The Game 85 Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 30 minut temu, tankathon napisał(a): Tak oddzielnie dopytam, jak można głosować na PO i Trzaskowskiego i być przeciwko turystom? chyba że się nie wie na kogo głosuje? Czyli mam rozumieć, że jak Ty głosujesz to w 100% zgadzasz się z poglądami osoby na którą oddajesz głos. Nawet jak jest tylko 2 kandydatów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu Wydaje mi się że podchodzimy do tego dosyć naiwnie i romantycznie. Po wpisach widzę że sporo osób myśli tak: PIS przeciw emigrantom i wszyscy głosujący także przeciw PO za emigrantami wręcz uwielbiający konsekwencje obecności i zachowań kryminalnych a ci co głosowali też to popierają. a ja uważam że PiS po prostu jako opozycja spokojnie kreuje takie stanowisko aby przyciągnąć głosy ale jest to pusta deklaracja pod publiczkę bo Polska ma taki wybór będąc w Unii Europejskiej musi dostosować się do regulacji unijnych i owszem może nawet co zrobił Tusk głosować PRZECIW sprowadzeniu emigrantów ale gdy ( co nastąpiło ) zostać przegłosowanym i zmuszonym do przyjęcia PAKTU EMIGRACYJNEGO który uzyskał większość w UE. I gadające głowy nie mają na to wpływu i nie liczy się co chce PiS ( przypomnę PO w głosowaniu było przeciw i PiS tak samo byłby przeciw) i dochodzimy do meritum po przegłosowanym pakcie moznaby blokować pewne inicjatywy UE bezprawnie już i liczyć się z karami i zablokowaniem środków finansowych co za Pisu następowało w bardzo niewielkiej bo ostrzegawczej formie więc poczytajcie może aspekty głosowania na pakt emigracyjny i czy takie gadanie „my jesteśmy przeciw” miałoby jakkiekolwiek znaczenie. więc z łaski swojej nie wyjeżdżajcie to z wnioskami z dupy jakoby głosujący na PO lub co liczniejsze głosujące przeciw PiS to były jakieś oszołomy czekające na gwałty inżynierów na polskie 12 latki. ktoś wam do głowy powkładał półprawdy i robicie linie demarkacyjną o maksymalnej polaryzacji stanowiska. PO zupełnie słusznie walczyło o to aby do tych limitów dodać już ludność ukraińską i się nie udało. PiS chodzący na wojenkę z UE częściej miałby jeszcze mniejszą siłę przebicia na dzisiejszym etapie gospodarki Polska nie ma jak UK wystąpić z UE więc musi się dostosować. bo czerpie z obecności w unii więcej pożytku niż strat a też nie o to chodzi aby gdzieś być tylko wtedy jak się bierze zysk a gdy przyjdą czasy aby dokładać to jasne znikamy. Tak się nie da. Godpodarka UK dużo mocniejsza dostała i tak wstrząs po exit wiec nie ma co wymyślać co by było gdybyśmy odłączyli się od unii. Trzeba być naiwnym aby uwierzyć PiS-owi że oni nagle by w tajemniczy sposób zmienili ustawodawstwo unijne. Litości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tankathon Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 3 minuty temu, The Game 85 napisał(a): Czyli mam rozumieć, że jak Ty głosujesz to w 100% zgadzasz się z poglądami osoby na którą oddajesz głos. Nawet jak jest tylko 2 kandydatów. Masz rozumieć, że jeśli głosujesz na ludzi, którzy destabilizowali własne państwo w trakcie forsowania granic przez grupy wrogich ludzi, opluwali służby mundurowe i maksymalnie utrudniali pracę, a ich lider będący kandydatem na premiera, groził własnemu krajowi sankcjami idącym w grube bańki euro za nie przyjmowanie nielegalsów, to nie możesz oczekiwać innych rezultatów jak te, które właśnie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu W obecnym systemie prawnym w jaki sposób zrealizowałbyś obietnicę Polska wolna od paktu emigracyjnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 5 minut temu, ignazz napisał(a): PO zupełnie słusznie walczyło o to aby do tych limitów dodać już ludność ukraińską i się nie udało. 