Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, tankathon napisał(a):

Ciekawe czy którakolwiek z afer finalnie okaże się faktycznie aferą, skoro największa z innych już okazała sie wydmuszką - wizy. Co z procesem Wawrzyka?

Czekaj, czeka, jak wydmuszką? Rządzący chcieli kupić maseczki więc zwrócili się do jakiegoś "przypadkowego typa" co kupił w ich imieniu nie to co chcieli i przepłacił 45cio. Sąd uznał z braku innych dowodów, że "przypadkowy typ" dał się po prostu zrobić w c***a. 

A co z odpowiedzialnością za wybór przez rządzących "przypadkowego typa"? 

To nie jest afera, że państwo z dykty nie potrafi sam zrobić zakupów i korzystać z prywatnych pośredników co dają się robić w c***a? 

Edytowane przez jack

4 minuty temu, jack napisał(a):

Czekaj, czeka, jak wydmuszką? Rządzący chcieli kupić maseczki więc zwrócili się do jakiegoś "przypadkowego typa" co kupił w ich imieniu nie to co chcieli i przepłacił 45cio. Sąd uznał z braku innych dowodów, że "przypadkowy typ" dał się po prostu zrobić w c***a. 

To nie jest afera, że państwo z dykty nie potrafi sam zrobić zakupów i korzystać z prywatnych pośredników co dają się robić w c***a? 

Na co idzie 200 mld ekstra deficytu mnie bardziej interesuje, to trochę więcej niż 5 mln za maseczki

13 minut temu, jack napisał(a):

Normalna wydmuszka, 5 lat w prokuraturze i przed sądem i zero wyroków.

Państwo przecież prawie wszystko kupuje przez pośredników.

3 minuty temu, fluber napisał(a):

Normalna wydmuszka, 5 lat w prokuraturze i przed sądem i zero wyroków

5 lat w sądzie to ekspresowa sprawa

3 minuty temu, fluber napisał(a):

Państwo przecież prawie wszystko kupuje przez pośredników.

I nie płaci jeśli dostaje nie to co zamówiło

Teraz, jack napisał(a):

5 lat w sądzie to ekspresowa sprawa

Widocznie nie było wątpliwości, że ta afera to wydmuszka 

14 minut temu, RappaR napisał(a):

Na co idzie 200 mld ekstra deficytu mnie bardziej interesuje, to trochę więcej niż 5 mln za maseczki

Mnie bardziej interesuje, na co nie pójdzie to 200 miliardów jak w 2027 będziemy musieli uchwalić budżet bez deficytu albo skąd wezmą 200 miliardów przychodów.

25 minut temu, jack napisał(a):

Czek, czekaj, a przypadkiem dowody, jak w każdej nagłaśnianej dla uśmiechniętych, nie miały być niepodważalne a wysokie wyroki nieuchronne? 

Edytowane przez tankathon

5 minut temu, jack napisał(a):

I nie płaci jeśli dostaje nie to co zamówiło

Pozwolę sobie oddać głos sądowi:

Ustalono, że domniemany certyfikat europejski przedstawiony przez dostawcę w rzeczywistości nie był oficjalnym dokumentem, lecz jedynie projektem, który nie został formalnie wydany. Tym samym nie doszło do poświadczenia nieprawdy przez osoby wystawiające taki dokument - a użytkownicy masek nie byli realnie narażeni na utratę zdrowia lub życia, gdyż same maski okazały się spełniać podstawowe normy ochrony.

7 minut temu, tankathon napisał(a):

Czek, czekaj, a przypadkiem dowody, jak w każdej nagłaśnianej dla uśmiechniętych, nie miały być niepodważalne a wysokie wyroki nieuchronne? 

Śmieszy twoja radość z tego, że rządzący dymają cię tak, że nie czujesz 

15 minut temu, jack napisał(a):

Śmieszy twoja radość z tego, że rządzący dymają cię tak, że nie czujesz 

Nie wiem kto cie dyma, ale w odróżnieniu od wszelkiej maści lewactwa mam to... w sensie nie interesuje mnie to, co do tematu, to kwestia wydaje się być prosta, pierdyliard postów o mafiach i inne wysrywy, a gdzieś na końcu okazuje się, że ktoś tu was w c***a zrobił lub jak wolisz za bardzo tvn z wyborcza wjechał, tyle w temacie, ale wiem że i to nie dotrze. 

Teraz, tankathon napisał(a):

Nie wiem kto cie dyma, ale w odróżnieniu od wszelkiej maści lewactwa mam to... w sensie nie interesuje mnie to, co do tematu, to kwestia wydaje się być prosta, pierdyliard postów o mafiach i inne wysrywy, a gdzieś na końcu okazuje się, że ktoś tu was w c***a zrobił lub jak wolisz za bardzo tvn z wyborcza wjechał, tyle w temacie, ale wiem że i to nie dotrze. 

Zawsze lepiej być lewakiem niż przygłupem 

24 minuty temu, jack napisał(a):

To nie ja podrzuciłem ten temat do dyskusji. 

A co sądzisz o tym?:)

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/kosiniak-zawiodl-na-calej-linii-w-wojsku-huczy-po-awansach/9746ckk

Jak dowiedział się Onet, prezydent Andrzej Duda na osobistą prośbę ministra obrony Władysława Kosiniaka-Kamysza wręczył awanse generalskie synowi jego głównego doradcy gen. Mieczysława Bieńka oraz Mirosławowi Bodnarowi, który jest bratem ministra sprawiedliwości Adama Bodnara. Jednocześnie na czele funduszu, który ma wspierać rozwój nowych technologii w wojsku, Kosiniak-Kamysz postawił zięcia prezydenta Dudy.

2 godziny temu, fluber napisał(a):

A co sądzisz o tym?:)

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/kosiniak-zawiodl-na-calej-linii-w-wojsku-huczy-po-awansach/9746ckk

Jak dowiedział się Onet, prezydent Andrzej Duda na osobistą prośbę ministra obrony Władysława Kosiniaka-Kamysza wręczył awanse generalskie synowi jego głównego doradcy gen. Mieczysława Bieńka oraz Mirosławowi Bodnarowi, który jest bratem ministra sprawiedliwości Adama Bodnara. Jednocześnie na czele funduszu, który ma wspierać rozwój nowych technologii w wojsku, Kosiniak-Kamysz postawił zięcia prezydenta Dudy.

Fluber a jakby tak WKK założył nowa partię/połączył siły z Dudą i Morawieckim, podobałby Ci się taki projekt?