Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

20 minut temu, Pablo81 napisał(a):

kanclerz Niemiec, premier GB czy prezydent Francji

Niewykluczone, że wymieniona trójka jest uczulona na różnych Donaldów Te. ;)

Np naszemu umożliwili wygodną, indywidualną podróż koleją do Kijowa, a sami wybrali gnieżdżenie się we trzech w jednym wagonie.

1 minutę temu, DRK napisał(a):

Niewykluczone, że wymieniona trójka jest uczulona na różnych Donaldów Te. ;)

Np naszemu umożliwili wygodną, indywidualną podróż koleją do Kijowa, a sami wybrali gnieżdżenie się we trzech w jednym wagonie.

Donaldofobia!

Godzinę temu, airmax napisał(a):

Senyszyn była fajna jak dostarczała mem kontent albo robiła podśmiec***ki z Mentzena. Ale jak dali jej głos na poważnie, a ta na dzień dobry mówi o Nawrockim „seksista” „bo jej się tak wydaje jak widzi Martę Nawrocka” na co w zasadzie całe studio zaprotestowało co ona pierdoli, to szybko zniknął obraz takiej śmiesznej fajnej cioci co to fajne żarty/historyjki odpowiada 

Bo pasywno-agresywna feministka antykościelna to jest jej prawdziwa twarz i taką ją pamiętam z czasów SLD, i ta maska sympatycznej energicznej babci z kampanii spadła minutę po prawdziwych wynikach

14 minut temu, Życie_to_mem napisał(a):

Morawiecki był zaproszony w 2017 roku? 

Morawiecki był nawet w 2025 na inauguracji, ale ogólnie chodziło mi o to kto konsekwentnie jest jawnie ignorowany, a nie o konkretny jeden wieczór.

Edytowane przez Kily

1 minutę temu, Życie_to_mem napisał(a):

Fakt.

Zatem @Kily czy Beata Szydło była na inauguracji Trumpa w 2017 roku? :) 

Nie chce mi się tego sprawdzać, zwłaszcza że nic to nie zmienia ani w kwestii relacji Trump-Tusk w pierwszym półroczu 2025 i w przyszłości.

2 minuty temu, RappaR napisał(a):

a7a5073bd9e94e3ffe4656f738e0a4ce6e5c113b129d333e67ee7674ea2df71c.jpg?author=Xtreme2007&auth=3ae167d5ba8e7a414d4b115fda1e77bf

Wpis o córce Nawrockiego.

503669653_566604489542300_21814529734596

To jest pewna nowa "jakość". Wiadomo, że już 20 lat temu Tusk wymyślił Palikota i Niesiołowskiego, kiedy różne kwestie tabu bezpardonowo padały, ale to co odwala horda Giertycha względem dziecka to jednak chyba nowość.

@Kily

Dobra, znalazłem co robiła Beata Szydło 20 stycznia 2017 roku. :)

W Polsce premier Beata Szydło ma zaplanowane na dziś spotkanie z ministrem sprawiedliwości Zbigniewem Ziobrą oraz ministrem koordynatorem służb specjalnych Mariuszem Kamińskim. Najprawdopodobniej poznamy dziś szczegóły reformy sądownictwa, którą zapowiadał Ziobro. Konferencja prasowa rozpocznie się o godz. 13:30.

@fluber @RappaR @LeweBiodroSmoka @matek i reszta - możecie cofnąć lajka, którego daliście koledze. :)   

W USA nie ma zwyczaju zapraszania polskich premierów i prezydentów na inaugurację prezydenta. Przywódcy innych krajów też w sumie rzadko się pojawiają. W tym roku Trump zaprosił paru polityków z innych państw ale według jakiegoś specyficznego klucza.

Edytowane przez Życie_to_mem

9 minut temu, Życie_to_mem napisał(a):

@Kily

Dobra, znalazłem co robiła Beata Szydło 20 stycznia 2017 roku. :)

W Polsce premier Beata Szydło ma zaplanowane na dziś spotkanie z ministrem sprawiedliwości Zbigniewem Ziobrą oraz ministrem koordynatorem służb specjalnych Mariuszem Kamińskim. Najprawdopodobniej poznamy dziś szczegóły reformy sądownictwa, którą zapowiadał Ziobro. Konferencja prasowa rozpocznie się o godz. 13:30.

@fluber @RappaR @LeweBiodroSmoka @matek i reszta - możecie cofnąć lajka, którego daliście koledze. :)   

W USA nie ma zwyczaju zapraszania polskich premierów i prezydentów na inaugurację prezydenta. Przywódcy innych krajów też w sumie rzadko się pojawiają. W tym roku Trump zaprosił paru polityków z innych państw ale według jakiegoś specyficznego klucza.

Mam wrażenie, że wystarczająco wyraźnie napisałem, że chodzi o relacje sprawdzalne już na przestrzeni ~pół roku i to czy Duda był u Trumpa na zaprzysiężeniu czy miesiąc później nic nie zmienia w oczywistym fakcie, że utrzymuje on relacje z amerykańską administracją, podobnie jak nawet Morawiecki nie będąc już premierem czy Nawrocki w czasie, gdy nie był jeszcze prezydentem. Tak samo jak oczywistym jest fakt, że zgoła inaczej wygląda to w przypadku Tuska.

Edytowane przez Kily

Teraz, Kily napisał(a):

Mam wrażenie, że wystarczająco napisałem, że chodzi o relacje sprawdzalne już na przestrzeni ~pół roku i to czy Duda był u Trumpa na zaprzysiężeniu czy miesiąc później nic nie zmienia w oczywistym fakcie, że utrzymuje on relacje z amerykańską administracją, podobnie jak Morawiecki nie będąc już premierem czy Nawrocki nie będąc jeszcze prezydentem. Tak samo jak oczywistym jest fakt, że zgoła inaczej wygląda to w przypadku Tuska.

Przecież Kamysz był w USA dosłownie tydzień temu. 

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/bezpieczenstwo-i-kontrakty-szef-mon-z-wizyta-w-usa/wbe7byd

Teraz, Życie_to_mem napisał(a):

No co za przypadek, skoro Kamysz w przeciwieństwie do Tuska nigdy nie powiedział o Trumpie nic obraźliwego. Podpowiem Ci, że jak dobrze poszukasz to jeszcze nawet znajdziesz fotkę Siemoniaka z Kristi Noem. ;)