Alonzo Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 4 minuty temu, Kily napisał(a): Jakoś mnie to nie dziwi. Nie chcę przynudzać cytowaniem art. 89 ust. 1 pkt 4 Konstytucji czy wyroku TK z 2010 r. w sprawie wykładni art. 90 ust. 1 czy art. 346 ust. 1 Traktatu o Funkcjonowaniu UE, ale z tych źródeł raczej jasno wynika, że to bubel prawny, na co zwracali już uwagę ludzie z tytułami profesora (Chojna-Duch czy Piotrowski). Problem w tym, że zagadnienie legalności dawno przestało obchodzić opinię publiczną w jakiejkolwiek sprawie. pisiory brały pożyczkę na czołgi z Korei.. jesteśmy raczej w ciemnej d.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 9 minut temu, Alonzo napisał(a): pisiory brały pożyczkę na czołgi z Korei.. jesteśmy raczej w ciemnej d.. Jeszcze dokładali koreańskim oficjelom w prezencie zegarki Longines La Grande Classique Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 49 minut temu Udostępnij Opublikowano 49 minut temu Ja całkiem serio chce wiedzieć czym różni się pożyczka na zbrojenia za PiSu w Korei czy USA w dolarach od SAFE w euro? Przecież całe to zamieszanie ma tylko i wyłącznie podtekst polityczny. I jedni i drudzy idą na zwarcie już teraz. Ciekawe 20 miesięcy się zapowiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 33 minuty temu Udostępnij Opublikowano 33 minuty temu 29 minut temu, mayor napisał(a): Jeszcze dokładali koreańskim oficjelom w prezencie zegarki Longines La Grande Classique Bida straszna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kily Opublikowano 29 minut temu Udostępnij Opublikowano 29 minut temu 46 minut temu, Alonzo napisał(a): pisiory brały pożyczkę na czołgi z Korei.. jesteśmy raczej w ciemnej d.. Przy czym gwoli ścisłości obecna ekipa robiła to samo w tym zakresie. 20 minut temu, agresywnychomik napisał(a): Ja całkiem serio chce wiedzieć czym różni się pożyczka na zbrojenia za PiSu w Korei czy USA w dolarach od SAFE w euro? Różnic jest kilka. Skala, przynajmniej nominalny wpływ na to co dokładnie zostanie zakupione, pośrednictwo w udzieleniu pożyczki i wreszcie przykład KPO pokazuje, że nawet sama kwestia przekazania środków nie jest pewna, bo np. rząd wybrany w Polsce może się nie spodobać zachodnim decydentom. Przytaczałem też historię Grecji z lat 2000-2010, która nie nastraja optymizmem w kwestii masowego kredytowania się na zbrojenia z Niemiec i Francji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano teraz Udostępnij Opublikowano teraz 26 minut temu, Kily napisał(a): Różnic jest kilka. Skala, przynajmniej nominalny wpływ na to co dokładnie zostanie zakupione, pośrednictwo w udzieleniu pożyczki i wreszcie przykład KPO pokazuje, że nawet sama kwestia przekazania środków nie jest pewna, bo np. rząd wybrany w Polsce może się nie spodobać zachodnim decydentom. Każdy jeden z polityków ktory widział detale pożyczki i nie jest z PiS zapewnia o tym że nie ma tam "warunkowosci" jak w KPO, kłamią? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi