dannygd Opublikowano wczoraj o 10:42 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 10:42 21 godzin temu, RappaR napisał(a): https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/fikcyjne-zatrudnienie-rektora-collegium-humanum-tyle-zarobil-we-wroclawiu/ew8262z Pięknie KO rozkrada publicznie miliardy złotych A jej wyborcy się uśmiechają. Dawaj te miliardy.... 3.2.1... Pokaż tych uśmiechniętych 3.2.1... 20 godzin temu, RappaR napisał(a): Nie wiem gdzie jest kłamstwo. Ja też nie, czekamy na konkrety i dowody. 21 godzin temu, Gregorius napisał(a): Dzień bez manipulacji jest dniem straconym. Wartość fikcyjnego zatrudnienia 75 tys. (Tak, to jest naganne i powinno zostać ukrane wiadomix i jeśli to prawda, to powinno być ukarane. Natomiast mnie najbardziej bawią te kwoty... z komentarzem o miliardach LOL. No jakim debilem trzeba być, żeby to łykać? Robiąc takie wstawki dajesz nam do zrozumienia @RappaR, że masz tu użytkowników za idiotów. A tak na spokojnie: 75 tys. przez 25 miesięcy to 3 tys. brutto, czyli jakieś 2 tys netto m-cznie. Godzina doradcza standardowo kosztuje jakieś 250 netto, przy podwójnym dr hab. to spokojnie 400 (nawet @fluber to potwierdzi w projektach). Czyli gość z grubsza miał poświęcić 5h miesięcznie, cirka 1h tygodniowo - to poziom 1 telefonu/calla on-line/kawy z pytaniem w zakresie jako kompetencji. Nikt nie musi mieć na to dowodów, żadna skarbówka - nawet najbardziej ułomna nie będzie do tego żądać "kwitów" . To nie jest zlecenie jednorazowe gdzie za 2 m-ce dostał 75 tys netto, bo to byłby poziom przeciętnej analizy/BP/SW i tu zapewne jakiś dowód by powstał i mógłby zostać dostarczony. Podsumowując - jeśli faktycznie to była łapówka - to baaaardzo przemyślana. Nagłówki w mediach c***a mu zrobią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano wczoraj o 10:53 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 10:53 20 minut temu, Koelner napisał(a): każdy orze jak morze jak to mówi Radek Hyży " Na rachunki trzeba zarabiać " A w dupę tylko za pierwszym razem w c*** boli, później już tylko boli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano wczoraj o 11:04 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 11:04 12 minut temu, dannygd napisał(a): A tak na spokojnie: 75 tys. przez 25 miesięcy to 3 tys. brutto, czyli jakieś 2 tys netto m-cznie. No faktycznie kwota nadużycia szokująca. Kumpel był prezesem w dużej SSP przez ok 4 miesiące, wcześniej był przez 2 miechy PO prezesa i dostał 750 tyś. odprawy , to było jakoś w 2021 wtedy spory dom na przedmieściach KRK tyle kosztował. Za 75 tyś. nie wiem czy garaż, albo miejsce na parkingu podziemnym teraz kupi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano wczoraj o 11:08 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 11:08 25 minut temu, dannygd napisał(a): Dawaj te miliardy.... 3.2.1... Nie mam ich, mówię, że KO ukradło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 23 godziny temu Udostępnij Opublikowano 23 godziny temu 45 minut temu, dannygd napisał(a): Dawaj te miliardy.... 3.2.1... Pokaż tych uśmiechniętych 3.2.1... Ja też nie, czekamy na konkrety i dowody. wiadomix i jeśli to prawda, to powinno być ukarane. Natomiast mnie najbardziej bawią te kwoty... z komentarzem o miliardach LOL. No jakim debilem trzeba być, żeby to łykać? Robiąc takie wstawki dajesz nam do zrozumienia @RappaR, że masz tu użytkowników za idiotów. A tak na spokojnie: 75 tys. przez 25 miesięcy to 3 tys. brutto, czyli jakieś 2 tys netto m-cznie. Godzina doradcza standardowo kosztuje jakieś 250 netto, przy podwójnym dr hab. to spokojnie 400 (nawet @fluber to potwierdzi w projektach). Czyli gość z grubsza miał poświęcić 5h miesięcznie, cirka 1h tygodniowo - to poziom 1 telefonu/calla on-line/kawy z pytaniem w zakresie jako kompetencji. Nikt nie musi mieć na to dowodów, żadna skarbówka - nawet najbardziej ułomna nie będzie do tego żądać "kwitów" . To nie jest zlecenie jednorazowe gdzie za 2 m-ce dostał 75 tys netto, bo to byłby poziom przeciętnej analizy/BP/SW i tu zapewne jakiś dowód by powstał i mógłby zostać