fluber Opublikowano 11 godzin temu Udostępnij Opublikowano 11 godzin temu 2 minuty temu, julekstep napisał(a): Mozna pisac i tak i tak - obie formy sa dopuszczalne. Tak jak poprawne jest pisanie 'polaczki'. I jak to się ma do szacunku do którego się odniosłem?;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 11 godzin temu Udostępnij Opublikowano 11 godzin temu Teraz, fluber napisał(a): I jak to się ma do szacunku do którego się odniosłem?;) No pisanie ukry swiadczy o braku szacunku, ale nie jest to zwiazane z forma zapisu lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano 11 godzin temu Udostępnij Opublikowano 11 godzin temu 15 minut temu, ely3 napisał(a): Jezu co to za bełkot. a w jaki to niby sposób Niemcy nam zagrażają? Poza tym jedynym popychadłem w polskiej polityce jest Braun , który już kilka razy wychwalał PRL A politycy jego partii nawet twierdz ,że mogliby żyć pod butem Rosji.. Polityk od Brauna w styczniu krzyczy że kocha Putina. Inny polityk tej partii że on by chciał żyć pod butem Putina Braun wychwala PRL Dostaje nagrody od reżimu Łukaszenki i wyborca Brauna widzi zagrożenie w Niemczech i Ukrainie a nie Rosji choć to u Rosjan jesteśmy od 20 lat w TOP2 najbardziej znienawidzonych narodów. Rosjanie autentycznie nas nienawidzą . Czsem boją. Każdy polityk , który obecnie wychwala Putina powininen być wysłany do Rosji. Niech tam żyje sobie pod jego butem Braun jest jakimś tam politykiem. Tusk był kiedyś nawet nazywany przez propagandę Putina "naszym człowiekiem w Warszawie" i zawsze był proniemiecki. Wszystkie pomysły federalizacji Europy wychodzą z Niemiec. Sprawa polskich portów, transportu rzecznego na Odrze, tunelu pod Świnoujściem- Niemcy zawsze mają jakieś ale. Polska w top20 krajów znienawidzonych przez Rosjan? Ostatnie dwa lata. Można się zgodzić. Ale ostatnie dwadzieścia? Przytocz jakieś badania, raporty na ten temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 11 godzin temu Udostępnij Opublikowano 11 godzin temu 6 minut temu, julekstep napisał(a): Chociazby poprzez narzucanie obecnie rzadzacym takich a nie innych wytycznych co do polskiej polityki historyczne Pomijam już ,,że nie wiem o czym piszesz i z chęcią bym zobaczył przykład ale nadal nie wiem w jaki sposób zagraża to Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 11 godzin temu Udostępnij Opublikowano 11 godzin temu 5 minut temu, DLT_Braddock napisał(a): Braun jest jakimś tam politykiem. Tusk był kiedyś nawet nazywany przez propagandę Putina "naszym człowiekiem w Warszawie" i zawsze był proniemiecki. Wszystkie pomysły federalizacji Europy wychodzą z Niemiec. Sprawa polskich portów, transportu rzecznego na Odrze, tunelu pod Świnoujściem- Niemcy zawsze mają jakieś ale. Polska w top20 krajów znienawidzonych przez Rosjan? Ostatnie dwa lata. Można się zgodzić. Ale ostatnie dwadzieścia? Przytocz jakieś badania, raporty na ten temat @ely3 przesadził z tym top 20. Luźne top 5 https://polskieradio24.pl/artykul/1626778,kraje-najbardziej-wrogie-wobec-rosji-na-liscie-jest-polska-nowy-sondaz https://forsal.pl/swiat/bezpieczenstwo/artykuly/8738051,jakie-nacje-rosjanie-postrzegaja-jako-wrogie-zaskakujacy-przypadek-uk.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 11 godzin temu Udostępnij Opublikowano 11 godzin temu 30 minut temu, DLT_Braddock napisał(a): Zdania zaczynamy wielką literą. Podstawy języka polskiego już w 1 klasie Szkoły Podstawowej. Może nawet i w zerówce. używa się też "," 19 minut temu, julekstep napisał(a): Chociazby poprzez narzucanie obecnie rzadzacym takich a nie innych wytycznych co do polskiej polityki historycznej Piesiewicz człowiek Sasina wybrał adidasa zamiast polskiego 4F. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano 11 godzin temu Udostępnij Opublikowano 11 godzin temu 8 minut temu, fluber napisał(a): @ely3 przesadził z tym top 20. Luźne top 5 https://polskieradio24.pl/artykul/1626778,kraje-najbardziej-wrogie-wobec-rosji-na-liscie-jest-polska-nowy-sondaz https://forsal.pl/swiat/bezpieczenstwo/artykuly/8738051,jakie-nacje-rosjanie-postrzegaja-jako-wrogie-zaskakujacy-przypadek-uk.html Czyli 10 lat temu Polska miała 24% Porażająca liczba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 11 godzin temu Udostępnij Opublikowano 11 godzin temu 13 minut temu, ely3 napisał(a): Pomijam już ,,że nie wiem o czym piszesz i z chęcią bym zobaczył przykład ale nadal nie wiem w jaki sposób zagraża to Polsce. Przykładów jest wiele -> zaczynając od muzeum II WŚ w Gdańsku. Z drugiej strony obecnie to od Niemiec są sygnały, że reparacje mogłyby zostać dostarczone w formie militarnej ( tak Reich płacił żydom w łodziach podwodnych ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano 11 godzin temu Udostępnij Opublikowano 11 godzin temu 2 minuty temu, Koelner napisał(a): używa się też "," Zaczynasz się już trząść jak Cezary Chlebowski na słynnej konferencji. Przypomniałeś już sobie podstawy języka polskiego czy podać ci link? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 11 godzin temu Udostępnij Opublikowano 11 godzin temu 11 godzin temu, DLT_Braddock napisał(a): 8% elektoratu KPP wskazało Rosję jako przyjaciela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu 5 minut temu, DLT_Braddock napisał(a): Zaczynasz się już trząść jak Cezary Chlebowski na słynnej konferencji. Zbigniew chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu 9 minut temu, Koelner napisał(a): Przykładów jest wiele -> zaczynając od muzeum II WŚ w Gdańsku. I jak to zagrażą Polsce? Bo nie bardzo wiem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu 7 minut temu, DLT_Braddock napisał(a): Zaczynasz się już trząść jak Cezary Chlebowski na słynnej konferencji. Przypomniałeś już sobie podstawy języka polskiego czy podać ci link? Podaj link bo nie znam gościa ani sprawy. Pamiętaj że nie jestem w stanie odczytać po radziecku. 1 minutę temu, ely3 napisał(a): I jak to zagrażą Polsce? Bo nie bardzo wiem ? Niszczy naszą tożsamość narodową a dalej idąc wspólnotę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu 5 minut temu, fluber napisał(a): Zbigniew chyba Tak Zbigniew. Tyle już lat. Pomyliło mi się z tym Chlebowskim od Ponurego. 2 minuty temu, Koelner napisał(a): Pamiętaj że nie jestem w stanie odczytać po radziecku. Po kompromitacji z podstawami języka polskiego miałeś szansę żeby zamilknąć w temacie. Chociaż na chwilę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu 4 minuty temu, Koelner napisał(a): Niszczy naszą tożsamość narodową a dalej idąc wspólnotę. Że co???? Nie chciałbym cię rozczarowywać ale większość ludzi w Polsce nie interesuje się muzeum II wojny światowej. Muzeum samo w sobie jest świetne . Jedno z lepszych w Polsce . Ale jeśli myślisz ,że to muzeum jest kluczowe dla polskiej tożsamości to chyba jednak nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu 45 minut temu, ely3 napisał(a): Pomijam już ,,że nie wiem o czym piszesz i z chęcią bym zobaczył przykład ale nadal nie wiem w jaki sposób zagraża to Polsce. W sensie budowanie narracji o wspoludziale Polski w zbrodniach nazistowskich (kiedy to Polska stracila najwiecej i to powinno caly czas wybrzmiewac) dlugofalowo nie zagraza naszemu interesowi narodowemu? Mkay Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu 18 minut temu, DLT_Braddock napisał(a): Po kompromitacji z podstawami języka polskiego miałeś szansę żeby zamilknąć w temacie. Chociaż na chwilę. Ale to ty nie używasz "," w ruskim nie ma? 8 minut temu, ely3 napisał(a): Że co???? Nie chciałbym cię rozczarowywać ale większość ludzi w Polsce nie interesuje się muzeum II wojny światowej. Muzeum samo w sobie jest świetne . Jedno z lepszych w Polsce . Ale jeśli myślisz ,że to muzeum jest kluczowe dla polskiej tożsamości to chyba jednak nie A co jest kluczowe? To są małe pojedyncze elementy kończąc orłem z białej czekolady jak u Komorowskiego. Rozumiemy globalizację oraz zasadę aby wszystkie narody się łączyły ( tym bardziej w Europie ) ale wszystkie te małe elementy niestety składają się w to, że już obecnie jako naród się wynarodawiamy fizycznie ( demografia ) oraz tożsamościowo. Jesteśmy zbyt małym krajem aby iść internacjonale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szabla Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu 10 minut temu, ely3 napisał(a): Że co???? Nie chciałbym cię rozczarowywać ale większość ludzi w Polsce nie interesuje się muzeum II wojny światowej. Muzeum samo w sobie jest świetne . Jedno z lepszych w Polsce . Ale jeśli myślisz ,że to muzeum jest kluczowe dla polskiej tożsamości to chyba jednak nie Muzea pokazuja dorobek kulturalny i historyczny. Sa kluczowe dla polskiej tozsamosci i kultury. Pokazuja nie tylko Polakom jacy bylismy i jestesmy. Jakby tak nie bylo, nie byloby wycieczek szkolnych na Wawel, do Malborka, czy Muzeum Powstania, badz wlasnie II WŚ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu Teraz, julekstep napisał(a): kiedy to Polska stracila najwiecej i to powinno caly czas wybrzmiewac) Co do zasady to najwięcej straciła Rosja i pewnie same Niemcy ale rozumiem Twój punkt 1 minutę temu, julekstep napisał(a): W sensie budowanie narracji o wspoludziale Polski w zbrodniach nazistowskich W sensie ,że Niemcy jako Państwo mają coś takiego wpisane w swoją politykę? Bo jeśli jest jakieś państwo które próbuje uprawiać taką polityke to jest to Izrael a nie Niemcy. 1 minutę temu, Szabla napisał(a): Muzea pokazuja dorobek kulturalny i historyczny I jak pokazują badania dotyczące patriotyzmu dla Polaków sa 6-7 mejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu 59 minut temu, DLT_Braddock napisał(a): Niesamowite jak to "polowanie na ruskich" może cofać w intelektualnym rozwoju. To powinna być jakąś nowa brzytwą - "Nie oskarżaj kogoś o bycie ruską onuca gdy jego zachowanie możesz wytłumaczyć zwykłą głupotą" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi