Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, fluber napisał(a):

Stąd kursy.

było podawane podobne zestawienie w podobnym timelajnie przed pierwszą turą?

Godzinę temu, P_M napisał(a):

Tusku pograł z nami wszystkimi w Polsacie?
Zaintrygowała mnie hipoteza Rokity:

trudno oprzeć się wrażeniu, że gościu wygrał życie, wycofując się te dwie dekady temu, zupełnie nie przypomina swoich byłych kamratów, bez agresji, zawiści i pychy

Całkiem niedawno się dowiedziałem, że Juliusz Braun (prezes TVP za czasów rządów Platformy) to wuj Grzegorza Brauna (brat jego ojca). Ponadto syn Juliusza czyli Michał Braun jest działaczem Platformy i to takim z lewicowego skrzydła. :) 

Czyli mamy kolejny przykład mocnych podziałów w rodzinie, bo po tej umownej lewej stronie są również:

- brat Kurskiego

- siostra Pawłowicz

- siostrzeniec Morawieckiego

- syn Gowina

- brat Agaty Dudy

- córka Janusza Dobrosza (kiedyś dość znanego posła Ligi Polskich Rodzin) 

Teraz, Życie_to_mem napisał(a):

Całkiem niedawno się dowiedziałem, że Juliusz Braun (prezes TVP za czasów rządów Platformy) to wuj Grzegorza Brauna (brat jego ojca). Ponadto syn Juliusza czyli Michał Braun jest działaczem Platformy i to takim z lewicowego skrzydła. :) 

Czyli mamy kolejny przykład mocnych podziałów w rodzinie, bo po tej umownej lewej stronie są również:

- brat Kurskiego

- siostra Pawłowicz

- siostrzeniec Morawieckiego

- syn Gowina

- brat Agaty Dudy

- córka Janusza Dobrosza (kiedyś dość znanego posła Ligi Polskich Rodzin) 

Moja cała rodzina jest za KO i Trzaskowskim, więc serio nic nowego, że nie każdy jest za tym samym

10 minut temu, tankathon napisał(a):

Pospolite ruszenie idące na rekord za granicą plus leniwi z wielkich miast, którzy ruszą w drugiej turze walczyć o demokrację*. Kurs raczej nie dziwi. 

No miedzy innymi Przez takich oszolomow jak Ty ludzie zmobilizuja sie i pojda na Trzaska zagłosować. 

7 minut temu, steve napisał(a):

No miedzy innymi Przez takich oszolomow jak Ty ludzie zmobilizuja sie i pojda na Trzaska zagłosować. 

Wysoka frekwencja powinna cieszyć, co do reszty, dziękuję za miłe słowo, które doceniam podwójnie, ze względu na autora, a także osobę, która ów wpis polubiła, więcej nie trzeba. Oczywiście, jedyne co pozostaje napisać, to chyba rada jaką udzieliłem fanowi twojej twórczości...płyń? mam nadzieję, że chociaż do ciebie to dotrze, bo do kolegi, który wszystko wie, ale gówno rozumie niestety nie dotarło. 

2 minuty temu, steve napisał(a):

Mnie to zawsze dziwi ten paradoks, że prawicowcy, dumni z odważnych bohaterów i wielkich historycznych czynów rodaków, pokładajacy wiarę w Boga są tak bardzo strachliwi. Dają się straszyć politykom opowiastkami o końcu cywilizacji, staniu nad przepaścią i innymi katastroficznymi historiami w których wszyscy dokoła kopią pod nimi dołki. I tak ciągle i ciągle od nowa. 

7 minut temu, jack napisał(a):

Mnie to zawsze dziwi ten paradoks, że prawicowcy, dumni z odważnych bohaterów i wielkich historycznych czynów rodaków, pokładajacy wiarę w Boga są tak bardzo strachliwi. Dają się straszyć politykom opowiastkami o końcu cywilizacji, staniu nad przepaścią i innymi katastroficznymi historiami w których wszyscy dokoła kopią pod nimi dołki. I tak ciągle i ciągle od nowa. 

Bo to są tacy "patroci" co nic dla swojego kraju nigdy nie zrobili tylko wstawili zdjęcie profilowe z husarią xd 

12 minut temu, jack napisał(a):

Dają się straszyć politykom opowiastkami o końcu cywilizacji, staniu nad przepaścią i innymi katastroficznymi historiami w których wszyscy dokoła kopią pod nimi dołki.

Ale wiesz, że mogą Ci zarzucić w drugą stronę to samo? Planeta płonie, zmiany klimatu, ostatnie pokolenie. Cieżko było mi powiedziec, która strona bardziej jest "przerażona" końcem świata i zagładą cywilizacji.

15 minut temu, jack napisał(a):

A myślisz, że czemu chcemy mieć Nawrockiego na czele?:) przecież nie do biadolenia 

3 minuty temu, P_M napisał(a):

Ale wiesz, że mogą Ci zarzucić w drugą stronę to samo? Planeta płonie, zmiany klimatu, ostatnie pokolenie. Cieżko było mi powiedziec, która strona bardziej jest "przerażona" końcem świata i zagładą cywilizacji.

A to nawet ciekawe bo zwróć uwagę, że nikt tu na forum nie pisze o zmianach klimatu w ten sposób. Za to strachy prawicy pojawiają się regularnie. No i jest jeszcze Rappar, który dokłada jeszcze kobiety do strachów. 

4 minuty temu, fluber napisał(a):

A myślisz, że czemu chcemy mieć Nawrockiego na czele?:) przecież nie do biadolenia 

Aaaa, czyli to ma być ta husaria co was obroni. Tylko wychodzi na to, że to raczej miłośnicy prawicy chodzą w rurkach 😘

1 minutę temu, jack napisał(a):

A to nawet ciekawe bo zwróć uwagę, że nikt tu na forum nie pisze o zmianach klimatu w ten sposób. Za to strachy prawicy pojawiają się regularnie. No i jest jeszcze Rappar, który dokłada jeszcze kobiety do strachów. 

Bo może większość na obecnym etapie owych zmian klimatu się nie boi i o nich nie pisze?
Anyway podobnie jak Ty rozszerzyłem to na ogół strony nazwijmy to strony lewej, tak jak Ty rozszerzyłeś to na ogół strony prawej.

Tak czy owak, z tym rzekomym większym strachem u prawicy to raczej nieprawda/manipulacja, że tak posłużę się nomenklaturą demagoga.

Mnie tak dziwi, ale moze nieslusznie bo to pis partia zyebow i "sierot", czemu oni na swojego kandydata nie wybrali takiego młodego Płażyńskiego, co do którego przeszlosci raczej nie było by tylu wątpliwości. Twardy elektorat tych czy tych, to poprze i kamień i 💩 byle by nie ci drudzy, wiec tutaj tylko zostaje dobrac jakiegoś typa specjalnie nie antgonizującego całej reszty ... 

3 minuty temu, elwariato napisał(a):

Mnie tak dziwi, ale moze nieslusznie bo to pis partia zyebow i "sierot", czemu oni na swojego kandydata nie wybrali takiego młodego Płażyńskiego, co do którego przeszlosci raczej nie było by tylu wątpliwości. Twardy elektorat tych czy tych, to poprze i kamień i 💩 byle by nie ci drudzy, wiec tutaj tylko zostaje dobrac jakiegoś typa specjalnie nie antgonizującego całej reszty ... 

Chyba jedynie dlatego, że im wyszło z analiz że musi być ktoś spoza PIS. A Płażyński już kandydował z ramienia PIS w wyborach na prezydenta Gdańska. Poza tym, że jakąś tak dotację dostał na kancelarię, którą potem zamknął i stanowisko po znajomości w Enerdze to nie kojarzę jakiś kontrowersji. W porównaniu do Nawrockiego to kryształ czystej wody. On mógłby coś tam podebrać że środka a chyba chodziło o podbieranie konfederacji. 

Kaczyński wolał silnorękiego patriotę.