Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, jack napisał(a):

Żołnierz to fajna robota. To tak jakby strażak siedział przez 30 lat w remizie bez wyjazdów do pożaru. A jakby już miał pojechać gasić gdzieś to za zgodą i za dodatkowy zajebisty hajs. 

Myślisz, że bycie żołnierzem to fajna robota? Serio?

42 minuty temu, fluber napisał(a):

Dopiero by była inba. System punktowy w takim przypadku byłby nie do ogarnięcia. Za każde dziecko- dodatkowy głos, za każde mieszkanie na wynajem jeden głos mniej - to by się wojna domowa skończyło:)

Ja tylko napisałem, że to byłoby ciekawe i możliwe do uargumentowania. Owszem nie chciałbym być tym, który miałby być odpowiedzialny za wprowadzenie tego rozwiązania:)

Matecki dostał wczoraj wpierdol w hotelu sejmowym;)

51 minut temu, jack napisał(a):

Uzasadnisz, co takiego przepierdolonego jest w pracy Polskich żołnierzy? 

Głównie problemy rodzinne wynikające z pełnionej pracy. Jest to grupa zawodowa która najczęściej doświadcza kryzysów rodzinnych. To najczęściej młodzi ludzie, często wysyłani z dala od domu, na kilka tygodni ciągiem. Na granicy białoruskiej masz 12h zmiany, 2-4 tygodniowe rotacje, za żadną kasę bym nie zmienił.swojej pracy na to 

15 minut temu, fluber napisał(a):

Matecki dostał wczoraj wpierdol w hotelu sejmowym;)

Głównie problemy rodzinne wynikające z pełnionej pracy. Jest to grupa zawodowa która najczęściej doświadcza kryzysów rodzinnych. To najczęściej młodzi ludzie, często wysyłani z dala od domu, na kilka tygodni ciągiem. Na granicy białoruskiej masz 12h zmiany, 2-4 tygodniowe rotacje, za żadną kasę bym nie zmienił.swojej pracy na to 

Co do kryzysów rodzinnych to może nie praca jest powodem a właśnie poglądy i charakteru? 

Granica białoruska to kilka ostatnich lat i dotyczy tylko części żołnierzy. 

To, że byś nie zamienił swojej ani ja mojej pracy na pracy w wojsku niewiele znaczy. Nie zamienił bym mojej pracy na wiele innych prac, które przez wielu ludzi uważane są za bardzo atrakcyjne. 

5 minut temu, jack napisał(a):

Co do kryzysów rodzinnych to może nie praca jest powodem a właśnie poglądy i charakteru? 

Granica białoruska to kilka ostatnich lat i dotyczy tylko części żołnierzy. 

To, że byś nie zamienił swojej ani ja mojej pracy na pracy w wojsku niewiele znaczy. Nie zamienił bym mojej pracy na wiele innych prac, które przez wielu ludzi uważane są za bardzo atrakcyjne. 

Ale niektóre z nich masz wyżej, niektóre niżej. Koszarowanie na pewno nie pomaga w życiu rodzinnym.

Lepiej powiedz co jako wyborca razem byś chciał żeby zrobił zandberg:

https://www.rmf24.pl/polityka/news-news-rmf-fm-to-oni-moga-stracic-prace-w-ramach-rekonstrukcji,nId,7969395

7 minut temu, fluber napisał(a):

Lepiej powiedz co jako wyborca razem byś chciał żeby zrobił zandberg:

https://www.rmf24.pl/polityka/news-news-rmf-fm-to-oni-moga-stracic-prace-w-ramach-rekonstrukcji,nId,7969395

Ja nie oczekuje, że Duńczyk musi być w opozycji. Nie razi mnie postawa Biejat. Praca u podstaw też ma sens. Byleby nie jeść z ręki. 

o fajna znajdźka

https://wpolityce.pl/polityka/729549-nacpani-homoseksualisci-beda-kopulowac-w-warszawskim-teatrze

może niedługo w całej Polsce będą podobne inicjatywy! 💪

deklaracja głosowania na Trzaska przez @Koelner przestaje dziwić!

Edytowane przez julekstep

Czyżby mainstreamowe pismaki wiedziały co się święci i zaczęli ocieplać wizerunek Nawrockiego? Bo krzewiciele różnorodności i tolerancji z oneta chyba nie widzą nic złego w tatuażach?

Ewentualnie może to artykuł sponsorowany przez PiS, bo rzekomo Domański wypłacił im już pierwszą ratę subwencji w wysokości 3,7mln PLN

https://plejada.pl/newsy/tatuaze-karola-nawrockiego-kandydat-na-prezydenta-je-ukrywa/ybf4v5g