Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, tankathon napisał(a):

Znaczące to będą te ekstra 200 tys zagranicznych głosów.

Co bedzie znaczace, czy ten klakier czy ten paź zostanie pierwszym obatelem polszy, otóż oglaszam, że to jest naprawde bezznaczenia🙂

1 minutę temu, Kily napisał(a):

A kiedys w magdalence sie mieszkało, jak to noga moze sie powinąć😄😋

1 godzinę temu, memento1984 napisał(a):

A kto tu jest nawiedzonym kato ultrasem? Jedyne czym sie podzieliles z nami na forum w ciagu ~24h ze prawdopodobnie korzystasz z uslug prostytutek jak kazdy “normals” z twojego otoczenia i ze byles rozwiedziony 2 razy.

Norma?

Ale do kogo Ty pijesz z tym gorszym?

Ten co założył wątek o wierze bóstwach kościołach i tam pierdolił że miał objawienia, bliskie spotkania 3 stopnia i tego typu omamy. No nie pierdol żebyś o prostytucji wiedział tylko z filmów, jak tak to może spróbuj, niby w większości Stanów jest to nielegalne, ale jest legalne w Nevadzie , oprócz tego jest też spora szara strefa .Nie  piję do nikogo , w zasadzie jestem niepijący .

10 minut temu, josephnba napisał(a):

Jaśniej napiszę 

snujesz teorie od lat i zazwyczaj nietrafione więc może tym razem się uda 

będę trzymał za to kciuki 

To może po kolei:

1) na możliwość kręcenia wynikami wyborów poprzez zagranicę zwrócił uwagę Jacek Wilk, a nie ja;

2) Jacek Wilk podał powody takiej możliwości, tj. niespotykana liczba dopisanych tam wyborców + tam głosy liczą konsulaty, czyli urzędnicy podlegający rządowi i nie ma takiej kontroli nad przebiegiem liczenia jak w kraju;

3) ja tylko stwierdziłem, że trzeba być wyjątkowym naiwniakiem żeby skwitować wpis Wilka takim komentarzem jak ty, zwłaszcza wobec przebiegu np. ostatnich wyborów w Rumunii, a teraz mogę jedynie dodać, że moim zdaniem Wilk podał bardzo racjonalne uzasadnienie swojego przypuszczenia;

4) z powyższego wynika, że niczego nie przesądzam i możliwe są różne scenariusze, np.

- wcale nie będzie manipulacji za granicą,

- manipulacje będą, ale nie będą miały znaczenia, bo Nawrocki wygra tak wyraźnie, że nic to nie zmieni,

- manipulacje będą, ale nie będą potrzebne, bo Trzaskowski i bez nich by wygrał,

po prostu wykluczanie a priori czegoś, do czego rządzący mają instrumenty i mają ku temu oczywiste motywacje (jednoznacznie niekorzystne wyniki pierwszej tury i sondaży przed drugą turą), jest typowe dla naiwniaka (i to eufemizm).

6 minut temu, jack napisał(a):

A co my mamy z Rumunią wspólnego? Patrząc na ostatnie 36 lat to niewiele. 

Oba kraje wyszły z tego samego Układu Warszawskiego. We w miarę podobnym okresie wchodziły do NATO i UE, w przeciwieństwie do większości krajów UE rozwijały się itd. itd.

W tym kontekście członkostwo w UE jest najbardziej istotne, bo w związku z nim w obu przypadkach w interesie unijnych włodarzy jest aby głową państwa był ich pachołek, który nie będzie przesadnie przywiązany do interesu narodowego.

25 minut temu, jack napisał(a):

Ile razy byłeś w Rumuni przez ostatnie 36 lat?

Co wiesz o gospodarce tego państwa, z iloma Rumunami rozmawiałeś w ciągu 36!lat?

Etc etc.

Myślę że po zgłębieniu tematu będzie więcej wspólnych cech niż mógłbyś przypuszczać.

Godzinę temu, Kily napisał(a):

Po ostatnich wydarzeniach z Rumunii trzeba wyjątkowej dozy naiwności żeby napisać taki wpis jak ty.

Chociaz nie zmarli u nas beda glosowac ... choć skoro z bylego związku rad, to tam pole do popisu jest😔

29 minut temu, jack napisał(a):

Serio byś sie zdziwił😋 i to niestety nie in+ Ja wiem ze jak sie poslucha obydwu kandydatów to duch sarmacki rosnie, ale Rumun7a to jest rywal na miare naszych możliwosci

21 minut temu, fluber napisał(a):

Ja jerdziele, tam nawiazanie do kurskiego, ale to nawet on by pozazdroscił ... co za ułomy, a że ta pani nie rozumie to mnie nie dziwi specjalnie

2 minuty temu, jack napisał(a):

Wyborcy PIS znowu w strachu. Jak zwykle. 

No ja jak popis u władzy to notorycznie jestem w strachu, bo to straszna władza😋

19 minut temu, jack napisał(a):

Co to za brednie? W Rumunii zrobili tak to w Polsce mogą zrobić tak samo. A w Chorwacji jak zrobili? Albo na Węgrzech? Rumuni swojego dyktatora zajebali, gdy nasz był prezydentem. 

Wyborcy PIS znowu w strachu. Jak zwykle. 

Cała nadzieja że nie okażemy się w niedzielę głupszym narodem od Rumunów , tamci się ogarnęli to liczę na to że i my się opamiętamy. Dlatego też rozumiem tą mobilizację wśród Polonii w UK i EU, nie chcą być pośmiewiskiem na obcym terenie, a Romków też tam sporo.