7 minut temu, ignazz napisał(a): PO za emigrantami Europejska Partia Ludowa rządzi UE od ponad 20 lat. Barroso, Juncker, Von Der Leyen to politycy Europejskiej Partii Ludowej. Donald Tusk to polityk Europejskiej Partii Ludowej. Jeżeli to nie EPL jest za emigrantami to kto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Game 85 Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu Teraz, tankathon napisał(a): Masz rozumieć, że jeśli głosujesz na ludzi, którzy destabilizowali własne państwo w trakcie forsowania granic przez grupy wrogich ludzi, opluwali służby mundurowe i maksymalnie utrudniali pracę, a ich lider będący kandydatem na premiera, groził własnemu krajowi sankcjami idącym w grube bańki euro za nie przyjmowanie nielegalsów, to nie możesz oczekiwać innych rezultatów jak te, które właśnie widać. Brawo następny @RappaR. Ja zapytałem o jedno a Ty piszesz o czymś zupełnie innym. Dokładnie tak jak chyba z jakimś posłem czy członkiem PiS, który chcąc ośmieszyć obecne władze wrzucił zdjęcie emigrantów siedzących na przystanku. Tylko nie sprawdził że to zdjęcie było zrobione kilka lat wcześniej jak kto inny rządził. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tankathon Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 2 minuty temu, fluber napisał(a): Jeżeli to nie EPL jest za emigrantami to kto? To musi byc jakaś opcją rosyjska, hmmm Węgry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu Nie wiedziałem że członkowie danej partii zawsze mają identyczne poglądy. Monolit. Trzeba się wziazc do roboty i przeprogramować reakcje policji na zachowania kryminalne emigrantów a nie dyskutować nad rozlanym mlekiem. Głosowanie nad paktem migracyjnym odbyło się 10 kwietnia 2024 roku w Parlamencie Europejskim. Pakt został przyjęty, a jego celem jest reforma zasad dotyczących migracji i azylu w Unii Europejskiej. Głosowanie zakończyło proces legislacyjny, który trwał kilka laT fajnie tak umywać rączki ale ogólnie to te przepisy były dłużej przygotowywane za pisu. Europosłowie PO, PSL i PiS głosowali w środę w Parlamencie Europejskim przeciwko przyjęciu paktu migracyjnego. Deputowani Nowej Lewicy oraz europosłanka Polski 2050 Róża Thun głosowali za lub wstrzymywali się od głosu - w zależności od tekstu poddanego pod głosowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu Godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): Czyli ci imigranci przez Włochy, Austrię, Szwajcarię wjeżdżają do Niemiec, a następnie są wywożeni na teren Polski przez Niemieckie służby? Dobrze rozumiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 9 minut temu, Pablo81 napisał(a): Czyli ci imigranci przez Włochy, Austrię, Szwajcarię wjeżdżają do Niemiec, a następnie są wywożeni na teren Polski przez Niemieckie służby? Dobrze rozumiem? nie pamiętam już jak dokładnie powiedział, ogólnie to średnio mnie obchodzi skąd oni faktycznie się wzięli, skoro i tak nie można ich zwykle zidentyfikować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 3 godziny temu, tankathon napisał(a): Tak chciałbym zobaczyć reportaż powiedzmy za rok, jak wygląda życie mieszkańców wraz z napływem turystów, i czy stać uśmiechniętych ludzi na jakąś refleksję, tylko tyle. Jeśli tylko takie skojarzenie masz z napływem ludzi z Niemiec, nic nie poradzę, nie moja sprawa, ale jak dla mnie wszedłeś na nieakceptowalny poziom pokroju mayora. Chłopcze twój poziom rozumienia koszykówki i świata osiągnął poziom maynora już w chwili kiedy spuszczałeś się nad willamsem, tu tylko się bardziej pogrążasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): nie pamiętam już jak dokładnie powiedział, ogólnie to średnio mnie obchodzi skąd oni faktycznie się wzięli, skoro i tak nie można ich zwykle zidentyfikować To jest k**** zasadnicza różnica skąd się wzięli. Jak masz pretensje do kogoś, kto nie chce przyjąć ludzi, których sam przez inne granicę wpuściłeś do siebie, to może nie powinieneś był ich do siebie wpuszczać. Wcześniej