Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, Życie_to_mem napisał(a):

Wcale bym się zdziwił gdyby to było false flag. :) 

Załóżmy, że jesteś wysokim oficerem policji popierającym Nawrockiego. Nie kusiłoby cię żeby zrobić taką szopkę w celu ośmieszenia obecnego rządu? :) 

Nie. 

Zysk żaden, koszty wysokie i jednostkowe. 

29 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Najciekawszą opcją byłyby chyba wcześniejsze wybory do Sejmu. Konfederacja ma swoje szczyty (ciekawe czy je utrzymają biorąc pod uwagę jak taki Mentzen może być rozegrany w każdej chwili), PiS ma zabetonowany elektorat + jak Nawrocki nic nie odjebie w najbliższym czasie to będą tylko zyskiwać

Jedno jest pewne, choćby ziemia drżała partnerstwo koalicyjne PSL pozostanie niewzruszone, więc wątek przedwczesnych wyborów wydaje się nierealny. Na tym etapie w interesie PIS jest spokojne czekanie i obserwowanie jak aktualny rząd będzie się wykrwawiał. Co do przyszłości to jak dla mnie najciekawsze kwestie, co faktycznie planuje aktualny prezydent Duda, czy Nawrocki będzie formował własne środowisko, kto będzie nowym szefem PIS i dlaczego będzie to Wassermann😅

Yebac pis, yebac karolllo, choc życzę mu jak najlepiej i podobał mi sie jego występ po 21 kiedy wiekszosc pisiorow już położyło na nim lachę, ale te jeki platfusuf to czyste złoto, piewcy demokracji sie znalezli, standardowo jak wynik nie po ich mysli to by ten ustrój zaorali🥴

Edytowane przez elwariato

4 minuty temu, Życie_to_mem napisał(a):

Mógł działać w poczuciu misji (mało to takich ludzi?).

Mógł też być jakoś dogadany z pisiorami. 

Przecież milicja działała tak samo w różnych miastach w różnych dniach wobec różnych przebierańców. Gdyby rządząca partia sobie takich działań nie życzyła, a jakiś "wysoki oficer" milicji działał wbrew woli partii na własną modłę to akcja poszukiwania Zorro w Tarnowie byłaby ostatnią tego typu.

28 minut temu, tankathon napisał(a):

Jedno jest pewne, choćby ziemia drżała partnerstwo koalicyjne PSL pozostanie niewzruszone, więc wątek przedwczesnych wyborów wydaje się nierealny. Na tym etapie w interesie PIS jest spokojne czekanie i obserwowanie jak aktualny rząd będzie się wykrwawiał. Co do przyszłości to jak dla mnie najciekawsze kwestie, co faktycznie planuje aktualny prezydent Duda, czy Nawrocki będzie formował własne środowisko, kto będzie nowym szefem PIS i dlaczego będzie to Wassermann😅

Nawrocki własne środowisko? Hahaha właśnie został wybrany z tego samego powodu jak Duda absolutnie nic nie jest w stanie stworzyć sam.

12 minut temu, Kily napisał(a):

Przecież milicja działała tak samo w różnych miastach w różnych dniach wobec różnych przebierańców. Gdyby rządząca partia sobie takich działań nie życzyła, a jakiś "wysoki oficer" milicji działał wbrew woli partii na własną modłę to akcja poszukiwania Zorro w Tarnowie byłaby ostatnią tego typu.

Słyszałem tylko o Zorro i Batmanie.

Jedna z tych akcji faktycznie mogła wynikać z głupoty, a w przypadku drugiej mógł zadziałać krypisior. :) 

1 minutę temu, Życie_to_mem napisał(a):

Jedna z tych akcji faktycznie mogła wynikać z głupoty, a w przypadku drugiej mógł zadziałać krypisior. :) 

Było jeszcze dwóch Spider-Manów po drodze. Czasami najprostsze wyjaśnienie (głupota władzy) jest zwyczajnie jedynym, które się klei.

1 minutę temu, Życie_to_mem napisał(a):

A do tego Batmana to nie wbili w 8 do pokoju hotelowego? 

jeszcze brakuje teorii putinowskiej pod tytułem „to nie byli policjanci takie stroje można kupić wszędzie” 🤡

Godzinę temu, agresywnychomik napisał(a):

Nawrocki własne środowisko? Hahaha właśnie został wybrany z tego samego powodu jak Duda absolutnie nic nie jest w stanie stworzyć sam.

Wczoraj/dziś w trakcie analizy kampanii jeden z gości stwierdził, że do ludzi dalej nie dociera fakt, że wraz z zamknięciem drzwi pałacu to prezydent ma, jak to określił, "wyjebane" na chciejstwo innych. Następnie podał przykład jak Duda storpedował jeden z kluczowych pomysłów PIS, o którym mało kto mówił. Wydaje mi się, że trudno stwierdzić, w którą stronę mogą pójść pewne sprawy, dlatego uważam, że może być ciekawie. 

1 minutę temu, tankathon napisał(a):

Wczoraj/dziś w trakcie analizy kampanii jeden z gości stwierdził, że do ludzi dalej nie dociera fakt, że wraz z zamknięciem drzwi pałacu to prezydent ma, jak to określił, "wyjebane" na chciejstwo innych. Następnie podał przykład jak Duda storpedował jeden z kluczowych pomysłów PIS, o którym mało kto mówił. Wydaje mi się, że trudno stwierdzić, w którą stronę mogą pójść pewne sprawy, dlatego uważam, że może być ciekawie. 

Tak to moze byc w drugiej kadencji, ewentualnie jak “swiezak” ogarnie, ze moga mu skoczyc i moze realizowac to, co uwaza za sluszne. 

3 minuty temu, memento1984 napisał(a):

Tak to moze byc w drugiej kadencji, ewentualnie jak “swiezak” ogarnie, ze moga mu skoczyc i moze realizowac to, co uwaza za sluszne. 

Już może. Co mu PiS może? Wystawić innego kandydata?

Na złość oddać przeciwnikom prezydenta?