Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, Życie_to_mem napisał(a):

Przypominam, że Tusk ma trzech koalicjantów. Jak na razie ci koalicjanci zablokowali chociażby zniesienie zakazu handlu w niedzielę oraz wprowadzenie kredytu 0%. 

Tusk powinien im dziękować za zablokowanie, jakby te 2 rzeczy przeszły to Trzaskowski mógłby nie wygrać w 1 turze.

10 minut temu, Życie_to_mem napisał(a):

Przypominam, że Tusk ma trzech koalicjantów.

Dzięki za przypomnienie!

Wcale nie słyszałem tego podczas całej tej kampanii prezydenckiej jakieś 342 razy (częściej chyba słyszałem tylko o tym że Plastuś ma największe szanse z Rafałem w drugiej turze)

24 minuty temu, julekstep napisał(a):

Co do Sprawy dla Reportera to przemilcze bo i przed 2016 i po 2016 kojarze to jako mem.

Kiedyś było tam trochę pieniactwa i czasem szukania afer na siłę ale program był jednak w miarę poważny.

Jednak za Kurskiego zaczęli parodiować sami siebie. :) 

Edytowane przez Życie_to_mem

7 minut temu, P_M napisał(a):

Tusk powinien im dziękować za zablokowanie, jakby te 2 rzeczy przeszły to Trzaskowski mógłby nie wygrać w 1 turze.

Mnie się wydaje, że jak Rafa przegra to głównie przez Tuska. Powinni go schować do szafy na czas kampanii , bo szkodził tak jak Władeczek Nikosiowi , albo wysłać ryżego gdzieś służbowo

4 minuty temu, mayor napisał(a):

Mnie się wydaje, że jak Rafa przegra to głównie przez Tuska. Powinni go schować do szafy na czas kampanii , bo szkodził tak jak Władeczek Nikosiowi , albo wysłać ryżego gdzieś służbowo

Tusk to w sumie za wiele wyborów to nie wygrał 

25 minut temu, julekstep napisał(a):

Dzięki za przypomnienie!

Wcale nie słyszałem tego podczas całej tej kampanii prezydenckiej jakieś 342 razy (częściej chyba słyszałem tylko o tym że Plastuś ma największe szanse z Rafałem w drugiej turze)

Ale za to na pewno nie wiesz, że Marek Woch urodził się w Kąkolewnicy i był hydraulikiem!

31 minut temu, Koelner napisał(a):

Tusk to w sumie za wiele wyborów to nie wygrał 

2 x parlamentarne

4 x europejskie

1 x samorządowe 

Do zwycięstwa Bronka w 2010 roku i utworzenia koalicji rządowej w 2023 roku też się w dużym stopniu przyczynił. 

36 minut temu, Życie_to_mem napisał(a):

2 x parlamentarne

4 x europejskie

1 x samorządowe 

Do zwycięstwa Bronka w 2010 roku i utworzenia koalicji rządowej w 2023 roku też się w dużym stopniu przyczynił. 

Może jest to tylko moje subiektywne odczucie, ale mnie się wydaje że Donek już jest mocno post prime. I to jakoś ta jego demencją ostatnio zaczyna zapierdalać jak Kusociński. Nie wiem z czego to wynika ,bo nie ma jeszcze siedmiu dych, ale czasem nie liczy się wiek, tylko przebieg

Edytowane przez mayor

8 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

To znaczy? Że antypis będzie grillować oraz okupować Monciak i Krupówki zamiast spełniać obywatelski obowiązek? 

2 minuty temu, Życie_to_mem napisał(a):

To znaczy? Że antypis będzie grillować oraz okupować Monciak i Krupówki zamiast spełniać obywatelski obowiązek? 

to znaczy, że kijowa pogoda raczej jest na rękę Czaska, ale to takie tam moje teorie niczym nie podparte poza jakimiś streotypami

2 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

to znaczy, że kijowa pogoda raczej jest na rękę Czaska, ale to takie tam moje teorie niczym nie podparte poza jakimiś streotypami

Dobra, źle spojrzałem. :)

Deszcz na zachodzie i słoneczko na wschodzie to faktycznie czynniki sprzyjające Trzaskowskiemu. 

5 godzin temu, julekstep napisał(a):

W sensie to jest odpowiedź na post w którym Rappar pisał że PiS nie skazywał nawet randomów odpierdalających na różnych protestach?

Trochę bez sensu, c'nie? (szczególnie w konteście tego co robiło i robi PO -> które akurat z randomami problemów nie ma.... o ile oczywiście robią coś przeciwko nim)

No jak nie skazywał, właśnie byli pierwsi do  stawiania przed sądem różnych szeregowych randomów, np. za czarne protetsy. 

5 godzin temu, RappaR napisał(a):

W tym kontekście szczerze wolę kogoś, kto jest silny tylko wyłącznie wobec słabych, niż kogoś kto jest silny i wobec słabych, i wobec silnych :)

Właśnie wobec silnych władza powinna być silna, nie może dać się zdominować, a czy po czy PiS to władza sama z własnej inicjatywy silnym dupę wystawia.

Potem prawo nam Brzoska pisze, albo zagraniczne korporacje. 

2 minuty temu, Krzemo napisał(a):

No jak nie skazywał, właśnie byli pierwsi do  stawiania przed sądem różnych szeregowych randomów, np. za czarne protetsy. 

Jeżeli dobrze pamiętam to ostatecznie za czarne protesty 4 osoby dostały 20 godzin prac społecznych przez 10 miesięcy 

3 minuty temu, Krzemo napisał(a):

Kogo skazali?

3 minuty temu, Krzemo napisał(a):

Właśnie wobec silnych władza powinna być silna, nie może dać się zdominować, a czy po czy PiS to władza sama z własnej inicjatywy silnym dupę wystawia.

Dobrze.

To wyjaśnij mi czemu Tuskowi o 6 rano nie wjechała policja za groźby wobec Dudy?

4 minuty temu, Krzemo napisał(a):

Potem prawo nam Brzoska pisze, albo zagraniczne korporacje. 

Ten, którego Tusk namaścił?

9 minut temu, Krzemo napisał(a):

za akcje na protestach 20 godzin prac społecznych

za gówno wpisy w internetach do 3 lat więzienia

pick your fighter

5 minut temu, RappaR napisał(a):

Kogo skazali?

Setki ludzi było zatrzymane, wożone z komendy na komendę i miało zarzuty za korzystanie z konstytucyjnych swobód. 

7 minut temu, RappaR napisał(a):

Tusk

Srusk 

2 minuty temu, julekstep napisał(a):

za gówno wpisy w internetach do 3 lat więzienia

Eche, taki jest wyrok.