jack Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 1 minutę temu, ignazz napisał(a): Ja tam jak KW czysta za darmo bym brał. Sprzedał i kupił w Gdyni. Gdynia ledwo zipie i raczej się zwija od kilku lat więc średni interes w dłuższej perspektywie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzemo Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Teraz, josephnba napisał(a): zastanawiające A gdzie tam. Ma zwolnienie na kampanię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 1 minutę temu, josephnba napisał(a): Mnie bardziej od ceny rynkowej i metrażu interesuje „opieka” przez Nawrockiego staruszek ci znika w grudniu, jest maj a ty nie wiesz co się z nim dzieje Nawet po czworonoga uderzasz do schroniska, ogłoszenia rozwieszasz A tutaj starszy człowiek z niepełnosprawności znika i osoba, która ma się nim opiekować do śmierci nie zadaje sobie nawet odrobiny trudu zastanawiające No ale to tym bardziej nie ma sensu. Wg mojej wiedzy, może @ignazz jako prawnik mnie poprawi przy umowie dożywotniej opieki mieszkanie się przekazuje a nie sprzedaje. Albo Nawrocki mieszkanie kupił (już nieważne za ile) albo dostał za opiekę. Nie ma takiej formuły prawnej jak kupno mieszkania za dożywotnia opiekę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 2 minuty temu, josephnba napisał(a): Mnie bardziej od ceny rynkowej i metrażu interesuje „opieka” przez Nawrockiego staruszek ci znika w grudniu, jest maj a ty nie wiesz co się z nim dzieje Nawet po czworonoga uderzasz do schroniska, ogłoszenia rozwieszasz A tutaj starszy człowiek z niepełnosprawności znika i osoba, która ma się nim opiekować do śmierci nie zadaje sobie nawet odrobiny trudu zastanawiające Tylko że jak zapłacił za mieszkanie może i mniej to jednak ( nie wiem jaka była umowa ale dziadek Jerzy też pewnie nie wie) nie ma tam obowiązku 100% opieki. Bo jak pisałem umowa dożywocia z takim doglądaniem i opłacaniem polega że nie płacisz wtedy za zakup tylko dostajesz „za darmo”. 1 minutę temu, fluber napisał(a): No ale to tym bardziej nie ma sensu. Wg mojej wiedzy, może @ignazz jako prawnik mnie poprawi przy umowie dożywotniej opieki mieszkanie się przekazuje a nie sprzedaje. Albo Nawrocki mieszkanie kupił (już nieważne za ile) albo dostał za opiekę. Nie ma takiej formuły prawnej jak kupno mieszkania za dożywotnia opiekę Dokładnie tak. Dlatego bym tu widział mix. Dlatego w mediach część ludzi pisze nie mając o tym pojęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzemo Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 3 minuty temu, ignazz napisał(a): Dokładnie tak. Dlatego bym tu widział mix. Dlatego w mediach część ludzi pisze nie mając o tym pojęcia W grę mogła wchodzić sprzedaż ze służebnością. Pytanie czy straszy Pan w ogóle był w stanie rozeznać w jaką transakcję się pakuje. Czy Naworccy wykorzystali jego nieporadność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 5 minut temu, ignazz napisał(a): Dokładnie tak. Dlatego bym tu widział mix. Dlatego w mediach część ludzi pisze nie mając o tym pojęcia. gruba beka - podobno Pan Jerzy w tym osrodku wyladowal nakazem sadu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 10 minut temu, memento1984 napisał(a): to jest typowy przedstawiciel polskiej bidy, doktor nauk nikomu niepotrzebnych, z jedyna szansa na przylepienie sie do ktorejs partii, piszac jakies ksiazki w nakladach po 10tys ktore nikogo nie interesuja Pisanie książek w nakładach po 10k to akurat sukces pisarski w Polsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 1 minutę temu, Krzemo napisał(a): W grę mogła wchodzić sprzedaż ze służebnością. Pytanie czy straszy Pan w ogóle był w stanie rozeznać w jaką transakcję się pakuje. Czy Naworccy wykorzystali jego nieporadność. Ten starszy pan w 2012 był młodszy niż teraz jest Tusk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzemo Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 1 minutę