Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, quevas napisał:

zaproponowane przez Dobrodzieja porównanie "szukania korelacji" wypada więc ciut wadliwie, bo zrównuje je pod względem niedorzeczności albo zasadności, w obu przypadkach : nietrafnie.

pelna zgoda - takie szukanie korelacji (homofobia-homoseksualizm / lgbt-pedofilia) to bzdura

w obu przypadkach 

Godzinę temu, fluber napisał:

Poziom zainteresowania polityka znacząco spadł w ostatnich tygodniach. Z mojej strony niemal do zera ( poza nowym ministrem edukacji tylko). Ale NBA się powoli kończy więc gdybyś pokusił się o info co jest najważniejsze w ostatnich dniach to chętnie przeczytam:) 

Ja czerpie wiedzę głównie z nagłówków i szybkich niusow, zawsze e-nba i ten topic był moim głównym źródłem ;) . Ale sam fakt, ze rekonstrukcja rzadu, Ziobro, który miał przegrać ugrał coś dla siebie, zmiany w podatkach (niektóre kontrowersyjne, a sam tryb jak zwykle ostatnio żenujący - dający amunicję krytykom), do tego tematyka węgla i kilku innych hot topicow. 

A na świecie zabawa na całego w Karabachu, Turcja za chwile się włączy, jeśli się nie uspokoi szybko, to się mocno rozleje. Muslimy z Syrii już walczą, Erdogan walczy z kryzysem, wiec musi jakoś Turków rozweselić, a wiec ludobójstwo Ormian byłoby w sam raz. Wtedy słabnąca gospodarka zeszlaby na dalszy plan...inna sprawa, ze tematów się trochę na forum namnożyło.

No i nie ma Emilewicz, by far top 3 ministrów. Szkoda, w zła stronę idzie PiS.

Edytowane przez polskignom

7 minut temu, polskignom napisał:

Jest, ale nieoficjalnie, jakby była oficjalnie to Karabachu by już nie było, nie oszukujmy się ;) 

Widzisz tylko świat polityki może udawać ,że kogoś tam nie ma ale wiadomo ,że wsparcie dla Azerów i pytanie tylko czemu Rosjanie są tacy spokojni

Wiadomo ,że Turcy wysłali zaprzyjaźnionych najemników z Syrii. Dali swoje drony i operatorów... Pewnie jeśli Azerbejdżan ruszy za mocno to wtedy Rosja ruszy się bo nie pozwoli pokonać swojego jedynego sojusznika w rejonie

Znam Ormiankę , której brat zginął ok 8 lat temu przy poprzednich konflikcie granicznym. Ogólnie to dla rejonu lepsza jest silna Armenia niż kolejny muzułmański bojowniczy kraj

Z innej beczki Trump zakażony corona

Tak, tak, zgadzam się. Zarówno lepsza Armenia jak i to, ze Turcja pomaga, ale na razie raczej badają teren, cały tamten rewir będzie niespokojny myśle i może sie rozlać na cały bliski wschod, gdzie nie spojrzysz, to są punkty zapalne. A covid, kryzysy gospodarcze i ogólnie bieda w tamtych rejonach nie pomaga. Choc może trochę ulży Europie. Zobaczymy.

22 minuty temu, polskignom napisał:

No i nie ma Emilewicz, by far top 3 ministrów. Szkoda, w zła stronę idzie PiS.

PiS idzie w jakaś ideologiczna jazdę bez ładu i składu. Zaczyna się wewnętrzną walka która skończy się utrata władzy. A Kaczyńskiego wrzucili do rządu chyba tylko po to żeby jak Trump zaraził się wirusem. 

Kryzys w porozumieniu Gowina , rosnącą pozycja Ziobry, to wszystko bardzo źle wróży na przyszłość dla PiS. 

1 minutę temu, fluber napisał:

PiS idzie w jakaś ideologiczna jazdę bez ładu i składu. Zaczyna się wewnętrzną walka która skończy się utrata władzy. A Kaczyńskiego wrzucili do rządu chyba tylko po to żeby jak Trump zaraził się wirusem. 

Kryzys w porozumieniu Gowina , rosnącą pozycja Ziobry, to wszystko bardzo źle wróży na przyszłość dla PiS. 

Skończy się podziałem, dalej uważam, ze będzie frakcja Ziobry i ekipa skupiona wokół Gowina, Morawieckiego i Dudy.

Edit: Kaczyński jakby się pozbył Ziobrow Sasinow, to miałby spokojnie szanse na kolejne wybory. Rydzykowa ekipa coraz mniejsza, opozycja w permanentnym rozpierdolu...

Edytowane przez polskignom

Teraz, polskignom napisał:

Skończy się podziałem, dalej uważam, ze będzie frakcja Ziobry i ekipa skupiona wokół Gowina, Morawieckiego i Dudy.

Chciałbym bardzo, ale boję się że wizerunkowo może być ciężko. Nie mogę pojąć kto wpadł na to żeby czarnek został ministrem edukacji. 

6 minut temu, polskignom napisał:

Edit: Kaczyński jakby się pozbył Ziobrow Sasinow, to miałby spokojnie szanse na kolejne wybory. Rydzykowa ekipa coraz mniejsza, opozycja w permanentnym rozpierdolu...

Od początku pandemii frekwencja w kościele spadła gdzies o połowę. Kościół mocno traci pozycję a takimi akcjami jak zbieranie podpisów pod akcja stop LGBT sobie nie pomagają. A umiarkowani wyborcy mogą mieć w końcu dość sasinow i Ziobrów. I pójdą do holowni

15 minut temu, fluber napisał:

Chciałbym bardzo, ale boję się że wizerunkowo może być ciężko. Nie mogę pojąć kto wpadł na to żeby czarnek został ministrem edukacji. 

Wow! bo skład rządu ustala się na Nowogrodzkiej a nie na Czerskiej albo Wiertniczej. Szok, jak PiS to wytrzyma???

Edytowane przez DeltaCenter

1 godzinę temu, fluber napisał:

Nie mogę pojąć kto wpadł na to żeby czarnek został ministrem edukacji.

A to nie jest tak, że właśnie Czarnek z tymi swoimi pogladami jest modelowym reprezentantem PISu? Nie można przecież blokować profesora i głowę wielodzietnej rodziny z tego powodu, że jest odważny i nie ukrywa swoich poglądów. Może lepiej by było trochę delikatniej, bardziej politycznie ale przecież mówi otwarcie to co reszta też mówi ale w swoim towarzystwie. 

3 minuty temu, jack napisał:

A to nie jest tak, że właśnie Czarnek z tymi swoimi pogladami jest modelowym reprezentantem PISu? Nie można przecież blokować profesora i głowę wielodzietnej rodziny z tego powodu, że jest odważny i nie ukrywa swoich poglądów. Może lepiej by było trochę delikatniej, bardziej politycznie ale przecież mówi otwarcie to co reszta też mówi ale w swoim towarzystwie. 

Na pewno jest modelowym wyobrażeniem modelowego reprezentanta PiSu przez modelowego leminga:/

Czytałem jakiś artykuł porównujący stan uzbrojenia Azerów i Ormian 

Oprócz jakiś niezliczonych ilości poradzieckich sprzętów po obu stronach moją uwagę zwrócił nowoczesny sprzęt w armii Azerbejdżanu produkcji... Izraelskiej

Widać prawdą jest że kasa nie ma wrogów 🤣

Edytowane przez josephnba

• matek zablokował(a) ten temat
  • Reikai odblokował(a) ten temat