Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

Dotychczasowa ścieżka deficytu sugeruje, że w przypadku braku działań po stronie fiskalnej, deficyt może przekroczyć przewidziany na ten rok limit. Szczególnym powodem do niepokoju jest dotychczasowy ubytek w dochodach z VAT. Według naszych szacunków, w całym roku wpływy z tego tytułu będą o ok. 27 mld zł lub 0,6 proc. PKB niższe niż zakładano

Tez teskniliscie za powrotem mafii vatowskich?:)

5 godzin temu, fluber napisał(a):

Tez teskniliscie za powrotem mafii vatowskich?:)

Przecież najważniejszą dowiezioną obietnicą to był obniżony vat dla branży beauty, a tam można wszystko pociągnąć, że produkt ma działanie upiększające, odchudzające itp. 

Także lobby zrobiło swoje:)

10 godzin temu, P_M napisał(a):

Przecież najważniejszą dowiezioną obietnicą to był obniżony vat dla branży beauty, a tam można wszystko pociągnąć, że produkt ma działanie upiększające, odchudzające itp. 

Ale sałatki nie jedzą, dlatego wszystko na plus :) 

https://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-takiego-spadku-liczby-ofiar-jak-polska-nie-odnotowal-zaden-k,nId,8033119?utm_source=wykop_rmf24&utm_medium=link_poleca

11 godzin temu, P_M napisał(a):

Są inne metody;)

https://boop.pl/rozrywka/transmisje-na-kamerkach-zwolnione-z-vat-tego-sie-ludzie-nie-spodziewali

przecież najważniejsze że tych obietnic nie spełnili. zarobki w górę, pkb w górę, inflacja w dół , mediana w górę , spółki wyprostowali więc tym sposobem nie spełniając obietnic powinni więcej zyskać u miłośników obecnej opozycji. a i atom i cpk ruszyło. mnie jedynie wkurwia te TVP i że nie powsadzali nikogo. brakuje mi tutaj pozytywnych newsów gospodarczych tak jak robiliście za PiS

Edytowane przez Koelner

4 minuty temu, Koelner napisał(a):

przecież najważniejsze że tych obietnic nie spełnili. zarobki w górę, pkb w górę, inflacja w dół , mediana w górę , spółki wyprostowali więc tym sposobem nie spełniając obietnic powinni więcej zyskać u miłośników obecnej opozycji. a i atom i cpk ruszyło. mnie jedynie wkurwia te TVP i że nie powsadzali nikogo. brakuje mi tutaj pozytywnych newsów gospodarczych tak jak robiliście za PiS

Jakbyśmy nie mieli 300 miliardów deficytu to pierwszy bym klaskał że wszyscy jesteśmy bogatsi 

Mnie najbardziej zabolało to dłubanie w nosie Tuska. Dwa lata polowano na stop klatkę aby to tak wyglądało. Fota bardziej wygląda na robienie a kuku pajacyka niż dłubanie ale niesmak pozostał. 

31 minut temu, fluber napisał(a):

Jakbyśmy nie mieli 300 miliardów deficytu to pierwszy bym klaskał że wszyscy jesteśmy bogatsi 

Tu racja. Fatalnie zarządzają finansami. 

IMG-5886.jpg

Brak skupienia charakterystycznego przy fedrowaniu sugeruje że to tylko a kuku nic mi nie zrobicie. Równie ohydne jak dłubanie 

Ten lekki uśmiech zdradza konotacje z najbardziej wesołym narodem świata Niemcami 

14 minut temu, ignazz napisał(a):

Mnie najbardziej zabolało to dłubanie w nosie Tuska. Dwa lata polowano na stop klatkę aby to tak wyglądało. Fota bardziej wygląda na robienie a kuku pajacyka niż dłubanie ale niesmak pozostał. 

Tu racja. Fatalnie zarządzają finansami. 

IMG-5886.jpg

Brak skupienia charakterystycznego przy fedrowaniu sugeruje że to tylko a kuku nic mi nie zrobicie. Równie ohydne jak dłubanie 

Ten lekki uśmiech zdradza konotacje z najbardziej wesołym narodem świata Niemcami 

No bo to jest właśnie granie na nosie a nie dłubanie. Akurat przy okazji obaw rolników o Mercosur:)

56 minut temu, jack napisał(a):

Glapińskiemu

mozna go nie lubic,ale za to jak ozlocil nasz kraj nalezy mu sie szacunek

https://www.money.pl/gospodarka/rekordowe-ceny-zlota-nbp-zarobil-fortune-wyjasniamy-7208932972973024a.html

wiadomo,ze tego zlota raczej teraz nie sprzedamy (chociaz patrzac na tuska i jego zlodziejski przekret z ofe, nie zdziwilbym sie za bardzo), chyba,ze nie uda zachamowac rosnacego deficytu (same odsetki od zadluzenia to ponad 100 mln rocznie) i wtedy moglby sie na to szarpnac...

5 godzin temu, fluber napisał(a):

No bo to jest właśnie granie na nosie a nie dłubanie. Akurat przy okazji obaw rolników o Mercosur:)

Ok. Myślałem że do obleśnego żarcia sałatki zestawiłeś obrzydliwe dłubanie w nosie. Granie na nosie chyba mnie tak nie obrzydza jak ta sałatka co leciała z ryja. Tym bardziej że gość nazywany jest Pinokio więc ma na czym grać. 
Myślałem że filmik pokaże że gluta zjadł co by się wpisywało w klasę klasy politycznej a tu taka niewinna gra wstępna. 

IMG-5900.jpg

Mamy prostackie zachowania po obu stronach tu nie ma wątpliwości. Pychą. Obłuda. Kłamstwo. Słaba pamięć. Palenie głupa. 

a tego nie wiedziałem:

Polityka to taki sam pracownik jak każdy inny i ma prawo do przerwy obiadowej. A że na sali sejmowej? Komu to przeszkadza! Na pewno nie posłance Krystynie Pawłowicz, która podczas środowej sesji Sejmu z wyraźnym smakiem... zjadła obiad. To się nazywa luksus!

Czym objadała się posłanka PiS? Najpierw, na oczach kolegów i koleżanek z ław sejmowych sałatkę. Z plastikowego pojemnika elegancko wyjadała ja plastikowymi sztućcami. Potem z wyraźnym apetytem wbiła zęby w olbrzymi kebab i spałaszowała go do ostatniej okruszyny! Wywołało to ogromne oburzenie niektórych posłów i w konsekwencji doprowadziło do awantury i pyskówki.

Poseł Twojego Ruchu, Andrzej Rozenek nie wytrzymał i z mównicy sejmowej poprosił o przerwę w obradach, by posłanka mogła wynieść brudne naczynia i sztućce. „– Nie róbmy z Wysokiej Izby baru mlecznego. (...) Widzimy sceny jak z ”Wielkiego żarcia” –” grzmiał Rozenek mając na myśli słynny film. Poparł go poseł SLD Dariusz Joński, który poprosił Jarosława Kaczyńskiego o „opanowanie” swojej posłanki". PosłankaPawłowicz zareagowała na to wyjątkowo agresywnie. Według słów Janusza Palikota, Pawłowicz nazwała Jońskiego „chamem", Rozenkowi kazała „stulić pysk", a marszałkowi Sikorskiemu poradziła, by „zamknął ryj". Czyżby posłanka dostała ataku niestrawności?

ktoś potwierdził kebsa bo wtedy od niektórych dozgonny szacun 

Edytowane przez ignazz

1 godzinę temu, ignazz napisał(a):

Według słów Janusza Palikota, Pawłowicz nazwała Jońskiego „chamem", Rozenkowi kazała „stulić pysk", a marszałkowi Sikorskiemu poradziła, by „zamknął ryj". Czyżby posłanka dostała ataku niestrawności?

"Według słów Janusza Palikota"

xDDDDDDDDDDDD

według słów Janusza Palikota to tysiące inwestorów miało być zarobasami xDDD

59 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Ta sałatka już była tyle razy odgrzewana że nie da się tego jeść/czytać.

antypis wie co grzać pod swój elektorat :)