Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

37 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Proszę wymień te kraje gdzie zwykły lekarz (nie specjalista) zarabia $400-$500 za godzinę.

mowa byla o konsultacji (z firma prywatna), nie stawce godzinowej bedac lekarzem w szpitalu.

9 minut temu, Pablo81 napisał(a):

A gdzie takie pensje?

https://www.forbes.com/advisor/in/education/doctor-salary-in-us/

Aż sprawdziłem, bo specjalista u żony w szpitalu za godzinę dyżuru otrzymuje ~100 euro. 

to jest konsultacja za ktora prywatna firma placi lekarzowi. nie praca w szpitalu.

2 minuty temu, memento1984 napisał(a):

mowa byla o konsultacji (z firma prywatna), nie stawce godzinowej bedac lekarzem w szpitalu.

E takim wypadku to może być więcej.

6 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Nie wiem czy ktoś wrzucał i jak duże jest na forum zainteresowanie twitterem, ale wrzucam.

https://x.com/SzJadczak/status/1907743605587927402

Hejter z obozu KO dostawał 17 tysięcy miesięcznie za swoją twórczość...

Wydaje się, że od czasu jak PiS zdobył władzę w 2015 w dużej mierze dzięki internetowi, to teraz wszystkie topowe konta są opłacane... 

W sumie nie wiem czy w czasach, tego wszechobecnego influenceringu i jednoczesnego upadku dyskusyjnych forum można sądzić, że ktoś oddaje swój czas i propaguje jedną lub drugą partię za darmo...

Czuję się już czasem jak dinozaur.

Roar 

9 minut temu, fluber napisał(a):

Super by było gdyby to spowodowało też przyrost zandberga jako przeciwwagi. Mielibyśmy prawdziwa prawicę i lewicę a nie udawane pseudo centrum 

Raz tak myślę, że dojście do władzy Konfederacji to najlepsze co może spotkać lewicę 

1 minutę temu, agresywnychomik napisał(a):

E takim wypadku to może być więcej.

defaultowo zaczynamy od $400 (MD), chyba ze mamy indykacje ze jest wiecej. Wiecej jak $600/h nie slyszalem w ostatnich latach. niektorzy lekarze odmawia kompensacji (wyobrazacie sobie cos takiego?).

5 godzin temu, jack napisał(a):

Dopiero za powyżej 3 mieszkań chce zacząć nękać więc też do przejścia. 

od trzeciego! nie powyzej!

12 minut temu, memento1984 napisał(a):

to jest konsultacja za ktora prywatna firma placi lekarzowi. nie praca w szpitalu.

A ok. Za konsultacje u renomowanych specjalistów to kwoty ida w tysiącach $ za kilkanaście min.

nie ida. firmy potrzebuja konsultacji bezposrednio od lekarzy, jak chca rozwijac nowy program. 

Miałem na myśli konsultacje określonych przypadków (pacjentów) u renomowanych specjalistów. 

A dasz link do tego, o czym piszesz (ceny konsultacji przy rozwoju nowego programu)?

Bo brzmi dość ogólnie "nowy program" a widełki bardzo wąskie.

3 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Miałem na myśli konsultacje określonych przypadków (pacjentów) u renomowanych specjalistów. 

A dasz link do tego, o czym piszesz (ceny konsultacji przy rozwoju nowego programu)?

Bo brzmi dość ogólnie "nowy program" a widełki bardzo wąskie.

te stawki (zakres) to obecnie standard. link? 

a co ja Ci mam wyslac kopie NDA, umowy z lekarzem i przelewu hahaha 

8 minut temu, memento1984 napisał(a):

te stawki (zakres) to obecnie standard. link? 

a co ja Ci mam wyslac kopie NDA, umowy z lekarzem i przelewu hahaha 

Nie bardzo wiem, co ma umowa z jednym lekarzem do ogółu wysokości stawek na rynku, ale jak chcesz to wyślij :)

Może być też umowa z PhD - jak Ci wygodnie :) Nie wiem z kim tam dziś podpisałeś akurat hahahaha :)

Edytowane przez Pablo81

7 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Nie bardzo wiem, co ma umowa z jednym lekarzem do ogółu wysokości stawek na rynku, ale jak chcesz to wyślij :)

Może być też umowa z PhD - jak Ci wygodnie :) Nie wiem z kim tam dziś podpisałeś akurat hahahaha :)

o dziwo raz na jakis czas finanse robia badanie rynku zeby sprawdzic takie stwaki. obowiazkowo, jesli szukamy specjalisty poza US.

o dziwo raz na jakis czas finanse robia badanie rynku zeby sprawdzic takie stwaki. obowiazkowo, jesli szukamy specjalisty poza US.

Tak z ciekawości, bo zaintrygowała mnie twoja ścieżka kariery - wydaje się z tego, co piszesz, że jesteś wysoko postawiona osoba: uczelnię skończyłeś w Stanach czy jeszcze w Pl?

Godzinę temu, MarcusCamby napisał(a):

Nie wiem czy ktoś wrzucał i jak duże jest na forum zainteresowanie twitterem, ale wrzucam.

https://x.com/SzJadczak/status/1907743605587927402

Hejter z obozu KO dostawał 17 tysięcy miesięcznie za swoją twórczość...

Wydaje się, że od czasu jak PiS zdobył władzę w 2015 w dużej mierze dzięki internetowi, to teraz wszystkie topowe konta są opłacane... 

W sumie nie wiem czy w czasach, tego wszechobecnego influenceringu i jednoczesnego upadku dyskusyjnych forum można sądzić, że ktoś oddaje swój czas i propaguje jedną lub drugą partię za darmo...

Czuję się już czasem jak dinozaur.

Te topowe konto na X na bank są w jakiś sposób opłacane w większości. 

Natomiast to, że ludzie zawsze lubili dyskutować o polityce, czy na żywo, czy na forach i mieli jakieś swoje sympatie lub antypatie, to zawsze miało miejsce. A upadek zawsze można powstrzymać. Tylko ludzie się starzeją i mają już trochę mniej czasu, dużo mniej ochoty, życie ich przytłacza i dyskusja staje się trudna lub wręcz niemożliwa. 

16 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Tak z ciekawości, bo zaintrygowała mnie twoja ścieżka kariery - wydaje się z tego, co piszesz, że jesteś wysoko postawiona osoba: uczelnię skończyłeś w Stanach czy jeszcze w Pl?

dwie, jedna w PL druga w UK

*dodam w PL nic nie warty xD

Braun w kanale zero, maksimum beki i jazda, live!