Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, blackmagic napisał(a):

No gdyby Zandberg był w PO to by go nie wystawili a szkoda bo mógłby być niezłym prezydentem 

W sumie to mógłby być pivot roku, Zandberg mógł się ustawić z Tuskiem, wygrać wybory prezydenckie, przejąć KO jak Tusk przejdzie na emeryturę, a potem wejść z swoim programem:)

1 minutę temu, fluber napisał(a):

Wiecie kto ma największe szanse na wygranie z Trzaskowskim w 2 turze?:)

Ciekawe co za baran ze sztabu postanowił zrobić z niego mema 

Po usłyszeniu tego 125 razy zmieniam zdanie, to jest tak głupie, że aż śmieszne i być może w tym szaleństwie jest metoda xDDDDDD 

Wyborcy do Hołowni po jego wolnej wypowiedzi: 

"Oddzwonimy do Pana"

image.gif.aeb42b5ed8e4e6ee4651bf5ff522d84a.gif

Nie śledzę prawie nic w wideo, to tylko przy tych debatach pooglądałem jakieś wypowiedzi i wnioski:
Hołownia to debil, serio debil. 

Z Zandbergiem mam trochę konflikt światopoglądowy, ale w wielu kwestiach zdecydowanie wyróżnia się jako polityk nr1 w Polsce

Stanowski jako dziennikarz, jako podcaster, jako osoba, która rozkręciła wielkie kanały mnie zaskoczył, bo ma charyzmę i dowcip na poziomie psiego gówna. 

Nawrocki mocno prymitywny.

Braun(chociaż to akurat wiadomo) na tle reszty niesamowicie elokwentny i bardzo dobry mówca.

Mentzen to mem

Teraz, RappaR napisał(a):

Nie śledzę prawie nic w wideo, to tylko przy tych debatach pooglądałem jakieś wypowiedzi i wnioski:
Hołownia to debil, serio debil. 

Z Zandbergiem mam trochę konflikt światopoglądowy, ale w wielu kwestiach zdecydowanie wyróżnia się jako polityk nr1 w Polsce

Stanowski jako dziennikarz, jako podcaster, jako osoba, która rozkręciła wielkie kanały mnie zaskoczył, bo ma charyzmę i dowcip na poziomie psiego gówna. 

Nawrocki mocno prymitywny.

Braun(chociaż to akurat wiadomo) na tle reszty niesamowicie elokwentny i bardzo dobry mówca.

Mentzen to mem

Autentycznie Trzaskowski jest zwycięzcą tej debaty 

2 minuty temu, fluber napisał(a):

Autentycznie Trzaskowski jest zwycięzcą tej debaty 

Absolutnie nie. Widzowie republiki i tak na niego nie zagłosują, zwolennicy koalicji, którzy obejrzeli Zandberga będą mu bardziej przychilni.

Znaczy zwycięstwo pod tym względem, że jakby się pojawił, to jeszcze bardziej by się skompromitował, bo w Końskich był żałosny, to tak

9 minut temu, RappaR napisał(a):

Zandbergiem mam trochę konflikt światopoglądowy, ale w wielu kwestiach zdecydowanie wyróżnia się jako polityk nr1 w Polsce

Utopista marzyciel, ma przyjemną retorykę, bo uderza w empatię wyborców, a każdy lubi myśleć o sobie, że jest empatyczny, niestety za jego słowami nie ma nawet namiastki jakiegokolwiek rozwiązania. To już populistyczne niskie i proste podatki, likwidacja cit pit i zus jest niesamowitym konkretem w zestawieniu do tego, co mówi Zandberg.

41 minut temu, RappaR napisał(a):

W sumie nie wiem czemu od dziennikarza oczekujesz jakiejś super charyzmy? A, że Stano lubi prosty/prostacki humor to sam nierzadko mówi;) 

Zbudował wizerunek autentycznego dziennikarza (notabene to nie oznacza, że autentyczny jest), niekoniecznie tego z wielką charyzmą, a w duecie z Mazurkiem wiedzie prym w tanich żartach :)

Wpis na Wikipedii prowadzącej wczorajszą debatę robi wrażenie:

