Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

15 minut temu, tankathon napisał(a):

W sensie tęczowej Legii? z pewnością nie, oni tylko obrazki. 

ja jestem z takiego klimatu kibicowskiego ze starych lat ,i nie zebym ich bronil  bo w pewnym sensie macie racje, i to tez moje zdanie, ze Legia h.ja robi, ale tez jest druga strona medalu, 

jak chcesz niby np. ogarnac 70 k ludzi jak na tym stadionie narodowym? nie da się.

to za duza skala. wiec jak ktos tam pisze a "gdzie w tym czasie byla Legia" 

no sory.. co mieli zrobic ? zebrac sie w liczbie kilka tysiecy i prowadzic regularą wymianę ognia na ulicach Warszawy? 

no badzmy powazni.

wine ponosi organizator, ze taki koncert dla tej swoloczy zorganizowal i dopuscil do tego typu wydarzen, 

jakos takich scen na ostatnich koncertach na PGE jak Imagine Dragons czy JLo nie bylo.

Edytowane przez Vice-rezerwa-rezerwy2

Godzinę temu, Vice-rezerwa-rezerwy2 napisał(a):

nikt nikogo nie ogarnie. Cfeeelo polacy wykorzenieni z genu agresji dali sobie zayebac kraj w kilka lat, ukrami, kolorowymi, czarnymi, czeczenami, gruzinami, biernie się temu przygladajac i nic nie robiąc.  dobrze wam tak.

ten temat świadczy o tym że uwaga społeczeństwa celowo jest kierowana w tematy zastępcze a sytuacja o której piszesz jest zamiatana pod dywan 

49 minut temu, Koelner napisał(a):

ten temat świadczy o tym że uwaga społeczeństwa celowo jest kierowana w tematy zastępcze a sytuacja o której piszesz jest zamiatana pod dywan 

przecież teraz to jest pikuś (nawet patrząc na te filmiki z narodowego to po prostu banda nastoletnich, eary 20's gówniarzy)

jak się wojna skończy to się pewnie dopiero zacznie zabawa (zjedzie tu masa ziutków których UA osra po wojnie a którzy na tej wojnie nabędą dwie rzeczy -> zjebaną psychę i umiejętności bojowe)

22 minuty temu, julekstep napisał(a):

przecież teraz to jest pikuś (nawet patrząc na te filmiki z narodowego to po prostu banda nastoletnich, eary 20's gówniarzy)

jak się wojna skończy to się pewnie dopiero zacznie zabawa (zjedzie tu masa ziutków których UA osra po wojnie a którzy na tej wojnie nabędą dwie rzeczy -> zjebaną psychę i umiejętności bojowe)

Oni przyjadą do nas w ramach łączenia rodzin, do swoich żon i dzieci. W najlepszym przypadku zasilą tą 300.000 armię, którą obiecał Nawrocki. 

3 minuty temu, jack napisał(a):

Oni przyjadą do nas w ramach łączenia rodzin, do swoich żon i dzieci. W najlepszym przypadku zasilą tą 300.000 armię, którą obiecał Nawrocki. 

a w najgorszym powtórka z 90's tylko z większą ilością Magdalenek :) 

Edytowane przez julekstep

9 minut temu, julekstep napisał(a):

a w najgorszym powtórka z 90's tylko z większą ilością Magdalenek :) 

Może tak być i nawet niestety jest bardziej prawdopodobne. 

Ale nie sądzę, by ktoś z naszych rządzących się nad tym teraz zastanawiał. 

