Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, fluber napisał(a):

Na tych przemowach po wynikach to Nawrocki przemawia jakby wygrał a Trzaskowski jakby przegrał 

Z prostej przyczyny, bo po pierwsze wyniki PIS zawsze są niedoszacowane, po drugie przy wyniku błazna widać, że pula z której będzie mógł czerpać jest zdecydowanie mniejsza niż zakładali. Czas na ruch Mentzena...

Teraz, tankathon napisał(a):

Z prostej przyczyny, bo po pierwsze wyniki PIS zawsze są niedoszacowane, po drugie przy wyniku błazna widać, że pula z której będzie mógł czerpać jest zdecydowanie mniejsza niż zakładali. Czas na ruch Mentzena...

Trzaskowski dwie rzeczy które powiedział wprost po wynikach to legalizacja aborcji i likwidacja funduszu kościelnego, więc nie wiem czy to target konfederacji.

Jest duży odsetek odmów, ale ostatnio jakoś te głosy dokładali. W exit Poll Republiki jest podobna różnica 

Mentzen nie będzie żadnego poparcia przekazywał 

21 minut temu, LAF napisał(a):

@julekstep zadowolony ? 

Jako osoba ktora w 1szej turze glosowala na kandydata spoza duopolu czemu mam byc zadowolony?

24 minuty temu, jack napisał(a):

Trzaskowskiego zbierze te głosy co poszły na Hołownie, Zandberga i Biejat i powinno wystarczyć na styk. 

Ja glosowalem na Adriana a w drugiej na Karola, wiec nie 100%!

14 minut temu, fluber napisał(a):

TRZASKOWSKI 31,6
NAWROCKI 29,8
MENTZEN 14
ZANDBERG 6
BRAUN 5,4
HOŁOWNIA 4,7
BIEJAT 4,4
STANOWSKI 1,3
SENYSZYN 1,3
JAKUBIAK 0,7
BARTOSZEWICZ 0,5
MACIAK 0,2
WOCH 0,1

Exit Poll Republiki 

RT, Adrian, Szymek, Magda, Asia 48%

KN, Sławek, Grzegorz 49,2%

Wszystko otwarte przed II turą 

1 minutę temu, fluber napisał(a):

Trzaskowski dwie rzeczy które powiedział wprost po wynikach to legalizacja aborcji i likwidacja funduszu kościelnego, więc nie wiem czy to target konfederacji.

Jest duży odsetek odmów, ale ostatnio jakoś te głosy dokładali. W exit Poll Republiki jest podobna różnica 

Mentzen nie będzie żadnego poparcia przekazywał 

Trzaskowski to w ogóle odnosił się tylko do lewicy, mieszkalnictwa i wprost, po imieniu do Hołowni czy Zandberga. Nie wiem czy ktoś mu przekazał wyniki wyborów, ale lewica to dostała potężne po dupie. 

Teraz Kwaśniewski z Schnepf jadą po Braunie i Mentzenie. Chyba nie będzie nawet pozorów walki o prawicowego kandydata.

5 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

Ciekawe czy coś jeszcze na nawrockiego mają 😂

Kwity żadne nie pomogą bo na anty Tusk, UE, żydzi, uchodźcy, aborcja nic nie poradzą.

Trzaskowski musi mobilizować a dobry wynik Nawrockiego/Mentzena a zwłaszcza Brauna tylko mu pomaga. 

5 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Czy Biejat właśnie potwierdziła że jest otwarta na przehandlowanie swojego poparcia w czasie przed 2 turą za to kto jej da więcej?

Bardziej bawi mnie złudzenie, że ona ma jakiekolwiek poparcie do przehandlowania.

Że serio wierzy, że jakikolwiek istotny odsetek jej wyborców zagłosuje na X, bo ona tak twierdzi XD