Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

powtarzasz całość propagandy rządowej

Jak pisałem wyżej, nie zgłębiam tematu bo na samym początku uznałem, że to temat zastępczy rozdmuchany politycznie przez beneficjentów tej zadymy. 

14 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

nie wiem czy sobie zdajesz sprawę z konsekwencji wpuszczenia 1000 takich osób,

Szczerze to bardziej mnie martwią latynosi. Ale temat chyba mniej medialny bo legalni, chrześcijanie i jeszcze z Niemcami nie mają nic wspólnego

1 minutę temu, RappaR napisał(a):

To może niech władza nie wpuści 1000 nielegalnych imigrantów i nie będzie żadnych niepokojów

Napisz do władzy a nie do mnie. To nie moja decyzja 

11 minut temu, jack napisał(a):

Swoją wiedzę o tym co się dzieje na granicy czerpię tylko z tego forum 😁

Ode mnie nic nowego się nie dowiesz

Pewnie w tysiącach będzie. Usłyszałem wczoraj w Trojce, jak Kaczyński, który sam wpuścił w szczytowych momentach ponad 30k nielegalnych imigrantów rocznie, wypowiada się o skuteczności działań organów państwowych na granicy z Niemcami, to takie liczby przychodzą mi do głowy. Przecież nie byłby skończonym hipokrytą.

Edytowane przez Pablo81

Godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

nie było by to zaskoczeniem gdyby mieli prezydenta i wcześniejsze poparcie społeczne, a tak to po raz kolejny robią wszystko aby nie doczekać do następnych wyborów parlamentarnych, nie zdziwię się jak znowu zaczną się grube protesty jak w przypadku ACTA, tyle, że nie będą one tym razem pokojowe

Przy skali zezłomowania budżetu, lepiej być w opozycji niż przy władzy w 2027. PIS przejmie władzę i spadną na niego wszystkie procedury nadmiernego deficytu.

19 minut temu, jack napisał(a):

Jak pisałem wyżej, nie zgłębiam tematu bo na samym początku uznałem, że to temat zastępczy rozdmuchany politycznie przez beneficjentów tej zadymy.

trochę dziwne, że z całej dyskusji gdzie jednak grubo ponad 80% raczej jest przeciwko działań rządu, przyswoiłeś dokładnie ich retorykę i to tylko czytając to forum - niesamowite

20 minut temu, jack napisał(a):

Szczerze to bardziej mnie martwią latynosi. Ale temat chyba mniej medialny bo legalni, chrześcijanie i jeszcze z Niemcami nie mają nic wspólnego

słusznie się obawiasz, bo jeśli Latynos musiał zmienić kontynent, to najpewniej ciążą na nim zarzuty za ciężkie przestępstwa, za to nie wiem czemu pitolisz o jakiejś medialności, skoro to Kolumbijczyk i Wenezuelczyk są odpowiedzialni za dwa ostatnie morderstwa i to zdaję się w Twoim województwie

25 minut temu, jack napisał(a):

Jak to nie? Przecież ta ekipa Kolumbijczykiem co ja ostatnio zgarnęli to pracowała u niemieckiego wedliniarza.

Więc ogolnie mamy niemieckiego właściciela fabryki, zatrudniającego masę kolumbijczykow do pracy w Polsce. Co prawda Niemiec nie płaci citu, ale za to jego imigranci zasztyletowali Polaka. I jaki my mamy interes w tej migracji? To my powinniśmy pokazać środkowy palec Niemcom a nie oni nam.

21 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

wypada dodać, że ten z Torunia by już u nas nielegalnie, miesiac wczesniej skończyła mu się wiza

Wjechał do Polski legalnie. Ktoś go chyba sprawdził? Czy może bierzemy jak leci?

31 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

słusznie się obawiasz, bo jeśli Latynos musiał zmienić kontynent, to najpewniej ciążą na nim zarzuty za ciężkie przestępstwa, za to nie wiem czemu pitolisz o jakiejś medialności, skoro to Kolumbijczyk i Wenezuelczyk są odpowiedzialni za dwa ostatnie morderstwa i to zdaję się w Twoim województwie

Właśnie dlatego uważam, że problem jest gdzie indziej niż na granicy

32 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

trochę dziwne, że z całej dyskusji gdzie jednak grubo ponad 80% raczej jest przeciwko działań rządu, przyswoiłeś dokładnie ich retorykę i to tylko czytając to forum - niesamowite

Ależ ja jestem za tym by zrobić porządek na granicy. To nie jest miejsce na happeningi.