Edytowane przez jack

37 minut temu, julekstep napisał(a):

a luz to miejmy wyjebane 

19 minut temu, Koelner napisał(a):

a luz to miejmy wyjebane 

a gdzie tak napisałem? :)

państwo powinno po prostu się na to ostro przygotowywać (brać też typów z UA do pomocy) bo będzie wesoło -> ofc patrząc na to jak państwo działa to pewniec***a robią w tym kierunku i stąd moje obawy

ale co do tych dzieciaków ze stadionu to co niby można zrobić poza ewentualnym wyłapaniem kilku od zakazanych flag? przecież jakby 'wywieźć na front' wszystkich co tam skakali (zgodnie z życzeniem większości komentujących w necie) to dziś połowa żabek w Wawie byłaby nieczynna :) (już nie mówiąc o tym że w związku z demografią i tak jesteśmy skazani na imigrantów a Ukraincy to zapewne najlepsza spośród dostępnych opcji -> może i porozrabiają w weekend wieczorem, ale chociaż w poniedziałek rano pójdą do pracy)

Edytowane przez julekstep

3 minuty temu, julekstep napisał(a):

a gdzie tak napisałem? :)

państwo powinno po prostu się na to ostro przygotowywać (brać też typów z UA do pomocy) bo będzie wesoło -> ofc patrząc na to jak państwo działa to pewniec***a robią w tym kierunku i stąd moje obawy

ale co do tych dzieciaków ze stadionu to co niby można zrobić poza ewentualnym wyłapaniem kilku od zakazanych flag? przecież jakby 'wywieźć na front' wszystkich co tam skakali (zgodnie z życzeniem większości komentujących w necie) to dziś połowa żabek w Wawie byłaby nieczynna :) (już nie mówiąc o tym że w związku z demografią i tak jesteśmy skazani na imigrantów a Ukraincy to zapewne najlepsza spośród dostępnych opcji -> może i porozrabiają w weekend wieczorem, ale chociaż w poniedziałek rano pójdą do pracy)

Tajlandia, Wietnam, Bangladesz. Stamtąd jest mnóstwo pracowitych ludzi. Raczej spokojnych.

Teraz, Pablo81 napisał(a):

Tajlandia, Wietnam, Bangladesz. Stamtąd jest mnóstwo pracowitych ludzi. Raczej spokojnych.

Wietnamczycy ci co mieli przyjechać już pewnie tu są (i faktycznie to jest bardzo w porządku mniejszość)

Bangladeszu trochę jest (nie wiem jak z Tajami) - pytanie czy tam jest więcej chętnych na wyjazd do PL akurat, bo jednak potrzeby będą ogromne

10 minut temu, julekstep napisał(a):

to dziś połowa żabek w Wawie byłaby nieczynna

Gdzie minus?

3 minuty temu, julekstep napisał(a):

Bangladeszu trochę jest (nie wiem jak z Tajami) - pytanie czy tam jest więcej chętnych na wyjazd do PL akurat, bo jednak potrzeby będą ogromne

Z Bangladeszu to akurat zdecydowanie na nie, można ściągnąć każdą ilość, ale nie warto.

Wietnam najbardziej, ale nie będą ściągać, bo to nierealizuje agendy NWO. 

1 minutę temu, julekstep napisał(a):

Wietnamczycy ci co mieli przyjechać już pewnie tu są (i faktycznie to jest bardzo w porządku mniejszość)

Poziom życia w tych krajach jest dość niski, na demografię nie narzekają. Raczej nie powinno być problemu. W De większość Ukraińców siedzi na socjalu, w przypadku przedstawicieli ww. krajów to raczej rzadkość.

1 minutę temu, RappaR napisał(a):

Gdzie minus?

no komuś by mogło być przykro że hot-doga nie kupił

Teraz, Pablo81 napisał(a):

W De większość Ukraińców siedzi na socjalu

u nas jednak masa ich pracuje, więc strzelam że tutaj wielkość socjalu może być kluczowa

1 minutę temu, Pablo81 napisał(a):

w przypadku przedstawicieli ww. krajów to raczej rzadkość.

nie wiem jak jest z obecnym pokoleniem, ale w PL Wietnamczycy jak przyjeżdżali to pracowali w swoich biznesach (a nie zasilali już istniejące), więc fajny dodatek ale raczej średni core imigracji

6 minut temu, julekstep napisał(a):

no komuś by mogło być przykro że hot-doga nie kupił

u nas jednak masa ich pracuje, więc strzelam że tutaj wielkość socjalu może być kluczowa

nie wiem jak jest z obecnym pokoleniem, ale w PL Wietnamczycy jak przyjeżdżali to pracowali w swoich biznesach (a nie zasilali już istniejące), więc fajny dodatek ale raczej średni core imigracji

U żony w klinice pracuje sporo pielęgniarek, które mając problem z uznaniem i robią dyplom od początku. Na praktykach czy potem w pracy są bardzo pracowite. Jedyny problem to większa trudność z wymową, bo jednak ich język brzmi zupełnie inaczej, ale pod względem pracowitości zdecydowanie na plus względem młodego pokolenia Europejczyków. Tak więc dobrze sprawdzają się poza stereotypowym modelem biznesu rodzinnego. 

10 godzin temu, fluber napisał(a):

Czy Ty czytasz co ja wrzucam? Mam wrażenie, że nie. Wprost tu przekleilem zasady i na co można dostać dofinansowanie i te wnioski na lodzie czy jachty za c***a nie pasują do dokumentacji, ale żeby się nie pi*****ić z protestami i NSA operatorzy zrobili to co zwykle się robi kiedy dostanę się kilkadziesiąt wniosków na to samo - napisali do PARP czy to się kwalifikuje. PARP zrobił to co zwykle się w takich sytuacjach robi - napisał do ministerstwa czy to się kwalifikuje. Ministerstwo napisali że jak najbardziej - o tym pisze pani Duber i o tym pisze ja. 

i jakim cudem nie pasują do tych wydatków kwalifikowanych?

Pomoc finansowa na realizację całego przedsięwzięcia w ramach Inwestycji stanowi wsparcie na pokrycie kosztów:

inwestycji w projektowanie i produkcję swoich towarów i usług, takich jak:
zakup maszyn i urządzeń niezbędnych do wprowadzenia na rynek nowych produktów/usług,

Ja rozumiem, że w Internetach to 90% debili jest, ale Ty doskonale wiesz, że to było oczywiste pytanie (pominę, że dotyczyło tylko spalinowych, ale mniejsza z tym) z oczywistą odpowiedzią. Nikt tu nie mógł odpowiedzieć inaczej, bo zawężałby dokumentacje konkursową w sposób niezgodny z prawem.

Podsumowując firma "X", chciała wprowadzić nową usługę/produkt w postaci np. czarteru jachtów i/lub organizacji wycieczek. Żeby móc świadczyć te usługi, musiała dokonać zakupu środku trwałego w postaci "łódki". Wszystko zgodnie z dokumentacją i doskonale o tym wiesz.

była to zaplanowana odgórnie polityka ministerstwa żeby jak najwięcej podmiotów dostało kasę,

Taki działanie jest od zawsze, od programów przedakcesyjnych jeszcze, że ciśnie sie instytucje pośredniczące czy operatorów, żeby wydali jak najwięcej kasy, bo inaczej trzeba zwracać z odsetkami. Dzieje sie tak nie tylko w dotacjach, ale podobnie w wydawaniu budżetów publicznych czy nawet wew. budżetów w spółkach prywatnych. Dodawanie do tego poniższej ideologii:

nieważne na co, bo trzeba wydać. Tu jest źródło nieprawidłowości - w luzowaniu i zmienianiu zasad w lipcu 24.

jest zwykłą propagandą. Ciekawi mnie jak uzasadnisz kuriozalne (wg Ciebie) wydatki (np. na jachty) z pierwszego konkursu, które zatwierdzano "przed luzowaniem dokumentacji" do których to namawiał "sprzedawca jachtów z PiS" LOL - już czekam na ten fikołek ;)

Powtórzę - celem platformy było jedynie wydac jak najwięcej z kpo bez jakiejkolwiek refleksji na co.