wszyscy mieli to w pompie, bo i tak pojadą do Niemiec, ale od kiedy te uszczelinły granice ze wszystkimi sąsiadami, Polska zostaje z tym, kogo wpuściła. Przecież to nie jest wiedza tajemna, że są całe szlaki przerzutowe z Bałkanów do Polski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 40.3% ludzi dopuszcza, powtarzam dopuszcza możliwość fałszerstw wyborów Ciekawe ile z tych osób popiera tezy Giertycha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 1 minutę temu, Pablo81 napisał(a): To jest k**** zasadnicza różnica skąd się wzięli. to się dowiedz skąd i daj znać ja nie wiem, póki nie mają normalnych papierów i nie ma co ich porównywać nawet do tych co migrowali ze Wschodu Teraz, josephnba napisał(a): 40.3% ludzi dopuszcza, powtarzam dopuszcza możliwość fałszerstw wyborów Ciekawe ile z tych osób popiera tezy Giertycha no przecież to twarde elektoraty dwóch stron głosowały, stąd taki wynik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tankathon Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) 13 minut temu, josephnba napisał(a): Chłopcze twój poziom rozumienia koszykówki i świata osiągnął poziom maynora już w chwili kiedy spuszczałeś się nad willamsem, tu tylko się bardziej pogrążasz Napiszę ci to samo co napisalem kiedyś mayorowi, nie wiem spod jakiego kamienia wypełzłeś, ale wróć tam, bo nie mam w zwyczaju wymieniać z kimś takim nawet pół zdania. Płyń? czy co tam wolisz? Edytowane 3 godziny temu przez tankathon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 2 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): to się dowiedz skąd i daj znać ja nie wiem, póki nie mają normalnych papierów i nie ma co ich porównywać nawet do tych co migrowali ze Wschodu no przecież to twarde elektoraty dwóch stron głosowały, stąd taki wynik Jeżdżę w miarę regularnie przez granicę i wszystkie busy autobusy są regularnie kontrolowane. Niektóre są cofane. Wiem, że to wychodzi poza formę przekazu w postaci tweetów, ale jest zajebiście duża różnica między "przywożeni" a "zawracani". Weź może kolegów z patrolu i pilnujcie tam, gdzie faktycznie wjeżdżają. Tak, niemiecka policja wynajmuje autobusy od prywatnych firm, które przewożą imigrantów z głębi Niemiec do Szczecina. Jprd. Wiem, że zaraz jak w dyskusji z każdym innym userem się spultasz, więc EOT:) W dniu 26.06.2025 o 21:06, fluber napisał(a): Granica z Białorusią jest dobrze pilnowana, z Niemcami jest pilnowana przez Niemców, ale są też inne granicę, którymi mogą trafiać do Polski migranci. Podejrzewam efekt wojny hybrydowej na granicy z Białorusią, PiS wziął się za robotę z murem dopiero w latach 20-21. Tak czy inaczej Niemcy teraz zwożą nam kilka razy więcej migrantów, ale nie dlatego że po rządzi tylko dlatego że od października 23 pilnują granic i ich nie wpuszczają. Gdyby pilnowali granic za PiS to też by ich cofali tak jak teraz. Masz tu pogląd innego Pisowca:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tankathon Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 3 minuty temu, Pablo81 napisał(a): "przywożeni" a "zawracani". A tak poważnie, skąd pewność, że ów pan jest zwracany a nie przywożony? Poważnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 2 minuty temu, Pablo81 napisał(a): jeżdżę w miarę regularnie przez granicę i wszystkie busy autobusy są regularnie kontrolowane. Niektóre są cofane. Wiem, że to wychodzi poza formę przekazu w postaci tweetów, ale jest zajebiście duża różnica między "przywożeni" a "zawracani". no tak, tylko jak ich wylegitymujesz już w kraju, to mają często jedną datę urodzenia na gównowartych świstkach wpisaną kurczę nie wiedziałem, że zamiast szukać info w necie mogłem Pablo zapytać, on przecież widzioł, szkoda, że tych historii nawet nikt z rządu nie sprzedaje oficjalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi