Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

41 minut temu, fluber napisał(a):

Skrajne emocje budzi Ukraina wśród wyborców Konfederacji (KON) i KKP. W tej ostatniej grupie aż 78,2 proc. badanych wskazuje Ukrainę jako wroga, a tylko 3,6 proc. jako przyjaciela.

aż, tylko. No jak tak można? Pięknie sobie przez te cztery lata Ukraina i Ukraińcy zapracowali sami na miano wrogów. Postrzeganie państw jako przyjaciół i wrogów świadczy o infantylności. Polska nie jest z żadnym z państw w stanie wojny. Nawet Ukrainy nie traktuje jak wroga. Ma swoje interesy, w większości sprzeczne z Polską. Są dalej Sowietami, prowadzą wobec Polski i Polaków działania wrogie. Trzeba na nich tak samo uważać jak na Rosję. Choć ze wszystkich sąsiadów największym zagrożeniem dla Polski dziś są Niemcy oraz ich popychadło w postaci Tuska Donalda. 

41 minut temu, fluber napisał(a):

To jest niewiarygodne, że mamy optymistycznie licząc kilkaset tysięcy skrajnych imbecyli w kraju uważających Rosję za przyjaciół i Ukrainę za wrogów 

Sojusz polsko-ukraiński powinien zostać wpisany do Konstytucji. Wtedy z pewnością zaplakalbym nad jej lekturą jak Hołownia. Zrobić Polakom test i kazać napisać Rosja: jak napisze małą literą albo doda dwa SS puścić wolno. Jak napisze z dużej objąć nadzorem, co najmniej kuratora.

Człowieku - komu ty chcesz coś udowodnić tą swoją "antyrosyjskoscią"? Moda ?IQ chcesz sobie dodać? Paszorcikiem covidowym też tak machales publicznie na lewo i prawo? Śmieszne to strasznie.

Z tego badania przy elektoracie komunistów ZL i marksistów z Razem powinna być gwiazdka. 😏

Edytowane przez DLT_Braddock

11 minut temu, Koelner napisał(a):

jesteś debilem

Pierwszy semestr stosunków międzynarodowych 

23 minuty temu, fluber napisał(a):

Z pewnością jest różnica między "Ukraina to wróg" a "Ukraina to wrogie państwo". Co za infantylne tłumaczenie.

Tak powstaje antynauka drodzy państwo. Jeden tylko wyzywa, drugi pieprzy o swoich przygodach na Erasmusie.

Przypomnę, że w oficjalnych dokumentach obronnych tylko jedno państwo na świecie wymienia swoich wrogów... jest to Rosja (wróg albo wasal)

Niektórzy nawet nie wiedzą jak bardzo mentalnie blisko im do Rosji 😏

Edytowane przez DLT_Braddock

52 minuty temu, DLT_Braddock napisał(a):

Między pojęciem wróg a wrogie państwo jest spora różnica kochaniutki.

1 godzinę temu, DLT_Braddock napisał(a):

Postrzeganie państw jako  wrogów świadczy o infantylności.

18 minut temu, DLT_Braddock napisał(a):

Możliwe, że jest różnica między nazwaniem kogoś wrogiem a nazwaniem państw wrogiem, ale Ty nazwałeś wrogim państwo, więc to nie ten case. Rozwalcowujesz własne wpisy, ale głupota jest jak śmierć, nie boli tego kogo dotyka, tylko ludzi dookoła.

Teraz, DLT_Braddock napisał(a):

Tak powstaje antynauka drodzy państwo. Jeden tylko wyzywa, drugi pieprzy o swoich przygodach na Erasmusie.

Przypomnę, że w oficjalnych dokumentach obronnych tylko jedno państwo na świecie wymienia swoich wrogów... jest to Rosja.

Niektórzy nawet nie wiedzą jak bardzo mentalnie blisko im do Rosji 😏

My doskonale wiemy jak blisko Ci do Rosji przecież;)

13 minut temu, fluber napisał(a):

Możliwe, że jest różnica między nazwaniem kogoś wrogiem a nazwaniem państw wrogiem, ale Ty nazwałeś wrogim państwo, więc to nie ten case. Rozwalcowujesz własne wpisy, ale głupota jest jak śmierć, nie boli tego kogo dotyka, tylko ludzi dookoła.

