Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, fluber napisał(a):

Gościu, czy Ty masz jakiś własny rozum, czy powtarzanie jednego wykutego przekazu na pamięć to jest max jaki jesteś w stanie wycisnąć z tego pustego łba? Gdzie ja kiedykolwiek nazwałem używanie "na Ukrainie" wspieraniem Rosji? Sam czasem używam tej formy, nawet jeżeli częściej używam "w Ukrainie". Z Tobą się dyskutuje jak z dyktafonem - zapamiętany jeden przekaz i napierdalanie nim niezależnie od okoliczności kontekstu czy czegokolwiek innego

odkąd nauczyłem się czytać, czyli od 3 roku życia.

Czepiłeś się szczególików(W vs Na".) Natomiast każdą próbę dyskusji o polityce wobec Ukrainy nazywasz wspieraniem Rosji. Nawet do Sowietów się przypierdo**** bo poszedł przekaz dnia. "Darkonza nazwał mnie" to jakaś forma odznaczenia w twojej bańce?

Nic o Braunie tym razem? Uffffffff

Wpływy Ukraincow z PIT i wydatki na nich już kilka dni temu przemilczałeś

A wy co robiliście w wieku 3 lat? Fluber czytał już Herling-Grudzińskiego i Sołżenicyna i słuchał RWE

6 minut temu, julekstep napisał(a):

ale niech będzie odpowiem -> Ukrainie można (i należy z polskiego POV) kibicować w tym aby jak najdłużej i jak najskuteczniej stawiała opór rosyjskiemu agresorowi bo im łatwiej mu pójdzie z Ukrainą tym większe ryzyko że zerknie w naszą stronę

Bo nam bomby spadno zara. Serio? Polska jest tak bezbronna? Przecież to ruska propaganda 

Pewnie nastąpiła radykalizacja po tym jak Polska zobaczyła chamstwo, beszczelność i zwykłe złodziejstwo ze strony tego postsowieckiego bękarta. 

Godzinę temu, fluber napisał(a):

nienawidzę ruskich odkąd nauczyłem się czytać, czyli od 3 roku życia.

Ruski soldat spod Legnicy cię molestował? Czy lektura Elementarza Falskiego tak cię zradykalizowała?

17 minut temu, julekstep napisał(a):

ale niech będzie odpowiem -> Ukrainie można (i należy z polskiego POV) kibicować w tym aby jak najdłużej i jak najskuteczniej stawiała opór rosyjskiemu agresorowi bo im łatwiej mu pójdzie z Ukrainą tym większe ryzyko że zerknie w naszą stronę

Nie śledzisz uważnie wpisów kolegi. Przecież on niejednokrotnie pisał, że ruscy nigdy by nas nie ruszyli (jednocześnie opowiada jak jego dziadek bohatersko walczył z ruskimi a potem ojciec walczył z ruskimi)

14 minut temu, DLT_Braddock napisał(a):

Czepiłeś się szczególików(W vs Na".)

Ehe, ja się czepiłem

15 minut temu, DLT_Braddock napisał(a):

Wpływy Ukraincow z PIT i wydatki na nich już kilka dni temu przemilczałeś

15,21 mld zł wyniosły wpływy do budżetu państwa od emigrantów z Ukrainy w 2024 r. — wynika z raportu opublikowanego we wtorek przez Bank Gospodarstwa Krajowego. Wartość wypłaconych świadczeń z tytułu "Rodzina 800 plus" na dzieci uchodźców wojennych to 2,8 mld zł

A jak mam się odnosić do porównywaniu wpływów z tylko jednego źródła z wszystkimi wydatkami? Równie dobrze można wrzucać porównania jak wyżej. 

6 minut temu, fluber napisał(a):

Nie śledzisz uważnie wpisów kolegi. Przecież on niejednokrotnie pisał, że ruscy nigdy by nas nie ruszyli (jednocześnie opowiada jak jego dziadek bohatersko walczył z ruskimi a potem ojciec walczył z ruskimi)

Ehe, ja się czepiłem

Próżno szukać twoich wpisów. Rosja pojawia się tylko w tematach o covid i sporcie. W roku w którym Rosja atakuje Ukraina zero zainteresowania z twojej strony.

Natomiast wpisów po 2022 nazywającego każdego nieprzychylnego korupcyjnej Ukrainie - "onucą" jest już mnóstwo 

Edytowane przez DLT_Braddock

1 minutę temu, DLT_Braddock napisał(a):

Próżno szukać twoich wpisów. Rosja pojawia się tylko w tematach o covid i sporcie. W roku w którym Rosja atakuje Ukraina zero zainteresowania z twojej strony.

Natomiast wpisów po 2022 nazywającego każdego nieprzychylnego korupcyjnej Ukrainie - "onucą" jest już mnóstwo 

Nie próżno szukać moich wpisów tylko nie umiesz znaleźć moich wpisów.

Przez lata cisnąłem tu po darkonzie za rusofilie i kto śledził te dyskusje to na pewno to pamięta. Cisnąłem po ruskich przy okazji smoleńska, cisnąłem po ruskich przy okazji odkrycia agentury Wałęsy, cisnąłem po ruskich przy okazji NS. 

37 minut temu, DLT_Braddock napisał(a):

Bo nam bomby spadno zara. Serio? Polska jest tak bezbronna? Przecież to ruska propaganda 

Jak ktoś jest Polakiem i nie traktuje Rosji i Niemiec jako 'usual suspects' w kontekście działania na szkodę Polski to jest:

a) bardzo naiwny (delikatnie mówiąc)
b) agentem wpływu (świadomym bądź pożytecznym)

i tak -> z Ukrainą też mamy swoje przejścia, jednak nie jest ona nawet blisko tej dwójki

z innej beczki -> https://www.facebook.com/photo?fbid=1274572514700714&set=a.477467551077885

śmiechłem xD

Edytowane przez julekstep

21 minut temu, julekstep napisał(a):

Jak ktoś jest Polakiem i nie traktuje Rosji i Niemiec jako 'usual suspects' w kontekście działania na szkodę Polski to jest:

Przed 2022 rokiem Rosja dla całego antypisu nie była żadnym podejrzanym. Przecież Pablo Gonzales Rubcow opisywał że nie wpuszczani przez reżim PiSu uchodźcy przy białoruskiej granicy umierają po lasach. Lewica i PO w rosyjską narrację wierzyła (ich wyborcy na tym forum też)i latała z darami dla tych rzekomo prześladowanych uchodźców. 

Po pierwszej napaści Rosji na Ukrainę te wszystkie flubery albo miały w dupie rosyjskiej zagrożenie albo jak Rappar pisały o oddaniu wschodu Rosji.

O wiele większym zagrożeniem dla Polski jest sprawa Rubcowa i jego dostęp do akt ze śledztwa, minister Żurek i kilkudziesięciu już złapanych Ukraińców (tysiące uśpionych) na usługach GRU, a nie walka z wyimaginowanymi onucami.

10 minut temu, julekstep napisał(a):

Zgoda, ale tylko jednemu z tych Państw oficjalnie Nasi politycy chcieli oddawać zwierzchnictwo wojsk czy kontrolę nad skarbem Państwa w imię Naszego dobra, a drugi wróg jest obrazowany jako w najlepszej wersji Tarkin pod władaniem Gwiazdy Śmierci. 

36 minut temu, fluber napisał(a):

Nie próżno szukać moich wpisów tylko nie umiesz znaleźć moich wpisów.

Przez lata cisnąłem tu po darkonzie za rusofilie i kto śledził te dyskusje to na pewno to pamięta. Cisnąłem po ruskich przy okazji smoleńska, cisnąłem po ruskich przy okazji odkrycia agentury Wałęsy, cisnąłem po ruskich przy okazji NS. 

A wieku 3 lat za co cisnąłeś? Ruski pod Legnicą złapał cię za siusiaka?

6 minut temu, DLT_Braddock napisał(a):

Przed 2022 rokiem Rosja dla całego antypisu

nie jestem w strukturach antypisu 🤷‍♂️

6 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Zgoda, ale tylko jednemu z tych Państw oficjalnie Nasi politycy chcieli oddawać zwierzchnictwo wojsk czy kontrolę nad skarbem Państwa w imię Naszego dobra, a drugi wróg jest obrazowany jako w najlepszej wersji Tarkin pod władaniem Gwiazdy Śmierci. 

dlatego głosowanie na partie pro-niemieckie w Polsce to dla mnie gruby mindfuck którego nie jestem w stanie pojąć

co zrobić

10 minut temu, DLT_Braddock napisał(a):

Przed 2022 rokiem Rosja dla całego antypisu nie była żadnym podejrzanym. Przecież Pablo Gonzales Rubcow opisywał że nie wpuszczani przez reżim PiSu uchodźcy przy białoruskiej granicy umierają po lasach. Lewica i PO w rosyjską narrację wierzyła (ich wyborcy na tym forum też)i latała z darami dla tych rzekomo prześladowanych uchodźców. 

Po pierwszej napaści Rosji na Ukrainę te wszystkie flubery albo miały w dupie rosyjskiej zagrożenie albo jak Rappar pisały o oddaniu wschodu Rosji.

Sklejania mnie z antypisem przed 2022 to się nie spodziewałem.

Przekaz nakręcony na taśmę.

13 minut temu, DLT_Braddock napisał(a):

A wieku 3 lat za co cisnąłeś? Ruski pod Legnicą złapał cię za siusiaka?

Możesz swoje pedofilskie fantazje realizować gdzie indziej?