Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, julekstep napisał(a):

Haha deltus jarajacy sie ze ma mayora w bandzie 🤣

Nie trzeba nikogo werbować jak się ma za przeciwników ofermy na poziomie X-Force 

https://x.com/SztabGenWP/status/1985279185200316761

Pora najwyzsza wpisać do konstytucji zapis o zakazie pomyślenia źle o naszych braciach że wschodu 

Edytowane przez DLT_Braddock

Godzinę temu, DLT_Braddock napisał(a):

"przecież oni wpłacają do polskiego budżetu miliardy złotych"

https://www.strazgraniczna.pl/pl/aktualnosci/14936,273-cudzoziemcow-pracowalo-nielegalnie.html

Czyli jak polski właściciel płaci na czarno i nie odprowadza podatków, to jest to wina Ukraińców, nieźle;)

W dniu 2.11.2025 o 14:27, RappaR napisał(a):

Może być zdjęciem przedstawiającym co najmniej jedna osoba, telefon i tekst „14:43 5G 61 facebook 5 Minut dla Zdr.... Obserwuj 17 godz. X Andrzej Domański, minister finansówi gospodarki, uważa, że system waloryzacji wynagrodzeń w ochronie zdrowia, "poszedł za daleko". -Lekarz ipielę pielęgniarki zarabiają za dużo?- dopytywał Konrad Piasecki. -Ten wzrost był potrzebny, ale w pewnym momencie system waloryzacji wynagrodzeń w ochronie zdrowia poszedł w mojej ocenie- za daleko.| musimy znaleźć jakieś rozwiązania, które sprawią, że dodatkowe miliardy trafią na skrócenie kolejek, na SOR-y -stwierdził Domański. す”

Pro forma ustawa o której mówi ustala zarobki lekarza bez specjalizacji na poziomie 9736,25 zł, lekarza ze specjalizacją na poziomie 11 863,49 zł.

Waszym rzecznikom peron odjechał. To co dziś na x odwaliło paru lekarzy w typie Fiałka powoduje, że medialnie lekarze przegrali społeczne poparcie. Wiele Polacy są w stanie wybaczyć, ale nie wysokie zarobki.

8 minut temu, fluber napisał(a):

Waszym rzecznikom peron odjechał. To co dziś na x odwaliło paru lekarzy w typie Fiałka powoduje, że medialnie lekarze przegrali społeczne poparcie. Wiele Polacy są w stanie wybaczyć, ale nie wysokie zarobki.

Wiem, im odjechało zupełnie, czytalem na grupach lekarskich. Podają pensje mechaników na podstawie roboczogodziny w ASO i myślą, że to średnie zarobki w Polsce.

Generalnie poparcia społecznego sie nie wygra, jedyna szansa byłaby w tym, by pokazywać, że obecnie wprowadzenie tego, to uwalenie szpitali powiatowych.

Wystawili lux medowi pustaka. 

Ogólnie pięknie KO niszczy Polskę, w 4 lata doprowadzą do ruiny i z hajsem odpłyną w stronę zachodzącego słońca. 

Jak teraz pokazują nas na zachodzie jako cud transformacji, wkrótce będziemy pokazywani jako case co się stało, że tak wszystko sie popsuło. 

2 godziny temu, fluber napisał(a):

To pracodawca odpowiada za legalność zatrudnienia a nie pracownik (chyba że ciągnie na lewo zasiłek dla bezrobotnych)

Czyli jak już coś dla Ukraińców, to lepiej pracować jako dywersant i szpieg dla rosyjskich służb. Bez umowy, zarobki wyższe, a w razie złapania gwarancja śmiesznie niskich wyroków zasądzonych przez pols.....  sędziów pracujących w sądach na terenie Rzeczypospolitej.

18 minut temu, DLT_Braddock napisał(a):

Czyli jak już coś dla Ukraińców, to lepiej pracować jako dywersant i szpieg dla rosyjskich służb. Bez umowy, zarobki wyższe, a w razie złapania gwarancja śmiesznie niskich wyroków zasądzonych przez pols.....  sędziów pracujących w sądach na terenie Rzeczypospolitej.

jak będziesz siał taki strach ze szpiegami to zaraz nam władza wprowadzi generalną gubernie lub PRL 

17 minut temu, RappaR napisał(a):

Wiem, im odjechało zupełnie, czytalem na grupach lekarskich. Podają pensje mechaników na podstawie roboczogodziny w ASO i myślą, że to średnie zarobki w Polsce.

Generalnie poparcia społecznego sie nie wygra, jedyna szansa byłaby w tym, by pokazywać, że obecnie wprowadzenie tego, to uwalenie szpitali powiatowych.

Ja tego nie rozumiem jak się tak mogli odkleić. Wystarczyło podnieść temat szpitali powiatowych i dolnych limitów godzinowych. Temat zarobków można było przemilczeć, a już na pewno nie wrzucać jak to 48k miesięcznie to mało (nawet jeśli na kontrakcie bez uop i brutto).

19 minut temu, RappaR napisał(a):

Ogólnie pięknie KO niszczy Polskę, w 4 lata doprowadzą do ruiny i z hajsem odpłyną w stronę zachodzącego słońca. 

Jak teraz pokazują nas na zachodzie jako cud transformacji, wkrótce będziemy pokazywani jako case co się stało, że tak wszystko sie popsuło. 

Aż się przykro na to patrzy. 

27 minut temu, fluber napisał(a):

Ja tego nie rozumiem jak się tak mogli odkleić. Wystarczyło podnieść temat szpitali powiatowych i dolnych limitów godzinowych. Temat zarobków można było przemilczeć, a już na pewno nie wrzucać jak to 48k miesięcznie to mało (nawet jeśli na kontrakcie bez uop i brutto).

Ja też, mam dużo znajomych lekarzy, jak tylko pada deszcz temat zarobków, to każdy mówi, że zarabiamy świetnie, trafiliśmy idealnie etc 

A w necie widzę odklejka straszna i tłumaczenie, że 200 zł za godzinę to są w sumie małe pieniądze 

5 minut temu, RappaR napisał(a):

Ja też, mam dużo znajomych lekarzy, jak tylko pada deszcz temat zarobków, to każdy mówi, że zarabiamy świetnie, trafiliśmy idealnie etc 

A w necie widzę odklejka straszna i tłumaczenie, że 200 zł za godzinę to są w sumie małe pieniądze 

Niby  ten przyklad z autoryzowanym ASO i stawka godzinowa dla mechanika z dupy ale z drugiej strony, ziomeczkowy warsztat (4 osobowy, prywatny) w okolicy stawka to teraz $145/h vs autoryzowany ASO ~$200-250/h. Zajebani robota na 4-6tyg do przodu. Taniej jak $120/h u “ziomeczkow” to nie widzialem.

no ale w PL to Cie zabija za 200zl/h