dannygd Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) 6 godzin temu, fluber napisał(a): Dane z lutego 2023;) Chyba jednak nie... Edytowane 4 godziny temu przez dannygd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 4 minuty temu, dannygd napisał(a): Chyba jednak nie... No jeżeli to jest najnowszy raport oecd (a tak wygląda z wpisu na dole) to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu AI i wszystko jasne. OECD i inne podmioty zajmujące sie statystyką udostępniają krajom stowarzyszonym raporty częściowe jak kwartalne czy miesięczne. Nie publikują wszystkich na stronie czy data explorerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 6 minut temu, dannygd napisał(a): AI i wszystko jasne. OECD i inne podmioty zajmujące sie statystyką udostępniają krajom stowarzyszonym raporty częściowe jak kwartalne czy miesięczne. Nie publikują wszystkich na stronie czy data explorerze. Czyli to nie błąd AI tylko mój:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 15 godzin temu, RappaR napisał(a): Ty przed 2020 wiedziałbyś, że takie onucowanie kogoś to tępa propaganda i nic więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 11 minut temu, DLT_Braddock napisał(a): Ty przed 2020 wiedziałbyś, że takie onucowanie kogoś to tępa propaganda i nic więcej Ogólnie średnio mi się chce z Tobą wchodzić w dyskusje, ale ogólnie byłem kucem i korwinistą i ja serio pamiętam zachwyt Rosją jeszcze przed 2014. Który po części podzielałem. Ja w sumie jestem w c*** prorosyjski - lubię rosyjską historię, estetykę, literaturę, kulturę. I średnio przepadam za Ukraińcami, bo zamordowali mi rodzinę i męczą w pracy. Ale są granice. Rozpoczęcie wojny i masowego ludobójstwa przez Rosję sprawia, że sytuacja jest zerojedynkowa, czarnobiała. Są ci dobrzy, ofiary - Ukraina i jej mieszkańcy. I źli - Rosja, agresorzy, mordercy, oprawcy. Tutaj nie ma opcji wyboru, kluczenia, dylematów moralnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 32 minuty temu, fluber napisał(a): Czyli to nie błąd AI tylko mój:) Życie masz na przyszłość link https://data-explorer.oecd.org/?lc=en do otwartych danych, nie ma tu wszystkiego, ale akurat to o czym mówimy jest tutaj: https://data-explorer.oecd.org/vis?lc=en&tm=disposable income per capita&pg=0&fs[0]=Frequency of observation%2C0|Quarterly%23Q%23&fc=Frequency of observation&hc[Measure]=&snb=8&vw=tb&df[ds]=dsDisseminateFinalDMZ&df[id]=DSD_HHDASH%40DF_HHDASH_INDIC&df[ag]=OECD.SDD.NAD&df[vs]=1.0&dq=Q.AUS%2BAUT%2BBEL%2BCAN%2BCHL%2BCOL%2BCRI%2BCZE%2BDNK%2BEST%2BFIN%2BFRA%2BDEU%2BGRC%2BHUN%2BISL%2BIRL%2BISR%2BITA%2BJPN%2BKOR%2BLVA%2BLTU%2BLUX%2BMEX%2BNLD%2BNZL%2BNOR%2BPOL%2BPRT%2BSVK%2BSVN%2BESP%2BSWE%2BCHE%2BTUR%2BGBR%2BUSA.B6GS1M_R_POP.&pd=2023-Q3%2C2025-Q1&to[TIME_PERIOD]=false&isAvailabilityDisabled=false Za Q2 tez maja już dane, ale jeszcze nie wszystkie kraje je opublikowały oficjalnie (np. przez GUS u nas), więc OECD nie może ich pokazać na stronie. Oczywiście nie zmienia to faktu, że to tylko dobra propaganda (bo np. część wzrostu wynika z podniesienia 500+ na 800+), niemniej po latach wpierdolu PRowego może powoli, ale sie uczą w PO (na doświadczeniu analityków PiS) jak powinni to robić. Stano to chyba ma duuuże zobowiązania wobec prawicy za te zarobione miliony na kanale ZERO tratwa ratunkowa dla PAD została przygotowana, byleby nic głupiego nie mówił sam z siebie ;D https://x.com/K_Stanowski/status/1963180701664108619 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRK Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Trybunał Stanu od swojego zarania nigdy nie miał zbyt wiele pracy, ledwie kilka osób przed jego obliczem postawiono, a całe dwie skazano. Nic dziwnego, że sędziowie rwą się do roboty https://wiadomosci.wp.pl/awantura-w-trybunale-stanu-sedzia-do-cholery-prosze-zamilknac-7196244790766528a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi