Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

Jeden nazwie dyktatura drugi zamordyzmem trzeci zamachem na demokrację a może to zwykła dyscyplina prac? 

W celach politycznych zależy kto co chce osiągnąć będzie to różnie nazywać. Rząd mi się nie podoba. Ale cytat wrażenia nie robi. Dla mnie normalna kolej rzeczy. 

Zwykłe zasady pracy w grupie czego może koledzy nie rozumieją. 

5 minut temu, ignazz napisał(a):

Trudno aby członkowie rządu torpedowali swoją własną inicjatywę. Jest to naturalny mechanizm zwiększenia skuteczności prac rządu. I o ile wkurza mnie głupota wielu rzeczy które nieudolnie robią to takie postawienie sprawy jest normalne. Przy zamkniętych drzwiach ustalamy plan który realizujemy i czas na dyskusje czy sprzeciw jest tylko w trakcie prac. A nie po ich zakończeniu i wciskaniu guzika. Dziwi Was to? 
ten rząd ma tyle wad że dziwię się że takie zdanie wyłapujecie jako coś niezwykłego. 

Przecież chodzi o projekty rządowe a i tak nadal ma się prawo rezygnacji z rządu i głosowanie wtedy według widzimisię.  

Lub co normalne dyskusja i sprzeciw w trakcie rozpoczęcia prac. 

A nie przepalanie czasu i na sam koniec veto. 

Logiczne. Dla Was nie? 

A torpedowali? Ja nie kojarzę, żeby koalicjanci głosowali przeciwko czemukolwiek co było w umowie koalicyjnej.

Teraz, fluber napisał(a):

A torpedowali? Ja nie kojarzę, żeby koalicjanci głosowali przeciwko czemukolwiek co było w umowie koalicyjnej.

To tym bardziej jest to tylko przypomnienie tego co było. Więc skąd teraz larum? 

Teraz, Koelner napisał(a):

u kaczora za to jest wolna amerykanka 🤣🤣🤣

To też śmieszne właśnie że taki as z rękawa że boki zrywać. 

Teraz, ignazz napisał(a):

To tym bardziej jest to tylko przypomnienie tego co było. Więc skąd teraz larum? 

No to nie jest przypomnienie, w Polsce już od lat patologia jest, że poslowie zostają ministrami żeby więcej zarobić, mówienie głośno premiera do ministrów jak mają głosować jest nie na miejscu i jako prawnik powinieneś zdawać sobie z tego sprawę. Niedługo tych ministrów z wiceministra mi nie będzie 120 tylko 240 i sami sobie będą przegłosowywać wotum zaufania 

1 minutę temu, fluber napisał(a):

No to nie jest przypomnienie, w Polsce już od lat patologia jest, że poslowie zostają ministrami żeby więcej zarobić, mówienie głośno premiera do ministrów jak mają głosować jest nie na miejscu i jako prawnik powinieneś zdawać sobie z tego sprawę. Niedługo tych ministrów z wiceministra mi nie będzie 120 tylko 240 i sami sobie będą przegłosowywać wotum zaufania 

O to jest temat ilość ministrów i stan osobowy a nie tam hasło dyscyplinujące. 

Ja się czepiam że nie tego powinniśmy się czepiać. A o obietnicy tańszego państwa i mniejszego rządu pamiętam. 

I jest to kłamstwo wyborcze 

W dniu 20.07.2025 o 12:29, tankathon napisał(a):

Otóż okazuje się, że wcale nie 

https://wiadomosci.wp.pl/to-nie-byla-cholera-rzecznik-gis-zabiera-glos-7182116171234048a

2 minuty temu, ignazz napisał(a):

O to jest temat ilość ministrów i stan osobowy a nie tam hasło dyscyplinujące. 

Ja się czepiam że nie tego powinniśmy się czepiać. A o obietnicy tańszego państwa i mniejszego rządu pamiętam. 

I jest to kłamstwo wyborcze 

Ja pamiętam 100 konkretów w expose 

3 minuty temu, fluber napisał(a):

Otóż okazuje się, że wcale nie 

https://wiadomosci.wp.pl/to-nie-byla-cholera-rzecznik-gis-zabiera-glos-7182116171234048a

Ja pamiętam 100 konkretów w expose 

Ta 100 to jest największa żenada wszystkich rządów jakie kojarzę. Krętacze. 

Wizerunkowo i tak czysto ludzko jeżeli chodzi o wstyd niedotrzymania słowa. Wolałbym zjeść sałatkę z Pawłowicz i włosów nie myć tydzień. 

Król Polski < Cesarz Zjednoczonego Narodu Europejskiego ( niemieckiego). 

Szybciej pojawia się w podwarszawskich gminach niż w porządnym niemieckim Wolnym Mieście. Nasi chłopcy obronią ;) 

linia demarkacyjna 

Starogardzie Gdańskim doszło do napadu na budkę z kebabem. Sprawcy, obezwładniając pracownika gazem, ukradli kasetkę z gotówką. Policja szybko zatrzymała obu napastników, 21-letniego mieszkańca Starogardu i 26-letniego mieszkańca powiatu tczewskiego. Obaj usłyszeli zarzuty rozboju i zostali aresztowani na trzy miesiące

Edytowane przez ignazz