Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, ignazz napisał(a):

Cieszy mnie sukces a takim jest ostatni lot Polaka. Ale nie zdziwiłbym się gdyby za 20 lat wyszły jakieś kosmiczne nadużycia i afery 

Sławosz jeździ volkswagenem passatem B8

Edytowane przez Koelner

4 minuty temu, Koelner napisał(a):

dlaczego fajnie? przecież to z marszu oznacza wzrost zatrudnienia w urzędach i zwiększenie ilości darmozjadów 

Z punktu widzenia kraju gospodarka lepiej działa, bo pracownik nie musi brać dnia wolnego, żeby załatwić sprawę urzędową, a wydłużona godzina nie musi się wiązać koniecznie z dodatkowym kosztem, można elastycznie do tego podejść.

4 minuty temu, P_M napisał(a):

Z punktu widzenia kraju gospodarka lepiej działa, bo pracownik nie musi brać dnia wolnego, żeby załatwić sprawę urzędową, a wydłużona godzina nie musi się wiązać koniecznie z dodatkowym kosztem, można elastycznie do tego podejść.

Czyli mówisz że są godziny gdzie urzędnicy **ja robią i można ich użyć później bez wpływu na poziom usług?

26 minut temu, Koelner napisał(a):

dlaczego fajnie? przecież to z marszu oznacza wzrost zatrudnienia w urzędach i zwiększenie ilości darmozjadów 

7 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Czyli mówisz że są godziny gdzie urzędnicy **ja robią i można ich użyć później bez wpływu na poziom usług?

Przecież ta zmiana w praktyce oznacza, że jak w danym wydziale urzędu jakiegoś tam pracuje 10 osób to w jeden dzień tygodnia 8 osób będzie pracować standardowo w godzinach 8-16 a dwie osoby w godzinach 10-18. Gdzie tu jakieś dodatkowe koszty?  

9 minut temu, fluber napisał(a):

Ale skąd ten wniosek? Przeciez urzędnicy będą pracować tyle samo i obsługiwać tyle samo osób.

12 minut temu, Życie_to_mem napisał(a):

Przecież ta zmiana w praktyce oznacza, że jak w danym wydziale urzędu jakiegoś tam pracuje 10 osób to w jeden dzień tygodnia 8 osób będzie pracować standardowo w godzinach 8-16 a dwie osoby w godzinach 10-18. Gdzie tu jakieś dodatkowe koszty?  

@fluber to że np.: między 8-10 mogą robic mniej i można ich przerzucić na później bez najmniejszego problemu, to powinno być 4 razy w tygodniu a nie raz xD

@Życie_to_memNie ma zadnych kosztow, ja o tym nie pisałem.

1 minutę temu, agresywnychomik napisał(a):

@fluber to że np.: między 8-10 mogą robic mniej i można ich przerzucić na później bez najmniejszego problemu, to powinno być 4 razy w tygodniu a nie raz xD

@Życie_to_memNie ma zadnych kosztow, ja o tym nie pisałem.

No ale mówimy tu o urzędnikach, którzy bezpośrednio obsługują klientów.

A praca od 10 do 18 to najc***owszy zakres jaki można sobie wyobrazić 

5 minut temu, fluber napisał(a):

No ale mówimy tu o urzędnikach, którzy bezpośrednio obsługują klientów.

A praca od 10 do 18 to najc***owszy zakres jaki można sobie wyobrazić 

14-22 jest c***owsza.

Ja rozumiem że urzędnicy mają określoną przepustowość etc. jednak uważam że obłożenie w godzinach 16-18 będzie bliżej 100% niż 8-10.