RappaR Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 2 minuty temu, P_M napisał(a): Czy to nie ten sam casus co w naszej dyskusji na temat słuzby zdrowia i koniecznosci "zbudowania opinii" bo lud nie wie jak jest dobrze? Nie. Dyskutowałem z Tobą, podałem Ci konkretne dane, opinie z pracy w środowisku. Polska służba zdrowia jak na pieniądze, które posiada jest mniej więcej odpowiednia. O największych bolączkach też mówiłem i niestety to smutne, że nikt nie chce ich rozwiązać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 4 minuty temu, RappaR napisał(a): Nie. Dyskutowałem z Tobą, podałem Ci konkretne dane, opinie z pracy w środowisku. Polska służba zdrowia jak na pieniądze, które posiada jest mniej więcej odpowiednia. O największych bolączkach też mówiłem i niestety to smutne, że nikt nie chce ich rozwiązać. Byłeś swego rodzaju rzecznikiem służby zdrowia;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 2 minuty temu, fluber napisał(a): Byłeś swego rodzaju rzecznikiem służby zdrowia;) Miło mi się z panem dyskutuje, panie rzeczniku naszego overlorda chatgpt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 14 minut temu, RappaR napisał(a): Dyskutowałem z Tobą, podałem Ci konkretne dane, opinie z pracy w środowisku. Polska służba zdrowia jak na pieniądze, które posiada jest mniej więcej odpowiednia. To tak jak rząd Tuska też jest świetny jak na hajs, który dostaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 13 minut temu, RappaR napisał(a): Miło mi się z panem dyskutuje, panie rzeczniku naszego overlorda chatgpt @P_M ma rację. Mamy 2 najwyższy wzrost PKB w Europie, 48 miliardów z kpo jest już w Polsce i załatwiła to platforma, realny wzrost wynagrodzeń to 9,9 procent rok do roku. To sukcesy na miarę tych w służbie zdrowia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 22 minuty temu, P_M napisał(a): To tak jak rząd Tuska też jest świetny jak na hajs, który dostaje Co jest świetnego w płaceniu 3 miliardów złotych rocznie na propagandzistów z TVP zamiast na dzieci umierające na raka? 14 minut temu, fluber napisał(a): @P_M ma rację. Mamy 2 najwyższy wzrost PKB w Europie, 48 miliardów z kpo jest już w Polsce i załatwiła to platforma, realny wzrost wynagrodzeń to 9,9 procent rok do roku. To sukcesy na miarę tych w służbie zdrowia. Sytuacja Polski jest świetna, szczególnie jak się porówna z tym co było. Nie sądzę, że inni wynik by miało PiS biorąc pod uwagę historię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 1 minutę temu, RappaR napisał(a): Co jest świetnego w płaceniu 3 miliardów złotych rocznie na propagandzistów z TVP zamiast na dzieci umierające na raka? Co jest świetnego w czekaniu na jakiś zabieg na CITO na za X lat na NFZ i ten sam zabieg prywatnie na za 2 miesiące prywatnie w tym samym miejscu u tego samego lekarza? Anyway zamiast świetny wstaw sobie słowo "odpowiedni", żeby było 1:1 do twojego wcześniejszego zdania czyli: 42 minuty temu, RappaR napisał(a): Polska służba zdrowia jak na pieniądze, które posiada jest mniej więcej odpowiednia. Zatem: To tak jak rząd Tuska też jest odpowiedni jak na hajs, który dostaje Rozumiem, że wycofujesz się też z krytyki rządu, podobnie jak z krytyki polskiego systemu ochrony zdrowia, który jest po prostu niedofinansowany, podobnie jak nasz rząd, gdzie premier czy prezydent zarabia śmieszne pieniądze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 9 minut temu, P_M napisał(a): premier czy prezydent zarabia śmieszne pieniądze. Ponad 60% Polaków sprzeciwia się ich podwyższeniu. Chociaż dziwne, że akurat w tej sprawie rządzący tak bardzo się przejmują opinią suwerena. Glapiński ma ponad 100K miesięcznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 