Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

Ten. Teraz to sobie rozstrzygaj prawnie, pewnie znasz się na tym tak samo jak na mostach pontonowych. Przytoczyłeś wersję jednej strony, a ja drugiej strony. Teraz jest uczciwie i wyrabiaj sobie zdanie. CHoć ty pewnie w połowie czytania nagłówka już miałeś wyrobione. - "sprawdzić czy nie z pisu".

10 minut temu, jack napisał:

Działając na podstawie art. 11 ust. 1 ustawy z dnia 2 marca 2020 r. o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych (Dz. U. z 2020 r. poz. 374) w celu zapobiegania rozprzestrzenianiu się choroby zakaźnej COVID-19 wywołanej wirusem SARS-CoV-2 polecam 1) wstrzymać przyjęcia planowe i zabiegi operacyjne, za wyjątkiem sytuacji dotyczących pacjentów w stanie bezpośredniego zagrożenia życia, 2) zakazać odwiedzin pacjentów przez osoby spoza szpitala, 3) wstrzymać wizyty przedstawicieli medycznych i handlowych w szpitalach i poradniach przyszpitalnych.

Polecam?

Teraz, DeltaCenter napisał:

Ten. Teraz to sobie rozstrzygaj prawnie, pewnie znasz się na tym tak samo jak na mostach pontonowych. Przytoczyłeś wersję jednej strony, a ja drugiej strony. Teraz jest uczciwie i wyrabiaj sobie zdanie. CHoć ty pewnie w połowie czytania nagłówka już miałeś wyrobione. - "sprawdzić czy nie z pisu".

Kłamałem?

2 minuty temu, jack napisał:

Kłamałem?

Że nie miał prawa do odwiedzin w szpitalu?Ja prawnie tego nie rostrzygnę, jeśli uważasz że on i szpital złamali prawo to pozozstaje już tylko zawiadomić prokuraturę.

Edytowane przez DeltaCenter

1 minutę temu, DeltaCenter napisał:

Że nie miał prawa do odwiedzin w szpitalu?Ja prawnie tego nie rostrzygnę, jeśli uważasz że on i szpital złamali prawo to pozozstaje już tylko zawiadomić prokuraturę.

Ale tak czy nie? Napisz mi, że kłamałem bo ......

Ustawa daje pacjentowi prawo do odwiedzin. Wojewoda polecił zakazać. Szpital zakazał. 

@RappaR, @fluberuważasz, że KAŻDY może przyjść do szpitala i powiedzieć "dzień dobry ja w odwiedziny bo pacjent ma prawo"? I załatwione. Witamy, wprawdzie Wojewoda polecił zakazać ale jak ktoś bardzo chce to można. Czy musi być byłym wojewodą, posłem i przyszłym ministrem z partii rządzącej? 

11 minut temu, jack napisał:

@RappaR, @fluberuważasz, że KAŻDY może przyjść do szpitala i powiedzieć "dzień dobry ja w odwiedziny bo pacjent ma prawo"? I załatwione. Witamy, wprawdzie Wojewoda polecił zakazać ale jak ktoś bardzo chce to można. Czy musi być byłym wojewodą, posłem i przyszłym ministrem z partii rządzącej? 

Uważam że skoro szpital wypracował jakieś przepisy i stosował je tak samo dla wszystkich a nie zrobił wyjątek dla Przemka to nie widzę problemu na który wskazujesz

11 minut temu, jack napisał:

Ustawa daje pacjentowi prawo do odwiedzin. Wojewoda polecił zakazać. Szpital zakazał. 

Ten szpital jak i pozostałe od dłuższego czasu pozwalają na krótkie odwiedziny pacjentów terminalnych.

Więc, nie, nie każdy. Ale najbliższa rodzina ma prawo odwiedzić umierających 

Nie musi być wojewodą, posłem, ani ministrem mister kłamco

13 minut temu, jack napisał:

Czy kłamiesz? Jak zacytujesz pismo wojewody lubelskiego z 25 czerwca to odpowiem. 

4 minuty temu, RappaR napisał:

Ten szpital jak i pozostałe od dłuższego czasu pozwalają na krótkie odwiedziny pacjentów terminalnych.

Więc, nie, nie każdy. Ale najbliższa rodzina ma prawo odwiedzić umierających 

Nie musi być wojewodą, posłem, ani ministrem mister kłamco

Potwierdzam z punktu widzenia nie-lekarskiego.

Jak dziadek był w szpitalu (i jeszcze nie był 'terminalny') to we wrześniu i mojej mamie i ciotce udawało się dostać na wizyty a afaik nie są w rządzie.(ofc pojedynczo, na krótko i po zmolestowaniu lekarza ale generalnie dało się)

8 minut temu, DeltaCenter napisał:

Czy kłamiesz? Jak zacytujesz pismo wojewody lubelskiego z 25 czerwca to odpowiem. 

Sugerujesz, że obecność byłego wojewody, posła i przyszłego ministra na terenie szpitala jest przypadkiem szczególnie uzasadnionym? Dla kariery osoby uprawnionej do udzielenia zgody z pewnością. 

1 minutę temu, jack napisał:

Sugerujesz, że obecność byłego wojewody, posła i przyszłego ministra na terenie szpitala jest przypadkiem szczególnie uzasadnionym? Dla kariery osoby uprawnionej do udzielenia zgody z pewnością. 

Przecież szczególnie uzasadnienie to jest kwestia pacjenta a nie odwiedzającego. Zakładam że do dzieci / osób starszych łatwiej uzasadnić wejście niż do młodzieży / osób w wieku 'produkcyjnym'.

No chyba że kazali ci gadać przez Skype z 80cio letnią osobą? (wtedy to faktycznie wtf)

5 minut temu, jack napisał:

Mnie nie wpuścili, pytałem. Mogę przez skype pogadać. Może gdybym był wojewodą, posłem albo ministrem to by wpuścili. Kłamco 🤦‍♂️

26 minut temu, jack napisał:

Ustawa daje pacjentowi prawo do odwiedzin, wojewoda polecił zakazać, potem wojewoda zezwolił pod pewnymi warunkami odwiedzać, facet spytał szpital, szpital wydał zgodę. Zgodzisz się?

https://www.lublin.uw.gov.pl/sites/default/files/niezakazne.pdf

Cytat

1) W poleceniu Wojewody Lubelskiego z dnia 21 maja 2020 r. (decyzja znak: ZDII.6310.104.2020) punkt 3 otrzymuje brzmienie: „3) Przebywanie na terenie podmiotu leczniczego osób postronnych dopuszczalne jest wyłącznie w przypadkach szczególnie uzasadnionych, po uprzednim uzyskaniu zgody osoby uprawnionej do jej udzielenia zgodnie z obowiązującymi w tym podmiocie procedurami i z zachowaniem pełnych zasad bezpieczeństwa epidemiologicznego.”. 2) W pozostałym zakresie polecenie wskazane w pkt. 1 pozostaje bez zmian. 

Decyzja podlega natychmiastowemu wykonaniu

Więc chyba kłamałeś.

Teraz, julekstep napisał:

No chyba że kazali ci gadać przez Skype z 80cio letnią osobą? (wtedy to faktycznie wtf)

94 😆

Teraz, DeltaCenter napisał:

Ustawa daje pacjentowi prawo do odwiedzin, wojewoda polecił zakazać, potem wojewoda zezwolił pod pewnymi warunkami odwiedzać, facet spytał szpital, szpital wydał zgodę. Zgodzisz się?

https://www.lublin.uw.gov.pl/sites/default/files/niezakazne.pdf

Więc chyba kłamałeś.

A gdzie tam jest coś o odwiedzinach pacjentów? Przebywanie na terenie to zdaje się coś zupełnie innego. Może Czarnek szczepionki na grypę przyniósł? 

Teraz, jack napisał:

94 😆

no to wtf -> albo wyjątkowo ogarnięty/a 94-latek/a

tak jak piszę -> u mnie nie było większego problemu z odwiedzaniem dziadka na Szaserów jakoś miesiąc temu (ofc po zgodzie lekarza i pojedynczo), więc zakładam że takich przypadków było dużo więcej -> więc grzanie tematu Czarnka wygląda jak robienie gównoburzy z niczego (no chyba że go wpuścili z temperaturą -> ale jak rozumiem ta kwestia nie jest poruszana).

To nie jest bezprecedensowy przypadek jak Kaczyński na cmentarzu 

Godzinę temu, jack napisał:

A jakie to ma znaczenie

7 minut temu, jack napisał:

94 😆

A gdzie tam jest coś o odwiedzinach pacjentów? Przebywanie na terenie to zdaje się coś zupełnie innego. Może Czarnek szczepionki na grypę przyniósł? 

Pasuje tylko jeden komentarz dla tego typu wpisów: SEKCIARSTWO z twojej strony.Wyżej twój klasyczny cytat. Masz oficjalne zarządzenia a ty na to : " a jakie to ma znaczenie?"

W czerwcu większość obostrzeń znoszono? Będziesz słowek się czepiał? 

Edytowane przez DeltaCenter

3 minuty temu, julekstep napisał:

no to wtf -> albo wyjątkowo ogarnięty/a 94-latek/a

tak jak piszę -> u mnie nie było większego problemu z odwiedzaniem dziadka na Szaserów jakoś miesiąc temu (ofc po zgodzie lekarza i pojedynczo), więc zakładam że takich przypadków było dużo więcej -> więc grzanie tematu Czarnka wygląda jak robienie gównoburzy z niczego (no chyba że go wpuścili z temperaturą -> ale jak rozumiem ta kwestia nie jest poruszana).

To nie jest bezprecedensowy przypadek jak Kaczyński na cmentarzu 

Prawa najwyraźniej nie złamał. Mindfuck będzie dopiero jak babka umrze bo ją Czarnek koronawirusem zaraził ale załatwi mu to szczególne uzasadnienie. 

Mimo wszystko pewnie warto było. Brawo Czarnek! 

1 minutę temu, jack napisał:

Prawa najwyraźniej nie złamał. Mindfuck będzie dopiero jak babka umrze bo ją Czarnek koronawirusem zaraził ale załatwi mu to szczególne uzasadnienie. 

Mimo wszystko pewnie warto było. Brawo Czarnek! 

a czy to jest pewne że on tam był 'zarazicielem' - a nie np złapał tam od kogoś?

czy po prostu pasuje do narracji?

• matek zablokował(a) ten temat
  • Reikai odblokował(a) ten temat