂 kozakiem! (te偶 si臋 mo偶na przyjeba膰, bo McHale, bo Dennis Johnson, bo Celtics overall). Powiem szczerze, 偶e dla mnie to 艂atwiejsze ni偶 my艣la艂em - u mnie to KAJ lub Duncan. :P

Odno艣nik do komentarza

no tak, ale Russell zdoby艂 11 tytu艂贸w jako bezwzgl臋dnie najlepszy zawodnik swojego zespo艂u, o KAJu tego powiedzie膰 raczej nie mo偶na a takie longevity te偶 jest problemem, bo on po 1983 by艂 "tylko" fajn膮 drug膮 opcj膮 w zespole, chocia偶 ten jego prime, zw艂aszcza jak gra艂 z OScarem troch臋 niedoceniany w takich dyskusjach jest

Shaq si臋 nie prowadzi艂 i troch臋 zmarnowa艂 potencja艂, a sam prime chyba przereklamowany troch臋 jednak

Olajuwon to ciekawy take, ale jego dziwne znikni臋cie odm臋tach przeci臋tno艣ci od 1987 do 1992 jest jednak spor膮 plam膮, z drugiej strony ma na koncie dwa cudowne runy i wytarcie pod艂ogi Admira艂em, Ewingiem i Shaqiem, wi臋c to fajnie jednak widnieje, przyda艂oby si臋 tez gdyby zas艂u偶enie dosta艂 ROTY

Odno艣nik do komentarza

no tak, ale Russell zdoby艂 11 tytu艂贸w jako bezwzgl臋dnie najlepszy zawodnik swojego zespo艂u, o KAJu tego powiedzie膰 raczej nie mo偶na a takie longevity te偶 jest problemem, bo on po 1983 by艂 "tylko" fajn膮 drug膮 opcj膮 w zespole, chocia偶 ten jego prime, zw艂aszcza jak gra艂 z OScarem troch臋 niedoceniany w takich dyskusjach jest

Shaq si臋 nie prowadzi艂 i troch臋 zmarnowa艂 potencja艂, a sam prime chyba przereklamowany troch臋 jednak

Olajuwon to ciekawy take, ale jego dziwne znikni臋cie odm臋tach przeci臋tno艣ci od 1987 do 1992 jest jednak spor膮 plam膮, z drugiej strony ma na koncie dwa cudowne runy i wytarcie pod艂ogi Admira艂em, Ewingiem i Shaqiem, wi臋c to fajnie jednak widnieje, przyda艂oby si臋 tez gdyby zas艂u偶enie dosta艂 ROTY

Czyli si臋 w sumie zgadzamy. :D

Jedyne co nas r贸偶ni to fakt, 偶e stawiasz pier艣cienie Russella wy偶ej ni偶 defensyw臋 i ofensyw臋 Abdul-Jabbara i Duncana? (dobrze my艣l臋?)

Te pier艣cienie Russella s膮 o tyle overrarted, 偶e on mia艂 w sk艂adzie mega graczy, kt贸rzy nigdy nie zostali docenieni tak jak Bill.

Ps. Olajuwon w TOP3 to jeszcze wi臋ksze nieporozumienie od Russella. My opinion. (wiem, 偶e te偶 tak uwa偶asz, ale chce to podkre艣li膰)

Odno艣nik do komentarza

Teraz, eF. napisa艂:

Jedyne co nas r贸偶ni to fakt, 偶e stawiasz pier艣cienie Russella wy偶ej ni偶 defensyw臋 i ofensyw臋 Abdul-Jabbara i Duncana? (dobrze my艣l臋?)

skoro ludzie tak si臋 wafluj膮 do pier艣cieni Jordana to czemu nie da膰 credits Billowi :D聽a powa偶nie to ceni臋 tutaj dominacj臋 na ca艂ego i deklasowanie rywali, tacy SAS to fajna dynastia, super historia, ale jednak mieli jakie艣 tam wtopy a wcale tak s艂abi nie byli jak ich robisz

co do teammates to szanuj臋 tylko Cousy'ego, Havlicka聽i Ramseya bardziej, reszta przereklamowana ;)

Odno艣nik do komentarza

skoro ludzie tak si臋 wafluj膮 do pier艣cieni Jordana to czemu nie da膰 credits Billowi :D聽a powa偶nie to ceni臋 tutaj dominacj臋 na ca艂ego i deklasowanie rywali, tacy SAS to fajna dynastia, super historia, ale jednak mieli jakie艣 tam wtopy a wcale tak s艂abi nie byli jak ich robisz

co do teammates to szanuj臋 tylko Cousy'ego, Havlicka聽i Ramseya bardziej, reszta przereklamowana ;)

Ej, ale to jest teraz s艂abiutkie, bo John Havlicek, kt贸ry by艂 ofensywnym liderem tamtych Celtics powinien si臋 za艂apa膰 do TOP10.

A gdzie on jest? Gdzie nie popatrz臋 na rankingi to TOP30, TOP40 ALL-TIME, ale to Russell zgarnia ca艂膮 chwa艂臋.

A teraz podaj mi najlepszego gracza Duncana, kt贸ry walczy艂 z potworami przez 20 lat... 5 tytu艂贸w, DPOY obrona w skali All-Time i 3x NBA finals.

SZACH MAT.

Odno艣nik do komentarza

Ja si臋 odnios臋 tylko do punktu 4

Morant i Williamson mog膮 mie膰 艣wietne indywidualne sezony i osi膮ga膰 du偶y sukces w RS, ale w PO je艣li obaj nie poczyni膮 ogromnych krok贸w to b臋d膮 cz臋sto exposowani, bo pod takich zawodnik贸w najpro艣ciej uk艂ada膰 defensyw臋 i matchupy (ale to te偶 zale偶y, czy uda si臋 w ok贸艂 nich zbudowa膰 sensowne dru偶yny, tak 偶eby Ja nie trafi艂聽na 艣cian臋 podobn膮 do Westbrookowej, kt贸ra niekoniecznie zosta艂a spowodowana 艣rednio dobrymi umiej臋tno艣ciami, a po prostu brakiem odpowiednich roles贸w i systemu). Zreszt膮, zamiast Moranta to bardziej zastanawia艂bym si臋 nad JJJ'em, ale to ju偶 pole do popisu dla Januarego

Tatum to na razie wci膮偶 musi popracowa膰 nad ofensyw膮, w og贸le niepotrzebne by艂y te treningi z Kobe'em. Czasami jeszcze przewija si臋 u niego poor shot selection co fa艂szuje og贸lny obraz jego聽gry jako scorera, gdzie mo偶e by膰 w przysz艂o艣ci zab贸jczy. Jeszcze sporo mu brakuje my cho膰 w minimalnym stopniu by膰 katalizatorem ofensywy Bostonu. Natomiast najlepsze u Jaysona przychodzi wraz z defensyw膮 -聽

chocia偶 ju偶 w du偶ej mierze ju偶 nieaktualny film, warto - zreszt膮 jak zwykle - pos艂ucha膰 Bena.

Luka ma generalnie kapitalny ofensywnie sezon, w艂a艣ciwie to nie ma sensu d艂u偶ej si臋 rozwodzi膰. Opr贸cz oczywistych wad jak problemy w obronie z niekt贸rymi guardami/wingami czy chimeryczny rzut, jest chodz膮c膮 definicj膮 nowoczesnego franchise player'a, wok贸艂 kt贸rego operuje ca艂a dru偶yna

Trae moim zdaniem b臋dzie mia艂 najwi臋kszy impact, chocia偶 z t膮 karier膮 mog膮 by膰 problemy. Cudowna hybryda Curry'ego i Nasha. Nie do ko艅ca Curry, bo opr贸cz range'u i zdobywania punkt贸w nastawionego na rzucanie tr贸jek, graj膮 kompletnie inaczej - Young jest o wiele bardziej dominuj膮cym rozgrywaj膮cym z pi艂k膮, a Steph jak wiadomo ogromn膮 prac臋 robi off-ball. Nie do ko艅ca te偶 Nash, bo oboje kosmicznie rozgrywaj膮, ale Young jest o wiele bardziej reliable scorerem. Generalnie ma w Atlancie fajne warunki do rozwoju, Huertera kt贸re jest dla niego idealnym sidekickiem, bardzo聽versatile Huntera i elitarnego roll-mana Capele. Problem jest z tym Reddishem kt贸rego nie znosz臋, ale miejmy nadziej臋, 偶e wycisn膮 z niego maksimum. Ju偶 w drugim sezonie (podobna sytuacja do Doncica rzecz jasna) ma ogromny wp艂yw, no w艂a艣ciwie nic odkrywczego nie mog臋 napisa膰. Moim zdaniem to w艂a艣nie on ma najwi臋kszy potencja艂 z nowego pokolenia. Je艣li tylko Atlanta ca艂kiem ukryje jego wady w obronie i sko艅cz膮 dobrze budowa膰 艂awk臋, no to sky is the limit. Niesamowite jest to, jak ofensywnie jest kompletnym zawodnikiem, fantastyczna wizja, passing i playmaking. Niez艂e procenty za 3 jak na taki ogromny volume, je艣li kiedykolwiek uda mu si臋 doj艣膰 w okolice 40%, nie, nawet nie chc臋 sobie tego wyobra偶a膰. Problem pojawia si臋 jeszcze z finishingiem i faktycznie jest tam sporo do poprawy, ale wraz z wiekiem my艣l臋, 偶e uda mu si臋 doj艣膰 do w艂a艣ciwej formy fizycznej i ten funkcjonalny atletyzm pozwoli mu wniesienie tego aspektu gry na wy偶szy poziom

