Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

36 minut temu, Koelner napisał(a):

Biorąc pod uwagę ile grantów dostawali od pisuarów - Świerzyński z Bayernu fula, czy Zenek Martyniuk to te 320 tysięcy można jakoś przetrawić 

2 godziny temu, airmax napisał(a):

Przygotowania pod wariant rumuński? Jakby ziobro zdziwienia patrząc na tą ekipę. tam musi sie palić pod 4 literami, że alibi robią już z takim wyprzedzeniem 

Ty serio w to wierzysz? 

We wróżki i promieniowanie 5g też?

58 minut temu, jack napisał(a):

Pozostaje głosować na Znadberga 

Adrianek może sobie pisać bajeczki wiedząc że ma iluzoryczne szanse na cokolwiek 

Podobny Vibe miał Bosak w poprzednich wyborach  

Ja czekam na Nawrockiego i rafcia, cho ten drugi obsral zbroję i pewnie nie przyjdzie 

26 minut temu, josephnba napisał(a):

Adrianek może sobie pisać bajeczki wiedząc że ma iluzoryczne szanse na cokolwiek 

Właśnie słucham, doszedłem do połowy, długie to jak eseje Ignaza, i jak do tej pory nic kontrowersyjnego nie powiedział. Mało tego, chce uszczelnić system wydawania wiz pracowniczych by nie trafiały do byle kogo. Podatek dochodowy chce uprościć i dać wszystkim taki jak mam ja, no poza 2% najbogatszych, od których chce by się bardziej dołożyli. Chce zrobić dobrze fluberowi i dokoksować naukę byśmy nie byli montownią Niemiec bo nie wiadomo czy za 10 lat będą Niemcy. Dopiero za powyżej 3 mieszkań chce zacząć nękać więc też do przejścia. 

2 godziny temu, airmax napisał(a):

Przygotowania pod wariant rumuński? Jakby ziobro zdziwienia patrząc na tą ekipę. tam musi sie palić pod 4 literami, że alibi robią już z takim wyprzedzeniem 

na wariant rumuński już za późno. Imo to co Francja zrobiła z Le Pen będzie blueprintem, czyli robić takie rzeczy przynajmniej rok przed wyborami. I zresztą Nawrocki jest tak słabym kandydatem że nie warto tego robić teraz. Ale jak dupiarz wygra to nie zdziwie się jak pójdą w we wcześniej wspomniany francuski wariant

1 godzinę temu, jack napisał(a):

Właśnie słucham, doszedłem do połowy, długie to jak eseje Ignaza, i jak do tej pory nic kontrowersyjnego nie powiedział. Mało tego, chce uszczelnić system wydawania wiz pracowniczych by nie trafiały do byle kogo. Podatek dochodowy chce uprościć i dać wszystkim taki jak mam ja, no poza 2% najbogatszych, od których chce by się bardziej dołożyli. Chce zrobić dobrze fluberowi i dokoksować naukę byśmy nie byli montownią Niemiec bo nie wiadomo czy za 10 lat będą Niemcy. Dopiero za powyżej 3 mieszkań chce zacząć nękać więc też do przejścia. 

Ja również mając zerowe szanse na prezydenta mogę obiecać 

1. Załatwię usunięcie konta fluberowi 

2. Bio dziewczynę dla rappara 

3. Umiejętność pisania zwięzłe ignazowi 

4. iPhony po 509 zł 

5. Zero kolejek do lekarza 

Ci, którzy mają szansę na drugą turę opowiadają bajki, więc ci bez żadnych szans mogą opowiadać większe bo nikt ich z tego nie rozliczy 

4 minuty temu, josephnba napisał(a):

Ci, którzy mają szansę na drugą turę opowiadają bajki, więc ci bez żadnych szans mogą opowiadać większe bo nikt ich z tego nie rozliczy 

przez ostatnie 20 lat w polskiej polityce nie zauważyłem żeby dla przedstawicieli Platformy był to jakiś problem 🙃

Godzinę temu, josephnba napisał(a):

Ja również mając zerowe szanse na prezydenta mogę obiecać 

On nie obiecuje, że tak zrobi tylko mówi jak uważa. Lepsze to niż ukrywać swoje poglądy jak większość kandydatów mających szansę na drugą turę. 

11 minut temu, jack napisał(a):

On nie obiecuje, że tak zrobi tylko mówi jak uważa. Lepsze to niż ukrywać swoje poglądy jak większość kandydatów mających szansę na drugą turę. 

