Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Serio jakbyśmy dostali całe Prusy i FDR powiedziałby 1 słowo to nie byłaby klęska, strasznie dziwne spojrzenie, takie bardziej zachodnie na to co a czego nie dostaliśmy po wojnie.

Jakie by to słowo miało być?

Z ciekawości co czytałeś na temat negocjacji FDR z Stalinem?

10 minut temu, airmax napisał(a):

Jak mówił wcześniej w programie, w kontekście tego piwkowania z Mentzenem, że celem jest pozyskanie możliwie dużego % wyborców Konfy/albo żeby chociaż nie poszli głosować na Nawrockiego, to nie odpalasz tekstów o pozyskaniu lepiej zurbanizowanego terytorium, nie zaczynasz mówić o niemieckich płatnościach netto do Unii w kontekście reparacji (szkoda że zakolak przerwał bo był tu potencjał na perełkę z tymi płatnościami netto). Takie teksty (pomijając czy ma rację czy jej nie ma) to jak płachta na byka dla szeroko pojętego prawicowego wyborcy 

Co do tego, że trochę zły timing to się nawet mogę zgodzić. 

Myślałem, że czepiasz się tej wypowiedzi samej w sobie (w oderwaniu od kampanii). 

24 minuty temu, RappaR napisał(a):

Jakie by to słowo miało być?

Z ciekawości co czytałeś na temat negocjacji FDR z Stalinem?

Nie wiem, zapytaj Radka on coś mówił o jednym słowie FDRa.

Co do drugiej części pytania, nic. Z tego co się orientuje to już w Teheranie było pozamiatane (zgoda na granicę na linii Curzona), nie wiem czy później była jakaś próba dyskusji ze strony FDR czy tylko akceptacja roszczeń "najważniejszego alianta w walce z Niemcami", Churchill coś tam próbował, była propozycja mocno okrojonego Państwa Polskiego ale nasz rząd w Londynie nigdy tego pomysłu nie poparł.

Edytowane przez agresywnychomik

W dniu 24.05.2025 o 05:04, Kily napisał(a):

Teraz wyobraźmy sobie, że plotki o waleniu koksu przez Rafałsza to prawda. Zrobi test - ćpun. Nie zrobi testu - ćpun w oczach większości. I gdzie przy tym stoi doustna nikotyna, którą czasami można zaobserwować nawet wśród wyczynowych sportowców?

Jest i moj piekny Baker!

2 godziny temu, fluber napisał(a):

Jak Nawrocki pracował w Grand Hotelu to Wielki Bu miał 12-17 lat. Całą historia Muranskiego w związku z powyższym nie ma żadnego sensu. swietny pomysł TVP i Tuska żeby z tym wyskoczyć 

A skąd wiesz co robił wielki bu jak miał 17 lat? 
może już latał z chłopakami 

2 godziny temu, fluber napisał(a):

Jak Nawrocki pracował w Grand Hotelu to Wielki Bu miał 12-17 lat. Całą historia Muranskiego w związku z powyższym nie ma żadnego sensu. swietny pomysł TVP i Tuska żeby z tym wyskoczyć 

tam raczej chodzi o to ze robil burdel wtedy jak sluzbowo wynajmowal pokoje w muzeum

w tych apartamentach zalatwial kurtyzany tez

53 minuty temu, josephnba napisał(a):

A skąd wiesz co robił wielki bu jak miał 17 lat? 
może już latał z chłopakami 

Troll napisał że miał 12 lat, . Lucky Luciano w wieku 14 lat był już szefem Five Points Gang, Meyer Lansky był jeszcze młodszy. Podobnie jak Karol Nawrocki Luciano i Lansky też zajmowali się sutenerstwem , zresztą Luciano został skazany i siedział we więźniu za czerpanie korzyści z prostytucji . Mam nadzieję że Karolek też trafi, tam gdzie jego miejsce 

2 minuty temu, mayor napisał(a):

Troll napisał że miał 12 lat, . Lucky Luciano w wieku 14 lat był już szefem Five Points Gang, Meyer Lansky był jeszcze młodszy. Podobnie jak Karol Nawrocki Luciano i Lansky też zajmowali się sutenerstwem , zresztą Luciano został skazany i siedział we więźniu za czerpanie korzyści z prostytucji . Mam nadzieję że Karolek też trafi, tam gdzie jego miejsce 

@BMeF o tym elektoracie 55+ pisałem 

8 minut temu, mayor napisał(a):

Mam nadzieję że Karolek też trafi, tam gdzie jego miejsce 

trafi na fotel prezydenta. pisałem o tym w grudniu. nie ma szans aby prezydentem Polski nie był gość wskazany przez ambasadę USA. wyobrażasz sobie aby mogli oni posadzić na ten urząd gościa który zrobiłby fikołka w stronę Niemiec? Józio Bajden dał przyzwolenie Uli Wodę Leje na budowanie IV Rzeszy a Trumpowi się  to nie widzi 

Edytowane przez Koelner

8 minut temu, Koelner napisał(a):

trafi na fotel prezydenta. pisałem o tym w grudniu. nie ma szans aby prezydentem Polski nie był gość wskazany przez ambasadę USA. wyobrażasz sobie aby mogli oni posadzić na ten urząd gościa który zrobiłby fikołka w stronę Niemiec? Józio Bajden dał przyzwolenie Uli Wodę Leje na budowanie IV Rzeszy a Trumpowi się  to nie widzi 

To uważasz, że nasz naród jest głupszy od Rumunów ? Im też próbowali wybrać prezydenta na 1600 Pennsylvania Avenue i nie dali rady.

6 minut temu, mayor napisał(a):

To uważasz, że nasz naród jest głupszy od Rumunów ? Im też próbowali wybrać prezydenta na 1600 Pennsylvania Avenue i nie dali rady.

jak będzie gorąco i wybranie Nawrockiego będzie zagrożone to pojawi się w tv Republika jakiś papierek z ambasady który dojedzie PO i Trzaska. na stan obecny Vivat Carolus Nawrockus Praesidens Polonia!