Cytat

Od 2002 była żoną Krzysztofa Hejkego[21]. Miała z nim jedno dziecko oraz drugie z poprzedniego związku[21][22]. Zamieszkiwali razem do sierpnia 2008[21]. W 2008 Krzysztof Hejke dwukrotnie składał pozew rozwodowy, zarzucając żonie związki pozamałżeńskie, do których przyznała się przed sądem[21]. W kwietniu 2009 w mediach został opublikowany list, który Krzysztof Hejke skierował do prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego, jednocześnie przesyłając jego kopię do Marszałka Sejmu RP Bronisława Komorowskiego i do Kolegium Instytutu Pamięci Narodowej[21]. Przekazał w nim głowie państwa informacje o tym, że jego żona Katarzyna Gójska-Hejke została uwiedziona przez prezesa IPN, Janusza Kurtykę, który przekazywał jej tajne dokumenty z IPN, wykorzystywane przez nią następnie do tworzenia artykułów prasowych na temat lustracji, publikowanych w „Gazecie Polskiej”[21]. W związku z tą sprawą Prokuratura Okręgowa Warszawa-Praga podjęła śledztwo w sprawie domniemanego ujawnienia lub też bezprawnego wykorzystania tajemnicy państwowej przez prezesa IPN, Janusza Kurtykę[21], które zostało umorzone w listopadzie 2009[23].

Według doniesień medialnych w 2011 była partnerką Tomasza Kaczmarka (tzw. „agenta Tomka”) i uczestniczyła w jego kampanii przed ówczesnymi wyborami parlamentarnymi[24][25].

Później związała się z Michałem Rachoniem, z którym ma dwie córki (Leonię ur. 2014 i Zofię ur. 2016)[26], a 29 kwietnia 2017 wzięła ślub kościelny[27].

3 minuty temu, LAF napisał(a):

Trzaskowski narazie wygląda na gościa który przegrałby w II rundzie nawet ze Stanowskim :)

9 godzin temu, P_M napisał(a):

W sumie nie wiem czemu od dziennikarza oczekujesz jakiejś super charyzmy? A, że Stano lubi prosty/prostacki humor to sam nierzadko mówi;) 

Zbudował wizerunek autentycznego dziennikarza (notabene to nie oznacza, że autentyczny jest), niekoniecznie tego z wielką charyzmą, a w duecie z Mazurkiem wiedzie prym w tanich żartach :)

nasi politycy wiodą prym w drogich żartach, niestety 

Ja wam powiem, że jak za Stanem nie przepadam tak wczoraj miał celne ciosy. To kolejna debata w której zarówno on jak i Senyszyn wypadają bardzo dobrze a oboje są tymi w teorii mniej poważnymi kandydatami. Zandberg wypadł fajnie, Braun miał o dziwo bardzo trafne pytania i ogólnie gdyby nie jego oncuyzm to jest dość ogarnięty. Mentzen nie wiem czy zauważyliście, ale przy dziewiątym chyba razie (ogólnie było ich jedenaście) sam z siebie cisnął bekę z tego, że ma największe szanse w drugiej turze. Ogólnie pytanie czy on nie zdaje sobie sprawy z tego, że to się stanie memem czy wręcz przeciwnie, wie o tym i specjalnie tak grał aby viralowo się to rozniosło oraz zapisało w głowach wyborców a tym samym wg niego pomoże mu to wygrać wybory (bo nie oszukujmy się nikt za miesiąc nie będzie pamiętał o tym jak odpowiadał na pytania). Trzasku jest zesrany i serio dziwię się, że ktoś chce na niego głosować. Przecież jakby tfu tfu odpukać w niemalowane, wypluć i przerzucić przez ramię wybuchła wojna u nas to on pierwszy spierdoli. Ogólnie to Sikorski byłby dla PO lepszym kandydatem, ale mniej sterowalnym. Nawrocki ładnie odbił piłeczkę Mentzena z tą największą szansą na wygranie w drugiej turze, ale ogólnie to jest bardzo nieudany kandydat. Aż się zacząłem zastanawiać czy Kaczor specjalnie nie gra na przegrane wybory aby zagrać na przedterminowe wybory (Z Trzaskiem u sterów wbrew pozorom jest większa szansa na to).

Bym zapomniał, rozbawiło mnie tłumaczenie Doktóra dlaczego Duda nie wprowadził tych wszystkich obniżek, które on zapowiada skoro to zwykłe machnięcie długopisem. Dobroduszny Andrzej żeby nie przypisywać sobie wszelkich zasług to postanowił zostawić coś do zrobienia dla następcy, którym ma być super Karol.

15 godzin temu, P_M napisał(a):

Jestem ciekaw co za analityk/członek sztabu podpowiedział Mentzenowi, że większość ludzi nie ogląda całej debaty, ergo dobrym pomysłem jest ciągłe maglowanie tych największych szans w drugiej turze na wygraną z Trzaskowskim... 

Mentzen jest dobry w tik toki i tachich lafów przekona 

Ogólnie to on jest słaby w pytania których nie zna i zadają mu ludzie, którzy go nie popierają 

Zblaznic się z petru a teraz na swoim podwórku dać się ograć to trzeba mieć charyzmę złotej rybki 

Dlatego byłem zdziwiony ze nie wzięli bosaka, który merytorycznie jest na poziomie Zabdberga