Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, josephnba napisał(a):

Mnie bardziej od ceny rynkowej i metrażu interesuje „opieka” przez Nawrockiego 

staruszek ci znika w grudniu, jest maj a ty nie wiesz co się z nim dzieje 

Nawet po czworonoga uderzasz do schroniska, ogłoszenia rozwieszasz 

A tutaj starszy człowiek z niepełnosprawności znika i osoba, która ma się nim opiekować do śmierci nie zadaje sobie nawet odrobiny trudu 

zastanawiające 

No ale to tym bardziej nie ma sensu.

Wg mojej wiedzy, może @ignazz jako prawnik mnie poprawi przy umowie dożywotniej opieki mieszkanie się przekazuje a nie sprzedaje. 

Albo Nawrocki mieszkanie kupił (już nieważne za ile) albo dostał za opiekę. Nie ma takiej formuły prawnej jak kupno mieszkania za dożywotnia opiekę 

2 minuty temu, josephnba napisał(a):

Mnie bardziej od ceny rynkowej i metrażu interesuje „opieka” przez Nawrockiego 

staruszek ci znika w grudniu, jest maj a ty nie wiesz co się z nim dzieje 

Nawet po czworonoga uderzasz do schroniska, ogłoszenia rozwieszasz 

A tutaj starszy człowiek z niepełnosprawności znika i osoba, która ma się nim opiekować do śmierci nie zadaje sobie nawet odrobiny trudu 

zastanawiające 

Tylko że jak zapłacił za mieszkanie może i mniej to jednak ( nie wiem jaka była umowa ale dziadek Jerzy też pewnie nie wie) nie ma tam obowiązku 100% opieki. Bo jak pisałem umowa dożywocia z takim doglądaniem i opłacaniem polega że nie płacisz wtedy za zakup tylko dostajesz „za darmo”.  

1 minutę temu, fluber napisał(a):

No ale to tym bardziej nie ma sensu.

Wg mojej wiedzy, może @ignazz jako prawnik mnie poprawi przy umowie dożywotniej opieki mieszkanie się przekazuje a nie sprzedaje. 

Albo Nawrocki mieszkanie kupił (już nieważne za ile) albo dostał za opiekę. Nie ma takiej formuły prawnej jak kupno mieszkania za dożywotnia opiekę 

Dokładnie tak. Dlatego bym tu widział mix. 

Dlatego w mediach część ludzi pisze nie mając o tym pojęcia. 

3 minuty temu, ignazz napisał(a):

Dokładnie tak. Dlatego bym tu widział mix. 

Dlatego w mediach część ludzi pisze nie mając o tym pojęcia

W grę mogła wchodzić sprzedaż ze służebnością. 

Pytanie czy straszy Pan w ogóle był w stanie rozeznać w jaką transakcję się pakuje. Czy Naworccy wykorzystali jego nieporadność. 

10 minut temu, memento1984 napisał(a):

to jest typowy przedstawiciel polskiej bidy, doktor nauk nikomu niepotrzebnych, z jedyna szansa na przylepienie sie do ktorejs partii, piszac jakies ksiazki w nakladach po 10tys ktore nikogo nie interesuja

Pisanie książek w nakładach po 10k to akurat sukces pisarski w Polsce

1 minutę temu, Krzemo napisał(a):

Pytanie czy straszy Pan w ogóle był w stanie rozeznać w jaką transakcję się pakuje. Czy Naworccy wykorzystali jego nieporadność. 

Ten starszy pan w 2012 był młodszy niż teraz jest Tusk 

9 minut temu, Krzemo napisał(a):

Więc o ile ferowanie wyroku z góry i to dla korzyści politycznych jest obrzydliwe to może rola mediów przyczyni się do wyjaśnienia sprawy. No ale media zatraciły swoją tożsamość i jadą po całą pulę . 

1 minutę temu, ignazz napisał(a):

Więc o ile ferowanie wyroku z góry i to dla korzyści politycznych jest obrzydliwe to może rola mediów przyczyni się do wyjaśnienia sprawy. No ale media zatraciły swoją tożsamość i jadą po całą pulę . 

Karol twierdził że służby specjalne w 2020 sprawdzały jego oświadczenie majątkowe i nie znalazły tego mieszkania, a dziennikarze z Onetu dzień po debacie znaleźli drugie mieszkanie . Dlatego media i dziennikarze nie zatraciły tożsamości, prędzej służby policji politycznej PiSu zatraciły tożsamość 

najlepsze jest "najswietsze oburzenie" roznych mord w mediach -> karol powinien oplacic DPS (~100tys PLN/rok) w ktorym Pana Jerzego umiescil sedzia.

to jest dopiero jazda.

z gory 120tys za mieszkanie za ~160tys + DPS do konca zycia i koszyk lekow nierefundowanych!

wszystkie zarzuty z kamienna twarza.

8 minut temu, Koelner napisał(a):

103,5-metrowe, o szacunkowej wartości 1,1 mln zł (własność z żoną)

🙃

16 minut temu, Koelner napisał(a):

Od matki czy ojca to co innego, niż od bezdomnego Jerzego. BTW mój dawny sąsiad kupił potężny dwupiętrowy dom w centrum miasta z umową dożywocia  całego piętra dla ojczyma właściciela, ten ojczym właściciela miał w momencie kupna 80 lat , a dożył do 96