Twierdzę też, że w skali kraju większą szkodą jest zadyma na granicy niż tą garstką zawracanych emigrantów, którzy zaraz i tak wrócą sami za Odrę  

40 minut temu, fluber napisał(a):

Jak to nie? Przecież ta ekipa Kolumbijczykiem co ja ostatnio zgarnęli to pracowała u niemieckiego wedliniarza.

Więc ogolnie mamy niemieckiego właściciela fabryki, zatrudniającego masę kolumbijczykow do pracy w Polsce. Co prawda Niemiec nie płaci citu, ale za to jego imigranci zasztyletowali Polaka. I jaki my mamy interes w tej migracji? To my powinniśmy pokazać środkowy palec Niemcom a nie oni nam.

To jest w ogóle jazda. Niemiecki inwestor dostaje ulgi by zatrudniał Polaków w Polsce C a ten ściąga jakiś ostatni sort Kolumbijczyków. 

2 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

trzeba zaznaczyć dobitnie to, że tereny przejść granicznych zostały przemianowane na infrastrukturę  krytyczną, czyli obowiązuje zakaz fotografowania, filmowania i latania dronami..

I bardzo dobrze.

Stara ludowa prawda głosi, że czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal.

Doceńmy starania Premiera chcącego oszczędzić nerwy społeczeństwa i poprawić dobrostan psychiczny obywateli.

2 godziny temu, fluber napisał(a):

jak sobie człowiek przypomni jak zwykle wyglądał Marsz Niepodgległości za poprzednich kadencji Platformy. Patriota to wróg. Jesteśmy Europejczykami a nie Polakami.

Jeszcze Polska nie zginęła.

Wszak nawet PDT zrozumiał jak wielkie znaczenie mają wartości patriotyczne. Dopiero co na 25 maja sam zwoływał stronników do Warszawy na Wielki Marsz Patriotów.

7 minut temu, DRK napisał(a):

I bardzo dobrze.

Doceńmy starania Premiera chcącego oszczędzić nerwy społeczeństwa i poprawić dobrostan psychiczny obywateli.

Przed zakazem ile było udokumentowanych przypadków? 

Chciałbym wiedzieć, co tracimy.

14 minut temu, DRK napisał(a):

I bardzo dobrze.

Zakaz dronow, zakaz zdjęć, czekamy na zakaz zbliżania się do granicy.

Obywatele są zaniepokojeni a Tusk tylko podbija emocje. Zakaz dronow i zdjęc jest dokładnie tym czego by chcieli Niemcy żeby nadal podrzucać nam migrantów, po tym jak im nie wypaliło.

10 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Przed zakazem ile było udokumentowanych przypadków? 

Chciałbym wiedzieć, co tracimy.

Czy chodzi Ci o to przypadki gdy Niemcy przekazują nam skutecznie migrantów, czy bardziej o próby strony niemieckiej, które spełzły na niczym w wyniku działań ROG?

3 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

trzeba zaznaczyć dobitnie to, że tereny przejść granicznych zostały przemianowane na infrastrukturę  krytyczną, czyli obowiązuje zakaz fotografowania, filmowania i latania dronami... na tych terenach gdzie - przypomnijmy -  zdaniem rządzących i Pablo nic złego się nie dzieje, a wszystko podsycają rasiści, ksenofoby i polityczni terroryści

już widzę jak ci wszyscy ludzie co tam do tej pory stali nagle pójdą sobie do domów wiedząc, że właśnie tracą jakikolwiek wgląd w to kto zostaje wpuszczany i to w momencie gdy sami zostali opluci przez własnego premiera i publicznie nazwani rasistami

Pytanie całkiem serio 

czy kiedyś można było latać dronami na granicach naszego państwa? 

1 minutę temu, fluber napisał(a):

Nie tylko Ukraińców PIS przyjmował 

Oczywiście że nie ale ten skok to nie jest wina 2024 i KO tylko wojny 

po c*** manipulować pi****leniem o lepszej gospodarce?