Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, blackmagic napisał(a):

Czyli należy naprawić drogę. Sytuacja jest taka że brakuje tanich mieszkań - więc trzeba ich dołożyć a nie próbować sztucznie obniżać cenę już istniejących bo tu oberwie klasa średnia a nie ci którzy faktycznie kupuje mnóstwo mieszkań na flip. 

Zacznijmy od tego, że klasą średnią w Polsce nie jest ktoś z kilkumilionowym majątkiem

A ja wielokrotnie powtarzam @fluber abyś został i pisał dalej. To co może mi nie odpowiadać to pewien niestety niepokojący schemat. 

Wrzucasz link z komentarzem autora dosyć dosadnym ale nie komentujesz tylko czysty link 

Sprowokowany odpowiedzią dokładasz kolejne elementy układanki ale często mimo wszystko odnosisz się negatywnie do przywoływanego zjawiska chociażby odnośnikiem o uśmiechniętej Polsce co jest dla wszystkich oczywistym ze niejako wzdychasz do czasów PiS u  a krytykujesz nowa władze bo tym jest ten tekst o uśmiechu. Było dobrze jest złe ale się uśmiechamy. Nieprawdaż? 

na atak ze lubisz PiS i tęsknisz zaprzeczasz tekstem na kogo głosowałeś 

na atak o twoja krytykę jak coś zostanie zweryfikowane lubisz fiknąć ze Ty nigdzie nie krytykowałeś, nie jesteś przeciw itp bzdety 

Ogólnie już pierwszy akt twojej działalności wklejania linka ma znamiona działań zaczepnych a się w udawany sposób potem dziwić ze wywołuje reakcje innych. 

Niektóre wpisy w stosunku do Ciebie były u niektórych userow niegrzeczne i nie na miejscu ale solidnie pracujesz nad tym z zaciekłością ze można wątpić ze to za darmo robisz. Co śmieszne ja jak jestem w stanie uwierzyć w zjawisko pozytywny idiota to  i wierzyć Tobie na słowo ze robisz to za darmo. 

Sposób w jaki kończąc wrzute wykazujesz ze to inni maja problem jest zabawny tylko raz. Co gorsza pokazałeś ze dużo w byciu tubą nie różnisz się od tych bylejakich dziennikarzyn bo wrzuty pare razy były tendencyjne i niezweryfikowane. My nie jesteśmy pamiętliwi wiec przechodzimy z tym do porządku dziennego nowy dzień rozpoczynając od czytania twojej nowej wrzuty bawiąc się świetnie Tobą tym świetniej ze uważasz ze to Ty bawisz się nami. 

ostatnio w czym jesteś dobry czyli w szybkim szukaniu statystyk pod swoją tezę wykazałeś ze się myliłem co do spożywania małpek. Ale czy w takim przypadku nie jest to po części sukces obecnego rzadu ze zatrzymał te tragiczna tendencje wzrostu lat poprzednich? Niezależnie od tego myślę ze dobierasz statystyki szybko potrafisz się na nich okopać ale często mimo wszystko gubisz moim zdaniem prawidłowa interpretacje tych cyferek. 

udawaj jak chcesz ze Ty to nie Ty. Ja zawsze czytam z ciekawością wszystko. No może oprócz tych tekstów gdzie piszesz chociażby o tym co powinna robić 15 latka ( pracować na weselach) bo tu ocierasz się jednak o materie o której nie masz pojęcia. Jasne nikt nikomu nigdy nie zabroni wypowiadać się w kwestiach bez swojego wkładu czy doświadczenia ( bo by tu zero ludzi pisało o NBA ( nikt chyba nie grał a zakaz łączenia jednego z drugim byłyby nieżyciowy) ale dziwnie ze to Ty inicjujesz takie wpisy o 15 letnim dziecku. 

ogolnie wypisując o wszystkim jak leci w tonie eksperckim z boku wyglada groteskowo bo wychodzi często ze na wszystkim się znasz najlepiej. Trochę skromności kolego bo wielu z nas nie raz pisało o jakiejś dziedzinie ze się nie zna. Jakoś tej pokory u Ciebie nie widzę. I tez nie mam z tym problemu chociaż bedac osoba pozycjonujaca się etycznie wysoko poprzez podkreślenie faktu bycia praktykującym i miłującym chrześcijaninem fatalnie można to odebrać. 

wiec już nie rób fikołków ty mój prowokatorze tylko zrob kolejna wrzutkę bo lubisz zapędzony w kozi róg zmienić zdanie wrzucając coś nowego. Śmiało. Uśmiechnięta Polska czeka. 

23 minuty temu, RappaR napisał(a):

Zacznijmy od tego, że klasą średnią w Polsce nie jest ktoś z kilkumilionowym majątkiem

A kim jest?

6 minut temu, ignazz napisał(a):

Co śmieszne ja jak jestem w stanie uwierzyć w zjawisko pozytywny idiota to  i wierzyć Tobie na słowo ze robisz to za darmo. 

W dniu 18.03.2025 o 22:42, ignazz napisał(a):

Ty zdrowy jesteś aby pisać takie rzeczy o osobie której nie poznałeś? Wpisy internetowe wpisami. Możemy oceniać. Ale serio? Ktoś kto czyta Sympozjon serio?

Obrzydliwy post 

6 minut temu, ignazz napisał(a):

A kim jest?

Milionerem?

2 minuty temu, Koelner napisał(a):

Zbyt mocne uproszczenie. 

..ale w podręcznikach będziemy mieli swój rozdział - jak Mezopotamia, Grecja i Rzym.. 

XIX wiek to był nasz prime. Później w wojnie 30letniej (1914-1945) przestaliśmy być bogami, następny etap to strata kolonii, no i resztę właśnie przejadamy. Runął filar duchowy (religia), nie mamy wojska, a demografia robi swoje. Chyba naturalna kolej rzeczy - szkoda tylko, że na naszych oczach..

@RappaR w żadnym przypadku nie nazywam Flu idiota. Oj. Nie. 

I odnieś się jak już do meritum sprawy tych wpisów zamiast brać wycinek wypowiedzi, wkładać mi w usta ocenę kolegi nietrafnie z resztą. Fajnie i spójnie kolega pisze czy jednak mataczy czasem? 

Edytowane przez ignazz

8 minut temu, Alonzo napisał(a):

XIX wiek to był nasz prime. Później w wojnie 30letniej (1914-1945) przestaliśmy być bogami, następny etap to strata kolonii, no i resztę właśnie przejadamy. Runął filar duchowy (religia), nie mamy wojska, a demografia robi swoje. Chyba naturalna kolej rzeczy - szkoda tylko, że na naszych oczach..

Nasz? Byliśmy na mapie łaskawie licząc 24 lata, z tego faktycznie niepodlegli niecałe pół roku.

Żadnych kolonii nigdy nie mieliśmy, by móc je tracić. 

19 minut temu, ignazz napisał(a):

Niektóre wpisy w stosunku do Ciebie były u niektórych userow niegrzeczne i nie na miejscu ale solidnie pracujesz nad tym z zaciekłością ze można wątpić ze to za darmo robisz. Co śmieszne ja jak jestem w stanie uwierzyć w zjawisko pozytywny idiota to  i wierzyć Tobie na słowo ze robisz to za darmo. 

kek

17 minut temu, Koelner napisał(a):

Kto przeczytał cały post?

ja ze 30% dałem radę!

2 minuty temu, RappaR napisał(a):

Nasz? Byliśmy na mapie łaskawie licząc 24 lata, z tego faktycznie niepodlegli niecałe pół roku.

Żadnych kolonii nigdy nie mieliśmy, by móc je tracić. 

przecież @Alonzo pisze o Europie (chyba)

(też mi się dziwnie to czyta bo za wiele nas z Europą Zachodnią, która faktycznie miała prime nie łączy)

10 minut temu, P_M napisał(a):

Ostro, choć prawdziwie. Chytruz kojarzyłem Cię też raczej z wyważonego podejścia. Widzę radykalizacja powoli wszystkich zaczyna nas dopadać.

Lol.

Nie sądzę by poglądy Chytruza przez ostatnie 10 lat się zradykalizowały czy chociaż zmieniły

3 minuty temu, julekstep napisał(a):

przecież @Alonzo pisze o Europie (chyba)

(też mi się dziwnie to czyta bo za wiele nas z Europą Zachodnią, która faktycznie miała prime nie łączy)

Europa to pojęcie kulturowe-społeczne. I naszych przodków z nią w XIX wieku niewiele łączyło.

Przy czym prime Europa Zachodnia to miała za zimnej wojny do ~2000. Druga połowa XX wieku z naciskiem na ostatnie 2 dekady.