Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Kubbas napisał(a):

Wiedziałem że gdzieś oglądałem Nawrockiego w długiej formie debaty tylko nie mogłem znaleźć ale mam

Właśnie ten materiał kilka razy polecałem do obejrzenia w tym temacie. Tak z ciekawości, jaka opinia? 

Edytowane przez tankathon

18 minut temu, airmax napisał(a):

No i zajebiscie, odpolitycznili spółki, bo teraz stołki dostają też ci, którzy walili w część rządzącą 🤡

Wszystko się zgadza. Typ był hejterem a teraz będzie zarabiał gdzie indziej. A, że nie jest politykiem to przy okazji odpolityczni radę nadzorczą. 🤣 

5 minut temu, todo napisał(a):

Przecież ten cały papież to jeden z topowych propagandystów na X 😉

Ja go nie followuje, niemniej video i przekaz chyba klarowny i tu nie ma przy czym manipulować

10 minut temu, fluber napisał(a):

Na tym nagraniu wyraźnie widać kto musi ratować stołki...

KO nie musi dbać o utrzymanie większości sejmowej?

2 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

KO nie musi dbać o utrzymanie większości sejmowej?

Najwyżej rozpisze przyspieszone wybory, w których zrobią wynik nie gorszy niż ostatnio, gdy jednocześnie lewica i trzecia droga są w tyłku i straciły masę głosów:

30,7 14,4 8,7 - parlamentarne 

31,4 4,99 i 4,23 - prezydenckie 

18 minut temu, DRK napisał(a):

Dajcie spokój. Na pewno ma jak zwykle coś ważnego do roboty i później tym się zajmie

Może ustala z Domańskim nowa płacę minimalną - zaczyna się 

Jak informuje Money.pl, w rządzie pojawił się spór dotyczący kwoty minimalnego wynagrodzenia na przyszły rok. Minister finansów Andrzej Domański ma nie zgadzać się na propozycje związkowców i resortu pracy. W jego opinii płaca minimalna w 2026 roku powinna wzrosnąć do 4670 zł, co dałoby realnie ok. 3-4 zł podwyżki na rękę. 

19 godzin temu, fluber napisał(a):

Tygodniami??? Władza się zmieniła a wpadki jak z szukaniem rakiety 

Ważne że jakąś babcie zatrzymała policja za wpisy o Owsiaku. I oczywiście Jaszczura i tego grubaska.

Za to 16 letniego Ihora który prawie zabił ochroniarza policja zgubiła. Murzyna który przywalił komuś na siłowni ciężarem wypuszczono bo był na haju i nie był świadomy . Na Czeczenów przymyka się oko, a teraz afera z magazynami broni o których polskie służby nic nie wiedzą.