Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

26 minut temu, quevas napisał:

Kraśnik wyrasta na stolicę polskiego ducha narodowego, najpierw ogłosił się strefą wolną od LGBT, a teraz z różańcem ściga inszego diabła na duszę dziatek dybiącego :

http://next.gazeta.pl/next/7,151003,26342159,radni-w-krasniku-przyjeli-uchwale-dot-5g-ministerstwo-cyfryzacji.html#do_w=52&do_v=66&do_a=291&s=BoxBizLink

w razie kryzysu cały PIS w Kraśniku się zabarykaduje, płotem otoczy i ogłosi 51 stanem Ameryki

To dopiero początek. W kolejce już czeka zakaz ananasa na pizzy. 

44 minuty temu, RappaR napisał:

Ale przecież jesteś w tej lepszej połowie, to co się przejmujesz groszami?

To jest twoja odpowiedz na oczywiste złamanie obietnic wyborczych i śmiech ekonomiczny rządzących ze swoich wyborców którzy ekonomicznie są po drugiej stronie? Mi rząd nie obiecywał ze będzie łatwiej prowadzić biznes a nadmiernie rozbudowane stanowiska w aparacie skarbowym maja na celu drenaż finansów przedsiębiorców. Wiec ja oszukany nawet się nie czuje. Ale co z Tymi którym obiecano? Przecież wyższa cena energii naturalnie przełoży się na wyższe ceny produktów, surowców, usług. 

jezeli to jest ten pomysł na zwiększenie wpływów z VATU i CiTu to pogratulować. 

oczywiście przy wzroście cen prądu najbardziej wzrosną premie zarządów spółek energetycznych. Wykręca dobry wynik. 

12 minut temu, fluber napisał:

Jakich obietnic? 

Nie oglądam za dużo TVP ale myśle ze ciagle jest ta sama narracja ze Polska rośnie w sile, rozwija się Jako potęga, UE musi się z Nami liczyć a działania rzadu są po to aby obywatelom żyło się dostatnio. Obarczano Tuska za wszystkie podwyżki i wzrost podatków promując wizerunek ze za czasów PISu jest odwrotnie. Obiecano wzrost zarobków przez podwyższenie płacy minimalnej oraz obiecano lepszy poziom życia emerytom i rencistom. Dano a teraz raczej w taki bardzo wysublimowany sposób raczej odbiorą. Ogólnie przy obliczeniu siły nabywczej po wzroście cen wszystko to będzie pustym śmiechem. 

Ale co ja tam wiem jak najwiecej ludzi w sobotę widać w Biedronkach a śliczne miejsca warte odwiedzenia świecą pustkami. ( w Łodzi fajny skiresort/ dinozaur park na Pomorzu/ Ogrody Klemensa) 

W Polsce padła ostatnia sieć delikatesów a dyskonty buduje się na potęgę w coraz mniejszych miasteczkach. Straszne społeczeństwo wyhodowano 

Od dawna rządzi bylejakość masowa 

4 minuty temu, ignazz napisał:

Nie oglądam za dużo TVP ale myśle ze ciagle jest ta sama narracja ze Polska rośnie w sile, rozwija się Jako potęga, UE musi się z Nami liczyć a działania rzadu są po to aby obywatelom żyło się dostatnio. Obarczano Tuska za wszystkie podwyżki i wzrost podatków promując wizerunek ze za czasów PISu jest odwrotnie. Obiecano wzrost zarobków przez podwyższenie płacy minimalnej oraz obiecano lepszy poziom życia emerytom i rencistom. Dano a teraz raczej w taki bardzo wysublimowany sposób raczej odbiorą. Ogólnie przy obliczeniu siły nabywczej po wzroście cen wszystko to będzie pustym śmiechem. 

Ale co ja tam wiem jak najwiecej ludzi w sobotę widać w Biedronkach a śliczne miejsca warte odwiedzenia świecą pustkami. ( w Łodzi fajny skiresort/ dinozaur park na Pomorzu/ Ogrody Klemensa) 

Super, ale ciągle nie wiem jaka obietnice masz na myśli. 

20 minut temu, Sebastian napisał:

Takich jak ta

https://forsal.pl/gospodarka/polityka/artykuly/7763457,prezydent-duda-nie-zgadzam-sie-na-podwyzki-podatkow.html

Chociaż w zasadzie technicznie nie skłamał. PiS nie podnosi podatków, po prostu wprowadza nowe :)

A część obniża lub likwiduje. W rezultacie średnie obciążenie podatkowe jest w ostatnich latach na praktycznie niezmienionym poziomie, niższym niż za rządów Platformy. 

13 minut temu, ignazz napisał:

W Polsce padła ostatnia sieć delikatesów a dyskonty buduje się na potęgę w coraz mniejszych miasteczkach. Straszne społeczeństwo wyhodowano 

A Ty znowu swoje:) 

To prawdziwe życie które niby znasz odbywa się właśnie w tych Biedronkach:) 

52 minuty temu, ignazz napisał:

To jest twoja odpowiedz na oczywiste złamanie obietnic wyborczych i śmiech ekonomiczny rządzących ze swoich wyborców którzy ekonomicznie są po drugiej stronie? Mi rząd nie obiecywał ze będzie łatwiej prowadzić biznes a nadmiernie rozbudowane stanowiska w aparacie skarbowym maja na celu drenaż finansów przedsiębiorców. Wiec ja oszukany nawet się nie czuje. Ale co z Tymi którym obiecano? Przecież wyższa cena energii naturalnie przełoży się na wyższe ceny produktów, surowców, usług. 

jezeli to jest ten pomysł na zwiększenie wpływów z VATU i CiTu to pogratulować. 

oczywiście przy wzroście cen prądu najbardziej wzrosną premie zarządów spółek energetycznych. Wykręca dobry wynik. 

Ale spełniono je. Mamy ogromy wzrost dobrobytu i żyje się w Polsce dużo lepiej niż w 2015

46 minut temu, ignazz napisał:

czyli z grubsza sam sobie wymyślasz obietnice których PiS nie spełnia

fajnie

25 minut temu, quevas napisał:

.

Oh wieszczu nasz, cóż zatem czynić? Telewizory wyrzucać? Kable od internetu wyrywać?

Jakie to festiwale organizować, o jakiej tematyce, o kim filmy robić, z jakich dalekich krain seriale sprowadzać, jakich to wybitnych polskich aktorów zatrudniać, kim Pietrzaka zastąpić??? :D

Prowadź, że chłopie chociaż kilka osób na tym forum przez ten pisowski mrok.

OJP, Czarnek ministrem edukacji.

Jak się pierwsze dziecko rodzi w wieku 30 lat, to ile tych dzieci można urodzić? To są konsekwencje tłumaczenia kobiecie, że nie musi robić tego, do czego została przez pana Boga powołana 

albo

Brońmy rodziny przed tego rodzaju zepsuciem, deprawacją, absolutnie niemoralnym postępowaniem. Brońmy nas przed ideologią LGBT i skończmy słuchać tych idiotyzmów o jakichś prawach człowieka czy jakiejś równości. Ci ludzie nie są równi ludziom normalnym i skończmy wreszcie z tą dyskusją. 

9 minut temu, lorak napisał:

OJP, Czarnek ministrem edukacji.

Jak się pierwsze dziecko rodzi w wieku 30 lat, to ile tych dzieci można urodzić? To są konsekwencje tłumaczenia kobiecie, że nie musi robić tego, do czego została przez pana Boga powołana 

albo

Brońmy rodziny przed tego rodzaju zepsuciem, deprawacją, absolutnie niemoralnym postępowaniem. Brońmy nas przed ideologią LGBT i skończmy słuchać tych idiotyzmów o jakichś prawach człowieka czy jakiejś równości. Ci ludzie nie są równi ludziom normalnym i skończmy wreszcie z tą dyskusją. 

I nauki:) Ziobro dużo wygrał na tym buncie:)

• matek zablokował(a) ten temat
  • Reikai odblokował(a) ten temat