Skocz do zawartości

LeBron vs Jordan - tak na poważnie

BMF

Ignorując pierścienie i zespołowe osiągnięcia, lepszy był  

186 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ignorując pierścienie i zespołowe osiągnięcia, lepszy był

Rekomendowane odpowiedzi

20 minut temu, Van napisał(a):

I czym to się różni od każdego młodego trafiającego do contendera? dyskusyjne czy szybka presja na wyniki jest lepsza czy spokojnny rozwój. 

Tym, że większość topowych młodych talentów* nie trafia do contendera - i zamiast tego np. musi 3-4 lata ciągnąć Bo Outlawa i Darrella Armstronga na swoich plecach, tylko po to żeby po 20 latach ludzie na e-nba pisali, że to nie był taki słaby team. 

* tzn. przez ostatnich 25-30 lat, bo wcześniej te dynastie Lakers i Celtics powinny być z gwiazdkami za to co się działo z pickami w 70s/80s, więc Magic czy Bird też byli farciarzami.

23 minuty temu, Van napisał(a):

no kiedy Jackson też był trenerem na dorobku tylko nie wiem co to ma wspólnego z Lakers 2020 poza tym, że to ten sam trener po 6 tytułach i na innym etapie kariery. 

Napisałeś, że Jackson nie lubił rozwijać młodzieży (zakładam, że to był stan w ~1999 roku), a on przejął sobie mocny-młody team (Bulls) - i zbudował dynastię, m.in. dzięki rozwojowi młodych graczy (Pippen-Grant), żeby przejąć potem Lakers i zbudować dynastię m.in. dzięki zajebistemu rozwojowi młodej gwiazdy (Bryant). Abstrahując od tych 11 tytułów - chyba brzmi spoko dla młodego prospekta. 

---

Again, tutaj to raczej lepiej pisać, że kilku historycznych graczy też było podobnymi farciarzami niż przekonywać, że Bryant nie był, ale co ja tam wiem. 

7 minut temu, BMeF napisał(a):

Tym, że większość topowych młodych talentów* nie trafia do contendera - i zamiast tego np. musi 3-4 lata ciągnąć Bo Outlawa i Darrella Armstronga na swoich plecach, tylko po to żeby po 20 latach ludzie na e-nba pisali, że to nie był taki słaby team. 

Hola hola

Czy ty aby nie szanujesz dwukrotnego kandydata do MVP i 'corocznego' kandydata do DPOTY?

Uuuu

Nieladnie

15 minut temu, BMeF napisał(a):

Again, tutaj to raczej lepiej pisać, że kilku historycznych graczy też było podobnymi farciarzami niż przekonywać, że Bryant nie był, ale co ja tam wiem. 

zauważ, że ja nie zaczalem dyskusji, nie ja napisałem na początku jakie to fatalne warunki miał KB tylko odniosłem się do tego jakie to wspaniale wrecz sterylne miał podajac argumenty, które temu mogą przeczyć. 

tylko po to żeby po 20 latach ludzie na e-nba pisali, że to nie był taki słaby team.

albo żeby po 20 latach ludzie umniejszali, że miałeś sterylne warunki i w ogóle byłeś ciągnięty przez kogoś, coś za coś. 

Edytowane przez Van

12 godzin temu, julekstep napisał(a):

Hahaha Bob Sura wymieniony jako powqzny asset w ekipach TMaca

Przeciez jak on by gral z Kobim w mid 2000's to bylby jednyn tchem wymieniany z Kwame i Radmanovicem w tej mitologii xDDD

Pokaż gdzie jest napisane "poważny asset", jak wrzucam jako 5-6 w rotacji? LOL

Jak na takiego gracza rotacji co w 30 min robi średnio 12/5/5/1 to chyba całkiem spoko gracz... Smush robił 11/3/4 i był 3 w rotacji? Kwame jako 4 8/7/1 o czym my w ogóle gadamy?

14 godzin temu, julekstep napisał(a):

Mashburn > Davis w tamtej ekipie Hornets

Nie no sorry, przejęzyczyłem się - istny sidekick to był:

cfK44rY.png

16 godzin temu, julekstep napisał(a):

Darrell Armstrong MVP-case (jakies pojedyncze glosy od wariatow 2 i 3 lata przed przysciem TMaca)

To było sezon i 2 przed przyjściem (a nie 3) i samo takie stwierdzenie świadczy o próbie świadomego "zdyskredytowania" umiejętności gracza (który owszem pojedynczych, ale jednak więcej głosów od Pennyego, Cartera, M.Jacksona czy G.Robinsona), który w sezonie z T-Mac miał wręcz lepsze staty niż w tych 2 sezonach...  

Natomiast wzmianka o nim była nie dlatego, że to dla mnie MVP kaliber gracz (o czym doskonale wiesz), tylko dlatego, że ktoś wymienia paździerz jako pomocników T-Maca, a świadomie pomija tych dobrych.

16 godzin temu, RappaR napisał(a):

T-Mac miał wtedy 20 lat, robił 15-5

M.Jackson robił wtedy 8/3/9/1 a Tracy (doprecyzuję, bo 15-5 trochę deprecjonuje rolę) 15/6/3/1/2.

Poza tym nie rozumiem jakim cudem można 20 (a nawet 18) letniego Kobasa rozliczać z tego gdzie dołączył, ale już TMaca nie można ;)

1 minutę temu, dannygd napisał(a):

M.Jackson robił wtedy 8/3/9/1 a Tracy (doprecyzuję, bo 15-5 trochę deprecjonuje rolę) 15/6/3/1/2.

Poza tym nie rozumiem jakim cudem można 20 (a nawet 18) letniego Kobasa rozliczać z tego gdzie dołączył, ale już TMaca nie można

Jeśli Twoja teza jest taka, że 20-letni T-Mac był słaby.

Nikt się z Tobą kłócić nie będzie.

Chyba, że źle zrozumiałem, to powiedź mi - jaka jest Twoja teza?

14 minut temu, RappaR napisał(a):

Nie wiem jaka jest teza ale zaczęło się od tego że jakby wymienić KB na jakiegokolwiek dobrego sg/sf (bo tym są porównania m.in. do vinca i t maca) to efekt byłby co najmniej ten sam. Imho nie bo zrobienie 3-peat to nie jest bułka z masłem tylko arcytrudną kompilacją mnóstwa czynników i zamiana jednego klocka potrafi wiele zmienić a co dopiero zmiana top2 gracza w zespole. Czy t-mac byłby lepszy w roli robina opcji 1B? Trudno wyczuć. Czy Vince Carter? Who?!

41 minut temu, dannygd napisał(a):

Pokaż gdzie jest napisane "poważny asset", jak wrzucam jako 5-6 w rotacji? LOL

Jak na takiego gracza rotacji co w 30 min robi średnio 12/5/5/1 to chyba całkiem spoko gracz... Smush robił 11/3/4 i był 3 w rotacji? Kwame jako 4 8/7/1 o czym my w ogóle gadamy?

jak liczysz 'kolejność w rotacji'? mpg? jeśli tak to Sura w sezonie z TMaciem był czwarty (grając więcej niż Kwame)

robił też 10/5/5 a nie 12/5/5 (niby mała różnica, ale przy liczbach tego rzędu robi różnicę)

Nie no sorry, przejęzyczyłem się - istny sidekick to był:

cfK44rY.png

napisałeś że był 'najlepszym' graczem tej ekipy -> a teraz wrzucasz screena z bbref, pokazującego że Mashburn opuścił połowę sezonu żeby potwierdzić że nie miałeś racji czy ocb? xD

ogólnie patrzę sobie na bbref z tej serii i przywoływanie jej jako argument anty-TMac tutaj to śmiech na sali

nie licząc młodego lidera (TMac vs Davis) to tutaj top-5 support (w kolejności rotacyjnej, tak jak lubisz) wygladał tak:

Armstrong + Pat Garrity (lol) + 36letni Horace Grant + Troy Hudson (lol) + Monty Williams (lol)

vs

David Wesley + P.J Brown (też miewał MVP głosy, więc musisz szanować!) + Elden Cambpell + Jamaal Magloire + George Lynch

faktycznie potężna paka była w tym Orlando

To było sezon i 2 przed przyjściem (a nie 3) i samo takie stwierdzenie świadczy o próbie świadomego "zdyskredytowania" umiejętności gracza (który owszem pojedynczych, ale jednak więcej głosów od Pennyego, Cartera, M.Jacksona czy G.Robinsona), który w sezonie z T-Mac miał wręcz lepsze staty niż w tych 2 sezonach...  

w pierwszym sezonie z T-Maciem miał nieco lepsze cyferki, ponieważ grał dużo większe minuty (co imho nie jest zbyt fajne w przypadku 32 letniego PG wychodzącego z prime), w kolejnych już zlot do bazy

btw czemu pisząc o 41-41 Orl bez TMaca vs 43-39 Orl z TMaciem zapomniałeś wspomnieć o Benie? (nie był to jeszcze ten Ben z Pistons, ale powoli się nim stawał i pewnie już byl to lepszy gracz niż Bo Outlaw) Nie wiem, ale się domyślam!

