Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

13 minut temu, DRK napisał(a):

Bardzo solidny zawodnik. Zwiedził już dziewięć organizacji.

Została jeszcze do zaliczenia wisienka na torcie, czyli PSL

Taki mistrz trwania przy korycie zostałby tam zapewne przyjęty z dużym entuzjazmem

17 minut temu, P_M napisał(a):

Wolę zabrać każdemuleniowi, który żyje tylko z socjalu nie dając nic w zamian niż ludziom, którzy płacą podatki 

ps jachira to chyba w lewicy była czy coś mnie ominęło?

10 minut temu, josephnba napisał(a):

Wolę zabrać każdemuleniowi, który żyje tylko z socjalu nie dając nic w zamian niż ludziom, którzy płacą podatki 

Ja bardziej patrzyłem na zabranie 800+ ludziom, którzy mają przykładowo +240k pln rocznie - z ich perspektywy to nic nie zmienia, a moglibyśmy ten hajs przeznaczyc na inwestycje typu cpk/atom etc. żeby cokolwiek z czymś ruszyć, które kraj pociągnie do przodu.

Edytowane przez P_M

6 minut temu, P_M napisał(a):

Ja bardziej patrzyłem na zabranie 800+ ludziom, którzy mają przykładowo +240k pln rocznie - z ich perspektywy to nic nie zmienia, a moglibyśmy ten hajs przeznaczyc na inwestycje typu cpk/atom etc. żeby cokolwiek z czymś ruszyć, które kraj pociągnie do przodu.

Ale tak już chyba było / miało być i koszty weryfikacji były bardzo wysokie dlatego mają wszyscy 

13 minut temu, blackmagic napisał(a):

Ale tak już chyba było / miało być i koszty weryfikacji były bardzo wysokie dlatego mają wszyscy 

Zamiast świadczenia ulga dla dzieci i otrzymujesz to przy zwrocie podatku, ale wtedy byłoby to jednorazowe roczne świadczenie, co jest pewnym minusem.

22 minuty temu, P_M napisał(a):

Zamiast świadczenia ulga dla dzieci i otrzymujesz to przy zwrocie podatku, ale wtedy byłoby to jednorazowe roczne świadczenie, co jest pewnym minusem.

Zawsze byłem orędownikiem takiego rozwiązania ale ostatnio dochodzę do wniosku, że dzieci mające c***owych rodziców byłoby jeszcze bardziej karane. Z drugiej strony pewnie i tak niewiele z tych pieniędzy trafia do tych dzieci. Fajnie by był, gdyby państwo potrafiło stworzyć mechanizm dzięki, któremu 500-800+ faktycznie trafiało do dzieci. W postaci śniadań, obiadów w szkołach. Zajęć dodatkowych itd. ale znając życie forsę zamiast rodziców przeżarli by inni. 

42 minuty temu, blackmagic napisał(a):

Ja bym to szybko zweryfikował zabierając wszystkim 

46 minut temu, jack napisał(a):

Ona jest z Nowoczesnych 

Wiki mówię że z zielonych 

15 minut temu, jack napisał(a):

Zawsze byłem orędownikiem takiego rozwiązania ale ostatnio dochodzę do wniosku, że dzieci mające c***owych rodziców byłoby jeszcze bardziej karane. Z drugiej strony pewnie i tak niewiele z tych pieniędzy trafia do tych dzieci. Fajnie by był, gdyby państwo potrafiło stworzyć mechanizm dzięki, któremu 500-800+ faktycznie trafiało do dzieci. W postaci śniadań, obiadów w szkołach. Zajęć dodatkowych itd. ale znając życie forsę zamiast rodziców przeżarli by inni. 

Wiedząc jak wyglądala sytuacja z dofinansowaniem żłobków, trochę sceptyczny byłbym wobec tego rozwiązania, bo skończyłoby się to na napchaniu kabzy poszczególnym "firmom" znajomych, którzy kontrakty na jedzenie/zajęcia z szkołami by podpisali.

Niestety nie mam tutaj pomysłu na lepsze rozwiązanie, ale na pewno jest to coś, gdzie wszyscy ponad podziałami widzą wspólny cel, a jedyny problem to "jak go osiągnąć".

4 godziny temu, DRK napisał(a):

Bardzo solidny zawodnik. Zwiedził już dziewięć organizacji. Retirementu pewnie jeszcze prędko nie ogłosi. Rekord Isha Smitha mocno zagrożony 

https://www.basketball-reference.com/leaders/most_franchises.html

najsmutniejsze w sumie w tym wszystkim jest to, że jakby PiS był u władzy to odpowiednik tego Pana (A MOŻE I ON SAM W INNYCH BARWACH 🙃) by gadał dokładnie to samo...

oj Grzesiu skorzysta na tej wojnie coś czuję

1 godzinę temu, jack napisał(a):

Polska już jest krajem, w którym pozycja startowa ma największe znaczenie w przypadku dzieci, spośród wszystkich krajów UE