dostarczony. Podsumowując - jeśli faktycznie to była łapówka - to baaaardzo przemyślana. Nagłówki w mediach c***a mu zrobią. Potwierdzam, że 400 za godzinę konsultacji netto dla habilitowanego to całkiem realna stawka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 23 godziny temu Udostępnij Opublikowano 23 godziny temu 44 minuty temu, RappaR napisał(a): Nie mam ich, mówię, że KO ukradło. Czyli klasyczne palenie głupa. Wiesz dobrze że nie chodzi o Twoje covidowe pieniądze tylko o przykłady kradzieży gdzie suma tych nadużyć da miliardy bo tak sam pisałeś. Nikt nie wymaga od Ciebie abyś akurat Tu te miliardy posiadał. Z resztą tego na pewno nie chcesz czytając twoje wywody na temat osób które chcą zarabiać. Twoja otwarta niechęć z automatu wyklucza abyś chciał być milionerem i miliarderze nie wspominając. Choć spodziewam się że jakby covid „wrócił” chętnie byś przytulił z dyżurów. I to jest naturalne. Nawet byś uśmiechnięty chodził. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 23 godziny temu Udostępnij Opublikowano 23 godziny temu 1 minutę temu, ignazz napisał(a): Nawet byś uśmiechnięty chodził. Nie jestem pewien. Jak rządził PiS -> hejt KO Jak rządzi KO -> hejt KO Taki elektorat smutasów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 22 godziny temu Udostępnij Opublikowano 22 godziny temu 16 minut temu, ignazz napisał(a): Czyli klasyczne palenie głupa. Wiesz dobrze że nie chodzi o Twoje covidowe pieniądze tylko o przykłady kradzieży gdzie suma tych nadużyć da miliardy bo tak sam pisałeś. Nikt nie wymaga od Ciebie abyś akurat Tu te miliardy posiadał. Z resztą tego na pewno nie chcesz czytając twoje wywody na temat osób które chcą zarabiać. Twoja otwarta niechęć z automatu wyklucza abyś chciał być milionerem i miliarderze nie wspominając. Choć spodziewam się że jakby covid „wrócił” chętnie byś przytulił z dyżurów. I to jest naturalne. Nawet byś uśmiechnięty chodził. Kradzież 3 mld rocznie dla pomocników KO na spółkę w likwidacji kosztem śmierci dzieci chorych na raka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 22 godziny temu Udostępnij Opublikowano 22 godziny temu https://www.fakt.pl/polityka/antoni-macierewicz-w-piotrkowskim-word-polityk-chcial-zdac-egzamin-na-prawo-jazdy/m295v5y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 22 godziny temu Udostępnij Opublikowano 22 godziny temu 20 lat temu pożegnaliśmy Jana Pawła II. Nie byłoby upadku komunizmu, nie byłoby Solidarności, nie byłoby wolnej Polski bez papieża Polaka. Pamiętamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 22 godziny temu Udostępnij Opublikowano 22 godziny temu 41 minut temu, RappaR napisał(a): Kradzież 3 mld rocznie dla pomocników KO na spółkę w likwidacji kosztem śmierci dzieci chorych na raka A wiesz kto tak wspaniały obyczaj wprowadził? Ja się tego właśnie obawiałem że złodziejskie pomysły jednych mogą być dosyć wygodnym mechanizmem dla drugich pajaców. Ale za zaniżanie bardzo niskich standardów zarówno u dziennikarzy w sądownictwie spółkach skarbu państwa bardziej obwiniam pomysłodawców. A te mechanizmy mimo że stare jak świat PiS mam takie odczucie nie tylko podrasował ale i pokazał że można to robić bezczelnie. Nawet się nie kryjąc. Mamy tego obecnie konsekwencje w tym że ten mizerny poziom się utrzymuje. I jest to fatalne. I widzę te mechanizmy teraz i nie udaje że nie zauważam. Dlatego tak bardzo dziwiłem się wam jak te afery za PISu wychodziły ze jakiś to wam nie przeszkadzało a wręcz dosyć płomiennie albo broniliście albo wręcz przechodziliście do kontruderzenia. A nie zmienia to faktu że ciężko znaleźć dobry wybór. Nie jestem Fluberem aby spać spokojnie głosując na Menzena. 3 minuty temu, fluber napisał(a): 20 lat temu pożegnaliśmy Jana Pawła II. Nie byłoby upadku komunizmu, nie byłoby Solidarności, nie byłoby wolnej Polski bez papieża Polaka. Pamiętamy. To już tyle lat? Wow. Pamiętam jak dziś złość z faktu że RM Krakowa wprowadziła tygodniowy zakaz sprzedaży alko w lokalach. Ale byli równi i równiejsi bo Anglicy bawili się do upodlenia. Wtedy pojawiły się pierwsze mocniejsze symptomy i głosy ze takich gości choć z twardą walutą Kraków nie potrzeba Oczywiście głównym uczuciem był smutek z wiadomego powodu bo brak piwa przeżyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 21 godzin temu Udostępnij Opublikowano 21 godzin temu Przecież za PiS telewizja rządowa kosztowała prawie miliard drożej rocznie niż za Platformy i to mimo inflacji ,. To całe pi****lenie o umierających dzieciach na nowotwory, jest mocnym nadużyciem. Jakby za PiSu 100% dzieci wygrywało walkę z rakiem, a za Tuska wszystkie by umierały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 19 godzin temu Udostępnij Opublikowano 19 godzin temu 3 godziny temu, RappaR napisał(a): Kradzież 3 mld rocznie dla pomocników KO na spółkę w likwidacji kosztem śmierci dzieci chorych na raka Tu akurat należy postawić znak równości między po i PiS bo i jedni i drudzy walili w propagandę miliardy kosztem onkologii czy psychiatrii dziecięcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 19 godzin temu Udostępnij Opublikowano 19 godzin temu 13 minut temu, josephnba napisał(a): Tu akurat należy postawić znak równości między po i PiS bo i jedni i drudzy walili w propagandę miliardy kosztem onkologii czy psychiatrii dziecięcej Nie można. Platforma faktycznie na TVP wydaje mniej niż PiS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu Godzinę temu, josephnba napisał(a): Tu akurat należy postawić znak równości między po i PiS bo i jedni i drudzy walili w propagandę miliardy kosztem onkologii czy psychiatrii dziecięcej Ale teraz rządzi KO, czy potrafisz napisać posta bez a bo za PiSu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Game 85 Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu 4 minuty temu, RappaR napisał(a): Ale teraz rządzi KO, czy potrafisz napisać posta bez a bo za PiSu? I to pisze ktoś kto na podstawowe pytania nie daje odpowiedzi i nie podaje przykładów swoich bzdurnych teorii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu Godzinę temu, josephnba napisał(a): Tu akurat należy postawić znak równości między po i PiS bo i jedni i drudzy walili w propagandę miliardy kosztem onkologii czy psychiatrii dziecięcej Nie za bardzo da się postawić znak równości PiSowcy pandemię potraktowali jako okazję do szybkiego wzbogacenia się, wyprowadzenia pieniędzy z budżetu, kombinacji i szwindli dosłownie na wszystkim. Ludzie umierali, a te hieny rozkradały ile się tyko dało i na czym się tylko dało -maseczki od narciarzy, respiratory, szpitale tymczasowe , szwindle na szczepionkach, kasa z niby tarcz covidowych dla swoich. Nie mówię że ci z PO robili by inaczej , ale nie mieli takiej złotej okazji , dlatego trzeba dać im -benefit of the doubt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 godzin temu Udostępnij Opublikowano 15 godzin temu ZACZĘŁA SIĘ OBCA INGERENCJA W WYBORY!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_secret Opublikowano 14 godzin temu Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu @fluber a myślisz ze popularność historii o tusku i sankach w ostatnim czasie to też robota ze wschodu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) 13 godzin temu, RappaR napisał(a): Ale teraz rządzi KO, czy potrafisz napisać posta bez a bo za PiSu? rozumoem twoja wielką potrzebę przyjebania się, tak mają już odrzuty społeczne ale przynajmniej czytaj to co jest napisane Nie napisałem "bo za pisu" tylko "PiS i PO jeden rak" 14 godzin temu, fluber napisał(a): Nie można. Platforma faktycznie na TVP wydaje mniej niż PiS. Wciąż są to jednak zatrważające kwoty A co otrzymujemy w zamian? Już nawet nie tanią rozrywkę, tylko ogłupiające treści. Publicystyka leży, ciekawe formaty np przyrodnicze leżą, za to niewymagające myślenia show mają się świetnie I oczywiście jest tak samo w każdej stacji, różnica jest taka że za tę płacę z podatków Pisałem to 5 lat temu i napisze teraz. Malo mnie obchodzi co puszcza shitsat czy TVN. Mają sponsorów i określone cele. Mają za to widocznie płacone. Edytowane 5 godzin temu przez josephnba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi