Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, fluber napisał(a):

To nie rozwiąże moich problemów, bo mam za dużo żelaza w wodzie ze studni żeby pić ją regularnie. 

Indie zmagają się z jednym z najpoważniejszych kryzysów wodnych na świecie, dotykającym blisko połowę z ponad 1,3 mld mieszkańców. Z powodu zanieczyszczenia, zmian klimatu i nadmiernej eksploatacji, do 2030 r. nawet 40% ludności może nie mieć dostępu do wody pitnej. Problem obejmuje zarówno wsie, jak i metropolie (np. Delhi, Bangalore).

1 minutę temu, fluber napisał(a):

Mam filtr, dzięki temu mogę sobie makaron albo ryż w tym ugotować, ale do picia regularnego się nie nadaje 

Myślałem, że tego typu filtr ogarnie nawet taki problem, no cóż w przeciwnym wypadku współczuję, te butelkomaty to słaby pomysł, o czym pisałem wcześniej :D 

W dniu 8.03.2026 o 18:06, Życie_to_mem napisał(a):

skoro już powstał taki kierunek to chyba powinna być możliwość zrobienia doktoratu z tej dziedziny.

no ale przecież możesz, to że będziesz miał pracę doktorska np. w kontekście metodyki dziennikarstwa śledczego a tytuł dr nauk o komunikacji społecznej i mediach to chyba nie jest problem? 

Tak samo jak zrobisz pracę doktorską z modeli ekonometrycznych w tworzonych stablecoinach, a będziesz miła tytuł dr ekonomii i finansów. 

W dniu 8.03.2026 o 18:10, fluber napisał(a):

Bo nie ma dziennikarstwa na liście dyscyplin naukowych.

No przecież nikt nie będzie robił oddzielnie dyscyplin naukowych dla każdego zawężenia, bo i po co? Co nie znaczy, że nie są to istotne części dyscyplin np. rachunkowość/księgowość w ekonomi/finansach czy programista/deweloper w informatyce.

33 minuty temu, fluber napisał(a):

To nie rozwiąże moich problemów, bo mam za dużo żelaza w wodzie ze studni żeby pić ją regularnie. 

Spróbuj zbadać grunt i zrobić głębszy odwiert na potrzeby tylko wody pitnej. Owszem to koszt, ale długoterminowo może Ci sie zwrócić przy tych butelkach.

4 minuty temu, dannygd napisał(a):

Spróbuj zbadać grunt i zrobić głębszy odwiert na potrzeby tylko wody pitnej. Owszem to koszt, ale długoterminowo może Ci sie zwrócić przy tych butelkach.

Tu gdzie mieszkam wszyscy w okolicy tak funkcjonują. Najbliższy sąsiad zrobił taki odwiert kilka lat temu, bez efektu (a ja mieszkam nad nim). Niestety to wyczerpuje sensowne możliwości.

Godzinę temu, tankathon napisał(a):

Skoro ruda kompania odgraża się, że i tak wpierdolą się w kredyt i przybliżą euro w Polsce, to po co im podpis? Po co ta szopka...🙄

W normalnej, uczciwej konfiguracji gdzie pieniadze sa wydawane i inwestowane to to euro mogloby byc dobre bo pozyczanie kasy jest mega uprzywilejowane, ale wiemy jak nasi biuroburzujokraci dzialaj’o, re-ko-r-do-wo, wiec dac im takie oreze to jak nabity pistolet malpie xD

Godzinę temu, fluber napisał(a):

Zagłosuje w następnych wyborach na partię, która obieca, że zaora to kretyńskie noszenie butelek. To jest jeszcze bardziej durne niż sądziłem.

Szczęść Boże. No to tylko Grzegorz Braun 

https://www.facebook.com/share/r/14W8MPgmo7q/

A tak w ogóle to nie becz tylko noś, dzięki temu ruskie bomby ci na głowę nie spadajo