Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

W sumie ochrona zdrowia wkrótce w Polsce imploduje. Naprawdę będzie tragedia i o ile teraz to takie pi****lenie Ignazza, że nie był bogaty i żył jak typowy syn sprzątaczki mając dwóch wykształconych rodziców, to po prostu system działa na granicy. To z czym jest największy problem to nie są braki personelu. Nie są finanse.

Po prostu przy starzeniu się społeczeństwa zaczyna brakować miejsca. Zwyczajnie, fizycznie szpitali. Zamykano nierentowne, nowych nie budowano, bo po co, społeczeństwo się starzeje i po prostu każdy szpital jaki znam, ale to każdy, jest po prostu niewydolny. Regularnie w całym regionie(jako sąsiednie województwa, a nie powiat) brakuje miejsc gdziekolwiek.

Nawet jeśli sypniesz 10 razy więcej hajsu i 10 razy więcej personelu nie zatrudnisz, to nie będziesz leczył ani jednego więcej pacjenta. 

A budowa szpitala to nie rok, a z kilkanaście. Każdy to ma w dupie.

Prywatnie może i sobie zoperujesz hemoroidy i dostaniesz cukierki na kaszel, ale poważna medycyna wymaga dużego, w tym po prostu fizycznie dużego, zaplecza.

Jest gorzej niż było 2 lata temu, jest gorzej niż było 5 lat temu(nie ma co porównywać do COVIDa) i jest gorzej niż 10 lat. Jest co raz gorzej, będzie co raz gorzej i k**** bez wybudowania nowych szpitali żadnego znachorki od Mentzena nie pomogą, którymi jest zafascynowany LAF i Ignazz

Na głowę upadłeś. Czy nawet inny temat musisz zaczynać od ataku w moja stronę mimo ze serio podnosiłem nawet temat służby zdrowia ze to tykająca bomba a status rodziców nijak się ma do patologii w szpitalach. Drugi defekt mózgu zaliczyłeś ze wpisem o Metzenie którego nie szanuje jak innych polityków. W odróżnieniu od kilku conajmniej innych userow ciagle pisze ze każdy polityk to złodziej i jedynie niżej od tych szumowin mam szumowiny które chamsko zra na mównicy sejmowej ze aż z ryja leci. Ja nie mam kszty neutralności dla metzena a ty piszesz zafascynowanie. Mam prośbę. Weź się walnij w łeb. Bo powtarza się ten sam schemat. Błędne i rownoczesnie nie na temat bo w kolejnym nowym temacie atakowanie mojej osoby z perspektywy moich rodziców i jakiś mylny wniosek odklejony jakbys był ograniczony umysłowo. 

Gdzie widzisz zafascynowanie jakimkolwiek politykiem a już Sławkiem nie wspominając. 

Przecież to nic nie mogący zrobić twór tik toka. Państwo bez podatków zostało nie raz przeze mnie wyśmiane. 

Jedyne co mnie fascynuje to twoja głupota, nietrafione tezy od starożytnego Rzymu po dzisiejsza politykę, z wkładaniem innym w usta słów których nie powiedzieli i natarczywością w atakach na dana osoba AD personam. O stosunku do kobiet nie wspominam bo tu masz potężnego overkilla i jesteś w tej chorobie sam przeciw wszystkim osobom z forum. Wysoki poziom kultury wielu userow sprawia ze mało kto chce na te antykobiece wpisy reagować. Ja tyle mądrości nie mam. Kopie się z koniem. I to głupim koniem. 

Ely3 odpuścił bo co jakiś czas masz jazdę na kogos. 

Ja zamierzam zostać na forum na razie. 

Mądrzej byłoby na twoja głupotę nie reagować ale aż taki mądry nie jestem. 

Zacznijmy może temat kryzysu szkolnictwa wyższego. Jak taki ograniczony umysłowo człowiek może zdać egzaminy medyczne nie wiem. 

I to może mieć większy wpływ na jakość ochrony zdrowia jak masz być wizytówka nowego pokolenia lekarzy. 

Nie zrobiłeś nic aby ten obraz był pozytywny 

Pare razy natomiast skutecznie się ośmieszyłeś. 

Nie zauważyłeś ze na jakość służby zdrowia masz jako lekarz większy wpływ niż status moich rodziców lub moja ocena tego statusu. Nawet mylna?

Myślisz ze potencjalne pacjentki zrezygnowałoby z wizyty u Ciebie jako lekarza czytając twórczość na forum ?

Ja na ich miejscu na pewno. 

Nie atakuj ludzi to już będzie postęp. Potem przyjdzie czas może i na wyższy poziom empatii. Wyższy czyli w twoim przypadku minimalny bo i to już będzie postępem. 

Wracajac do polityki trudny i fatalny wybór przed nami bo nie ma kogo wybrać. Wstyd dać głos na Stanowskiego bo to happening 

A na razie z grona kandydatów co wstyd przyznać najlepszy 

Tylko ze on to robi pod podbicie wyświetleń kanału zero 

Już zarobił miliony prostym ruchem idę na prezydenta. 

19 minut temu, ignazz napisał(a):

Na głowę upadłeś. Czy nawet inny temat musisz zaczynać od ataku w moja stronę mimo ze serio podnosiłem nawet temat służby zdrowia ze to tykająca bomba a status rodziców nijak się ma do patologii w szpitalach. Drugi defekt mózgu zaliczyłeś ze wpisem o Metzenie którego nie szanuje jak innych polityków. W odróżnieniu od kilku conajmniej innych userow ciagle pisze ze każdy polityk to złodziej i jedynie niżej od tych szumowin mam szumowiny które chamsko zra na mównicy sejmowej ze aż z ryja leci. Ja nie mam kszty neutralności dla metzena a ty piszesz zafascynowanie. Mam prośbę. Weź się walnij w łeb. Bo powtarza się ten sam schemat. Błędne i rownoczesnie nie na temat bo w kolejnym nowym temacie atakowanie mojej osoby z perspektywy moich rodziców i jakiś mylny wniosek odklejony jakbys był ograniczony umysłowo. 

Gdzie widzisz zafascynowanie jakimkolwiek politykiem a już Sławkiem nie wspominając. 

Przecież to nic nie mogący zrobić twór tik toka. Państwo bez podatków zostało nie raz przeze mnie wyśmiane. 

Jedyne co mnie fascynuje to twoja głupota, nietrafione tezy od starożytnego Rzymu po dzisiejsza politykę, z wkładaniem innym w usta słów których nie powiedzieli i natarczywością w atakach na dana osoba AD personam. O stosunku do kobiet nie wspominam bo tu masz potężnego overkilla i jesteś w tej chorobie sam przeciw wszystkim osobom z forum. Wysoki poziom kultury wielu userow sprawia ze mało kto chce na te antykobiece wpisy reagować. Ja tyle mądrości nie mam. Kopie się z koniem. I to głupim koniem. 

Ely3 odpuścił bo co jakiś czas masz jazdę na kogos. 

Ja zamierzam zostać na forum na razie. 

Mądrzej byłoby na twoja głupotę nie reagować ale aż taki mądry nie jestem. 

Zacznijmy może temat kryzysu szkolnictwa wyższego. Jak taki ograniczony umysłowo człowiek może zdać egzaminy medyczne nie wiem. 

I to może mieć większy wpływ na jakość ochrony zdrowia jak masz być wizytówka nowego pokolenia lekarzy. 

Nie zrobiłeś nic aby ten obraz był pozytywny 

Pare razy natomiast skutecznie się ośmieszyłeś. 

Nie zauważyłeś ze na jakość służby zdrowia masz jako lekarz większy wpływ niż status moich rodziców lub moja ocena tego statusu. Nawet mylna?

Myślisz ze potencjalne pacjentki zrezygnowałoby z wizyty u Ciebie jako lekarza czytając twórczość na forum ?

Ja na ich miejscu na pewno. 

Nie atakuj ludzi to już będzie postęp. Potem przyjdzie czas może i na wyższy poziom empatii. Wyższy czyli w twoim przypadku minimalny bo i to już będzie postępem. 

Akurat ktoś taki jak Ty o empatii nie ma żadnego pojęcia i na tym możemy zakończyć temat. Wyzywasz mnie nieustannie i dziwisz się, że traktuję Ciebie jak traktuję. 

To, że uważasz, że jestem w jakimś temacie w błędzie uważam akurat za znak, że mam rację.

A teraz idź popisać dalej jak to nie myją się ludzie, których nie lubisz. 

7 minut temu, fluber napisał(a):

@ignazz te wybory są o tym, czy po będzie miało w łapach wszystkie władze: wykonawczą, ustawodawczą i sądowniczą. Jeżeli uważasz, że to lepsza opcja niż każdy inny kandydat mający możliwość weta to glosuj na Trzaskowskiego.

Właśnie jedynie ta perspektywa jest istotna. Tylko nie chciałbym aby na blok musiał być wybrany kandydat pisu bo będę słyszał jak lud przejrzał na oczy i zrozumiał błąd głosowana na koalicję. PiS wrzuci wtedy właśnie taką narrację i dalej będzie wojna i podlewanie wrogich nastrojów jedni przeciw drugim. 

Teraz, ignazz napisał(a):

Właśnie jedynie ta perspektywa jest istotna. Tylko nie chciałbym aby na blok musiał być wybrany kandydat pisu bo będę słyszał jak lud przejrzał na oczy i zrozumiał błąd głosowana na koalicję. PiS wrzuci wtedy właśnie taką narrację i dalej będzie wojna i podlewanie wrogich nastrojów jedni przeciw drugim. 

Więc pozostaje głos na Mentzena 

10 minut temu, fluber napisał(a):

@ignazz te wybory są o tym, czy po będzie miało w łapach wszystkie władze: wykonawczą, ustawodawczą i sądowniczą.

Nie zapominaj, że mają też tzw czwartą władzę (być może najważniejszą) w rękach, czyli media telewizja, radio, portale informacyjne. Jedynie Twitter się jeszcze opiera, pytanie na jak długo...

19 minut temu, RappaR napisał(a):

To, że uważasz, że jestem w jakimś temacie w błędzie uważam akurat za znak, że mam rację.

Nie ocierasz się o to że dziecinne to jest? W temacie kobiet masz rację? Średniowiecznej ich roli i sytuacji np.  Cudownie. Ale jak pisałem zareagowałem na wyraźną zaczepkę zupełnie niepotrzebnie bo empatii Tobie nie przybyło. Więc bezcelowe pisać. Jeżeli nie lubisz się myć to w jednym zdaniu otarłeś się najbliżej prawdy. W tym ostatnim. 

5 minut temu, fluber napisał(a):

Więc pozostaje głos na Mentzena 

Fatalny ma program. Tylko czy to ma znaczenie? 

Edytowane przez ignazz

4 minuty temu, Kepler napisał(a):

Nie zapominaj, że mają też tzw czwartą władzę (być może najważniejszą) w rękach, czyli media telewizja, radio, portale informacyjne. Jedynie Twitter się jeszcze opiera, pytanie na jak długo...

Nawet to forum już przejęli.

3 minuty temu, ignazz napisał(a):

Fatalny ma program. Tylko czy to ma znaczenie? 

On będzie mógł wyłącznie wetować ustawy a nie realizować jakiś program.

Teraz, RappaR napisał(a):

Generalnie kojarzycie ilu forumowiczów głosujących na PiS nie było zwyzywanych przez przedstawicieli uśmiechniętych i tolerancyjnych?

Tylko Ci którzy się nie przyznają, żeby nie doświadczać przemocy i wyzwisk ze strony tolerancyjnych i uśmiechniętych 

10 minut temu, ignazz napisał(a):

Nie ocierasz się o to że dziecinne to jest? W temacie kobiet masz rację? Średniowiecznej ich roli i sytuacji np.  Cudownie. Ale jak pisałem zareagowałem na wyraźną zaczepkę zupełnie niepotrzebnie bo empatii Tobie nie przybyło. Więc bezcelowe pisać. Jeżeli nie lubisz się myć to w jednym zdaniu otarłeś się najbliżej prawdy. W tym ostatnim. 

Naucz mnie empatii i szacunku do kobiet.

Na przykład oceń w skali od 1 do 10, jak bardzo jest empatyczne przyrównanie czyjejś żony do psa

4 minuty temu, RappaR napisał(a):

Generalnie kojarzycie ilu forumowiczów głosujących na PiS nie było zwyzywanych przez przedstawicieli uśmiechniętych i tolerancyjnych?

A są tu tacy co głosowali? Fluber pisał ze nie głosował. 

2 minuty temu, RappaR napisał(a):

Naucz mnie empatii i szacunku do kobiet.

Na przykład oceń w skali od 1 do 10, jak bardzo jest empatyczne przyrównanie czyjejś żony do psa

To zalezy. I tego wpisu 2 lata temu tez nie zrozumiałeś? 

Edytowane przez ignazz

1 minutę temu, ignazz napisał(a):

Istnieje zagrożenie ze tym veto może chcieć handlować. Będzie tak samo tylko ciut gorzej bo będzie robił za pośrednika. 

Byc może. Więc jeżeli chcesz żeby była władza absolutna i nie trzeba było się dogadywać z nikim i nikt nie będzie przeszkadzał to tylko Trzaskowski 

1 minutę temu, fluber napisał(a):

Byc może. Więc jeżeli chcesz żeby była władza absolutna i nie trzeba było się dogadywać z nikim i nikt nie będzie przeszkadzał to tylko Trzaskowski 

Najsłabszy z kandydatów. 

Edytowane przez ignazz