Bo to jest właśnie komfort bycia niszowym 

Możesz mówić co myślisz 

Mentzen też kiedyś mówił głosem korvina, ale od kiedy zaczął się liczyć wowi już jak centrysta

Godzinę temu, julekstep napisał(a):

przez ostatnie 20 lat w polskiej polityce nie zauważyłem żeby dla przedstawicieli Platformy był to jakiś problem 🙃

W sumie racja, ale to trochę inna sytuacja bo ten duopol trwa nie dzięki temu co mówią tylko dzięki temu jak skutecznie straszą drugą stroną 

Fajnie że konfa wchodzi do gry bo trochę może narracja się zmieni 

Choć podobnie mówiło się o palikocie, kukizie, Hołowni  

Popis zjada każdego nowego gracza i konfa może skończyć jako przystawka PiSu za 3 lata 

57 minut temu, josephnba napisał(a):

Popis zjada każdego nowego gracza i konfa może skończyć jako przystawka PiSu za 3 lata 

Sytuacja jest jednak trochę inna. Elektorat PiS to starzy ludzie, elektorat konfederacji to młodzi ludzie. Nie bardzo jest tu przestrzeń na zjadanie drugiej partii bo mają kompletnie różne elektoraty

4 godziny temu, jack napisał(a):

Chce zrobić dobrze fluberowi i dokoksować naukę 

To powinien być wspólny postulat wszystkich kandydatów. Nakłady na naukę są śmieszne 

@Gregorius trollu lemingradzki co tak cicho siedzisz?

https://konkret24.tvn24.pl/polska/ryszard-cyba-wiezienie-opuscil-morderca-kalendarium-szerzenia-paniki-st8391066

W dniu 1.04.2025 o 13:22, fluber napisał(a):

No będzie jeszcze gorzej, bo mało kto jest w stanie się wyrwać z tego ciągłego głosowania na PO lub PiS, tak jak mnie się udało

z22815896AMP,Jaroslaw-i-Lech-Kaczynscy-w

W dniu 2.04.2025 o 07:29, fluber napisał(a):

Potwierdzam, że 400 za godzinę konsultacji netto dla habilitowanego to całkiem realna stawka 

zwykly lekarz poza Polska $400-$500/h brutto. goly PhD $200-$300/h brutto.

*jako ciekawostka

47 minut temu, memento1984 napisał(a):

z22815896AMP,Jaroslaw-i-Lech-Kaczynscy-w

zwykly lekarz poza Polska $400-$500/h brutto. goly PhD $200-$300/h brutto.

*jako ciekawostka

A gdzie takie pensje?

https://www.forbes.com/advisor/in/education/doctor-salary-in-us/

Aż sprawdziłem, bo specjalista u żony w szpitalu za godzinę dyżuru otrzymuje ~100 euro. 

Godzinę temu, fluber napisał(a):

Sytuacja jest jednak trochę inna. Elektorat PiS to starzy ludzie, elektorat konfederacji to młodzi ludzie. Nie bardzo jest tu przestrzeń na zjadanie drugiej partii bo mają kompletnie różne elektoraty

To prawda mają, ale mi chodziło raczej o to że konfa, jeśli pójdzie w koalicję z PiS, będzie musiała nie raz, nie dwa głosować pod dyktando Kaczyńskiego tak jak robiła to LPR czy samoobrona, czy później za PO, PSL i nowoczesna 

Tak realnie to chyba konfederacja ma największe szanse na rozbicie betonu. 

Mają młody elektorat. Tusk z Kaczyńskim są już na ostatnich nogach (jako politycy). 

Choć wcale mi jakoś nie jest raźniej z myślą że alternatywą dla popisu jest skrajną prawica z ludźmi od ONR i Korwina 

Teraz, josephnba napisał(a):

Choć wcale mi jakoś nie jest raźniej z myślą że alternatywą dla popisu jest skrajną prawica z ludźmi od ONR i Korwina 

Super by było gdyby to spowodowało też przyrost zandberga jako przeciwwagi. Mielibyśmy prawdziwa prawicę i lewicę a nie udawane pseudo centrum 

Nie wiem czy ktoś wrzucał i jak duże jest na forum zainteresowanie twitterem, ale wrzucam.

https://x.com/SzJadczak/status/1907743605587927402

Hejter z obozu KO dostawał 17 tysięcy miesięcznie za swoją twórczość...

Wydaje się, że od czasu jak PiS zdobył władzę w 2015 w dużej mierze dzięki internetowi, to teraz wszystkie topowe konta są opłacane... 

W sumie nie wiem czy w czasach, tego wszechobecnego influenceringu i jednoczesnego upadku dyskusyjnych forum można sądzić, że ktoś oddaje swój czas i propaguje jedną lub drugą partię za darmo...

Czuję się już czasem jak dinozaur.