Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, DLT_Braddock napisał(a):

Na kongresach feministycznych na których pojawiali się posłowie PO wiwaty publiczności wywoływały słowa o aborcji do 12 tygodnia, końcu tradycyjnej rodziny, legalizacji małżeństw homo, tranzycji dzieci itd. Spotkali się, pogadali i rozeszli się do domów. Każda partia w swoich kręgach ma Środę albo Pitonia 

I zapewne gdyby organizatorzy tych kongresie feministycznych mieli pełnię władzy to aborcja do 12 tygodnia byłaby legalna, małżeństwa homo byłyby legalne itp.

Analogicznie jest w przypadku kongresu Brauna. I porównanie do środy nie jest tu trafione o tyle, że środa jest jedną a każdy z uczestników tej debaty pierdolił na poziomie środy właśnie.

Więc próbując zachować powagę - próbujesz mnie przekonać, że kkp robi kongres, zaprasza swoich działaczy i sympatyków na scenę, daje im mikrofon, transmituje to na żywo, sprzedaje na to bilety swoim wyborcom ale prezentowane poglądy są sprzeczne z tym co by chcieli wprowadzić? 

22 minuty temu, fluber napisał(a):

Jak mam interpretować te wiwaty publiczności na oczywistości typu zakaz rozwodów, żony posłuszne mężom czy wprowadzenie instytucji głowy rodziny?

Mówią że baba bez bolca dostaje pierdolca, ale ten ruch pokazuje, że faceci bez seksu odklejają się jeszcze bardziej 

Incele są akurat częściej poglądów lewicowych, z tego co patrzyłem, to ci wszyscy eksperci, to po ślubie. 

4 minuty temu, fluber napisał(a):

Więc próbując zachować powagę - próbujesz mnie przekonać, że kkp robi kongres, zaprasza swoich działaczy i sympatyków na scenę, daje im mikrofon, transmituje to na żywo, sprzedaje na to bilety swoim wyborcom ale prezentowane poglądy są sprzeczne z tym co by chcieli wprowadzić? 

Wprowadzą ustawę o dziewictwie, zniesieniu alimentów i zakazu rozwodów? Masz prawo w to wierzyć. Tak samo jak Rappar który cztery lata temu pisał o tym, że Putin do końca 2022 roku zostanie zabity albo obalony. 

5 minut temu, RappaR napisał(a):

Incele są akurat częściej poglądów lewicowych, z tego co patrzyłem, to ci wszyscy eksperci, to po ślubie. 

Ja mam na myśli wiwatujących widzów i zadających pytania. Tam były zniżki studenckie na wejście. Eksperci to akurat robią dla kasy.

1 minutę temu, fluber napisał(a):

Ja mam na myśli wiwatujących widzów i zadających pytania. Tam były zniżki studenckie na wejście. Eksperci to akurat robią dla kasy.

Skoro jak twierdzisz, trzeba było zapłacić za udział w tym widowisku od kilkuset do kilku tysięcy złotych, to ci ludzie muszą być nieźle odklejeni. Znam lepsze sposoby na spędzanie wolnego dnia.

4 minuty temu, DLT_Braddock napisał(a):

Wprowadzą ustawę o dziewictwie, zniesieniu alimentów i zakazu rozwodów? Masz prawo w to wierzyć. Tak samo jak Rappar który cztery lata temu pisał o tym, że Putin do końca 2022 roku zostanie zabity albo obalony. 

No przecież zakaz rozwodów, zniesienie alimentów, koniec równości małżeńskiej na rzecz wprowadzenia pojęcia głowy rodziny - jak najbardziej realne i wprost powiedziane na kongresie. Jeżeli to nie są poglądy partii to czemu prezentowane są na kongresie?

Btw. Ustawy o dziewictwie chyba nie postulowali, albo może przegapiłem 

1 minutę temu, DLT_Braddock napisał(a):

Skoro jak twierdzisz, trzeba było zapłacić za udział w tym widowisku od kilkuset do kilku tysięcy złotych, to ci ludzie muszą być nieźle odklejeni. Znam lepsze sposoby na spędzanie wolnego dnia.

A kto potem wchodzi na listy partyjne jak nie ludzie którzy płacą te kilkaset -kilka tysięcy złotych wejściówki w formie bezpośredniej dotacji dla partii?

4 minuty temu, RappaR napisał(a):

Ok, uważasz, że studenci tam stanowią docelową grupę?

Osobiście doubt. 

Na ten moment dwudziesto, trzydziesto i czterdziestoletni mężczyźni to prawie całość wyborców Brauna.

6 minut temu, fluber napisał(a):

Na ten moment dwudziesto, trzydziesto i czterdziestoletni mężczyźni to prawie całość wyborców Brauna.

A teraz sobie usiądź z kartką papieru/kalkulatorem/chatgpt 

Policz ilu jest takich mężczyzn w Polsce, ilu z nich stanowią studenci, ilu jest wyborców Brauna, porównaj te grupy i przedstaw wnioski :)

Nie przepadam za Braunem, ale jakoś się nie boję, że przejął polskie uczelnie

7 minut temu, fluber napisał(a):

Btw. Ustawy o dziewictwie chyba nie postulowali, albo może przegapiłem 

To przy pytaniu o hipergamię kobiet. Baca stwierdził, że gdybyśmy wrócili do tego, że kobieta przed ślubem musi być dziewicą załatwilibyśmy problem hipergamii kobiet. Dodał, że mężczyźni powinni być silni, pewni siebie i dobrze zarabiający a kobiety skromne, słabe i młode, bez przebiegu. 

A tak na marginesie to Rappar jest tu grupą docelową 🤣

5 minut temu, RappaR napisał(a):

A teraz sobie usiądź z kartką papieru/kalkulatorem/chatgpt 

Policz ilu jest takich mężczyzn w Polsce, ilu z nich stanowią studenci, ilu jest wyborców Brauna, porównaj te grupy i przedstaw wnioski :)

Nie przepadam za Braunem, ale jakoś się nie boję, że przejął polskie uczelnie

Nie wiem czy przejmie ale samotni mężczyźni to grupa na którą się targetuje 

29 minut temu, RappaR napisał(a):

Żadna z osób, które znam i popiera Brauna, nie jest samotna. 

Posprawdzaj po forumowiczach

Serio - incele to lewa strona. 

Statystycznie jest to mało prawdopodobne.co prawda nie ma wyników dotyczących stanu cywilnego wyborców, ale...

Sondażowe poparcie Brauna to około 8 procent. Sumaryczne sondażowe poparcie lewicy i Brauna to około 10 procent.

Jednocześnie sondażowo 80 procent wyborców Brauna to mężczyźni a w przypadku lewicy to ledwie 35 procent. Oznacza to, że na Brauna głosuje blisko dwa razy więcej mężczyzn niż na lewicę. Już tylko to pokazuje, że dużo bardziej prawdopodobne jest znalezienie tam incela (na lewicę głosują raczej femcele).

Ponadto cechy najsilniej skorelowane z brakiem partnerki u mężczyzn - niskie wykształcenie, zamieszkanie we wsiach i małych miastach są jednocześnie cechami, które najbardziej dominują u wyborców Brauna.

Po trzecie badania wskazują, że pary najczęściej głosują podobnie. W sytuacji gdy proporcja płci wyborców Brauna to 80 do 20, trudno się spodziewać by faktycznie dominowali w tej grupie żonaci.