19 minut temu, P_M napisał(a): Co jest świetnego w czekaniu na jakiś zabieg na CITO na za X lat na NFZ i ten sam zabieg prywatnie na za 2 miesiące prywatnie w tym samym miejscu u tego samego lekarza? Nic. Sytuacja autentyczna czy wymyślone na potrzeby dyskusji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 2 minuty temu, RappaR napisał(a): Sytuacja autentyczna czy wymyślone na potrzeby dyskusji? autentyczna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 4 minuty temu, P_M napisał(a): autentyczna Co za operacja na cito, którą można przełożyć o kilka lat, nie znam takich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 11 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): nie zgadzam się, ja jestem prawicą na tym forum i jest kilku naprawdę zacnych prawicowoskrętnych userów, których takie generalizowanie zapewne obraża Stary piszesz o wyborcach PO że im się podoba tak jak to teraz wygląda. Rappar napierdala że się cieszę bo TVP ma hajs a nie chore dzieci. wy naprawdę jesteście tak ograniczeni że myślicie że ci ludzie stali do środka nocy bo chcieli na Tuska głosować? Tamte wybory to był karny kutas dla PiS za rządy które sprawowali - tam było dziesiątki jak nie setki afer i ludzie się wkurwili i prawidłowo odsunęli ich od władzy. nikt tu chyba nie napisał że PO dobrze rządzi - to też są hujowe rządy i też pewnie niedługo się skończą bo jak będą tak dalej działać to skończyć z poparciem poniżej 25%. Na ostatnich wyborach głosowałem na zandberga bo uważam że jako prezydent byłby zdecydowanie najlepszym z kandydatów. Nie rozumiem jakim dzbanem trzeba być za to by pójść głosować np na brauna czy stanowskiego maciaka wacha memcena senyszyn etc . Przecież gdyby ktokolwiek z tych osób wygrała to byłby dramat - prezydent ma nas wszystkich reprezentować za granicą i być na straży gdy sejm chce coś głupiego przegłosować. Dlatego najgorszą opcją jest na równi Nawrocki i Trzaskowski bo żaden tego nie daje. A tu ciagle napierdalanie że jak ktoś głosował by PiS od władzy odsunąć to debil i przytakuje co Lis albo koń na Twitterze wrzuca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 2 minuty temu, blackmagic napisał(a): Stary piszesz o wyborcach PO że im się podoba tak jak to teraz wygląda. Rappar napierdala że się cieszę bo TVP ma hajs a nie chore dziec Fascynuje mnie, że nikomu nie przeszkadzało jak przez 8 lat pisano o tvpis. Dopiero odwrócenie narracji stało się problemem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 4 godziny temu, julekstep napisał(a): nie tylko PSL https://wpolityce.pl/polityka/731421-przypadek-maz-spurek-i-kolega-biedronia-wicedyrektorem-coi jak widać KO wcale nie ustępuje PiSowi w tym temacie w którym PiS był najc***owszy I takim samym karnym kutasem się to skończy dla nich. Chodzi tylko o to by nie wrócił potem PiS do władzy. Teraz, RappaR napisał(a): Fascynuje mnie, że nikomu nie przeszkadzało jak przez 8 lat pisano o tvpis. Dopiero odwrócenie narracji stało się problemem Przecież to co się dzieje w TVP teraz to jest festiwal żenady - może o tym nie pisze bo ja tv nie oglądam - wyjątek zrobiłem w wieczór wyborczy i jak ktoś mi linka do czegoś wrzuci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 3 minuty temu, blackmagic napisał(a): Przecież to co się dzieje w TVP teraz to jest festiwal żenady - może o tym nie pisze bo ja tv nie oglądam - wyjątek zrobiłem w wieczór wyborczy i jak ktoś mi linka do czegoś wrzuci Wiem. I żenujące było tvpis. Ale osoby co napierdalaly non stop na temat tvpis nagle zamilkły Robię to z satysfakcji dla tej ciszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 47 minut temu, Życie_to_mem napisał(a): Ponad 60% Polaków sprzeciwia się ich podwyższeniu. Chociaż dziwne, że akurat w tej sprawie rządzący tak bardzo się przejmują opinią suwerena. Glapiński ma ponad 100K miesięcznie. Dla ponad 60% taki hajs jest kompletnie nieosiągalny. Pewnie też te 60% uważa że wykonywała by tę pracę lepiej. Teraz, RappaR napisał(a): Wiem. I żenujące było tvpis. Ale osoby co napierdalaly non stop na temat tvpis nagle zamilkły Robię to z satysfakcji dla tej ciszy Rappar kurde tu jest 10 osob aktywnych. Pewnie są wśród nich hipokryci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu „Nie ma pieniędzy, nie ma pieniędzy”. Jest też i druga strona medalu. Domniemanie: Gdyby była kasa na leczenie dzieci to by przepalono to na pensje personelu. W pierwszej kolejności lekarze. Może to nie głupi koncept nie dawać gdy system przecieka? I najpierw go usprawnić? I tak tragiczne jest to że nikt na poważnie nie ruszył tych koncernów „chemicznych” które forsują metody najbardziej opłacalne finansowo. A są to przestarzałe chemiczne leczenie długotrwałe. Chodzi przecież w służbie zdrowia aby nie wyleczyć. Ale aby leczyć. Bo im dłuższy proces tym bardziej opłacalny. Cała służba zdrowia kuleje ale nawet na wykładach studiów medycznych nie jest wiedza tajemna że pacjent jest na końcu listy płac. Liczy się lekarz. Często z przydziału statystycznego. Częściowo jako pracownik NFZ. Bo przyznawane są punkty i premię finansowe ( łatwe do ściągnięcia z oficjalnych źródeł ) za różnego rodzaju skierowania, zapisy, podane leki, zapisane recepty. Jednym z powodów „raka służby zdrowia” jest coraz mocniej widoczny ciąg na bramkę lekarzy jeżeli chodzi o czysty zarobek. I piszę ogólnie bo jak w każdym środowisku znajdziesz i tragiczne i super budujące postawy. Co smutne - nie zmienia to faktu że pacjent cierpi i niekoniecznie powodem jest brak pieniędzy. Po prostu często brakuje pieniędzy na pacjenta co nie znaczy że przelewów nie było. Więc czasem to dystrybucja środków finansowych jest koszmarna. I priorytety złe często zestawione. Zadłużenie szpitala to jest pojęcie występujące ciągle. A czy słyszy się o comiesięcznych buntach bo lekarze pensji nie dostali? Wracajac do onkologii to najbardziej przygnębiający jest fakt że pacjent po chemioterapii zamiast dostać dietę adekwatna do potrzeb wyniszczonego organizmu dostanie suchy chleb i stary kawałek szynki celem uzupełnienia kuracji. Nie robi nikt badań ilu taka dieta zabiła. Ale na pensje jest. 46 minut temu, RappaR napisał(a): Nic. Sytuacja autentyczna czy wymyślone na potrzeby dyskusji? Znam sporo takich przypadków i chyba każdy Polak to wie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 4 minuty temu, blackmagic napisał(a): Rappar kurde tu jest 10 osob aktywnych. Pewnie są wśród nich hipokryci 40 Wiem, że są Ja po prostu lubię im o tym przypominać Guilty pleasure Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Teraz, RappaR napisał(a): 40 Wiem, że są Ja po prostu lubię im o tym przypominać Guilty pleasure Mnie bardziej męczy mówiąc szczerze, że nawet tu jest napierdalanka jesteś pisowcem albo lemingiem kiedy tak naprawdę jednych i drugich trzeba odstawić w niebyt. Problemem jest słaba alternatywa bo jak nie komik z TVN to pijak piosenkarz albo braun z Korwinem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 3 minuty temu, blackmagic napisał(a): Dla ponad 60% taki hajs jest kompletnie nieosiągalny. Pewnie też te 60% uważa że wykonywała by tę pracę lepiej. Może. Mnie po prostu zastanawia czemu politycy akurat w tej kwestii biorą pod uwagę zdanie januszy i grażynek. Zwłaszcza, że Holecka czy Kraśko brali po 50K za pracę w TVP (czyli więcej niż prezydent i premier razem wzięci). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi