Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, jack napisał(a):

Ciekaw jak miałoby się to odbyć, rozkaz ustny do osobistych uszu zaufanego po-głównego elektryka? 

Widzę trzy rozwiązania tej zagadki:

a)To tylko zwykła koincydencja.

b)Rozkaz ustny do osobistych uszu...🤔 hm... może po prostu telefonicznie wg załączonego wzoru

"Paweł Wojtunik: - Znaczy Bartek ma ze mną taki problem, że Bartek się nauczył zarządzać wszystkim przez telefon. Nawet jak siedzieliśmy na tej trybunie, to szef BOR-u do niego telefonem, czy śmigłowiec nie może dalej latać. No ja pierniczę. No to minister. Jak on do mnie zadzwonił, czy może śmigłowiec dalej latać czy nie. Jakbym go pierdyknął telefonem.

Elżbieta Bieńkowska: ha, ha, naprawdę?

PW: Stołeczny dostaje telefon, żebyśmy...

E.B.: Ale jaja, ale jaja, ale jaja.

PW.: Widzisz, ale facet nauczył ich, że on dzwoni i on im rozkazuje. I tak samo poszli, spalili budkę pod ambasadą, bo minister osobiście wymyślił taką...wiesz z takiego...

E.B.: Taką koncepcję, tak, tak."

c) robota jakiegoś samotnego wilka elektryka-antyfaszysty, który se pomyślał: ,,A wyłączę naziolom oświetlenie, a co?"

Godzinę temu, Koelner napisał(a):

Rafałek pizda a mógł most wysadzić 

Sądzę, że posunąłby się o jeden most za daleko.

3 minuty temu, DRK napisał(a):

Widzę trzy rozwiązania tej zagadki:

a)To tylko zwykła koincydencja.

b)Rozkaz ustny do osobistych uszu...🤔 hm... może po prostu telefonicznie wg załączonego wzoru

"Paweł Wojtunik: - Znaczy Bartek ma ze mną taki problem, że Bartek się nauczył zarządzać wszystkim przez telefon. Nawet jak siedzieliśmy na tej trybunie, to szef BOR-u do niego telefonem, czy śmigłowiec nie może dalej latać. No ja pierniczę. No to minister. Jak on do mnie zadzwonił, czy może śmigłowiec dalej latać czy nie. Jakbym go pierdyknął telefonem.

Elżbieta Bieńkowska: ha, ha, naprawdę?

PW: Stołeczny dostaje telefon, żebyśmy...

E.B.: Ale jaja, ale jaja, ale jaja.

PW.: Widzisz, ale facet nauczył ich, że on dzwoni i on im rozkazuje. I tak samo poszli, spalili budkę pod ambasadą, bo minister osobiście wymyślił taką...wiesz z takiego...

E.B.: Taką koncepcję, tak, tak."

c) robota jakiegoś samotnego wilka elektryka-antyfaszysty, który se pomyślał: ,,A wyłączę naziolom oświetlenie, a co?"

d) robota jakiegoś samotnego wilka elektryka-faszysty, który se pomyślał: ,,A wyłączę patriotom oświetlenie, będzie na Trzaskowskiego"

e) wandalizm https://wykop.pl/link/1728760/atak-lewackich-drzewek-na-marsz-niepodleglosci-wideo

Ja bym obstawiał zwykłą awarię, którą ciężko usunąć w takich warunkach ze względu na utrudniony dojazd. Ale zawsze można się pobawić w teorie spiskowe. 

38 minut temu, jack napisał(a):

Ja bym obstawiał zwykłą awarię, którą ciężko usunąć w takich warunkach ze względu na utrudniony dojazd. Ale zawsze można się pobawić w teorie spiskowe. 

Ja po prostu popatrzylbym na historię częstotliwości awarii oświetlenia na tym moście. Jeśli są one dosyć częste zwiększa to prawdopodobieństwo zwyczajnej koincydencji. Jeśli awarie tam są od tylko od wielkiego dzwonu to można rozważać nieprzypadkowość całego zdarzenia.

15 minut temu, Koelner napisał(a):

e tam. zrzuciliby na ruskich 

To mi podsuwa czwarte rozwiązanie.

Oświetlenie wyłączył Putin.

2 minuty temu, DRK napisał(a):

Ja po prostu popatrzylbym na historię częstotliwości awarii oświetlenia na tym moście. Jeśli są one dosyć częste zwiększa to prawdopodobieństwo zwyczajnej koincydencji. Jeśli awarie tam są od tylko od wielkiego dzwonu to można rozważać nieprzypadkowość całego zdarzenia.

Ja bym się przede wszystkim nie podniecał i stosując brzytwę Ockhama kierował się w stronę najłatwiejszego wyjaśnienia, że coś się po prostu spierdoliło jak zwykle. 

Lepszym tematem jest, że wczoraj zdarzył się jeden poważny incydent z racą

https://www.tvp.info/89962314/warszawa-incydent-w-warszawie-11-listopada-raca-na-schodach-konsulatu-usa

W dniu 9.11.2025 o 21:57, jack napisał(a):

Skoro takim podziwem darzą rosję to chyba tobie bliscy 🏩

Ci moi bliscy którzy z nimi walczyli? Nie pisałem, że podziwem darzysz Rosję. Po prostu przez lata twoje środowisko powtarza narrację historyczną z Kremla. Składa kwiaty czerwonoarmistom, nazywa ich wyzwolicielami i nawet w Sputniku daje upust swojej nienawiści do polskich bohaterów. Gdyby was dziś zapytać to powtórzylibyście to samo bez odrobiny wstydu. Hasła o tym, że patrzenie na ręce Ukrainie jest sprzyjaniem Rosji to już czysty obłęd. Ja wiem, że ciebie i kilku kolegów bierze wielki wkurw bo wszystko o czym pisałem się sprawdza. Polska polityka wobec Ukrainy od ponad 30 lat jest jednym wielkim błędem. Nie można być równocześnie propolskim i proukraińskim. Przecież to się wzajemnie wyklucza. A takie ckliwe haselka jak "musimy wspierać Ukrainę i jej kibicować" jest nic nie warte. Od miesięcy pytam w czym? Nikt nie odpowiedział! W odztskaniu wszystkich ziem? Z dnia na dzień tracą coraz więcej.

W dniu 9.11.2025 o 21:59, fluber napisał(a):

Kolega Rappar nigdy nie spotykał się z agentami kgb i nie dostawał od nich orderow. Kolega Rappar nie atakował nikogo gaśnicą, a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo. Braun już za tamta akcje powinien dostać kilka lat. Za publiczne niszczenie mienia kolejne kilka. za nienawiść na tle narodowościowym kolejne kilka za recydywę. 

Bo Ciebie to triggeruje i wyprowadza z równowagi. Wystarczy skrytykować Grzesia i zaczynasz się rzucać. Albo Rosję. 

Na podstawie średniej liczby i ruchliwości plemników pobranych z próbek spermy 

A skąd wiesz, że się nie spotykał? Tak samo można gdybać o każdym. O Braunie w każdym wpisie zaczepiasz. Większość ignoruje, nie obchodzi mnie to. Krytykę polityki polskiej względem Ukrainy nazywasz wspieraniem Rosji. Zachowanie Ukraincow względem Polski nazywasz wspieraniem Rosji. Pisanie NA Ukrainie jest wspieraniem Rosji. Jest to narracja SBU która odsuwa wzrok opinii publicznej od prawdziwej patrologii jaka działa się, dzieje i dziać będzie na Ukrainie. W mediach w Polsce cisza na temat kolejnego skandalu korupcyjnego w otoczeniu Zeleńskiego. Ile tym razem? 100 mln euro.Już muszą uciekać z kraju. Wolodia też marnie skończy, może tak samo jak ta k**** Bandera. Dla Kaczyńskiego i Tuska też to wygodny temat, bo nie trzeba zajmować się sprawami ważnymi. 

13 godzin temu, jack napisał(a):

Mogli se racami poświecić. 

Zastanawiam się jak ty to łączysz? "Rosja niedługo zaatakuje Polskę" a wiadomo, co pokazuje historia i nie tylko, że tej Polski będą bronić ci źli nacjonaliści z tych MN. Nie młodzieżówka lewicy. Nie widzowie tvn czy czytelnicy Wyborczej ani kilku nagrzanych z tego forum 

W dniu 9.11.2025 o 21:05, fluber napisał(a):

Po co mam szukać jak wiem co i kiedy pisałem? To Ty nie wiesz i rzucasz kolejnymi nieprawdziwymi informacjami.

Dawaj te swoje dawne antyrosyjskie wpisy...

W dniu 9.11.2025 o 19:34, fluber napisał(a):

Bo ich dymamy na składce zdrowotnej. Koszty leczenia Ukraińców w Polsce w 2024 r. wyniosły 2,23 mld zł. W tym samym czasie wpłacili do NFZ 3,8 mld zł w ramach składki zdrowotnej.

W ten sam dzień na x latały tysiące reetwetów z tych samych kont. Jak Polska sobie radziła przez tyle lat bez tych Ukraińców? 😆 Może jednak ten Kopernik był Ukraińcem, a Kraków zbudowali Ukraińcy?

Koszty leczenia nie uwzględniają ani nie ubezpieczonych Ukraińców ani żołnierzy z armii Zeleńskiego.

Na zero Polska nie wyjdzie w ciągu następnych kilkuset lat 

Edytowane przez DLT_Braddock

34 minuty temu, DLT_Braddock napisał(a):

Krytykę polityki polskiej względem Ukrainy nazywasz wspieraniem Rosji. Zachowanie Ukraincow względem Polski nazywasz wspieraniem Rosji. Pisanie NA Ukrainie jest wspieraniem Rosji.

Gościu, czy Ty masz jakiś własny rozum, czy powtarzanie jednego wykutego przekazu na pamięć to jest max jaki jesteś w stanie wycisnąć z tego pustego łba? Gdzie ja kiedykolwiek nazwałem używanie "na Ukrainie" wspieraniem Rosji? Sam czasem używam tej formy, nawet jeżeli częściej używam "w Ukrainie". Z Tobą się dyskutuje jak z dyktafonem - zapamiętany jeden przekaz i napierdalanie nim niezależnie od okoliczności kontekstu czy czegokolwiek innego

W dniu 16.01.2025 o 10:13, fluber napisał(a):

Co sądzicie o nowym dealu Tuska z zelenskym?

W zamian za "ekshumacje" na Ukrainie, Polska zgodziła się na odnowienie pomników UPA na terytorium Polski.

34 minuty temu, DLT_Braddock napisał(a):

Koszty leczenia nie uwzględniają ani nie ubezpieczonych Ukraińców ani żołnierzy z armii Zeleńskiego.

Łap debilu 

Jeśli chodzi o koszty leczenia osób z Ukrainy – zarówno ubezpieczonych z NFZ, jak i korzystających z opieki medycznej na mocy ustawy pomocowej – wyniosły one łącznie ok. 2,23 mld zł w 2024 roku oraz 1,95 mld w 2023 roku. 

W tych kosztach uwzględniono także pieniądze, które NFZ otrzymał na leczenie obywateli Ukrainy z Funduszu Pomocy. W 2024 roku było to 747 mln zł

A co do krytykowania Rosji to np w 2019 darkonza nazwał mnie propagandzista bo krytykowałem Rosję, 6 lat minęło i kolejny rusofil robi to samo. Nie wiem gdzie wy się mnozycie, ale mam oświadczam, że nienawidzę ruskich odkąd nauczyłem się czytać, czyli od 3 roku życia.

Edytowane przez fluber

Godzinę temu, DLT_Braddock napisał(a):

A takie ckliwe haselka jak "musimy wspierać Ukrainę i jej kibicować" jest nic nie warte. Od miesięcy pytam w czym? Nikt nie odpowiedział! W odztskaniu wszystkich ziem? Z dnia na dzień tracą coraz więcej.

kiedy grasz jednym charem na kilku forach xD

aż poszukałem kiedy zadałeś to pytanie (które ponoć 'od miesięcy' zadajesz 🙃) to słówko 'kibicować' w kontekście Ukrainy po 2022 użyłeś tylko w takich perełkach:

W dniu 13.06.2023 o 00:05, DLT_Braddock napisał(a):

Naprawdę można kibicować Ukraińcom pod flagami żółto-niebieskimi w ich walce z najeźdźcą i zupełnie niepotrzebne jest do tego szarganie polskiej pamięci. Jeżeli Ukraińcom zwróci się uwagę aby nie stawiali pomników Suuchewyczowi to od tego na froncie nie stanie się im żadna krzywda. 

W dniu 7.06.2023 o 21:17, DLT_Braddock napisał(a):

Broniąc bardzo prymitywnego przekazu "Slava Ukrainie ponad wszystko" nie ma potrzeby pogardzania polską pamięcią. 

Możesz równocześnie kibicować Ukraincom w starciu z Rosja i bronić polskiej pamięci. 

ładnie tu też widać jak zradykalizował się przekaz xD

ale niech będzie odpowiem -> Ukrainie można (i należy z polskiego POV) kibicować w tym aby jak najdłużej i jak najskuteczniej stawiała opór rosyjskiemu agresorowi bo im łatwiej mu pójdzie z Ukrainą tym większe ryzyko że zerknie w naszą stronę