Odno艣nik do komentarza

@Eryko

ciekawi mnie Twoja mi艂o艣膰 do Younga... ale dobra, zamykam ju偶 mord臋 i niechaj ludzie tu pisz膮 co s膮dz膮 :D

ko艅cz膮c - og贸lnie to propsik za ten post, bo fajnie si臋 czyta艂o聽 (wi臋cej tego typu wpis贸w, a w tym temacie zrobi si臋 ciekawie)

Odno艣nik do komentarza

24 minuty temu, eF. napisa艂:

@Eryko

ciekawi mnie Twoja mi艂o艣膰 do Younga

Jak si臋 postaram, to mo偶e nawet za +- tydzie艅 wrzuc臋 o tym film, bo ju偶 w trakcie sezonu przygotowa艂em sobie mas臋 klip贸w, ale niestety wi臋kszo艣膰 z nich to Trae vs bottom 10 ligi, tak偶e troch臋 ma艂o wiarygodna pr贸bka. Na pewno b臋d臋 chcia艂 co艣 w tej materii zdzia艂a膰, bo te偶 szkoda by przyp艂yw wolnego czasu si臋 marnowa艂 :D

Odno艣nik do komentarza

Godzin臋 temu, polishllama69 napisa艂:

Shaqiem nie wytar艂 pod艂ogi. Robinsona zdominowa艂, ale Malone r贸wnie偶 to zrobi艂.聽

Z Phoenix wygrana po game winnerze Mario Elliego, przy czym Danny Manning nie gra艂 z powodu kontuzji.聽

Hakeem ma pewne miejsce w top10, ale ten tytu艂 z 1995 roku jest troch臋 przereklamowany.聽

W 1994 roku mia艂 te偶 troch臋 szcz臋艣cie, 偶e Seattle zaliczy艂o mega faila. Ten zesp贸艂 mia艂 patent na Houston:

1993 rok聽 3-1 w regular i 4-3 w play-off dla Sonics

1994 rok 2-2 w regular聽

1995 rok 3-0 w regular dla Sonics

1996 rok 3-0 w regular i 4-0 w play-off聽dla Sonics

Og贸艂em w tych czterech sezonach 19-6 dla SuperSonics.聽

Edytowane przez Artlan
Odno艣nik do komentarza

12 minut temu, Artlan napisa艂:

Z Phoenix wygrana po game winnerze Mario Elliego, przy czym Danny Manning nie gra艂 z powodu kontuzji.聽

i tak by艂 zdecydowanie najlepszym graczem tej serii, r贸wnie dobrze mo偶na t艂umaczy膰, ze w jednym meczu Drexler by艂 chory i zaliczy艂 0 pkt z gry i jakie艣 g贸wno z linii wolnych

15 minut temu, Artlan napisa艂:

Hakeem ma pewne miejsce w top10, ale ten tytu艂 z 1995 roku jest troch臋 przereklamowany.聽

w膮tpi臋, ten zesp贸艂 by艂 s艂aby a jeszcze po A$G robili wymian臋 wa偶nej cz臋艣ci zespo艂u, no i zawsze byli grubym underdogiem (o parkiecie nie m贸wi膮c, ale oni trzasn臋li wtedy zespo艂y o SRS 7,76 3,86 5,90 6,44 to nie jest klepanie jak LeBron kartfoli w lipcu tylko do艣膰 powa偶ne zespo艂y a co Sonics mo偶liwe, ale nie by艂o okazji si臋 przekona膰 za bardzo poza 1996

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.