Natomiast wzmianka o nim była nie dlatego, że to dla mnie MVP kaliber gracz (o czym doskonale wiesz), tylko dlatego, że ktoś wymienia paździerz jako pomocników T-Maca, a świadomie pomija tych dobrych.

o popatrz, to tak jak sekta Kobiego opisująca jego martyrologie z lat 2005-2007 bez wspominania o Odomie (czyli graczu dużo lepszym niż przywołany 'MVP-kandydat')

Edytowane przez julekstep

Godzinę temu, BMeF napisał(a):

Konfabulujesz.

Nikt nigdzie nie napisał, że:

a) T-Mac miał lepiej niż Kobas.

b) pisze o tych teamach po to, żeby powiedzieć, że były super, tylko po to, żeby pokazać, że przed przyjściem T-Maca i po odejściu (kontuzjach) T-Maca te ekipy radziły sobie bez niego podobnie lub nawet lepiej z teoretycznie gorszymi zawodnikami w składzie.

I na pewno od razu zrozumiałeś to z mojej wypowiedzi, ale wolisz pisać jakieś poboczne pseudo wnioski, bo na tym forum mówienie, że Tracy nie był jednak taki dobry jak sie innym wydaje w kontrze do 6/24 Mamba jest c***owszy niż faktycznie był, już wiele razy pokazywało, że lepiej pisać o tym drugim.

10 minut temu, julekstep napisał(a):

jak liczysz 'kolejność w rotacji'? mpg? jeśli tak to Sura w sezonie z TMaciem był czwarty (grając więcej niż Kwame)

Naprawdę będziesz sie kompromitował prowadząc tę dyskusję i wrzucając Surę jako 4 gracza rotacji przed Yao? Jeśli tak, to gratuluję, kontynuuj, ale sam ze sobą.

22 minuty temu, julekstep napisał(a):

robił też 10/5/5 a nie 12/5/5 (niby mała różnica, ale przy liczbach tego rzędu robi różnicę)

napisałem średnie statystyki jakie robił jak grał w drużynach +30 MPG (3 takie sezony/ekipy miał)

50 minut temu, julekstep napisał(a):

napisałeś że był 'najlepszym' graczem tej ekipy -> a teraz wrzucasz screena z bbref, pokazującego że Mashburn opuścił połowę sezonu

Ciekawi mnie co ma opuszczenie meczów do bycia dla ekipy overall najlepszym zawodnikiem? Generalnie obaj byli b.blisko, w tym sezonie jka obaj grali na boisku (te 40 meczy) wydaje się, że JM (ale to tylko moja opinia) był nr 1:

DhpWWCU.png

w kolejnym sezonie JM chyba tez był lepszy (chyba jego najlepszy sezon w karierze), natomiast 2 sezony później do czasu kontuzji kończącej karierę, Davis był zdecydowanie lepszym graczem od Jamala i chyba zagrał najlepszy RS w swojej karierze.

Także myślę, ze wątek ten opisałem dosyć dokładnie a samo sformułowanie jakie użyłem, nie było nadużyciem, a już na pewno nie miało wpływu na meritum dyskusji, od którego JAK ZAWSZE uciekasz - podobnie jak takimi zaczepkami:

58 minut temu, julekstep napisał(a):

btw czemu pisząc o 41-41 Orl bez TMaca vs 43-39 Orl z TMaciem zapomniałeś wspomnieć o Benie? (nie był to jeszcze ten Ben z Pistons, ale powoli się nim stawał i na pewno był to już ze 3 klasy lepszy gracz niż Bo Outlaw xD) Nie wiem, ale się domyślam!

Błyskotliwość godna Sherlocka Holmesa, ale przy moim uwielbieniu dla Bena, to jego wartość była wtedy tak zajebista, że poszedł w paczce za Isaaca Austina (tak, wiem, musisz poszukać kto to w ogóle był) i co ciekawe wtedy nawet nie był najbardziej rozpoznawalnym nazwiskiem w tej paczce! Co więcej grywał przez pierwsze 3 miesiące po 20MPG (a nawet mniej) i był... co pewnie Cie zaskoczy - ujemnym graczem! Dopiero od lutego i rola i gra sie zaczęła zmieniać.

Oczywiście nie umniejsza to overall def. umiejętnościom Bena, ale na pewno odnosi sie do wspominania jako bardzo istotnej postaci w całej opowieści historii T-Maca.

Godzinę temu, julekstep napisał(a):

o popatrz, to tak jak sekta Kobiego opisująca jego martyrologie z lat 2005-2007 bez wspominania o Odomie (czyli graczu dużo lepszym niż przywołany 'MVP-kandydat')

Pisanie, że ktoś był w głosowaniu na MVP 12 czy 14 nie oznacza, że widzę w nim kandydata na MVP (co zresztą już pisałem), ale oznacza, że nie były to ogórki, o ktorych nie należy wspomnieć. Natomiast co co tematu Bryanta, okresu 05-07 i Odoma, napisałem tu już tak wiele analiz, że przy okazji analizy T-Maca i odpowiedzi na Twoje hasła dotyczące graczy 5-6 w rotacji (a wg Ciebie 4), chyba nie musze o nim wspominać... tym bardziej, że Odom w głosowaniu MVP nigdy nie dostał nawet 1 głosu ;) 

1 godzinę temu, RappaR napisał(a):

Myślę, że tok Twojego rozumowania wkracza już na tak odległe (od core dyskusji) wody, że będzie lepiej jak nie będziemy jej kontynuować. Tym bardziej, że poza mną i @Van nikt tu nawet nie stara sie zrobić analizy i wejść w bardziej merytoryczną dyskusję, tylko dalej tkwimy na poziomie: łapania za słówko, wyjmowania wątku z kontekstu, dobierania tylko pasujących elementów do tezy czy łapania sie najmniej istotnych sformułowań w całej wypowiedzi, dla szybkiego "zabłyśnięcia".

32 minuty temu, dannygd napisał(a):

Naprawdę będziesz sie kompromitował prowadząc tę dyskusję i wrzucając Surę jako 4 gracza rotacji przed Yao? Jeśli tak, to gratuluję, kontynuuj, ale sam ze sobą.

Ty kolesia grającego 31,5 mpg i startującego w 49 z 51 spotkań wrzuciłeś jako 5-6 w rotacji, więc widzę że w kwestii kompromitacji możesz być prawdziwym specem!

btw. teraz zobaczyłem że ten kolejny kozak roles z ekipy TMaca 'Barry' to nie Brent ale k**** JON BARRY xDDD damn

Ciekawi mnie co ma opuszczenie meczów do bycia dla ekipy overall najlepszym zawodnikiem? Generalnie obaj byli b.blisko, w tym sezonie jka obaj grali na boisku (te 40 meczy) wydaje się, że JM (ale to tylko moja opinia) był nr 1:

DhpWWCU.png

w kolejnym sezonie JM chyba tez był lepszy (chyba jego najlepszy sezon w karierze), natomiast 2 sezony później do czasu kontuzji kończącej karierę, Davis był zdecydowanie lepszym graczem od Jamala i chyba zagrał najlepszy RS w swojej karierze.

Także myślę, ze wątek ten opisałem dosyć dokładnie a samo sformułowanie jakie użyłem, nie było nadużyciem, a już na pewno nie miało wpływu na meritum dyskusji, od którego JAK ZAWSZE uciekasz - podobnie jak takimi zaczepkami:

z pogrubionym nie sposób się nie zgodzić

przecież nie uciekam od mertium dyskusji -> nawet uroniłem łezkę nad ciężkim losem Kobiego 🥲

Błyskotliwość godna Sherlocka Holmesa, ale przy moim uwielbieniu dla Bena, to jego wartość była wtedy tak zajebista, że poszedł w paczce za Isaaca Austina (tak, wiem, musisz poszukać kto to w ogóle był)

w przeciwieństwie do kilku kozaków z supportu TMaca akurat Austina nie musiałem googlować 💪

wciąż clue jest takie że Ben poszedł w tej paczce PRZED sezonem o którym mowa (a w którym - wg. mojej tezy - pozytywnie impactował w Magic)

PO sezonie o którym mowa poszedł w trejdzie za (ciągle zdrowego! a przynajmniej wciąż bez łatki połamańca) Granta Hilla (S&T but still, troszkę inne wrażenie nieprawdaż?)

Pisanie, że ktoś był w głosowaniu na MVP 12 czy 14 nie oznacza, że widzę w nim kandydata na MVP (co zresztą już pisałem), ale oznacza, że nie były to ogórki, o ktorych nie należy wspomnieć

wyśmiewając porażkę z Hornets jakoś nie wspomniałeś że grał tam też potężny PJ Brown, gracz który pojawił się w głosowaniu MVP :(

Natomiast co co tematu Bryanta, okresu 05-07 i Odoma, napisałem tu już tak wiele analiz, że przy okazji analizy T-Maca i odpowiedzi na Twoje hasła dotyczące graczy 5-6 w rotacji (a wg Ciebie 4), chyba nie musze o nim wspominać... tym bardziej, że Odom w głosowaniu MVP nigdy nie dostał nawet 1 głosu ;) 

W sumie Pau Gasol też nigdy nie dostał nawet 1 głosu na MVP.....

podsumowując -> ale przejebane miał ten Kobi!

Tym bardziej, że poza mną i @Van nikt tu nawet nie stara sie zrobić analizy i wejść w bardziej merytoryczną dyskusję

piękne złoto na koniec

chwalenie Kobiego -> analiza i merytoryczna dyskusja
brak pochwał dla Kobiego -> łapanie za słówka, mataczenie i manipulacja

piękne ❤️ 

3 godziny temu, BMeF napisał(a):

Dirk i Harden meh.

Dirk wg Ciebie źle trafił? Don Nelson (potem Avery i Rick Carlise), Nash, Finley, Ceballos + kilku solidniaków i vetsów jak AC Green czy Hot Rod, to nie jest złe środowisko do rozwoju. Tam fajnie rozwijali tę ekipę, w sumie bez presji, kiedy zachód był b. mocny z  LAL, SAS, SAC, UTA, POR i MIN i mógł też czerpać z wielu vetsów (Leattner, wspomniany AC, Rodman, LaFrentz, Howard, Manning itd.) przez co bardzo sie rozwijał. Do tego jeszcze później właściciel go uwielbiał. Nie wiem czy w innym miejscu miałby lepszą karierę - bardziej bym powiedział, że raczej Dallas mogło wcześniej z 1 czy 2 sięgnąć po tytuł, ale tak jak pisał tu Van - żeby zdobyć tytuł nie wystarczy mieć najlepszej ekipy na papierze czy w RS.

10 minut temu, julekstep napisał(a):

Ty kolesia grającego 31,5 mpg i startującego w 49 z 51 spotkań wrzuciłeś jako 5-6 w rotacji, więc widzę że w kwestii kompromitacji możesz być prawdziwym specem!

Hehe i wyróżniłeś 6... LOL tuż po tym jak za niego w rotacji wrzuciłeś Yao Minga (mi byłoby wstyd pisać po takiej wtopie cokolwiek, ale widać Tobie brnięcie w głupotę idzie najlepiej). Z grubsza zmieniający go James miał większy impact (FGA/USG/WS48) stąd można pisać 5-6, ale trzymaj sie dalej minut, jako istotności gracza w rotacji.

23 minuty temu, julekstep napisał(a):

wyśmiewając porażkę z Hornets jakoś nie wspomniałeś że grał tam też potężny PJ Brown, gracz który pojawił się w głosowaniu MVP :(

Może dlatego, że taki inteligent jak Ty nie zauważył, że pojawił sie 5 lat później w tym głosowaniu. 

24 minuty temu, julekstep napisał(a):

przeciwieństwie do kilku kozaków z supportu TMaca akurat Austina nie musiałem googlować 💪

Nikt Ci w to nie uwierzy...

25 minut temu, julekstep napisał(a):

wciąż clue jest takie że Ben poszedł w tej paczce PRZED sezonem o którym mowa (a w którym - wg. mojej tezy - pozytywnie impactował w Magic)

47nUMmC.png

Ben miał impact pozytywny na poziomie wyśmiewanego Doleaca i pomijanego Armstronga. Ba wyśmiewany tu Outlow czy pomijany Mercer mieli Net +5 większy...