My doskonale wiemy jak blisko Ci do Rosji przecież;)

Ty w liczbie mnogiej oczywiście. I kilku tych samych będących w każdej dyskusji z góry na nie. Poważny argument.

Przypominam że to nudne i durne przypisywanie mi tego uwielbienia dla Rosji dotyczy zawsze tylko i wyłącznie tego że źle napisze o Ukrainie. Twoja i elyego ojczyzną jest Polska. Przypominam a nie Ukraina.

Zadanie pytania respondentom jakie państwa uznają za wrogów albo przyjaciół jest po prostu głupie. A twoje dalsze wywody to zwykłe nieuctwo.

1 minutę temu, DLT_Braddock napisał(a):

Przypominam że to nudne i durne przypisywanie mi tego uwielbienia dla Rosji dotyczy zawsze tylko i wyłącznie tego że źle napisze o Ukrainie. Twoja i elyego ojczyzną jest Polska. Przypominam a nie Ukraina.

Nie musisz mi przypominać. Ja całe życie płaciłem podatki w Polsce, a nie w Irlandii. 

3 minuty temu, DLT_Braddock napisał(a):

Zadanie pytania respondentom jakie państwa uznają za wrogów albo przyjaciół jest po prostu głupie. A twoje dalsze wywody to zwykłe nieuctwo.

Zaorałeś sam siebie. A powoływanie się na pierwszy semestr jakiegoś humanistycznego kierunku w Twoim wykonaniu to dopiero niezły kek;)

W dniu 9.02.2026 o 11:14, Szabla napisał(a):

Mozna sie z Delta zgadzac lub nie, ale nie tylko Delta pochodzi z Podkarpacia, wiec darujcie sobie jakies głupie hasła. 

Punktow za osobiste wycieczki zamiast argumentow w dyskusji nie daja. 

P.S. Rzeszow jedno z najszybciej rozwijajacych sie miast Polski, na Podkarpaciu ladna przyroda, spokojne zycie z dala od wielkomiejskich kolosow. Ale trzeba sie przyjebac o kible czy higiene. 

Argumenty zajebiste. Brawo chlopaki. 

Teksty o kiblach czy higienie to faktycznie przesada, ale twarde dane wskazują, że Podkarpacie zamieszkują najbardziej leniwi ludzie w tym kraju, więc z tym rozwijaniem się to ja bym aż tak daleko nie galopował. Poparcie dla Brauna nie bierze się z niczego, on trafia do bardzo charakterystycznej grupy ludzi.

https://nowiny24.pl/na-podkarpaciu-mamy-najmniejsze-w-kraju-checi-do-pracy/ar/c10p2-28028253

Fluber znowu lata z widłami za Braunem i jego wyborcami. 

Po pierwsze: powoluje się na sondaż gdzie zadawane jest tendencyjne pytanie. Jak można pytać ludzi o to czy inne państwo jest przyjacielem. Pierwszy semestr stosunków międzynarodowych: nie ma przyjaźni są tylko zbieżne interesy 

Po drugie: uznaje Ukrainę za przyjaciela Polski (jak to brzmi infantylnie). Państwa które poza antypolonizem nie ma nic do zaoferowania. Cała jej historia to antypolonizm a nawet jej działania z ostatnich kilku lat. 

Po trzecie: możesz płacić podatki, segregować śmieci, sprzątać po swoim psie i równocześnie palić polskie flagi. Jeśli sprowadziles swój patriotyzm do płacenia podatków to uwierz mi że sędzia Szmydt zapłacił ich więcej od ciebie 😂

13 minut temu, Koelner napisał(a):

Ja o dokumentach ten o manewrach wojskowych 

2 minuty temu, Koelner napisał(a):

tak są konsekwencją https://pl.wikipedia.org/wiki/Szczyt_NATO_w_Madrycie_2022 więc pewnie to wiesz 

Naprawdę? NATO nigdy nie prowadziło manewrów wojskowych? Nowe, nie znałem.

W świetle wrogiej polityki i działań nie możemy dalej uważać Rosji za partnera.

Koncepcja strategiczna NATO 2022. Tylko tyle. W dalszym ciągu tylko i wyłącznie Rosja nazywa inne państwa wrogami.

4 minuty temu, DLT_Braddock napisał(a):

Fluber znowu lata z widłami za Braunem i jego wyborcami. 

Po pierwsze: powoluje się na sondaż gdzie zadawane jest tendencyjne pytanie. Jak można pytać ludzi o to czy inne państwo jest przyjacielem. Pierwszy semestr stosunków międzynarodowych: nie ma przyjaźni są tylko zbieżne interesy 

Można było odpowiedzieć "ani przyjacielem ani wrogiem". Zresztą sam pisałeś o wrogim panstwie, więc już daruj sobie te wykształciuchowe złote myśli.

5 minut temu, DLT_Braddock napisał(a):

Po drugie: uznaje Ukrainę za przyjaciela Polski (jak to brzmi infantylnie). Państwa które poza antypolonizem nie ma nic do zaoferowania. Cała jej historia to antypolonizm a nawet jej działania z ostatnich kilku lat. 

Niby kiedy?

6 minut temu, DLT_Braddock napisał(a):

Po trzecie: możesz płacić podatki, segregować śmieci, sprzątać po swoim psie i równocześnie palić polskie flagi. Jeśli sprowadziles swój patriotyzm do płacenia podatków to uwierz mi że sędzia Szmydt zapłacił ich więcej od ciebie 😂

Przede wszystkim sprowadzam swój patriotyzm do ciężkiej pracy dla przyszłości tego kraju. Płacenie tu podatków to tylko jeden z elementów. Mogę pracować za granicą na stałe, za dużo lepsze pieniadze niż w Polsce, ale jestem patriotą przede wszystkim w czynie. Fajnie było siedzieć w Irlandii i budować obce PKB, kiedy ja kształciłem kolejne dziesiątki inżynierów, którzy każdego dnia rozwijają ten kraj? To całe pi****lenie o patriotyzmie jest łatwe w Internecie, ale jak trzeba coś poświęcić w realnym życiu to już nie jest tak różowo. Albo się buduje patriotyczne postawy w Polsce albo się ucieka z kraju za ładniejszymi banknotami. No ale niektórzy wolą olać deklarowane wartości w pogoni za hajsem. Dlatego tak pluję na Brauna, bo to właśnie taki typ człowieka. Ciepła posadka w Belgii dla kasy i pi****lenie o eurokolchozie, smród hipokryzji na kilometr, ale przyciąga podobnych sobie. 

53 minuty temu, fluber napisał(a):

)

Teksty o kiblach czy higienie to faktycznie przesada, ale twarde dane wskazują, że Podkarpacie zamieszkują najbardziej leniwi ludzie w tym kraju, więc z tym rozwijaniem się to ja bym aż tak daleko nie galopował. Poparcie dla Brauna nie bierze się z niczego, on trafia do bardzo charakterystycznej grupy ludzi.

https://nowiny24.pl/na-podkarpaciu-mamy-najmniejsze-w-kraju-checi-do-pracy/ar/c10p2-28028253

Wyjmij dwa powiaty w których Łukacijewska i jej koledzy zawsze wygrywają wybory a gwarantuję ci, że po tym woj. podkarpackie znajdzie się w środku zestawienia 😂😂🤪

Nie wiem czy Dlt o to chodzi, ale chyba można mieć wrogie nastawienie, jednocześnie nie będąc czyimś wrogiem?

Coś jak w star treku gdzie jakaś tam ksenofobiczna rasa była zamknięta i wrogo nastawiona do obcych, ale żadnej wojny nie prowadziła i nie chciała z nikim prowadzić, tylko typowe "zostawcie nas w spokoju"

2 minuty temu, DLT_Braddock napisał(a):

W dalszym ciągu tylko i wyłącznie Rosja nazywa inne państwa wrogami.

Przestań się kompromitować takimi bzdurami. Przywołujesz jakieś studiowanie stosunkow międzynarodowych i jednocześnie twierdzisz, że Korea Północna nie nazywa innego państwa wrogiem.