Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Pablo81 napisał(a):

Nigdy o takim czymś nie słyszałem. Ciężko mi też sobie wyobrazić

Z pewnością Niemcy produkujący dokumenty dla gości, których tożsamości nie sposób ustalić i są dla nich problematyczni, nie będą wciskać chłopów, którzy nie postawili stopy na polskiej ziemi, bo wierzą w uczciwe relacje sąsiedzkie. 

No ale jak nie słyszałeś o czymś takim to w zasadzie rozwiązuje temat...tak btw, długo w resorcie? 🙃

Edytowane przez tankathon

3 minuty temu, tankathon napisał(a):

Z pewnością Niemcy produkujący dokumenty dla gości, których tożsamości nie sposób ustalić i są dla nich problematyczni, nie będą wciskać chłopów, którzy nie postawili stopy na polskiej ziemi, bo wierzą w uczciwe relacje sąsiedzkie. 

No ale jak nie słyszałeś o czymś takim to w zasadzie rozwiązuje temat...tak btw, długo w resorcie? 🙃

Jprd 😕

Też mi życzysz , żeby mi się coś stało i żebyś mógł powiedzieć "a nie mówiłem"? :)

Mnie w zasadzie interesuje jedna rzecz 

skąd oni mają pozwolenia na pobyt w Polsce  

bo to że PiS też sprzedawał takie dokumenty już wiemy 

ciekawe czy obecne c***ki robią to samo 

29 minut temu, tankathon napisał(a):

Wow jakie to fajne i mało istotne 

prawie jak postępy Williamsa

trzeba zwrócić uwagę, że te głąby teraz mówią "nieprawdą jest, że zalewa na fala imigracji"

tu nie chodzi o żadną falę, stu takich jak ten z Torunia może tu wystarczyć by służby na granicach naprawdę zaczęły się obwiać rodaków, czego nie pochwalam, ale ludzie w obronie siebie i rodzin przestają kalkulować

1 minutę temu, Pablo81 napisał(a):

Peak nielegalnej imigracji do Polski był latach 18-19, ale miłość bywa ślepa, nie @julekstep? xD

Twoja do Republiki Federalnej Niemiec na pewno nie jest ślepa :) 

11 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Julek nowego kolegę znalazł :)

nie zazdrość

Teraz, Pablo81 napisał(a):

Screenshot_2025-06-30-20-26-29-148_com.android.chrome.jpg

Poproszę o komentarz wyborcy PiS Pana Juliana?

To miłe że przyznajesz że za PO nielegalni imigranci nie są zatrzymywani/ujawniani tak skutecznie jak za PiSu 🙃

już abstrahując od tego że kwestia (wątpliwej) legalności nie ma dla mnie (i ewentualnych ofiar przestępstw inżynierów) większego znaczenia

3 minuty temu, julekstep napisał(a):

To miłe że przyznajesz że za PO nielegalni imigranci nie są zatrzymywani/ujawniani tak skutecznie jak za PiSu 🙃

już abstrahując od tego że kwestia (wątpliwej) legalności nie ma dla mnie (i ewentualnych ofiar przestępstw inżynierów) większego znaczenia

Brawo! Po prostu wtedy byli lepiej "ujawniani" ❤️ To RPA musi mieć super narzędzia do ujawniania przestępstw, a wcale nie ma ich tam duzo ❤️

Teraz, Pablo81 napisał(a):

Brawo! Po prostu wtedy byli lepiej "ujawniani" ❤️ To RPA musi mieć super narzędzia do ujawniania przestępstw, a wcale nie ma ich tam duzo ❤️

różne mogą być powody

lepsze ujawnianie wtedy, łatwiejsza legalizacja dziś

pewna jest tylko Twoja miłość do RFN i tu zawsze mam pewniaczka że jak w jakiejś sprawie z takim zapałem piszesz że X, to wiadomo że to X jest w interesie Tysiącletniej Rzeszy :) 

10 minut temu, julekstep napisał(a):

Screenshot_2025-06-30-20-40-54-844_com.android.chrome.jpg

Jak to skomentować? Lepsze ujawnianie? :)

Sam się Pan orze, Panie Julianie :)

3 minuty temu, julekstep napisał(a):

pewna jest tylko Twoja miłość do RFN i tu zawsze mam pewniaczka że jak w jakiejś sprawie z takim zapałem piszesz że X, to wiadomo że to X jest w interesie Tysiącletniej Rzeszy :) 

I argument ad personam zmieniający losy dyskusji ❤️