Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

49 minut temu, jack napisał(a):

A ty dalej nie rozumiesz, że dla Polski cenniejszy jest Ukrainiec, który do Polski przyjechał by pracować a jego dzieci będą już nie do odróżnienia od rodowitych Polaków niż ty siedzący za granicą w swojej aluminiowej czapeczce. 

On jest zagranicą i tutaj się wymądrza? lol 

2 godziny temu, jack napisał(a):

A ty dalej nie rozumiesz, że dla Polski cenniejszy jest Ukrainiec, który do Polski przyjechał by pracować a jego dzieci będą już nie do odróżnienia od rodowitych Polaków niż ty siedzący za granicą w swojej aluminiowej czapeczce. 

Dalej brniesz w tą bajeczkę o miliardach, które Ukraińcy tu zostawiają? Przestań. Nie bądź śmieszny.

Pisałem zupełnie o czymś innym. O pozycji Polski w Europie, o zmarnowanej szansie i sprowadzeniu Polski do roli "sługi narodu ukr"

Przecież ja w Polsce mieszkam od siedmiu lat, więc nie wiem co za dziwny procesik odbywa się w twojej główce.

Dzięki "mojej foliowej czapeczce" nie przyczyniłem się do tego, że z moich podatków państwo polskie musiało wydać na utylizację nikomu nie potrzebnych szczepionek i kupno kolejnych, KILKANAŚCIE MILIARDÓW złotych.

Dzieci ukraińskie będą tak nie do odróżnienia jak ta dwójka 17-latkow która bazgrała banderowskie barwy po polskich miastach. Ciekawe od ilu lat z moich podatków opłacano dostajne życie tych ideowych prawnuczkow Bandery i Szuchewycza. Większość tych ukr dzieci po kilku latach mieszkania w Polsce nie zna nawet podstaw języka polskiego. 

1 minutę temu, DLT_Braddock napisał(a):

Dalej brniesz w tą bajeczkę o miliardach, które Ukraińcy tu zostawiają? Przestań. Nie bądź śmieszny.

Pisałem zupełnie o czymś innym. O pozycji Polski w Europie, o zmarnowanej szansie i sprowadzeniu Polski do roli "sługi narodu ukr"

Przecież ja w Polsce mieszkam od siedmiu lat, więc nie wiem co za dziwny procesik odbywa się w twojej główce.

Dzięki "mojej foliowej czapeczce" nie przyczyniłem się do tego, że z moich podatków państwo polskie musiało wydać na utylizację nikomu nie potrzebnych szczepionek i kupno kolejnych, KILKANAŚCIE MILIARDÓW złotych.

Dzieci ukraińskie będą tak nie do odróżnienia jak ta dwójka 17-latkow która bazgrała banderowskie barwy po polskich miastach. Ciekawe od ilu lat z moich podatków opłacano dostajne życie tych ideowych prawnuczkow Bandery i Szuchewycza. Większość tych ukr dzieci po kilku latach mieszkania w Polsce nie zna nawet podstaw języka polskiego. 

Widzisz różnicę między dziećmi urodzonymi niedawno a tymi 17latkami? 
bo jest znacząca 

sprawa języka polskiego to już totalny folianizm bo rzadko kiedy spotyka się dzieci w wieku wczesnoszkolnym, urodzone tutaj, które nie mówią w naszym języku 

ale oczywiście ty zapewne czerpiesz wiedzę z tak samo wiarygodnych źródeł jak na temat tego rapera 

3 minuty temu, DLT_Braddock napisał(a):

Dzięki "mojej foliowej czapeczce" nie przyczyniłem się do tego, że z moich podatków państwo polskie musiało wydać na utylizację nikomu nie potrzebnych szczepionek

Nieprawda :)

Przyczyniłeś się właśnie do wzrostu kosztów. Gdybyś przyjął siedem dawek preparatu, do czego nawoływali mędrcy, to zostałoby ich mniej do utylizacji. Koszt byłby więc mniejszy ;)

3 minuty temu, josephnba napisał(a):

Widzisz różnicę między dziećmi urodzonymi niedawno a tymi 17latkami? 
bo jest znacząca 

sprawa języka polskiego to już totalny folianizm bo rzadko kiedy spotyka się dzieci w wieku wczesnoszkolnym, urodzone tutaj, które nie mówią w naszym języku 

ale oczywiście ty zapewne czerpiesz wiedzę z tak samo wiarygodnych źródeł jak na temat tego rapera 

Przecież ci 17-latkowie mogą być tymi którzy przyjechali tutaj 10 lat temu? Najwięcej ekstremistów na zachodzie wywodzi się z tych co już się tam urodzili. Znając zamiary przywódców ukraińskiej mniejszości w Polsce, będzie z Ukrami wielki problem w przyszłości. Już teraz są idealnym zapleczem agenturalnym dla Rosji. Tam wstąpią do Policji, do służb, do pracy w urzędach i będzie klopsik na lata.

Cenniejsza od ukrow jest wciąż młodzież Polska, ktora mieszka na wschodzie i nie może wrócić do Polski.

8 minut temu, ignazz napisał(a):

przecież wielu Ukraińców ładnie mówi po polsku a część z nich nawet zgubiła akcent co mnie akurat szokuje wręcz... och a żebyś Ty Wąski władał tak polszczyzną 😉

miałem przez pół roku za sąsiadów parę Ukraińców z 2 dzieci, dziewczyna rozmawiała po Polsku jak Polka dlatego skapnąłem się że jest Ukrainką jak rozmawiała przez tel po rusku.

ciekawe, że ze swoim 3-4 letnim synkiem rozmawiała tylko po Polsku i przyłapałem, że ze swoim chłopem Ukraińcem też ( stoczniowiec )

najzabawniejsze jest że właśnie wśród powrotnej emigracji jest najwięcej niechęci do Ukraińców bo pewnie sami musieli lizać dupy na zachodzie i chcieliby się poczuć tutaj Panami względem tych emigrantów a oni powoli ich wypierdalają z roboty jako konkurencja ( ten sam case zdolnych Polaków na zachodzie ).

Deltuś to jest przykład typa który swoje desperacje życiowe szuka tam gdzie nie trzeba a powinien zacząć od siebie.

z resztą każda kobita powie, że tak jak paznokcie zrobi Ukrainka to Polka nie ma szans :P

Edytowane przez Koelner

6 minut temu, DRK napisał(a):

Nieprawda :)

Przyczyniłeś się właśnie do wzrostu kosztów. Gdybyś przyjął siedem dawek preparatu, do czego nawoływali mędrcy, to zostałoby ich mniej do utylizacji. Koszt byłby więc mniejszy ;)

I domagalbym się pewnie kolejnych dwunastu dawek 

Teraz, Koelner napisał(a):

miałem przez pół roku za sąsiadów parę Ukraińców z 2 dzieci, dziewczyna rozmawiała po Polsku jak Polka dlatego skapnąłem się że jest Ukrainką jak rozmawiała przez tel po rusku.

ciekawe, że ze swoim 3-4 letnim synkiem rozmawiała tylko po Polsku i przyłapałem, że ze swoim chłopem Ukraińcem też ( stoczniowiec )

najzabawniejsze jest że właśnie wśród powrotnej emigracji jest najwięcej niechęci do Ukraińców bo pewnie sami musieli lizać dupy na zachodzie i chcieliby się poczuć tutaj Panami względem tych emigrantów a oni powoli ich wypierdalają z roboty jako konkurencja ( ten sam case zdolnych Polaków na zachodzie ).

Deltuś to jest przykład typa który swoje desperacje życiowe szuka tam gdzie nie trzeba a powinien zacząć od siebie.

zresztą każda kobita powie, że tak jak paznokcie zrobi Ukrainka to Polka nie ma szans :P

A babcia wujka wąsy miała i chętnie do jej zdjęcia przylożyłbyś rączkę. 

9 minut temu, ignazz napisał(a):

przecież wielu Ukraińców ładnie mówi po polsku a część z nich nawet zgubiła akcent co mnie akurat szokuje wręcz... och a żebyś Ty Wąski władał tak polszczyzną 😉

A od nauki ukraińskiego jakieś wspaniałe zmiany zachodzą w mózgu. Tak, tak, tak

16 minut temu, DLT_Braddock napisał(a):

Większość tych ukr dzieci po kilku latach mieszkania w Polsce nie zna nawet podstaw języka polskiego. 

ja nigdy Ciebie nie atakowałem ale to zdanie jest absolutnie nieprawdziwe i stąd mój wpis

nikt nie twierdzi, że nie będzie problemów, incydenty wszędzie się zdarzają, wizja mafii może przerażać a jakiś incydent odpowiednio podgrzany podsycić nastroje antyukraińskie

ale pisząc oczywistą nieprawdę w tamtym zdaniu strasznie osłabiasz przekaz w innych kwestiach i sam sobie szkodzisz

3 minuty temu, DLT_Braddock napisał(a):

A babcia wujka wąsy miała i chętnie do jej zdjęcia przylożyłbyś rączkę.

taką masz obsesje więc może wysłać Ci fotkę?

Teraz, ignazz napisał(a):

ale pisząc oczywistą nieprawdę w tamtym zdaniu strasznie osłabiasz przekaz w innych kwestiach i sam sobie szkodzisz

traktuj go jak małpę w zoo

7 minut temu, Koelner napisał(a):

)

:P

Co jeszcze wymyślisz pod dupy tezę?

8 minut temu, ignazz napisał(a):

ja nigdy Ciebie nie atakowałem ale to zdanie jest absolutnie nieprawdziwe i stąd mój wpis

nikt nie twierdzi, że nie będzie problemów, incydenty wszędzie się zdarzają, wizja mafii może przerażać a jakiś incydent odpowiednio podgrzany podsycić nastroje antyukraińskie

Asymilacja Ukraińców z akcji Wisły rozrzuconych po Pomorzach, Mazurach nie powiodła się. A minęło ponad 70 lat. Mówią po polsku a wciąż myślą po sowiecku 

13 minut temu, DLT_Braddock napisał(a):

Asymilacja Ukraińców z akcji Wisły rozrzuconych po Pomorzach, Mazurach nie powiodła się. A minęło ponad 70 lat. Mówią po polsku a wciąż myślą po sowiecku 

serio chcesz porównywać społeczeństwa przesiedlone przymusowo w wyniku wojny z czasami rozwoju gospodarczego pod sztandarem UE?

powtórzę nie twierdzę że odbywa się to bez zgrzytów ale na negatywny głośny przykład złej asymilacji masz tysiące "cichych" przykładów pozytywnych dla naszego społeczeństwa, i tak nigdy nie będzie 100% pozytywów tylko liczy się bilans.... i nie jest on aż taki zły jak piszesz... wyjdz może mentalnie z czasów operacja Wisła? 

46 minut temu, DLT_Braddock napisał(a):

Asymilacja Polaków wywiezionych na wschód też nie do końca się powiodła 

wniosek z tego taki że nikt nie powinien nigdzie jechać bo się nie będzie asymilował 

no debil