Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

45 minut temu, fluber napisał(a):

Czy Nawrocki już przegonił Dudę w liczbie zawetowanych ustaw?:)

Obecnej władzy vetowali:

Duda 6 razy

Nawrocki 4 razy

Dodatkowo Nawrocki wygląda na bardziej oblatanego w prawie doktora. Andrzej nie wiedział co zrobić z siedmioma ustawami i skierował je do TK (też takie trochę veto). Karol to chłop stanowczy, żaden tam mamlak, wątpliwości u niego nie uświadczysz i o nic TK nie pyta.

33 minuty temu, airmax napisał(a):

najważniejsze że Prezydent i Premier mówią jednym głosem. Wspaniałe można pracować ponad podziałami ❤️ 

Tak na serio to tyle było wrzasku, że nawrocki to decyzja prezesa, a po 3 tygodniach mam wrażenie, że to decyzja prezesa Mentzena 

9 minut temu, fluber napisał(a):

Tak na serio to tyle było wrzasku, że nawrocki to decyzja prezesa, a po 3 tygodniach mam wrażenie, że to decyzja prezesa Mentzena 

no nie wiem, Nawrocki jednak zabiera trochę pola Konfie do narracji anty imigracja, anty ukraina, anty europa. 

Edytowane przez airmax

Godzinę temu, agresywnychomik napisał(a):

Lol komu było blisko do Zamoyskiego od 89r?

Żaden nie stał nawet przy wielkim kanclerzu. 

Ale najbliżej prezesowi Jarosławowi. Nie mam wątpliwości. Ilu to on władców (prezydentów i premierów) wykreował i z tylnego fotela nimi kierował. Przy tym, przez tyle lat, sam miał rządzące stanowisko jedynie przez kilkanaście miesięcy na przełomie 2006-2007. A poza tym to jedynie szara eminencja jako szeregowy poseł :)

1 godzinę temu, agresywnychomik napisał(a):

Lol komu było blisko do Zamoyskiego od 89r?

Nikomu. Zamoyski był samodzielny a od 89 jesteśmy strefą wpływów/lennem, nawet nasz Karol https://pl.usembassy.gov/pl/education-culture-pl/programy-wymiany/international-visitor-leadership-program/  Uczestnicy programu nie składają aplikacji do uczestnictwa w tych programach, ale są wybierani, nominowani a następnie zapraszani do udziału przez dyplomatów pracujących w Ambasadzie oraz muszą być obecnymi lub przyszłymi liderami w dziedzinie administracji, polityki, mediów, edukacji, stosunków pracy, sztuki, biznesu i innych

24 minuty temu, DRK napisał(a):

Żaden nie stał nawet przy wielkim kanclerzu. 

Ale najbliżej prezesowi Jarosławowi. Nie mam wątpliwości. Ilu to on władców (prezydentów i premierów) wykreował i z tylnego fotela nimi kierował. Przy tym, przez tyle lat, sam miał rządzące stanowisko jedynie przez kilkanaście miesięcy na przełomie 2006-2007. A poza tym to jedynie szara eminencja jako szeregowy poseł :)

xD dobre.