29 minut temu, julekstep napisał(a):

W sumie Pau Gasol też nigdy nie dostał nawet 1 głosu na MVP.....

podsumowując -> ale przejebane miał ten Kobi!

To Ty tak piszesz, ja piszę, że był po prostu b.dobry - lepszy niż wielu uważa i dlatego potrafił z Gasolem zdobyć 2 tytuły, a było blisko 3. Tak na marginesie ile to prime Shaq zdobył tytułów z wielkim Wadem i znakomitym składem Heat? 

33 minuty temu, julekstep napisał(a):

chwalenie Kobiego -> analiza i merytoryczna dyskusja
brak pochwał dla Kobiego -> łapanie za słówka, mataczenie i manipulacja

31YHIqv.png

LOL poziom absurdalnych podsumowań i samozaorania u Ciebie sięgnął zenitu... powinieneś iść do polityki, bo marnuje sie tu Twój talent! Przebijesz wszystkich Kowalskich, Żukowskie,  Mateckich czy Hołownie. A jak nie to choc to TVRepublika idź, Kłeczek do pięt Ci nie sięga!

16 minut temu, dannygd napisał(a):

Hehe i wyróżniłeś 6... LOL tuż po tym jak za niego w rotacji wrzuciłeś Yao Minga (mi byłoby wstyd pisać po takiej wtopie cokolwiek, ale widać Tobie brnięcie w głupotę idzie najlepiej). Z grubsza zmieniający go James miał większy impact (FGA/USG/WS48) stąd można pisać 5-6, ale trzymaj sie dalej minut, jako istotności gracza w rotacji.

no tak, wiadomo że jak piszemy kto jest który w rotacji to mpg nie jest żadnym wyznacznikiem

bo tak

Może dlatego, że taki inteligent jak Ty nie zauważył, że pojawił sie 5 lat później w tym głosowaniu. 

no tak bo to co miało miejsce wcześniej ma znaczenie, to co miało później nie ma znaczenia

bo tak

aha ->  skoro wcześniej mi wytykałeś że się pomyliłem o 1 rok przy Armstrongu to co mam teraz zrobić jak Ty się pomyliłeś o 2? 🤔 dej jakąś inteligencką radę

Nikt Ci w to nie uwierzy...

bo tak

Ben miał impact pozytywny na poziomie wyśmiewanego Doleaca i pomijanego Armstronga. Ba wyśmiewany tu Outlow czy pomijany Mercer mieli Net +5 większy...

to teraz Armstrong jest pomijany? Przecież to był główny punkt kozackiego supportu TMaca przed chwilą 🤔

Mercer zagrał 30 meczów w tamtym sezonie...zresztą to że on był dobry to akurat kolejny argument pro-TMac przecież (bo odszedł przed jego przyjściem)?

To Ty tak piszesz, ja piszę, że był po prostu b.dobry - lepszy niż wielu uważa i dlatego potrafił z Gasolem zdobyć 2 tytuły, a było blisko 3. Tak na marginesie ile to prime Shaq zdobył tytułów z wielkim Wadem i znakomitym składem Heat? 

a ktoś tu sugerował że Wade >>> Kobe czy co to ma na celu?

tak czy siak w ciągu 3 lat z Heat wychodząc ze swojego prime'u (dość szybko) Shaq:

- zrobił 7 meczową serię w ECF z ciągle b.mocnymi Pistons
- misia
- 1st round exit

patrząc całościowo to i tak lepiej niż to co Kobi zrobił z Lakers bez Shaqa :) 

31YHIqv.png

LOL poziom absurdalnych podsumowań i samozaorania u Ciebie sięgnął zenitu... powinieneś iść do polityki, bo marnuje sie tu Twój talent! Przebijesz wszystkich Kowalskich, Żukowskie,  Mateckich czy Hołownie. A jak nie to choc to TVRepublika idź, Kłeczek do pięt Ci nie sięga!

dziękuję za wartościowy feedback! nawiązanie do polityki zawsze na propsie!

ale jeszcze trochę Cię poobserwuję pozwolisz

ciekawe

May be an image of basketball, basketball jersey and text that says "I HEA L 0 HEAT 16 EAT 7"

Cytat

If Lebron had Pau Gasol and Lamar Odom, we wouldn’t stop hearing about how Lebron had no help and how Pau and Lamar were washed up players OR bums. 

ogolnie pewnie jakby przeanalizowac suporty mistrzow od 2010 do 2020 to nie wiem kto czy by support kobego byl bardzo wysoko

Cytat
Year Champion Finals MVP
2009 Los Angeles Lakers Kobe Bryant
2010 Los Angeles Lakers Kobe Bryant
2011 Dallas Mavericks Dirk Nowitzki
2012 Miami Heat LeBron James
2013 Miami Heat LeBron James
2014 San Antonio Spurs Kawhi Leonard
2015 Golden State Warriors Andre Iguodala
2016 Cleveland Cavaliers LeBron James
2017 Golden State Warriors Kevin Durant
2018 Golden State Warriors Kevin Durant
2019 Toronto Raptors Kawhi Leonard
2020 Los Angeles Lakers LeBron James
2021 Milwaukee Bucks Giannis Antetokounmpo

Giannis Kobe i Kawhi w Raptors najgorsze supporty? Mavs? DPOTY Chandler i super fitujacy strzelcy plus Kidd HOF

47 minut temu, Kubbas napisał(a):

ciekawe

May be an image of basketball, basketball jersey and text that says "I HEA L 0 HEAT 16 EAT 7"

ogolnie pewnie jakby przeanalizowac suporty mistrzow od 2010 do 2020 to nie wiem kto czy by support kobego byl bardzo wysoko

Giannis Kobe i Kawhi w Raptors najgorsze supporty? Mavs? DPOTY Chandler i super fitujacy strzelcy plus Kidd HOF

Mavs najgorszy support bez 2 zdań.

36 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Mavs najgorszy support bez 2 zdań.

personel wise - nie

bycie top heavy wise - tak

DPOTY Chandler elitarny rim protector + lob threat ktorego by sie nie powstydzila zadna druzyna nawet w tych czasach

Kidd elitarny hof niski do tego broniacy - 9 asyst na mecz w tamtym sezonie, 34 procent za 3

Terry 6th man roku

Marion elitarny switchable 1-4 obronca

Barea Stevenson grali swietne po

9 godzin temu, Kubbas napisał(a):

personel wise - nie

DPOTY Chandler elitarny rim protector + lob threat ktorego by sie nie powstydzila zadna druzyna nawet w tych czasach

Kidd elitarny hof niski do tego broniacy - 9 asyst na mecz w tamtym sezonie, 34 procent za 3

Terry 6th man roku

Wiesz że Kidd miał 38 lat i pisanie o nim że to elitarny niski HOF w 2011 to jest coś jak wiadomości przekazywane przez Radio Erewań xD 

To byli wszyscy weterani post peak, a Chandler to bardzo specyficzny zawodnik nie byłem fanem jego gry w NY.

Zapomniałeś dodać Carona Butlera (napiszę za Ciebie) - elitarna 2 opcja w drużynie, tylko jego kontuzja spowodowała że Mavs nie zostali dynastią (xD).

Wiem że ten sweep boli do dziś (ma boleć xD) ale umówmy się że to 4-0 to była mega, mega niespodzianka bo to Lakers mieli wtedy mocno napakowany skład i obok Thunder byli faworytem do wyjścia z Zachodu.

10 godzin temu, Kubbas napisał(a):

personel wise - nie

Terry 6th man roku

Jak to mawiają w inwestycjach: "analiza wsteczna zawsze skuteczna"

Nikt nie stawiał na Mavs w tamtym czasie i nie byli w gronie contenderów.

1 minutę temu, P_M napisał(a):

Jak to mawiają w inwestycjach: "analiza wsteczna zawsze skuteczna"

Nikt nie stawiał na Mavs w tamtym czasie i nie byli w gronie contenderów.

9 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Wiem że ten sweep boli do dziś (ma boleć xD) ale umówmy się że to 4-0 to była mega, mega niespodzianka bo to Lakers mieli wtedy mocno napakowany skład i obok Thunder byli faworytem do wyjścia z Zachodu.

Oddsy przed playoffami 2011:

Lakers: 21% ($100 wins $275)
Heat: 18% ($100 win $325)
Bulls: 17% ($100 wins $375)
Spurs: 11% ($100 wins $600)
Celtics: 9% ($100 wins $800)
Thunder: 6% ($100 wins $1300)
Magic: 5% ($100 wins $1500)
Mavs: 4% ($100 wins $1800)
Nuggets: 2.5% ($100 wins $2900)
Knicks: 1.7% ($100 wins $4500)
Blazers: 1.6% ($100 wins $5000)