Przypomnę tylko, że za MFiPR odpowiada Hołownia i Polska2050 ;)

5 minut temu, dannygd napisał(a):

i jakim cudem nie pasują do tych wydatków kwalifikowanych?;)

A jakim cudem kupienie jachtu do czarterowania jest PROJEKTOWANIEM NOWEJ USŁUGI?

Przecież o ile mogę się wkurwiac, że ktoś dostał pół miliona na sprzęt do robienia jakiegoś nowego rodzaju piwa to czarterowanie jachtu nie jest żadną nowa usługą i powinno być kasowane z miejsca a nie rekomendowane przez ministerstwo.

Tam są wnioski na czartery jachtów kopiuj wklej z jednego szablonu. Jak to podciągnąć pod projektowanie nowych usług? Kogo Ty tam szkoliłeś w tym PARP? Sprzątaczki? Przecież to się w pale nie mieści, co Ty próbujesz teraz przeforsować. 

11 minut temu, dannygd napisał(a):

Taki działanie jest od zawsze, od programów przedakcesyjnych jeszcze, że ciśnie sie instytucje pośredniczące czy operatorów, żeby wydali jak najwięcej kasy, bo inaczej trzeba zwracać z odsetkami. Dzieje sie tak nie tylko w dotacjach, ale podobnie w wydawaniu budżetów publicznych czy nawet wew. budżetów w spółkach prywatnych. Dodawanie do tego poniższej ideologii:;)

Przecież w pożyczce z kpo im więcej wydamy tym więcej tej pożyczki i odsetek będziemy spłacać, ja pierdolę. Co Ty próbujesz tu przeforsować? Że im mniej z pożyczki wydany tym więcej zapłacimy???

14 minut temu, dannygd napisał(a):

jest zwykłą propagandą. Ciekawi mnie jak uzasadnisz kuriozalne (wg Ciebie) wydatki (np. na jachty) z pierwszego konkursu, które zatwierdzano "przed luzowaniem dokumentacji" do których to namawiał "sprzedawca jachtów z PiS" LOL - już czekam na ten fikołek ;)

Jaki fikołek? Wydatki na jachty nie powinny być płacone w tym konkursie. Rekomendacja ministerstwa pani Nałęcz powinna zostać zbadana przez prokuraturę.

17 minut temu, dannygd napisał(a):

Przypomnę tylko, że za MFiPR odpowiada Hołownia i Polska2050 ;)

Super poznać zdanie eksperta, kto na pewno nie ma nic wspólnego z kpo 

5 minut temu, fluber napisał(a):

Przecież o ile mogę się wkurwiac, że ktoś dostał pół miliona na sprzęt do robienia jakiegoś nowego rodzaju piwa

Przecież rozszerzenie działalności browaru o piwo bezalkoholowe to zajebista sprawa i jak już chce się pomagać przedsiębiorcom to się wpisuje ładnie. Nieaktualna zresztą bo browaru Lubrow nie stać na wyłożenie kasy. 

21 minut temu, dannygd napisał(a):

Taki działanie jest od zawsze, od programów przedakcesyjnych jeszcze, że ciśnie sie instytucje pośredniczące czy operatorów, żeby wydali jak najwięcej kasy, ;)

Weź mi ekspercie powiedz w którym konkursie w historii Polski sfinansowano zakup ponad 300 jachtów, katamaranów i łódek na kupione na tę okazję spolki z możliwością sprzedania ich po roku i spieniężenia zysku z tego tytułu 

Platforma może wam nasrać do waszych betonowych mord.

Teraz, jack napisał(a):

Przecież rozszerzenie działalności browaru o piwo bezalkoholowe to zajebista sprawa i jak już chce się pomagać przedsiębiorcom to się wpisuje ładnie. Nieaktualna zresztą bo browaru Lubrow nie stać na wyłożenie kasy. 

No właśnie pisze że to się ładnie wpisuje w zasady programu, tylko że mam wątpliwości czy Polacy powinni spłacać pożyczki na dotacje dla prywatnych firm na takie rzeczy