temu, fluber napisał(a): Ten starszy pan w 2012 był młodszy niż teraz jest Tusk Zgadza się. Był niedołężnym seniorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 9 minut temu, Krzemo napisał(a): W grę mogła wchodzić sprzedaż ze służebnością. Pytanie czy straszy Pan w ogóle był w stanie rozeznać w jaką transakcję się pakuje. Czy Naworccy wykorzystali jego nieporadność. Więc o ile ferowanie wyroku z góry i to dla korzyści politycznych jest obrzydliwe to może rola mediów przyczyni się do wyjaśnienia sprawy. No ale media zatraciły swoją tożsamość i jadą po całą pulę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 10 minut temu, RappaR napisał(a): Pisanie książek w nakładach po 10k to akurat sukces pisarski w Polsce dokladnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 1 minutę temu, ignazz napisał(a): Więc o ile ferowanie wyroku z góry i to dla korzyści politycznych jest obrzydliwe to może rola mediów przyczyni się do wyjaśnienia sprawy. No ale media zatraciły swoją tożsamość i jadą po całą pulę . Karol twierdził że służby specjalne w 2020 sprawdzały jego oświadczenie majątkowe i nie znalazły tego mieszkania, a dziennikarze z Onetu dzień po debacie znaleźli drugie mieszkanie . Dlatego media i dziennikarze nie zatraciły tożsamości, prędzej służby policji politycznej PiSu zatraciły tożsamość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu najlepsze jest "najswietsze oburzenie" roznych mord w mediach -> karol powinien oplacic DPS (~100tys PLN/rok) w ktorym Pana Jerzego umiescil sedzia. to jest dopiero jazda. z gory 120tys za mieszkanie za ~160tys + DPS do konca zycia i koszyk lekow nierefundowanych! wszystkie zarzuty z kamienna twarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/trzaskowski-wskazal-mieszkanie-w-umowie-dozywocia-rzeczniczka-sztabu-wyjasnia/48w5xxr,79cfc278 zaraz wyjdzie że tylko ja nie ogarnąłem sobie tak mieszkania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 10 minut temu, Koelner napisał(a): https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/trzaskowski-wskazal-mieszkanie-w-umowie-dozywocia-rzeczniczka-sztabu-wyjasnia/48w5xxr,79cfc278 zaraz wyjdzie że tylko ja nie ogarnąłem sobie tak mieszkania Haha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 8 minut temu, Koelner napisał(a): https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/trzaskowski-wskazal-mieszkanie-w-umowie-dozywocia-rzeczniczka-sztabu-wyjasnia/48w5xxr,79cfc278 zaraz wyjdzie że tylko ja nie ogarnąłem sobie tak mieszkania 103,5-metrowe, o szacunkowej wartości 1,1 mln zł (własność z żoną) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 6 minut temu, julekstep napisał(a): 103,5-metrowe, o szacunkowej wartości 1,1 mln zł (własność z żoną) Ma ktoś do niego kontakt? Kupię od niego za tyle, nawet dorzucę 100 000 złotych ekstra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 16 minut temu, Koelner napisał(a): https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/trzaskowski-wskazal-mieszkanie-w-umowie-dozywocia-rzeczniczka-sztabu-wyjasnia/48w5xxr,79cfc278 zaraz wyjdzie że tylko ja nie ogarnąłem sobie tak mieszkania Od matki czy ojca to co innego, niż od bezdomnego Jerzego. BTW mój dawny sąsiad kupił potężny dwupiętrowy dom w centrum miasta z umową dożywocia całego piętra dla ojczyma właściciela, ten ojczym właściciela miał w momencie kupna 80 lat , a dożył do 96 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzemo Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 13 minut temu, julekstep napisał(a): 103,5-metrowe, o szacunkowej wartości 1,1 mln zł (własność z żoną) Przecież to rynkowa cena za komunalne do remontu To popularna tutaj opinia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 1 minutę temu, Krzemo napisał(a): Przecież to rynkowa cena za komunalne do remontu To popularna tutaj opinia. aha, na Kabatach to same komunalne do remontu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi